Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ייתכן והנושא יותר מתאים לפורום "יעוץ ברכישה", אבל לפי דעתי יותר קשור לפורום אודיו - מנהלים, אם הנושא לא הולם לדעתכם, אנא העבירו.

בחודשים האחרונים התחלתי לחפש רכב ספורטיבי (התקציב הוא בין 20000 ל-50000, עם העדפה לכיוון האמצע). בעקבות מחקר נרחב הגעתי למסקנה שאני רוצה 106 ראלי או GTI, או לחילופין VTS, בין השנים 95-98 (עם עדיפות ל-97 ואילך). כמו כן שקלתי מס' מכוניות נוספות כמו VTR, אסטרה GSI, פונטו GT וקליאו RSI (אבל כאופציה שניה!)

מצד אחד - אני מעוניין להנות מרכב ספורטיבי וכיפי לנהיגה, לכן הרצון שלי במכוניות הנ"ל.

מצד שני - אני מעוניין להנות מסאונד טוב, ולכן אני מעוניין לבנות CarPC (העובדה שאני מתעסק המון שנים עם מחשבים, הרבה הרבה יותר מרכב, באה לעזרתי כאן). בתכנון לבנות משהו מבוסס SQ יותר ופחות עוצמה, עם סאב אחד איכותי ומדויק, קומפוננטים טובים מאוד מקדימה, ואולי אולי רמקולים אחוריים פשוטים (יחסית).

בשבועות האחרונים שמתי לב למספר בעיות שעלולות לצוץ כאשר אני קונה רכב ספורטיבי

1. בחלק מהדגמים הישנים יותר אין מזגן = צריך לנסוע עם חלונות פתוחים = אי אפשר להפגיז במוזיקה (אני לא אוהב להרעיש בחוץ) וגם הרוח מפריעה לשמוע מוזיקה.

2. לעתים מדובר על מנועים ממש רועשים, שגם יפריעו לחווית השמיעה. לא נדבר על כך שרציתי בהתחלה אגזוז פתוח ועכשיו אני נרתע מהעניין כמו אש בשל כמות הרעש שזה יוצר.

3. ייתכנו בעיות התקנה לקומפוננטים בדלתות (לא נכנסים דרייברים גדולים של מיד).

4. הכי בעייתי - אני מעוניין להתקין LCD Touch Screen בדשבורד, אבל לא בצורה מגעילה, אלא שיראה חלק "אינטגרלי" מהמכונית. לא כל רכב יאפשר דבר כזה.

אגב, מעבר לעניין האסטתי שבכך, אני מחפש פחות בעיות עם שוטרים, בוחני תנועה וכו'.

לא בצורה מעגילה כזו:

http://upload.nowherenews.com/img/console.jpg

אלא בצורה יפה כזו:

http://www.capitalaudi.com/Pics/temp/6-02-04/6-02-04%20002.jpg

5. בנוסף, אני צריך מקום למחשב עצמו. אני חושב כרגע על הבגאז' כמקום יותר מתאים מאשר לפוצץ את תא הכפפות (בתא הכפפות אני משתמש המון, בבגאז' כמעט לא). לרוב הרכבים הנ"ל יש בגאז' קטן, הייתכן שאוכל להכניס בו גם סאב וגם מחשב מבלי שישפיעו אחד על השני.

6. האם מכוניות קטנות כמו ה-106 למיניו ישפיעו לטובה או לרעה על האודיו. אני לא יודע איזה שיקולים צריך לקחת בחשבון.

הנה מגיע החלק שלכם -

אני צריך את עזרתכם. אם יש לכם נסיון עם המכוניות הנ"ל ועם התקנת אודיו, אשמח אם תשתפו אותי בבעיות\הצעות\הערות, שייתכן וינתבו אותי לקניית המכונית המתאימה ביותר. באילו בעיות אני צפוי להיתקל בהתקנת CarPC על רכב ספורטיבי קטנטן? ואולי בכלל כדאי לשקול מכוניות אחרות יותר מתאימות לאודיו טוב?

- - -------[Fireball]------ - -

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני אנסה לעזור עד כמה שאני יכול-

ראשית ככל שהרכב יהיה קטן יותר תהנה יותר מהמוזיקה ובמיוחד מהבאס שיגיע אליך בצורה נקייה ומדוייקת יותר.

מבחינת התקנת מידים-יש טבעות עץ שנקראות "קיק פאנלים" והן מאפשרות התקנת מידים בגדלים שונים(8 אינץ' ויותר!) בלי קשר לגודל המקורי.

האם אתה הולך לשים פי סי רגיל או לפטופ? תבדוק את העניין מבחינת המתח שהרכב יכול לתת. לדעתי לפטופ יד שניה משהו כמו פנטיום 2-3 יעלה בסביבות ה1000 אפילו פחות ויעשה את העבודה בצורה מעולה!

בסופו של דבר זה הכל עניין של תקציב-אם התקציב יאפשר לך אתה תקנה רכב עם מיזוג שיתן לך לשמוע מוזיקה כאשר החלונות סגורים.

זה גם עניין של תקציב בנוגע להתקנה-התקנת קיק פאנלים וחומרי בידוד בדלתות ובבאגז' זה עסק לא זול

פורסם

ידידי היקר,

ליעץ לך בנושא אקוסטיקה אני לא המומחה פה כי אני אוהב SPL

וחלונות פתוחים אצלי זה חלק מהנסיעה (תקראו לי ערס..!)

אבל בנושא CARPC ניסית בעבר להתעסק - וזה לא עסק זול, מסתבר.

שהתחלתי להתעניין הפנו אותי לאתר http://www.mp3car.com

שם ישנם המון פורומים בין אם על מסכים מתאימים ובין על סוגי מחשבים והתאמתם לרכב..

אני זוכר שהיה מן מתאם קטן שנותן פיקוד מהסוויץ' לגבי כיבוי מחשב שאתה מכבה את האוטו ואם תשאל אותי - אל תנסה להיכנס אפילו לחיפושים אחר ספק כוח 12 וולט פשוט תקנה מתאם קטן של 12 - 220 ותשתמש בספק המקורי של המחשב - במיוחד כי המחשב הוא אולי הדבר הכי רגיש ממכשירי חשמל מודרניים לקפיצות במתח..

ידידי - שיהיה לך המון בהצלחה - ואם אתה מסיים - שלח תמונות!! :)

פורסם

ככה,

הצרפתיות בעלות פח יותר דק מאשר גרמניות. אני לא מכיר ספציפית את האסטרה.

פח עבה נותן בד"כ רכב יותר אטום (ככה זה אצלי לפחות, חלונות פתוחים, ווליום על 3/4 אני לא שומע את המנוע, אין בכלל מה לדבר על חלונות סגורים...)

אם בסופו של דבר תיקח את הפיז'ו או הסיטרואן תצטרך כנראה להשתמש בחומרי בידוד בדלתות.

לגבי רמקולים אחוריים - לא ולא. אם אתה מחפש SQ, תוותר מראש. אצלי לא צריך רמקולים אחוריים ומדובר על רכב יותר ארוך מכל אלה שהזכרת, ובנוסף, אצלי זה סדאן ולא 3 דלתות (הבגאז' יותר מופרד מתא הנוסעים). כאשר מדובר על רכב 3 דלתות, כאשר הבגאז' הוא כמעט חלק בלתי נפרד מתא הנוסעים (כל ההפרדה היא מגש בד"כ מדיקט או משהו כזה דק) ולכן הסאונד של הסאב יעבור טוב מאוד.

לגבי קומפוננט - אתה יכול ללכת על ההיבריד של מורל למשל (סט ברמה גבוהה), אני אישית לא שמעתי אותו. לי יש את הסט של XETEC דגם XI5.2 - מצויין.

ממליץ לך לבדוק (לפני שאתה מחליט סופית איזה רכב אתה רוכש) באיזה מהרכבים יהיה יותר קל להתקין סט של 6.5" בדלת. 6.5" ימשוך יותר באס קדימה מאשר 5.25, ובדלת יש יותר נפח מבמקומות אחרים (דש בורד או קיק פאנלים מקוריים למיניהם).

אני לא מכיר כל כך את פנים הרכבים האלה, אבל היות ומדובר בספורטיבי, אז זה בוודאי יהיה ידני - מה שאומר פחות מקום לשים קיק פאנל, לפחות בצד שמאל.

בנוסף, הרכבים האלה רובם הם מיני ולכן עלול להיות צפוף ברגליים עם קיק (השערה, אני לא מכיר את פנים הרכבים האלו).

לגבי עניין המחשב, עופר (KICKER) יוכל לעזור לך כי הוא ממש עכשיו עובד על פרוייקט כזה.

Tweet - יא ערס!!! סתם, גם אני מעדיף חלונות פתוחים.

פורסם

1. זה ידוע שהעלות של פרוייקט כזה היא גבוהה. לא תמיד משתלמת. אבל התוצאה יכולה לצאת ממש מעולה. צריך הרבה ידע, הבנה, סבלנות, וכן גם כסף. אני מעריך שהעלות של הפרוייקט ללא מגברים ורמקולים תהיה מספר אלפים בכיף.

2. אני חושב שאלך על PC מקורי ולא Laptop, אבל לא סגור לגבי זה. נראה אחרי שיהיה רכב.

3. זה לא רק תקציב. חלק מה-106 לא הגיעו עם מזגן.

4. אני לא יודע אם אני רוצה להשקיע בבידוד, בכל זאת אני לא מדבר על SQ מטורף. אולי ואולי לא.

5. מכיר את האתר mp3car, זה מקור הידע מספר אחת שלי לנושא זה.

6. אני מעדיף שלא לשים קיק פנלים (אם אפשר להימנע). מישהו יודע איזה גודל מידים נכנסים ברכבים הנ"ל בדלתות?

7. אני נגד חלונות פתוחים, הרוח משגעת אותי, תהרגו אותי אבל אני מעדיף מזגן כבר.

8. בוודאי שאשלח תמונות, גם תמונות ההתקנה. אבל פרה פרה, קודם כל בכלל צריך לקנות רכב.

פורסם

אני חושב שאם תשים פיסי רגיל מאחורה עם סאב יחסית חזק אפילו לא מפלצת

אתה תגמור דיסיקים קשיחים בטרוף

אני הייתי מציע לחשוב בכיוון של מחשב מוקשח , שמיועד לרכבים צבאיים

אם לא תצליח למצוא ואתה בכל זאת מעוניין

אני יכול לנסות לעזור לך

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם

גם ככה פעם בחצי שנה גג 10 חודשים תלוי ברכות האוטו ילך ההארדיסק לעולמו...

אבי ניהל מפעל בזמנו שפיתח מחשבים צבאיים לצבא האמריקאי ושם הם בנו שרת של בולמי זעזועים סיליקוניים כדי להתגבר על הבעיה..

פורסם

לנו יש במשרד מחשב צבעי מבוסס 3 700 עם דיסק של 20 גיגה

שמיועד לטנקים , הוא נמצא בפרויקט לטנק אברהמס של ארה"ב

ושם הוא ממש לא דפק דיסקים קשיחים , הוא מוקשח , ללא מאוררים בלי שום דבר נע

הדיסק הקשיח נמצא בתוך שקית סיליקון מיוחדת

והמחשב כולו בגודל של מחשב מיני (מה שקוראים BAREBONE למי שמכיר)

רק משהו כזה (או כמובן דומה לזה) יכול לחיות בתוך רכב מבלי למות

וכמובן שהספק כוח שלו זה 12-14 וולט

פורסם
לנו יש במשרד מחשב צבעי מבוסס 3 700 עם דיסק של 20 גיגה

שמיועד לטנקים , הוא נמצא בפרויקט לטנק אברהמס של ארה"ב

ושם הוא ממש לא דפק דיסקים קשיחים , הוא מוקשח , ללא מאוררים בלי שום דבר נע

הדיסק הקשיח נמצא בתוך שקית סיליקון מיוחדת

והמחשב כולו בגודל של מחשב מיני (מה שקוראים BAREBONE למי שמכיר)

רק משהו כזה (או כמובן דומה לזה) יכול לחיות בתוך רכב מבלי למות

וכמובן שהספק כוח שלו זה 12-14 וולט

ניתן להשיג משהו דומה בצורה אזרחית?

אני ממש לא חושש לשאר הציוד, הדבר היחיד שמטריד אותי הוא הדיסק הקשיח.

מעניין היכן ניתן להשיג "שקית" סיליקון או משהו דומה.

פורסם

לא עדיף למצוא פיתרון אחר פחות רגיש, משהו כמו Sandisk Cruzer Titanium שמבוסס על CF?

או שאתה יכול לבדוק את פיתרון הPortable External Hard Drive של Seagate, גם שווה הצצה, הוא מסוגל להכיל עד 100GB ויהיה עמיד כנגד רעידות וטלטלות.

http://www.seagate.com/cda/newsinfo/newsroom/releases/article/0,1121,2170,00.html

http://www.sandisk.com/retail/cruzer-titanium.asp

[הפיתרון האחרון מגיע מבית סנדיסק כרגע בנפח של 512MB בלבד]

פורסם

שום דיסק קשיח מסחרי לא יעמוד בקפיצות האלה

חייבים מחשב מוקשח

דרך אגב גם המחשב שלנו יש - ניתן לרכוש אותו למטרות אזרחיות

הוא פשוט לדעתי יקר מאד

אני לא חושב שהוא עולה פחות מ 1000 יורו

ביום ראשון אני אתן לך לינק לאתר של החברה בחול

פורסם

שום פיתרון פלאש לא יעזור לי. עם פלאש אני יכול להשיג 500-1000 מגה (במחיר סביר). אני מחפש פיתרון של עשרות ג'יגות.

הסתכלי על הפתרון של ההארדיסק של סיגייט שהבאת (mayrun) - נראה מעניין מאוד. אני אשקול משהו כזה. הם לא כ"כ מציינים את העמידות שלו בפני זעזועים אגב.

פורסם

דווקא יש הרבה אנשים ששמים דיסק קשיח של מחשב נייד והוא מחזיק להם טוב מאוד. לי אישית היה הארד דיסק רגיל ברכב שעשיתי לו מין משכך זעזועים. הוא לא היה הרבה זמן אבל היה משהו כמו חודשיים ולא נגרם להארד דיסק נזק.

• תוכן חדש...