Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני רוצה לפרק את הריפוד שעל הדלת אבל הידית לפתיחת החלון מפריעה ואני לא יודע איך לפרק אותה. אמרו לי שיש קפיץ בצורת אומגה וצריך לשחרר אותו, אבל לא ברור לי איך עושים זאת.

תודה מראש.

פורסם

אני מניח שהמנגנון די דומה ברוב המכוניות.

פעם אחרונה שאני התעסקתי עם זה, (סיאט איביזה שנת 2000) אתה צריך לפתוח את הדלת (למשוך את הידית ואז ניתן להוציא את האומגה הזאת כי הכבל רפוי יחסית).

בכל מקרה, אם היית יכול לצרף תמונה אז הייתי מנסה להדריך אותך.

אני מניח שהגעת כבר להפרדה בין הריפוד לדלת...

אם תוכל להעלות איזה תמונה או לפרט יותר איך נראית הדלת....

:-)

בהצלחה

סער

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

התכוונתי שהקפיץ הזה הוא מה שמחזיק את הידית של פתיחת החלון, לא את כל הדלת.

קצת קשה לי לצלם את הידית. כיוון שהרווח שבין הידית לבין הדלת עצמה הוא קטן מאוד. רק אם אני אדחוף שם מברג ואיכשהו אסובב אותו, ניתן יהיה לצלם, אבל אני פוחד לעשות נזק.

פורסם

כשעניתי לך קודם.

בכל מקרה - אם אתה יכול לצלם וזה לא מאמץ גדול בשבילך פשוט תצלם את הדלת כשהיא סגורה. אני לא מכיר את הדלת של הרכב המדובר.

בכל מקרה, מאוד חשוב להיות עדין עם הפלסטיקים שם...

נקודה נוספת - אתה יכול פשוט ללכת (אם אתה חושש לגרום נזק..) למתקין סטריאו או לזגג רכב כלשהו ומישהו מהם בטוח ראה מכונית עם דלת כמו אצלך - ופשוט לשאול אותו מה צריך לפתוח.

לי אישית אחרי פעם פעמיים אצל זגג רכב (בעקבות דפיקויות בחלונות חשמל) למדתי לבד איך פותחים וסוגרים את הריפוד של הדלת....

אם יש לך עוד שאלות...

בכיף

שבת שלום

סער

:D

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אין לי מצלמה דיגיטלית כך שאני לא יכול לצלם את הדלת.

אבל אני מדגיש: הבעיה היא לא בפירוק הריפוד. הבעיה היא בפירוק הידית (זו שמסובבים... אין לי חלונות חשמליים) לפתיחת החלון שמפריעה להורדת הריפוד.

פורסם
אין לי מצלמה דיגיטלית כך שאני לא יכול לצלם את הדלת.

אבל אני מדגיש: הבעיה היא לא בפירוק הריפוד. הבעיה היא בפירוק הידית (זו שמסובבים... אין לי חלונות חשמליים) לפתיחת החלון שמפריעה להורדת הריפוד.

הקליפס עליו אתה מדבר נראה בדיוק כמו באויר המצורף (אני לא צייר, אבל זה מה שהצלחתי לעשות :lol:)

download.php?id=9367

פשט תמצא כלי דק שיכול לשלוף אותו משם (מברג דק מאוד למשל)

איציק

door.gif

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אהה

גם לי בלנטרה יש כאלו בדלתות האחוריות, זה לא סיפור, אתה שולף את זה ונזהר שלא יעוף למקום שלא תמצא את זה, יש לזה נטיה לקפוץ כששולפים את זה.

פורסם
אהה

גם לי בלנטרה יש כאלו בדלתות האחוריות, זה לא סיפור, אתה שולף את זה ונזהר שלא יעוף למקום שלא תמצא את זה, יש לזה נטיה לקפוץ כששולפים את זה.

שלא יעוף לעין! שווה להזהר עם דברים כאלו!

פורסם

אמנם אצלי הידית מוברגת אבל שמעתי על טריק לחלץ את הקליפס הזה.

לוקחים חתיכת בד (באורך של איזה 20 סנטים) ומעבירים במירווח שבין הפאנל של הדלת והידית (איפה שהקליפס נמצא) ובתנועות עדינות ימינה/שמאלה זה אמור לחלץ את הקליפס.

מקווה שזה יעזור/ יעבוד.

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

פורסם

לא בד ולא נעליים. מברג דק , היד השנייה שומרת שהקליפס לא יעוף , ושליפה קלה.

כשאתה סוגר חזרה ,תקפיד ששמשה סגורה עד הסוף , ואת הידית להביא למצב של שעה אחת או שתיים (כמו שמסתכלים על שעון). תסגור נמוך (שעה 5 בערך ) , זה ייתקל ליושבים מאחרוה בברך כל הזמן. תסגור הפוך (שעות 9-11) , והידית תיפתח לך כל הזמן בנסיעה ותיצור חרך מעצבן בחלון האחורי.

שמר

נזכר בתיאורים מ"בטאון חיל האוויר" :)

פורסם

תודה חברים.

ניסיתי לעשות מה שכתבתם, ואז שמתי לב שבין הידית לבין הריפוד יש דיסקית פלסטיק (יושבת על הציר של הידית), כניראה להגן על הריפוד מפני הידית. הקפיץ הזה נמצא בין הידית לבין דיסקית הפלסטיק או בין הדיסקית לבין הריפוד?

שוב תודה רבה.

פורסם
תודה חברים.

ניסיתי לעשות מה שכתבתם, ואז שמתי לב שבין הידית לבין הריפוד יש דיסקית פלסטיק (יושבת על הציר של הידית), כניראה להגן על הריפוד מפני הידית. הקפיץ הזה נמצא בין הידית לבין דיסקית הפלסטיק או בין הדיסקית לבין הריפוד?

שוב תודה רבה.

אני מניח שבין הידית לדיסקית , אבל תסתכל עם פנס ,איפה שתראה משהו מבריק ,זה זה.

פורסם
תודה חברים.

שוב תודה רבה.

עד כמה שזכור לי הקליפס/קפיץ הזה נמצא בין הדיסקית לידית (וגם מבחינת היגיון זה מסתדר: הקליפס עצמו נתפס ב-2 חריצים בידית עצמה והוא לא תופס עימו כלום בדרך, רק את הידית, לכן זה הגיוני שהדיסקית הזו פשוט מולבשת ועליה באה הידית עם הקליפס).

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...