Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, הינני בעל משקפיים, והייתי רוצה להסירן, יש לי בכל עין 2.5-

מישהו עשה את הניתוח בעבר? אני שומע המון דעות .. חלק אומרים שזה מסוכן, ושזה יכול להרע וכו

וחלק אומרים שהם מרוצים עד הגג ..

האם יש מישהו , שמניסיון יכול לספר? ולהמליץ על מקום ? אגב הבנתי שלמי שיש "כללית מושלם" יש הנחה.. אשמח אם מישהו בעל ניסיון במקרה הזה יוכל להאיר את עיני (חה חה ..)

אשמח לכל תשובה :)

אורן.

פורסם

אמא שלי עשתה כזה ניתוח לפני כמה שנים. אני לא זוכר את העלות (כ-1500 דולר לעין אולי). המספר שלה גבוה משמעותית משלך ויש לה גם קוצר ראיה וגם רוחק ראיה. לאחר הניתוח היא יכלה להסתובב ללא משקפיים בלי בעיה, אבל לקרוא היא יכלה רק עם משקפיים (הניתוח מתקן רק אחד מהשניים ולא את שניהם, או יוצר פשרה מסוימת בכדי להביא את שניהם לרמה מספקת). כיום, לאחר כמה שנים, זה התדרדר מעט וכרגע היא מתקשה גם לראות רחוק כאשר חשוך מדי.

עוד מישהי אצלנו במשפחה עשתה לא מזמן והיא מרוצה מאוד.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לפני חודשיים גם אני רציתי לעשות כזה ניתוח, וערכתי בדיקה טלפונית בין המכונים השונים.

בכללי, הניתוח מורכב משני חלקים עיקריים, בתחילה יצירת חתך בעין ע"י סכין,

ואחריו מגיע החלק העיקרי של הניתוח שבו הקרן לייזר עובדת על הקרנית, ומשייפת אותה.

אגב, לפני הניתוח בודקים לך את עובי הקרנית, מפני שלאחר הניתוח העובי הזה יורד.

ניתן לראות סרט של מהלך הניתוח באתר של הדסה, לי זה עשה לי צמרמורת...

לאחרונה נכנסה שיטה חדשה, בנתיים רק ברשת עיניים, שבה החלק הראשוני של הניתוח,

מבוצע בידי הלייזר ולא בידי הסכין של הרופא, וזה כבר נשמע הרבה יותר סימפטי.

בנוסף, שיטה זו מתאימה לאנשים עם קרנית דקה, שכן היא משייפת פחות את העיינים.

כשאני ביררתי המחירים לניתוח נעו בין 6000 ש"ח ב-Care (בלי מיקוח),

ועד ל-12700 ברשת עיניים (ניתוח בשיטה החדשה ללא הסכין).

ניגשתי לעיניים בת"א (עזריאלי), ושמה בדק את העיניים שלי ד"ר עמי הירש ואמר שאני מועמד קלאסי

לניתוח כזה, מכיוון שהקרנית שלי עבה מאוד, ויש לי המון רטיבות בעיניים (דמעות, עיניים לא יבשות).

את עיניים הצלחתי להוריד ל-11500 ש"ח, אבל אני מכיר מישהי שעשתה אצלהם ב-10000 ש"ח,

עניין של קופת חולים (מכבי על הפנים בקטעים האלו), תקופה (בקיץ יש הנחות), וכסף מזומן.

בנוסף, ניגשתי לרופא עיניים לידי בראשון, ושאלתי אותו מה הוא חושב על הניתוח הזה.

לפי דעתו, מדובר בניתוח מסוכן מאוד, שעושה נזק בלתי הפיך לקרנית, ואף אחד לא יודע את

השפעותיו לטווח הארוך. ולכראיה הרופאים המנתחים לא עושים את הניתוחים האלו לעצמם.

כשאמרתי לו שאני מתכנן לעשות את הניתוח אצל ד"ר הירש ברשת עיניים,

הוא אמר שלפחות אני עושה את זה אצל רופא טוב.

את הניתוח בסוף לא עשיתי, הוא התבטל שעה לפני שהוא היה אמור להתחיל,

עקב חוסר מסגרת אשראי בכרטיס אשראי של אבא שלי... לא נורא, נשדוד בנק ונשלם מזומן.

בהצלחה,

צחי.

No worries 8)

פורסם

מה זאת אומרת אף אחד לא יודע מה ההשפעות של הניתוח הזה לטווח הארוך?!

ניתוחי עיניים בלייזר התחילו לבצע כבר לפני 20-25 שנה.

.All Imprezas are equal,some are more equal then others

פורסם

אימא שלי עשתה את הניתוח לפני שנה או פחות.

היה לה 9-10 במינוס...והיא עשתה את הניתוח והיא הייתה צריכה להשים טיפות כדי להרטיב את העין כמה חודשים לאחר הניתוח, והיה לה לכמה הימים הראשונים כאלה "מכסים" שהגנו על העיניים.

התוצאות היו מדהימות מ-10 היא צריכה בערך 2-2.5.....כי הם לא יכלו להוריד עוד מהקרום על העין.

אבל יש חסרון 1, היא לא רואה כ"כ טוב באור חלש/חושך...(עם משקפיים כמובן)

לדעתי עם 2-2.5 לא כ"כ כדאי, כי זה עסק די יקר וגם יש סיכון כמו אימא שלי שלא תראה טוב בחושך

וזה כמובן משפיע על נהיגה :wink: !

יונתן

פורסם

אני בדעה שברגע שהניתוח הזה יהיה כל כך טוב כמו שהם מספרים שהוא, אז כל הרופאים יעשו אותו לעצמם.

אבל בינתיים כמו שאפשר לשים לב רוב הרופאים הם עם משקפיים (והשאר פשוט רואים טוב :-) ).

וחוץ מזה, תמיד אפשר להתפשר על עדשות.

פורסם

עוד עצה, תבדוק טוב טוב לפני שאתה הולך לעשות את זה..

היה פעם בטלווזיה באחת מתוכניות שידור חוקר, כולבוטק ודומייהן על ניתוחי לייזר מסוג זה

ונמצא שיש המון שפועלים בלי רישיונות למכשור וכאלה.. וגרמו נזק להרבה אנשים..

בכל מקרה זה היה ממש מזמן ואני זוכר במעורפל - רק ככה לידע כללי שתדע שלא הכל וורוד

hope for the best, expect the worse.

פורסם

אני עברתי את הניתוח הזה לפני כ-4 שנים. היה לי מס' 5 ועכשיו אני רואה כמעט 6:6 ובכל אופן מספיק טוב כדי לא להזדקק למשקפיים כלל. הניתוח עצמו די קליל ולוקח כ-10 דקות לכל עין. התוצאות ע"פ רוב טובות מאוד וההחלמה מהירה. אחרי יומיים כבר שכחתי שאי פעם היו לי משקפיים. איכות הראייה בלילה נקבעת מרמת השקיפות של הקרנית ובטכניקות של היום אין עם זה בעיה והראיה טובה גם בלילה. אגב, לא משייפים ולא בטיח. לאחר חיתוך והסרת הקרנית, קרן הלייזר עושה חתכים בעין שמשנה את צורתה כשהיא מחלימה. את הקרנית מחזירים למקומה וגם היא מחלימה תוך זמן קצר.

בכל ניתוח יש סיכון וכאן זה מפחיד במיוחד כי מדובר בעיניים. שמעתי גם על תביעה עקב איבוד הראייה בעין אחת, לא עלינו. אגב, לפני הניתוח חותמים על טופס הסרת אחריות מהמנתח ומהמכון.

למרות הכל, לפי נסיוני האישי - שווה!

פורסם

אמנם לא מניסיון אישי, אבל די קרוב לדעתי..

שני חברים קרובים שלי עשו את הניתוח, שניהם עשו אותו באמריקן לייזר. שניהם היו מרוצים.

המחיר: 7000-7500 ש"ח. הם תמיד מנסים להציג את זה כאילו "אוטוטו המחיר עולה ל9000 ש"ח, ואיכשהו תמיד יש מבצע ל7000 ש"ח.. זה פחות או יותר המחיר.

מניסיונם של החברים, השיטה של הLASIK טובה יותר - פחות כאב, וההחלמה מהירה הרבה יותר. אם העיניים מתאימות, מומלץ ללכת על השיטה הזאת.

קח בחשבון - ביום וחצי שאחרי הניתוח אתה מושבת לחלוטין. סביר להניח שתמצא את עצמך שוכב על המיטה, בחושך מוחלט. אחרי יום וחצי מתחילים להרגיש הרבה יותר טוב. עם הלייזר הישן - לוקח שבועיים עד שהראייה מתחילה להיות מעולה באמת, והגרודים והכאבים נעלמים.

התוצאות, אגב, טובות מאוד. אחד עם ראייה 6/6 מושלמת, לשני יש 6/6 בעין אחת, ואפילו טוב יותר מ6/6 בעין השניה (לא יודע איך זה אפשרי.. זה מה שאמר הרופא).

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מצד שני בזמן האחרון יש תביעות של כמה אנשים שהתעוורו

צריך להיות מודע לכך

יש את השיטה של עדשות מעצבות שיושנים איתן בלילה ומורידים בבוקר

יש את השיטה של בייטס והארי בנג'מין שכוללת תירגולים בלבד ללא ניתוח אבל למשך תקופה ארוכה

יותר עד שמתחילים לראות תוצאות (עם ספר זה עולה אולי 50-100 ש"ח, עם מורה פרטי יותר)

.I'm a blocked user

• תוכן חדש...