Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7701 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לדעת אם שימוש במתאנול

נגיד לדוגמה בין 3 ל 5 אחוזים למיכל דלק מלא

יכול לגרום להצתה מוקדמת של הדלק או לבק פייר ברכבים משפחתים?

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

מתנאול יכול לגרום להרבה דברים, זה מעולם לא ממש נחקר ובגלל זה נאמר פה הרבה פעמים שאם אתה שם זה על אחריותך בלבד, הצתה מוקדמת יכול לגרום בקפייר לא יודע.

אם הוספת מתאנול ברכבך וזה פתאום התחיל אז כנראה שהמתאנול גרם לזה, תחכה עד שהמיכל יתרוקן ותמלא מחדש.

תמונות של הבובה http://Ami18.pic.co.il :razz:

פורסם

"תחכה עד שהמיכל יתרוקן ותמלא מחדש." - למה??כל מילוי חלקי יוריד את % המתנול בתערובת ויעשה טוב!

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

האמת אין לי סיבה ממש למה למלא רק כשהמיכל מתרוקן, כמו שאין לך סיבה למה למלא כל פעם קצת.

בסופו של דבר שניהם יעשו את אותה פעולה באותה תקופה של זמן ואפילו לחכות עד שהמיכל יתרוקן ולמלא אותה יעשה את הפעולה מהר יותר.

אם אתה כל פעם מוסיף קצת דלק זה מדלל את אחוז המתאנול בתמיסה אך עדיין משאיר אותו, משום כך יצא שישאר לך יותר הזמן המתאנול במערכת כי אתה תמיד מוסיף קצת ורק מדלל אותו ואילו לחכות עד שהמיכל יתרוקן ואז למלא לגמרי יוציא את המתאנול לגמרי מהמערכת בצורה מהירה יותר, אבל זה תלוי אם המתאנול באמת עושה הרבה בעיות טוב יותר לעשות זאת בשטיה שאתה הצעת אך אם הבעיות נסבלות ואפשר לחכות יותר טוב לעשות זאת בשיטה שאני הסברתי.

בסופו של דבר שנינו צודקים.

פורסם

שניכם טועים...

הכי בטוח זה לשים 3 אחוזים של מתאנול על מיכל ריק ולמלא חצי מיכל

ככה יוצא שיש חצי מיכל עם 3 אחוזים של מתאנול

ואם העסק לא עובד כמו שצריך פשוט חוזרים לתחנת הדלק וממלאים את החצי השני של המיכל

ואז לא תהיה שום בעיה.

אבל יש לי עוד שאלה:

שמעתי מכמה אנשים שהמתאנול גורם נזק למנוע ולמערכת ההזרקה

זה נכון? או שזה קורה רק בשימוש לא נכון?

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

אמנם אין לי מערכת הזרקה,

אבל אני משתמש במתאנול על בסיס קבוע.

מוהל ב-5%

זה עושה לרכב רק טוב.

המנוע עובד בצורה הרבה יותר עגולה, רועד פחות בסל"ד סרק (על אותו סל"ד שעבד קודם ללא מתאנול)

סוחב יותר טוב במאמץ (עם מזגן)

טמפ' עבודה ירדה

צריכת הדלק השתפרה

השפעות על מערכת הזרקה אני לא יכול לומר

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם
שניכם טועים...

אבל יש לי עוד שאלה:

שמעתי מכמה אנשים שהמתאנול גורם נזק למנוע ולמערכת ההזרקה

זה נכון? או שזה קורה רק בשימוש לא נכון?

אנו לא יכולים שנינו לטעות, אנחנו מדברים על מקרה שונה, אתה מדבר לפני הכנסת החומר ואנו מדברים אחריו איך מצמצמים את התופעה.

אני יכול בבטחון די סביר להגיש ששלושתנו צודקים:-)

ובקשר לשאלה שלך, מתאנול יכול לגרום לנזק רק בעלות של אלפי שקלים אך הוא גם יכול ל"תקן" נזקים עתידים וכמו שעודד (אליק בליק) אמר לעזור לפעולה הטובה של המנוע ולשמור עליו לאורך זמן.

מתאנול זה סיכון, אם אתה מוכן לקחת אותו אז תשים ואם לא אז אל תשים, היה פה שירשור ארוך בפורום על זה ולפי דעתי הנזק ממתאנול לא יכולל היות קריטי ואני אישית הייתי מנסה לשים אותו למרות שברכבי יש מערכת הזרקה.

פורסם

אני לא רוצה להתחיל להתווכח איתך על יעילותו של מתאנול כי אני באותו צד שלך, ההבדל בינינו הוא שאני גם רואה את הנזקים שהוא יכול לגרום במערכת הזרקה, נזקים כמו סתימת המזרקים, נזק של 600 שקל בערך בשביל הפירוק והניקוי שלהם(אני סתם זורק מחיר כי היה פרוייקט לאחרונה בעלות של 400 שקל שבוצע לבד אז 200 שקל נראה לי עולה הפירוק), נזק נוסף שיכול לקרות הוא דטונציה ודברים בסגנון והנזק הכי חשוב הוא מנוע שבכל מקרה מקרטע אך יכולל החזיק לפחות עוד כמה שנים שבגלל הניקוי של הבית הבוכנה מפיח(זה מה שהמתאנול עושה לא?) הקדים את מותו בהרבה.

קראתי עוד כמה נזקים שיכולים להיגרם ממתאנול אך אני לא זוכר את כולם עכשיו, אני בטוח שיהיו כאלה שמבינים יותר ממני ויוכלו לתת לך תמונה טובה יותר בקשר לנזקים.

בברכה

עמיחי:-)

פורסם

דווקא רכבים המשתמשים בהזרקת מיים מערבבים את המיים עם מתאנול.

להם זה עוזר מכמה סיבות: המתאנול סופך חום רב, ולמתאנול יש אוקטן גבוהה.

יש הבדל בין שימוש כזה להוספה למיכל דלק?

פורסם

המתאנול מעלה את האוקטן. אז אם הוא מעלה אותו נניח מ-96 ל-98, כנראה שצריך לעשות כיוון. לא? אבל אתה מכוון רק אם אתה משתמש בצורה שווה בכל תדלוק. ובעיקרון אפשר להבין חלק מהשפעותיו אם חושבים על זה שזה סוג של אלכוהול. רעיל כמובן. אז הוא חריף, מפיק פחות חום בבעירה, ועוד.

פורסם

האם אתה חושב שה-96 שאתה מתדלק בתחנות הדלק בארץ, הוא באמת 96?

אולי אחרי מהילה של 5% מתאנול, הגעתי למצב של 96 "אמיתי"... ובגלל זה ההבדל!

ולא, לא היה צורך בכיוונים למיניהם...

פורסם
מהם הנזקים הפוטנציאלים עליהם קראתם בשימוש במתאנול?
הוא חשוד כגורם לקורוזיה, (לא הייתי חושש מזה אם הרכב גם ככה בגיל 85' ומטה..) הוא עלול להמיס פילטרים מסויימים, (אבל לא את המקוריים, ולא את התחליפי הנפוץ בארץ מתוצרת BUSHI) וייתכן שיתנמסו צינורות תחליפיים זולים. אבל כאמור, כנראה התועלת רבה על הנזק, אבל רק למי שמוכן לקחת סיכון. ולעקוב לראות שהכל בסדר.
פורסם

להמיס פילטרים? לאכול צנרת?!

אם הנבלה המתפרקת שלי שותה את הדרעאק הזה בלי בעייה, אני לא מאמין שיש רכב שתהיה לו עם זה בעיה.

פורסם
האם אתה חושב שה-96 שאתה מתדלק בתחנות הדלק בארץ, הוא באמת 96?

אולי אחרי מהילה של 5% מתאנול, הגעתי למצב של 96 "אמיתי"... ובגלל זה ההבדל!

ולא, לא היה צורך בכיוונים למיניהם...

אז בבדיקות הפתע שעשו והיה בפורום קושור לכתבה לפני כמה ימים, נדמה לי שרוב התחנות כן מספקים את הסחורה, ובמיוחד בתחנות הרשמיות של חברות, כמו שכתב פה ג'ורג' פעם. ואני ביצעתי ניסוי, והיה נראה שכן צריך לשנות את תזמון השסתומים. אציין שלא בדקתי בצורה מבוקרת מספיק אלא רק כדי להראות שייתכן שהמתאנול יכול להיות אחד הגורמים. בכל אופן, לכן צריך לתדלק במקום אמין, ובכלל, להחליט איפה המקום הקבוע שלך לרוב התדלוקים, ולערב אחוז קבוע, ולפי זה לכוון!
  • תוכן חדש...