Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7716 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעיה היא בפ'גו 205.

לפני חודש בערך צצה לי בעיה שבזמן שהמנוע מתאמץ [עליות קשות וכו..] הרכב נוטה להתחמם לפעמים.

בימים יותר קרירים אני רואה את המנורה מהבבת לכמה שניות ונכבת, ולפעמים זה חוזר על עצמו..

אבל בימים יותר חמים או במהלך היום עצמו הרכב נוטה להתחמם יותר.

טרמוסטט - החלפתי לפני שבוע.

יוניט - כנ"ל

ניקוי רדיאטור - הרכב עבר היום. התוצאה היתה שהרדיאטור לא היה סתום מי-יודע-מה אבל בכל מקרה מה שכן היה סתום נפתח.

נזילות מים - תודה לאל אין

אני כבר ממש לא יודע מה אפשר לעשות...

בבקשה תעזרו לי..

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יתכן שמאורר הרדיאטור מסתובב בכוון הפוך, עקב חבור חוטי החשמל הפוך.

המאורר צריך לינוק אויר מכוון המגן הרדמי אל תא המנוע, בדוק זאת.

כמו כן אולי יוניט החום המדליק נורת חום מנוע פגום ובכלל לא מתחמם יותר מדי המנוע.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אולי זה יישמע קצת דבילי. אבל כמה זמן לא החלפת שמן? יכול להיות מאוד שהוא נהיה בחום דליל מדי...

פורסם

לגבי מאוורר הרדיאטור

אני מתאר לעצמי שזה 2 החוטים שמתחברים ליוניט.

אני אמור להרגיש שהאוויר נכנס לכיוון המנוע או שהאוויר יוצא ממנו [משמע שאת הקור אני ארגיש מחוץ לגריל] ?

כמו כן, הציע לי המנקרה רדיאטורים לחבר את הוונטה השניה [זו שפועלת רק עם המזגן] שתעבוד ביחד עם הוונטה השניה, ככה שיהיו לי 2 ונטות.

זה כמובן חיבור פשוט ביותר... אבל איפה נמצאים החוטים של הוונטה השניה? [במקרה שמישהו יודע כמובן..]

כמו כן, מה הסבירות שזו משאבת מים..? ואם כן מה התקלות שיכולות להיות לה?

הרי לפני קצת יותר מחודש הרכב עבר טיפול טיימינג שכלל החלפת משאבת מים

ככה שקצת מוזר לי שמשאבת מים חדשה תעשה כבר בעיות...

פורסם

יתכן שהתרמוסטט שהותקן לך (החדש) לא טוב או תפוס על סגור

בפעם הבאה שתבקר את המכונאי תנסו להפעיל ללא תרמוסטט אם החום ירד

אז הבעיה בתרמוסטט אם החום נשאר אז זה משהו אחר

פורסם

פתרון פשוט...

התקן שעון חום מים...אם טמ"פ עבודה היא בין 70-90 הכל תקין...והנורה לא קשורה לנושא..

ועכשיו תתחיל לחפש מה מפעיל אותה..

ככה עשיתי בAX שהיתה לי.

פורסם

נשמע לי חשוד שלאחר החלפת המשאבה התחילו הבעיות .

החלפת בחלק מקורי? ניקוי הרדיאטור כלל שטיפה של המערכת?

אנו הולכים בדרך, כדי להבין את הדרך שבה אנו הולכים.

פורסם
נשמע לי חשוד שלאחר החלפת המשאבה התחילו הבעיות .

החלפת בחלק מקורי? ניקוי הרדיאטור כלל שטיפה של המערכת?

לי זה בכלל לא חשוד שהבעיות החלו לאחר החלפת משאבת המים!

למדו כלל חשוב:אין צרוף מקרים יש הצטרפות מקרים!!

והפרוש הוא: אם תקלה מתחילה סמוך לתיקון , בעייה שקשורה ישירות , או בעקיפין לבעייה החדשה,

יש לחפש היכן הטעות/ הפדיחה / הפשלה שביצע המכונאי, שגרמה סמוך מאד , להחלפת

משאבת המים , להתחממות הרכב

ובכן בעל מקצוע טוב הולך בשיטת הלמינציה, כלומר שולל ראשית את הבלתי אפשריט והגיוני ומתמקד בתוצאה , ובסיבות לכך!

במקרה זה ,הוחלפה משאבת מים, טרמוסטט,יוניט הפעלת מאוורר, בוצע נקוי רדיאטור .........אם כך מה נשאר?????

נכון צדקתם: ניקוז אוויר לקוי( אם בכלל בוצע), אשר גורם לכיס אוויר במערכת קירור, אשר גורם לפתיחה מאוחרת של מאוור רדיאטור וגורם לרתיחה, אשר גם עשר שעוני חום לא יעזרו,

וגם לא עשר מאוורים כולל מאוורר מזגן , לא יעזרו אלא לאחר ניקוז טוב!

יש לחזור למוסך ולדרוש ניקוז מקצועי, לפי הספר!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לגבי השעון חום מנוע - מותקן אצלי שעון כזה והטמפ' עבודה שהוא מראה היא תקנית..

אבל אני מעדיף שלא להסתמך על החלק הזה בלבד מכיוון שהוא לא אורגינל של הרכב ומי יודע..אולי הוא מזייף או לא מראה את החום הנכון [מנוע לעומת מים לדוגמא..].

טרמוסטט - לפני שהרכבתי אותו הכנסתי אותו לסיר עם מים , הרתחתי וראיתי שסמוך לרתיחה [82 מעלות] הוא נפתח.. רק אחרי זה הרכבתי אותו.

ניקוז אוויר - האוויר נוקז במקצועיות, ראיתי את זה במו עיני וכמו כן, אני אישית ביצעתי ניקוז אוויר.

אני שוקל ברצינות לפרק את הטרמוסטט לגמרי...

אני יודע שזה לא טוב במיוחד, אבל לפחות יהיה לי ראש שקט לגבי החום מנוע..

פורסם

מנוע רץ, מגיע לטמפ' עבודה, אחרי עוד כמה דקות הוונטה מתחילה לעבוד.

ברגי ניקוז נפתחו [מכסה רדיאטור, בורג ליד טרמוסטט, בורג ליד קיר האש והמכסה של מיכל העיבוי]

מיליתי מים ברדיאטור כדי שהמים יתפסו את חלל האוויר. כשהפסיקו לצאת מים מהמכסה רדיאטור סגרתי אותו והמשכתי למלא מים דרך מיכל העיבוי, התחילו לצאת מים עם קצת בועות דרך חורי הניקוז, כשיצאו רק מים סגרתי את הבורג ליד הטרמוסטט, לאחר מכן המשיכו לצאת מים ליד קיר האש, שיצאו רק מים סגרתי גם אותו ולאחר מכן הוספתי עוד קצת מים וסגרתי את את מיכל העיבוי.

מים הכוונה כמובן לנוזל קירור.

פורסם

הקפצה...

מישהו? בבקשה עזרה..

עוד דבר ששמתי לב אליו..

אין לי מושג אם זו תופעה שאמורה לקרות או שזו תקלה [לדעתי זו תקלה..]

שהרכב היה בטמפ' עבודה והוונטה עבדה כבר פתחתי את מיכל עיבוי המים, שמתי אצבע והופ! הנוזל קירור שם קר כקרח..

פורסם
הקפצה...

מישהו? בבקשה עזרה..

עוד דבר ששמתי לב אליו..

אין לי מושג אם זו תופעה שאמורה לקרות או שזו תקלה [לדעתי זו תקלה..]

שהרכב היה בטמפ' עבודה והוונטה עבדה כבר פתחתי את מיכל עיבוי המים, שמתי אצבע והופ! הנוזל קירור שם קר כקרח..

אז אם ככה, תבדוק שוב את הטרמוסטט. ליתר דיוק את הצינורות כניסה ויציאה מהרדיאטור. בטמפ' עבודה הם צריכים להיות באותה טמפ'.

אם הם לא (וזה נשמע ככה ממה שאמרת לגבי המיכל עודפים) אז יש לך בעיה בטרמוסטט או סתימה נחמדה במערכת...

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תוכן חדש...