Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7871 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום הייתי במוסך לטיפול קטן פלוס טסט. בינתיים ביקשתי שיבדקו לי למה סל"ד הסרק שלי הוא 1100 בערך ומדי פעם גם נתקע לכמה שניות ב-2000. מסתבר שמייצב הסרק שלי דפוק. (מסתבר גם שהמחשב קיבל כאילו המזגן פועל קבוע למרות שהוא לא פעל, אבל זה משהו אחר)

עכשיו, מייצב סרק זה חלק בגודל כ-5X5 סנטימטר, הוא בנוי בצורה גליל שמתחבר איפהשהוא באזור המצערת עם שני ברגים (שמיד נתפנה לדסקס בהם), כאשר ה"ראש" שלו (שזה חתיכת מתכת קטנה עם גומי בצד אחד וקפיץ בצד שני) מוברג פנימה, ובצידו השני קונקטור חשמלי (ראו תמונות בפוקוס גרוע - באחת רואים את הקונקטור ובשנייה את איפה שהראש אמור להיות מורכב, רק בלעדיו, ואת שני החורים לברגים).

וכמובן שכחתי את הפרט החשוב ביותר - העלות של החלק המיניאטורי הזה היא 1200 ש"ח לפני מע"מ.

לא, בדקתי, זה לא 1200 יין. גם לא פזוס. זה בשקלים.

מעניין לשמוע כי מייצב הסרק שונה ממנוע למנוע. ב-1.1 יש אחד, ב-1.4 אחר (כנראה) וב-VTS, מהיותה מפלצת ביצועים היסטרית, יש מייצב סרק שונה לחלוטין!! כאשר ההבדל התהומי הוא במיקום שני החורים לברגים בכל מנוע, כך שלא תוכל לקחת מייצב מ-1.4 ולשים ב-VTS נניח, כי זה פשוט לא ייכנס. למזלי הרב מייצב של C5 כן נכנס ועלותו "רק" 900 שקלים כחדש (לקחתי משומש, עוד לא יודע כמה יעלה).

בקיצר, PSA צוחקים עלינו, כמובן. כי מייצב של סקסו 1.1 עולה איזה 600 שקל (כי יש הרבה כאלו) ומייצב של VTS, שאין הרבה ממנה כמובן, עולה פי שתיים.

שלא לדבר על העובדה שלקחת אפילו 600 שקל על דבר כזה זה שוד לאור היום... מצחיק שכשאמרו לי שזה הלך בהתחלה הסתכלתי על זה וצחקתי: "אה, זה מה שגורם לבלגן? טוב, כמה זה כבר יכול לעלות, 1000 שקל? 1500?"... הכל חוזר אלי וק...

לפחות עברתי טסט כמו שצריך ואפילו סידרו לי חלק מהחריקות שהיו לי ברכב בזמן האחרון - מסתבר שזה מהברגה לא מהודקת של סעפת הפליטה!

רוני

100_0076.JPG

100_0077.JPG

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני כבר לא זוכר אצלי, אבל עד כמה שאני זוכר זה המנוע צעדים לא?

או שזה החיישן הראשון למעלה? כי אני פירקתי אצלי את החיישן הזה ואכן היה לו פין וניקיתי את החיישן הזה מה"אבק" שהיה שם בפנים.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

זה נקרא חיישן MAP, לא?

אני השגתי דומה מפירוק של סקסו 2002 ב 240ש"ח

יצאתי בזול:roll:

נ.ב

יש לי את הישן, בדקתי, יש חיבור רק להברגה אחת

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

רוני , החלק שלא תקין אצלך הוא מנוע צעדים

לי הייתה את אותה הבעיה לפני חצי שנה בערך , שיפצתי לבד את המנוע צעדים בבית

( אצלי המצב היה הרבה יותר גרוע , הסל"ד היה בקפיצות מ 1000 ל 3000 לערך תמיד ,

אם תמשיך לנסוע ככה יש סיכוי שתגיע למצב כזה)

אני מוסיף לינק לשרשור שפרסמתי בזמנו במוטוריקה

http://motorica.net/viewtopic.php?t=346

בהצלחה

פורסם
אני כבר לא זוכר אצלי, אבל עד כמה שאני זוכר זה המנוע צעדים לא?

או שזה החיישן הראשון למעלה? כי אני פירקתי אצלי את החיישן הזה ואכן היה לו פין וניקיתי את החיישן הזה מה"אבק" שהיה שם בפנים.

אכן מדובר במנוע צעדים.

זה נקרא חיישן MAP, לא?

אני השגתי דומה מפירוק של סקסו 2002 ב 240ש"ח

יצאתי בזול:roll:

נ.ב

יש לי את הישן, בדקתי, יש חיבור רק להברגה אחת

מה הקשר ? רוני מדבר על מנוע צעדים ואתה מדבר על חיישן MAP שתפקידו לשדר למחשב את רמת הוואקום שיש בסעפת היניקה.

אפשר פרטים לגבי השיפוץ כי נראה לי שגם אצלי עושה בעיות.
מנוע צעדים הוא רכיב סגור הרמטית. לירן הוציא בסה"כ את הפין שמחובר למנוע עצמו אבל עדיין לא נגע במקום הרגיש - שזה למעשה המנוע (שוב, סגור הרמטית). הניקוי שלירן עשה מספק הקלה למנוע העייף. ניתן לנסות לנקות אותו, לרוב זה עוזר קלות אבל חוזר לאחר תקופה לא ארוכה.

הערכתי האישית: ברוב המכוניות בהן מותקן המנוע צעדים בנקודה רגישה בה המנוע נוטה לספוח אדי שמן במהלך השנים ולחדול מלתפקד. הדבר נובע מאטימה שנפגעת לאורך השנים כתוצאה מחשיפה לחום ולשינויים קצוניים בטמפרטורות.

במכוניות בהן מותקן מנוע צעדים עם התקן שמרחיק משמעותית את המוט שיוצא ממנו, לרוב אין בעיות. ההתקן (מעין מאריך) עצמו אומנם מתלכלך אבל המנוע נשאר נקי לאורך זמן.

שמתי לב לזה גם באוטו הקודם שלי וגם בנוכחי. באוטו הקודם המנוע צעדים היה מותקן ממש מעל פרפר המצערת (מודל 94) אבל היה מחובר לו התקן (כמו מאריך) שהרחיק אותו מהשסתום עצמו.

באוטו הנוכחי שלי (מודל 96) כבר עשו שינוי מבורך שמבטיח מינימום תקלות:

העבירו את המנוע צעדים הצידה כחלק אינטגרלי מספעת יניקה והוסיפו צינור אויר נוסף ישר אחרי החיישן זרימת אויר.

בפועל מה הרווחנו ? הרווחנו מנוע צעדים שעובד על אויר נקי ללא אדי שמן ואינו חשוף לזוהמה שמצטברת בסעפת היניקה ובבית המצערת כתוצאה מאותם אדי שמן. לא נדרש ניקוי ואין תקלות.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אוקי עכשיו מה ההבדל בין המנוע צעדים לבין חיישן סיבובי מנוע?

חיישן סיבובי מנוע? אתה בטוח שככה קוראים לחיישן או שהכוונה היא בעצם לחיישן "נקישות" שתפקידו לתת מידע למערכת ניהול המנוע לגבי מצב ומיקום הבוכנה על מנת לתזמן את פתיחתם וסגירתם של השסתומים?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

בבדיקת מחשב אמרו לי שיש בעיה בחיישן סיבובי מנוע, גם אני אך פעם לא שמעתי את זה. לכן אני שואל, למישהו יש מושג?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

איציק, אני לא יודע מה הקשר אבל אני דיברתי על החלק הזה

האמת שאין לי מושג איך קוראים לו בשפה המקצועית

נ.ב

הוא נראה די דומה ולכן אני חושב שזה אותו החלק רק ל 1.4

ומה השם שלו?

Resize of IMG_2286.jpg

Resize of IMG_2289.jpg

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם
חיישן סיבובי מנוע? אתה בטוח שככה קוראים לחיישן או שהכוונה היא בעצם לחיישן "נקישות" שתפקידו לתת מידע למערכת ניהול המנוע לגבי מצב ומיקום הבוכנה על מנת לתזמן את פתיחתם וסגירתם של השסתומים?
אתה מערבב בין חיישן קרנק/גל-ארכובה לבין חיישן נקישות.

חיישן נקישות "שומע" נקישות ומכוון הצתה לפיו.

חיישן קרנק משדר למחשב את מצב הקרנק - מיקום הבוכנות.

איציק.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אכן מדובר במנוע צעדים.

מה הקשר ? רוני מדבר על מנוע צעדים ואתה מדבר על חיישן MAP שתפקידו לשדר למחשב את רמת הוואקום שיש בסעפת היניקה.

מנוע צעדים הוא רכיב סגור הרמטית. לירן הוציא בסה"כ את הפין שמחובר למנוע עצמו אבל עדיין לא נגע במקום הרגיש - שזה למעשה המנוע (שוב, סגור הרמטית). הניקוי שלירן עשה מספק הקלה למנוע העייף. ניתן לנסות לנקות אותו, לרוב זה עוזר קלות אבל חוזר לאחר תקופה לא ארוכה.

הערכתי האישית: ברוב המכוניות בהן מותקן המנוע צעדים בנקודה רגישה בה המנוע נוטה לספוח אדי שמן במהלך השנים ולחדול מלתפקד. הדבר נובע מאטימה שנפגעת לאורך השנים כתוצאה מחשיפה לחום ולשינויים קצוניים בטמפרטורות.

במכוניות בהן מותקן מנוע צעדים עם התקן שמרחיק משמעותית את המוט שיוצא ממנו, לרוב אין בעיות. ההתקן (מעין מאריך) עצמו אומנם מתלכלך אבל המנוע נשאר נקי לאורך זמן.

שמתי לב לזה גם באוטו הקודם שלי וגם בנוכחי. באוטו הקודם המנוע צעדים היה מותקן ממש מעל פרפר המצערת (מודל 94) אבל היה מחובר לו התקן (כמו מאריך) שהרחיק אותו מהשסתום עצמו.

באוטו הנוכחי שלי (מודל 96) כבר עשו שינוי מבורך שמבטיח מינימום תקלות:

העבירו את המנוע צעדים הצידה כחלק אינטגרלי מספעת יניקה והוסיפו צינור אויר נוסף ישר אחרי החיישן זרימת אויר.

בפועל מה הרווחנו ? הרווחנו מנוע צעדים שעובד על אויר נקי ללא אדי שמן ואינו חשוף לזוהמה שמצטברת בסעפת היניקה ובבית המצערת כתוצאה מאותם אדי שמן. לא נדרש ניקוי ואין תקלות.

איציק

איציק , בזמנו שהייתה לי את הבעיה ( קפיצות של 2000-2500 סל"ד) דיברתי עם בחור

שעובד בדיאגנוסטיקה של פז'ו ( מגיע למפגשים לעיתים עם 306 טורבו)

על כל פנים הוא אמר לי שרוב הבעיות נובעות מפיח ולכלוך במוט , קפיץ והגליל שעוטף אותו

בנוסף גם בפנים ( כמו שאפשר לראות בתוך החריץ הכחול שם גירזתי )

ולרוב אין צורך להחליף מנוע אלא רק לנקות וחשוב להתיז ספריי מגעים לתוך החלק שסגור

הרמטית במנוע צעדים.

על כל פנים לאחר שניקיתי את המנוע צעדים שלי הוא כבר כחצי שנה תקין לחלוטין ללא תזוזה

במחט הסל"ד ( טפו טפו טפו :wink: )

כדאי לנסות .

אגב רוני , המנוע צעדים שלך של valeo?

• תוכן חדש...