Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7336 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פיאט 131, רגאטה, קורטינה, אסקונה, אמריקאיות עד 84-85, דייהטסו שרמנט, ב.מ.וו

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם
וזה למה ?

מכיוון שאתה מדבר על רכב שיסע בשטח, ולכן גם יצטרך את מקסימום המשיכה שגלגלים יכולים לתת, ומכיוון שרק הגלגלים האחוריים מניעים, אז מבחינת יכולת אחיזה ומשיכה בשטח, אתה רוצה שכל משקל הרכב ישב על הגלגלים המניעים. כמובן שזה לא ריאלי, כי אתה רוצה גם קצת משקל על הגלגלים הקדמיים, כדי שיהיה לך היגוי וכדי שהרכב לא יתהפך אחורה, אז יש כאן פשרה בין משיכה ובין היגוי, אבל בגדול אתה רוצה את רוב המשקל מאחורה.

היה לי פעם "באגי" שנשחט מרום כרמל. האחיזה בגלגלים האחוריים היתה עד כדי כך אפסית, שלא היתה בעייה לזנק בהילוך רביעי מעמידה. הגלגלים פשוט הסתחררו במקום. היה הרבה עשן כחול, וזה היה יפה, אך די חסר תועלת. מילוי מיכל הדלק הכפיל את האחיזה...

פורסם
מצטרף לשאלה :D

x19:-P

אני לא יכול להסביר בידיוק למה... מה שכן כבר הגיבו על המשקל וזה אבל רוב הבאגים אצלנו במושב המנוע מאחורה (מנוע של חיפושית, סובארית או משהו כזה) לי יש פורד סיירה 1800 וחשבתי לעשות ממנו באגי אבל אם אני יחתוך הכל והמנוע מקדימה אני יאכל את כל החרא שהוא מוציא ישר בפנים....זאת דעתי כן תקנו אותי אם אני טועה

Audi A3 2.0TFSI 2006

פורסם
מדובר על רכבים שנתון 70-89 בערך

תודה מראש

טרנספורטר. מנוע 2000 סמ"ק, קירור אויר... קלאסי.

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
פורסם
אבל אם אני אחתוך הכל והמנוע מקדימה אני יאכל את כל החרא שהוא מוציא ישר בפנים

אתה יכול למשוך אגזוז אחורה, אפילו סתם צינור שירחיק ממך את גזי הפליטה.

באגי מקצועי יותר, שיהיה קצת יותר מסיירה מנוסרת, יהיה עם המנוע מאחוראו במרכז תוך קיצור הדרייבשאפט למינימום.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
באגי מקצועי יותר, שיהיה קצת יותר מסיירה מנוסרת, יהיה עם המנוע מאחור או במרכז תוך קיצור הדרייבשאפט למינימום.

זה לא כל כך פשוט. מאחורי המנוע יש את המצמד ואחריו את הגיר, ואחר כך יש את גל ההינע, שאתה חייב שהוא לא יהיה קצר מדי, כי אחרת לא תוכל לקבל את מלוא מהלך המתלה מהסרן האחורי. זו בדיוק הסיבה שעובדים עם סט-אפ שהוא מלכתחילה מנוע אחורי, ולא לוקחים מנוע קדמי ומנסים להזיז אותו אחורה.

קיצור הדרייבשפט ביחד עם מהלך מתלה סביר יביא את הצלבים לזויות עבודה בלתי אפשריות.

פורסם

אין שום בעיה לחלק משקל ברכב מנוע קדמי והנעה אחורית, כך שיהיה 50:50 וגם 60 אחורה 40 קדימה אם אתה חפץ בכך (מן הסתם תלוי בכמה וכמה גורמים). רום כרמל זה לא בדיוק בסיס למפלצת שטח מרושעת....

ואם כבר הוזכרה סיירה, סיירה זה בסיס מעולה לבאגי. עם כמה שינויים קלים הרכב מקבל יכולת עבירות שקשה לצפות לה ע"פ המראה החיצוני ה"סדאני". תשאלו את חבר הפורום ramigt שכבר הוריד סיירה אחת מהכביש לטובת השטח ויש לו סרטונים מאלפים.

והנה עוד עגלה עם מנוע קדמי והנעה אחורית שדווקא מסתדרת לא רע בשטח:

SCORE%20Baja%201000%202005%20100_jpg.jpg

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

אין שום בעיה לחלק משקל ברכב מנוע קדמי והנעה אחורית, כך שיהיה 50:50 וגם 60 אחורה 40 קדימה אם אתה חפץ בכך (מן הסתם תלוי בכמה וכמה גורמים).

גם 60 אחוז, בהנחה שהצלחת שיהיו על הסרן האחורי, יגרמו לכך שלרכב יהיה רק 60 כוח משיכה משל רכב 4X4 מקביל. זה לא מספיק טוב, כי האידיאל לצורך משיכה, למעט העניין של ההיגוי, היה שמעל הגלגלים המניעים יהיה 100 אחוז ממשקל הרכב. במצב אידאלי כזה, אתה מקבל עבירות כשל 4X4 .

רום כרמל זה לא בדיוק בסיס למפלצת שטח מרושעת....

אז אני מבין שאם יש על המרכב (שכבר ממילא לא על הרכב) סמל של רום-כרמל, אז חוקי הפיזיקה משתנים, וכמובן שכל מה שאני כותב הופך ללא רלוונטי.

והנה עוד עגלה עם מנוע קדמי והנעה אחורית שדווקא מסתדרת לא רע בשטח:

העגלה הזו מתפקדת לא רע בנסיעה מהירה מאוד מאוד. אל תצפה ממנה להצליח לעבור בקטעים טכניים איטיים וקשים. גם הנהגים של העגלות האלה לא מצפים מהן לעשות את זה, ולכן לא תמצא אותן בתחרויות שהן לא סטייל ה"באחה" .
פורסם
גם 60 אחוז, בהנחה שהצלחת שיהיו על הסרן האחורי, יגרמו לכך שלרכב יהיה רק 60 כוח משיכה משל רכב 4X4 מקביל. זה לא מספיק טוב, כי האידיאל לצורך משיכה, למעט העניין של ההיגוי, היה שמעל הגלגלים המניעים יהיה 100 אחוז ממשקל הרכב. במצב אידאלי כזה, אתה מקבל עבירות כשל 4X4 .

העגלה הזו מתפקדת לא רע בנסיעה מהירה מאוד מאוד. אל תצפה ממנה להצליח לעבור בקטעים טכניים איטיים וקשים. גם הנהגים של העגלות האלה לא מצפים מהן לעשות את זה, ולכן לא תמצא אותן בתחרויות שהן לא סטייל ה"באחה" במירוצים כמו שהיו באשקלון דבר כזה הוא טוב ? ואם תוכל לומר בקצרה איך מתכננים משהו למירוצים כמו אלו שהיו אז . .

בברכה יהודה

בברכה יהודה

• תוכן חדש...