Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7365 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתכוון להחליף מנוע השבוע,אך כיוון שלא מצאתי את המנוע הזה לשלי (106XSI, מנוע NFY), החלטתי ללכת על אופציה אחרת-

אני אתקין מנוע של פז'ו 306 באותו נפח (הבלוק זהה לחלוטין) ואשתמש בראש מנוע שיש לי עכשיו, כך בעצם "אצור" מנוע זהה לשלי,רק הרבה יותר חדש ורענן.

*שאלה חשובה מבעלי נסיון- האם תיהיה לי בעייה לאשר מנוע NFZ של 306 ברכב שלי ?

אציין שהבעייה שבגינה אני מחליף מנוע היא שהקראנק דופק,כלומר הבעייה היא בבלוק עצמו.

לפני שאתקין את הראש מנוע הקיים על המנוע החדש אני מתכוון לשלוח אותו לשיפוץ, ולצורך העניין פירקתי היום את ראש המנוע מהרכב (תודה לאורן על הסיוע!).

אשמח אם המומחים (בני ל. ושות' :wink: ) יוכלו לתת לי הערכה לגבי מצב המנוע.

אציין כמה דברים לגבי הרכב,אולי יעזור לקבוע:

1.המנוע,לפחות אצלי מעולם לא התחמם.

2.לא היה מים בשמן או שמן במים.

3.אטם הראש הוצא בש-ל-מ-ו-ת-ו מהמנוע ללא סדק בין המעברים וכו' או בין הבוכנות,ממש חדש.

4.האטם משנת 95,מה שמעיד שככל הנראה המנוע מעולם לא נפתח (לא שופץ).

5.על פניו,מהסתכלות בלתי מקצועית שלי,ראש המנוע נראה במצב מצויין וללא רקבונות וכו'.

6.המנוע הושקה תמיד בנוזל קירור משובח (ראו את התמונה ה"ירוקה".....).

אשמח לשמוע חוות דעת יותר מקצועית לפני שאני שם אותו לשיפוץ, על מנת לדעת אם יש טעם בכלל לשפץ.

תודה.

norm_18305D9518A844688A4C3BE4C8431351.JPG

norm_7838F79829164ABB9BAFBE96E8C975F9.JPG

norm_45E81FADCFFF4CF9A87792D99163DA04.JPG

norm_DB0C0399EC3F4BF3A6EC4B63385A2657.JPG

norm_BBB6D8F6218D45DCB8F7118EADDB0DE1.JPG

norm_3C3FD7548D8641DC80E1C533DB84F1F9.JPG

norm_85E32E119CBD40CDB99FD9D3DB64EB47.JPG

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

שלום.

הראש במצב לא רע אבל יש לבצע מיספר דברים.

א}מילוי חלקי במיספר מקומות + ישור שטח.

ב}החלפת גומיות שסטומים ומאוד מומלץ השחזת שסטומים וליטוש תושבות.

ג} למה אתה כבר לא משפץ את המנוע שלך אני לא יודע אם כדאי לך כלכלית גם לקנות מנוע וגם לפתוח ולהחליף ראש.

לתשומת לבך סתם ראש מקורי + הנילוים עולים יותר מה 650 ש"ח.

אסור להרכיב סתם ראש תחליפי בזול כי החיסכון עולה ביוקר והקמצנות מהסטן.

לדעתי המצבך כדאי לפרק מנוע לחרוט את גל הארכובה לחרוט צילנדרים ולשפץ כמו שצריך פעם אחת.

במנוע שאתה קונה אתה בכול מיקרה חייב להחליף רצועת טימינג + מיסב מותח + הצתה שמנים ומסננים. ומחזרי שמן של המנוע אז מה החיסכון רק אתה יודע.

בברכה בני ל

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

מצב ראש מנוע לא ניבדק לפי ראייה ראש מנוע תקין ניבדק לפי מידה מרווח מינימלי וכן לפי מידת מרווח של בתי השסתומים ,והשסתומים ומעברי השסתומים לתקינות לגבי קורוזיה שקיימת בראש לאחר ניקוי ראש אצל משפץ לא רואים קורוזיה .

לגבי החלפת המנוע עליך לבצע בדיקה במשרד התחבורה שמוסמך באישורי הרכבה ושינוי מנועים ,יש לך גם אופציה לבדוק זאת אצל יבואן הרכב בשיחת טלפון או בבדיקה במוסך המרכזי .אתה צריך לבדוק גם שתושבות המנוע שאתה רוצה להרכיב מתאימים לתושבות הנגדיות שיש לך בגוף הרכב לפעמים בעין המנוע ניראה מתאים אך לפעמים התושבות ברכב רחוקות מלהתאים .

בכל מקרה בהצלחה .

הרכב נמכר ועכשיו יש חלקים למכירה

פורסם

היי בני,

אני אגיד לך בגדול מה סגרתי,ואז תגיד לי שוב מה אתה חושב:

מנוע NFZ מייבוא,כולל החלפת כל מחזירי השמן,כולל החלפת הראש מנוע והחלפת כל הסתמים (פקונג ראש,אטם סעפת יניקה+פליטה),ביצוע טיימינג למנוע (רצועה מותחן ומשאבת מים),וכמובן ההחלפה עצמה של 2 המנועים.

כל הנ"ל-3500 לפני מע"מ.

על זה תתווסף העלות של שיפוץ המנוע (300-600 שקלים נוספים).

הבעייה היא שאני לא יודע מה מצב הבלוק,כי בנסיעה האחרונה שלו לפני כ-3 חודשים כבר הגעתי למצב שאם לא הייתי נותן גז בעמידה המנוע היה מדומם,ומתקשה להניע (בקיצור חלש עד גוסס......).

אני לא יודע מה מצב מעטפת הבלוק,והאם הקראנק במצב שבכלל ניתן לשפץ אותו.

כמו כן,לדעתי,העלות של שיפוץ הבלוק+החלפים יעלה יותר יקר מלהביא מנוע קומפלט של 306 (מה גם שאז אוכל לחסוך עוד כיוון שיהיו לי חלקים שאוכל למכור ולהחזיר מעט מההשקעה).

אשמח לעצתך.

נ.ב

מבחינת התאמה, הבלוקי מנוע של ה-306 ושלי זהים לחלוטין,כולל התושבות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
מצב ראש מנוע לא ניבדק לפי ראייה ראש מנוע תקין{תקנה משקפיים} ניבדק לפי מידה מרווח מינימלי" וכן לפי מידת מרווח של בתי השסתומים ,והשסתומים ומעברי השסתומים לתקינות לגבי " מאיפה כול השטויות האלה? קורוזיה שקיימת בראש לאחר ניקוי ראש אצל משפץ לא רואים קורוזיה .

לגבי החלפת המנוע עליך לבצע בדיקה במשרד התחבורה שמוסמך באישורי הרכבה ושינוי מנועים ,יש לך גם אופציה לבדוק זאת אצל יבואן הרכב בשיחת טלפון או בבדיקה במוסך המרכזי .אתה צריך לבדוק גם שתושבות המנוע שאתה רוצה להרכיב מתאימים לתושבות הנגדיות שיש לך בגוף הרכב לפעמים בעין המנוע ניראה מתאים אך לפעמים התושבות ברכב רחוקות מלהתאים .

בכל מקרה בהצלחה .

בו תשמע בקולי .קנה ספסל גדול ורחב רצוי מרופד שלא יכאב בתחת שב בסבבא ותלמד!!!

בברכה בני ל.

פורסם
היי בני,

אני אגיד לך בגדול מה סגרתי,ואז תגיד לי שוב מה אתה חושב:

מנוע NFZ מייבוא,כולל החלפת כל מחזירי השמן,כולל החלפת הראש מנוע והחלפת כל הסתמים (פקונג ראש,אטם סעפת יניקה+פליטה),ביצוע טיימינג למנוע (רצועה מותחן ומשאבת מים),וכמובן ההחלפה עצמה של 2 המנועים.

כל הנ"ל-3500 לפני מע"מ.

על זה תתווסף העלות של שיפוץ המנוע (300-600 שקלים נוספים).

הבעייה היא שאני לא יודע מה מצב הבלוק,כי בנסיעה האחרונה שלו לפני כ-3 חודשים כבר הגעתי למצב שאם לא הייתי נותן גז בעמידה המנוע היה מדומם,ומתקשה להניע (בקיצור חלש עד גוסס......).

אני לא יודע מה מצב מעטפת הבלוק,והאם הקראנק במצב שבכלל ניתן לשפץ אותו.

כמו כן,לדעתי,העלות של שיפוץ הבלוק+החלפים יעלה יותר יקר מלהביא מנוע קומפלט של 306 (מה גם שאז אוכל לחסוך עוד כיוון שיהיו לי חלקים שאוכל למכור ולהחזיר מעט מההשקעה).

אשמח לעצתך.

נ.ב

מבחינת התאמה, הבלוקי מנוע של ה-306 ושלי זהים לחלוטין,כולל התושבות.

שלום.

לא הגיוני ולא יתכן ראה הוזהרתה ולמה?

בו נניח מנוע 2500 ש"ח מינימום.

סתמים לא מקורי תחליפי זבל +- 250 ש"ח

שמנים+מסננים+הצתה 250 ש"ח

רצועת טימינג+מיסב+ משאבת מים +- 450 ש"ח

נוזל קרור 130 ש"ח ניכנס בערך 6.5 ליטר גלון לא מספיק.

3 מחזרי שמן +- 100 ש"ח

הכול יחד +- 3680 ש"ח + מע"מ 4287 ש"ח כולל מע"מ.

וכול העבודה בחינם בהתנדבות 0 כסף.

אתה באמת כזה תמים להאמין? וזה עדין לא כולל ראש! הבנתה מר ברוך אז איך אומר האהבל מהטלויזיה "שלא יעבדו עליך"

אם תוסיף שיפוץ ראש ועבודה בצורה מציעותית אתה מגיע לסכום של מינימום 6600 ש"ח.

לשפץ מנוע כמו שלך כמו שכתוב בספרים מחירים בדוקים +- 7000 ש"ח כולל הכול.

לגבי מכירת חלקים מה תימכור ברזל במחיר של 35 אג' לקילו ממש תרויח מיליונים

בברכה בני ל.

פורסם
בו תשמע בקולי .קנה ספסל גדול ורחב רצוי מרופד שלא יכאב בתחת שב בסבבא ותלמד!!!

בברכה בני ל.

אין בעייה בני כולנו לומדים כל יום שאני בבוקר מתעוררים אני לא מפחד ללמוד ואני מאמין שגם אתה לא יודע כל כך שכל אחד צריך לדאוג לעצמו ותאמין לי אין אחד שסיים ללמוד בהצלחה את האוניברסיטה של החיים כולם אבל כולם מגיעים לאותו מקום בסופו של דבר .

מדבריך הבנתי שיש נימת זילזול לא רק כלפיי וחבל שכך הרגשתי .

פורסם

איש שטח, בקשה קטנה - תכתוב עם ניקוד.

בקשר למה שבני כתב, זה סגנון הכתיבה הרגיל שלו, תחייה עם זה :-)

העניין הוא, שבני כתב הודעה מפורטת עם כל הבעיות שהוא רואה, ואתה בא אחריו וכותב שהמנוע תקין.

בני מומחה בתחומו,אחד מהמומחים הגדולים בפורום, ואז אתה בא בלי ידיעה ודאית וסותר אותו.

עכשיו, אם בני לא היה כותב את ההודעה, ורק אתה היית מגיב, היית מטעה את פותח השרשור ויכול להיות גורם לו לבעיות בגלל עצה גרועה.

כמו שכתוב בחוקי הפורום, אם אין לך תשובה שאתה בטוח בנכונתה, עדיף אל תגיב, כי זה רק הורס.

פורסם

היכן רשמתי שהראש תקין הראש הספציפי הזה "

מצב ראש מנוע לא ניבדק לפי ראייה ראש מנוע תקין ניבדק לפי מידה מרווח מינימלי וכן לפי מידת מרווח של בתי השסתומים ,והשסתומים ומעברי השסתומים לתקינות לגבי קורוזיה שקיימת בראש לאחר ניקוי ראש אצל משפץ לא רואים קורוזיה .

בכל מקרה בהצלחה .

פורסם
אין בעייה בני כולנו לומדים כל יום שאני בבוקר מתעוררים אני לא מפחד ללמוד ואני מאמין שגם אתה לא יודע כל כך שכל אחד צריך לדאוג לעצמו ותאמין לי אין אחד שסיים ללמוד בהצלחה את האוניברסיטה של החיים כולם אבל כולם מגיעים לאותו מקום בסופו של דבר .

מדבריך הבנתי שיש נימת זילזול לא רק כלפיי וחבל שכך הרגשתי .

שלום.

הלו בחור אני לא כועס ביכלל ביכלל, יש לי תגובות עצבניות {מום מולד} אבל אני יודע ובטוח יותר ממך!!!

אז כמו שאמרתי ובנוסף! כאשר לא יודעים ואו לא בטוחים עדיף לשתוק כדאי לא לגרום נזק נוסף.

בברכה בני ל.

.

• ספונסר פורום
פורסם

לפי דעתי שיפוץ המנוע הקיים עדיף! חריטת גל ארכובה, מייסבים, חריטת צילנדרים בוכנות ורינגים יעלו פחות מממנוע יבוא(וכמו שאמרו כבר לפני המחיר שרשמת מעלה אינו ריאלי בעליל)

וגם יתנו שקט נפשי ויחזיקו מעמד הרבה יותר ממנוע שכבר עבד.

עוד תהייה שעלתה לי בראש, מה ההבדל בין ראש המנוע של מנוע הnfy למנוע הnfz ?

יכול להיות שיחס הדחיסה בין המנועים שונה? שוה בדיקה לדעתי..

ואל תשכח שלאחר החלפת מנוע תצטרך לשנות מספר מנוע ברישיון הרכב(עמדה מספר 1 במשרד הרישוי בחולון זה המקום הכי מייאש עלי אדמות) שגם כרוכה באגרה...

אורן

פורסם
ואל תשכח שלאחר החלפת מנוע תצטרך לשנות מספר מנוע ברישיון הרכב(עמדה מספר 1 במשרד הרישוי בחולון זה המקום הכי מייאש עלי אדמות) שגם כרוכה באגרה...

אורן

במקרה של מנוע מיבוא, אפשר ללכת לכל מכון רישוי, לא חייבים לעמדה מס' 1

• ספונסר פורום
פורסם
במקרה של מנוע מיבוא, אפשר ללכת לכל מכון רישוי, לא חייבים לעמדה מס' 1
אף פעם לא שמעתי על זה..אבל אבדוק.

אורן

פורסם
היכן רשמתי שהראש תקין הראש הספציפי הזה "

בכל מקרה בהצלחה .

אתה רציני?

אבל שוב, יכול להיות שלא הבנו נכון את מה שכתבת, כי די קשה לקרוא את ההודעות שלך.

• תוכן חדש...