Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ציפוי ניקל

eliad
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גלבונומטה.

סע בת"א בברחוב המסגר וברחוב הרכב (איפה שסוכנות סובארו :wink: ) אתה פונה ובסוף הרחוב (רחוב קצר) מצד שמאל תראה שלט כתום שעלו כתוב גלבונומטה.

בהצלחה.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם
מה רע ברפי?

ירחמיאל,

מניסיון אישי, אין רע ברפי.

אך עדיין זכותו של כל אחד לברר ולבדוק במקומות נוספים.

אגב, למה נרדמת בשמירה???

מה קורה עם המשך העלאת התמונות היפות של האופנועים . . .?

תודה - אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

יש מקום בשדרות שאמור להיות מתקדם יותר מגלבנומטה. הם עושים כל מיני ציפויים כולל כרום-ניקל בתהליך שלא דורש הסרת שכבה מהחלק (כך הסבירו לי - אין לי אינפורמציה יותר אינטיליגנטית).יש להם משאית שבאה לאזור המרכז ואוספת ומחזירה את החלק.

לי עשו ציפוי לפגוש של ה LTD לפני כשנה וחצי. איכות העבודה לא מושלמת כי אפשר לראות אזורים של מעט שינוי בברק, אבל אם מתרחקים יותר מ30 ס"מ כבר לא מבחינים בזה. עד עכשיו לא היו התקלפויות או נקודות חלודה (pitting ). עלות 1200 ש"ח כולל מע"מ והובלה הלוך- חזור.

אבי לוי: 6612400 - 08 , 050-6881701

נמרוד

פורסם
ירחמיאל,

מניסיון אישי, אין רע ברפי.

אך עדיין זכותו של כל אחד לברר ולבדוק במקומות נוספים.

אגב, למה נרדמת בשמירה???

מה קורה עם המשך העלאת התמונות היפות של האופנועים . . .?

ברור שזכותו של כול אחד לבדוק אחרים - רק שאלתי. חשבתי לעצמי שקרה משהו? אולי הוא כבר לא מבצע ציפויים (חס וחלילה)?

עם התמונות הפסקתי בגלל תגובות מעורבות של מספר אנשים שסלדו מכך ויצרו התנצחויות מיותרות בשרשור, שאני משער לעצמי שגרמו עומס בפורום.

פורסם

אליעד שלום !

יש ברחוב הרכב 6 ת"א איזה בחור זקן שעושה את זה

ויש עוד כמה קטנים תיכנס לפורום של החיפושיות בתפוז הרצתי שם את השאלה גם

http://www.tapuz.co.il/TapuzForum/main/forumpage.asp?forum=504

אם תצטרך עזרה יוסי 052-3413853

פורסם

הטלפון של רפי המצפה הוא 035373260 הוא מחבב את המועדון תבקש ממנו שיודיע לך מתי יש לו אמבטיה ותצרף את הציפויים שלך כטרמפ על אמבטיה של מישהו אחר זה יוצא הרבה יותר זול.

במידה כמובן אם הכמות אינה גדולה

ברשותי אוסטין מודל 58 ופליימוט בלוודר מודל 55

פורסם

אליעד מה החלקים שאתה רוצה לצפות וכמה אתה לחוץ על זמן ?

אני מתכוון בקיץ לצפות בניקל מ"ס רכיבים של האופנוע שלי באופן עצמאי אשמח לעזור

ליאו

פורסם

זה ציפוי ניקל למתכת .

האם יש למישהו מקום שעושה ציפוי ניקל לפלסטיק ? ( שלא יינמס בחום גבוהה )

( נ.ב - זה תהליך כימי אחר .. )

שחר.

פורסם

שלום לכולם

מישהו יודע על מישהו שיודע לסדר גם פחחות של הפגושים לפני ציפויי הניקל?????

כי אם הפגוש לא חלק הציפוי לא יוצא יפה .

מנסיון אם רפי מגלבנומטה הציפוי יצא יפה אבל לא חלק .הוא לא משייף את הפגוש לרמה של חלק.

ירון

פורסם
שלום לכולם

מנסיון אם רפי מגלבנומטה הציפוי יצא יפה אבל לא חלק .הוא לא משייף את הפגוש לרמה של חלק.

ירון

"פחחות" עושים על הטמבון בשיטה הישנה של חבטות...

זה די פשוט אחרי שמבינים את הטכניקה. מה שצריך זה צריך פטיש פחחים ודולי, גלגלי כותנה לפוליש והמון סבלנות.

מישרים בעזרתם את הטמבון ומסדרים את כל השקעים. אם יש דפיקות "סיכה" (דפיקה כמו ממסמר) צריך לדפוק אותה החוצה ע"י דורן וישור ע"י פטיש ודולי.

בסוף הישור נעשה ע"י סלפר (שזה מין כף כזו שמישרת את הפח)

אחרי כל זה, צריך לשייף את האזור שיוף עדין, ולעבור עם היד להרגיש חלקים בולטים, אפשר לסמן עם טוש לורד את המקומות שבולטים ולעבור עליהם בעזרת הפטיש ואחרי זה עם הנייר שיוף...

הסימון עם הטוש מדגיש את האזורים שזקוקים להמלטה חוזרת. אם יש חורים בחלק מרתכים נקודות ומשייפים אותן, רצוי להמנע מזה...

בכל אופן, אחרי שמגיעים לרמת גימור טובה, צריך לשייף את הכל עם נייר שיוף יותר עדין. ואחרי זה יותר עדין וכך הלאה (100, 200 או 300, 600, 800 ו1000 או 1200). בסוף התהליך החלק אמור להיות מבריק כמו מראה כמעט.

אחרי זה, עושים לו פוליש ע"י גלגל כותנה עם חומר. אחרי הטיפול זה הוא אמור להבריק ממש כמו מראה...

מבריק? מרוצים מהתוצאה? יפה!!! (ובאמת כל הכבוד, זו עבודה מאוווווד קשה)... עכשיו צריך להדביק מסקינג טייפ על הכל (עדיף לאורך) כדי למנוע דפיקות ושיפשופים וגם למנוע קורוזיה.

ככה מוסרים את החלק לציפוי, ועדיף באותו יום או למחרת, ברזל חשוף "תופס" חלודה בקלות...

ככל שפני המתכת יהיו חלקים יותר ומבריקים יותר כך הגימור יהיה טוב יותר!!!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
שלום לכולם

ירון

לא פעם ביצעתי מילוי של הלחמת נחושת ואח"כ ליטוש שלה חזרה לפני השטח. הציפוי "יתפוס" יפה מאד על תיקון כזה והפתרון הזה מחזיק לעד. הוא ניתן לביצוע רק אם החלק עבה מספיק על מנת שלא "יקרוס" בשעת ההלחמה פנימה.

פשוט וחזק יותר מלדפוק, ללטש ולבצע "פחחות".

פורסם
"פחחות" עושים על הטמבון בשיטה הישנה של חבטות...

זה די פשוט אחרי שמבינים את הטכניקה. מה שצריך זה צריך פטיש פחחים ודולי, גלגלי כותנה לפוליש והמון סבלנות.

מישרים בעזרתם את הטמבון ומסדרים את כל השקעים. אם יש דפיקות "סיכה" (דפיקה כמו ממסמר) צריך לדפוק אותה החוצה ע"י דורן וישור ע"י פטיש ודולי.

בסוף הישור נעשה ע"י סלפר (שזה מין כף כזו שמישרת את הפח)

אחרי כל זה, צריך לשייף את האזור שיוף עדין, ולעבור עם היד להרגיש חלקים בולטים, אפשר לסמן עם טוש לורד את המקומות שבולטים ולעבור עליהם בעזרת הפטיש ואחרי זה עם הנייר שיוף...

הסימון עם הטוש מדגיש את האזורים שזקוקים להמלטה חוזרת. אם יש חורים בחלק מרתכים נקודות ומשייפים אותן, רצוי להמנע מזה...

בכל אופן, אחרי שמגיעים לרמת גימור טובה, צריך לשייף את הכל עם נייר שיוף יותר עדין. ואחרי זה יותר עדין וכך הלאה (100, 200 או 300, 600, 800 ו1000 או 1200). בסוף התהליך החלק אמור להיות מבריק כמו מראה כמעט.

אחרי זה, עושים לו פוליש ע"י גלגל כותנה עם חומר. אחרי הטיפול זה הוא אמור להבריק ממש כמו מראה...

מבריק? מרוצים מהתוצאה? יפה!!! (ובאמת כל הכבוד, זו עבודה מאוווווד קשה)... עכשיו צריך להדביק מסקינג טייפ על הכל (עדיף לאורך) כדי למנוע דפיקות ושיפשופים וגם למנוע קורוזיה.

ככה מוסרים את החלק לציפוי, ועדיף באותו יום או למחרת, ברזל חשוף "תופס" חלודה בקלות...

ככל שפני המתכת יהיו חלקים יותר ומבריקים יותר כך הגימור יהיה טוב יותר!!!

גילי

היי

הכול טוב ויפה אבל יש מישהו מיקצועי שיודע לבצע את הנ"ל????????????????

בתשלום כמובן.

ירון

• תוכן חדש...