Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לדעת אם מחשב נישא ייתן יתרון סאונד

כרגע הזמנתי מחשב נייד דיי רציני

הוא הולך לשבת באוטו . כתור הד יוניט

רציתי לדעת אם למישהו יש ניסוי עם התקנה מסוג זה

ואם יש שיפור כל שהו ?

ואם מישהו היה יכול להגיד שתחימת תדרים של מחשב יכול להיות איכותי כמו מכשיר חיצוני(קרוס) ?

או שזה שני דברים שונים והמחשב לא מגיע לרמות כאלה של חתימת תדרים?

פורסם

מחשב נישא כנראה שלא.. המחשבים הניסאים לא מתאפיינים בכרטיס קול איכותי למדיי.

לעומת זאת כרטיס USB חיצוני של היצרנים המוצגיים כמו MAYA, CREATIVE ועוד נחשבים איכותיים וחלקם אפילו עובד 24Bit ככה שבמידות מסויימות הם עולים על כל HU או פרוססור.

ברוב המקרים לא יספק אותך כרטיס עם יציאת סטראו אחת אלה לפחות 3 סטראופוניות.. מה שדיי מייקר את מחיר כרטיס הקול.

תחימת תדרים אפשרית בהחלט בכל כרטיס קול, רק שלצורך כך, בהרבה מיקרים המעבד של המחשב "יטחן" ולא יחידת הDSP בכרטיס קול.. ניתן לבדוק עד כמה ההשפעה הזאת קריטית ולפי זה לעשות את השיקול המתאים.

בפרוססורים/HU בעל חיתוכים הדבר נעשה ברמה הרבה יותר נמוכה מבכרטיס הקול (שוב - בד"כ ולא תמיד) ועל כן המוצר היעודי לרכב אמור להגיב יותר.

בכלליות השאלה מה אתה רוצה להשיג:

האם המחשב אמור להחליף פרוססור?

אם כן לאיזה מטרה?

bi-amping?

אקולייזר?

time alinement?

DD/DTS?

פורסם

הוא לא ממש צריך להחליף משהו

רק רציתי לדעת אם יש פה יתרון בשימוש בו ולא במשהו תחליפי אחר

ולגבי הטענה של הכרטיסי קול היותר איכותיים

אתה מדבר מניסיון שיש שוני מוחשי ? או שזה רק בשביל יותר אפליקציות סאונד כגון חיבורי

AC3 וכדומה?

פורסם
הוא לא ממש צריך להחליף משהו

רק רציתי לדעת אם יש פה יתרון בשימוש בו ולא במשהו תחליפי אחר

למה אתה קורה "משהו תחליפי אחר"?!

אם התחלת לשאול בקשר למחשב, אז בעידן הדיגיטלי של סאונד ברכב, הומצא הפרוססור שזה מחשב רק בlow level.. מחשב יעודי לעיבודי סאונד , מעיין "שלט חכם" לרכיבי DSP וכל המכלולים (A/D D/A וכדומה)

הבעיה עם הפרוססורים היא שמן הסתם לצרכן הפשוט הם יקרים ביחס לתועלת שהם מפיקים עבורו, ולאחרים בעלי הדרישות הגבוהות - התועלת הזו היא הבדלים של שמיים וארץ בגמישות ובתוצאה הסופית.

ולגבי הטענה של הכרטיסי קול היותר איכותיים

אתה מדבר מניסיון שיש שוני מוחשי ? או שזה רק בשביל יותר אפליקציות סאונד כגון חיבורי

AC3 וכדומה?

לא הבנתי מה זה "שוני מוחשי" ואת הביטוי "אפליקציות סאונד כגון חיבורים AC3"

אין דבר כזה חיבור AC3, AC3 זה תקן לפורמט/קידוד 5.1 שדולבי המציאו.. אני לא חושב שבתקן הזה מוגדר גם סוג הממשק (אופטי/קואקאלי) ואם לזה אתה מתכוון אז ברכב הדברים שונים..

מעטים מאד המגברים עם כניסות PCM אופטיות/קואקסליות, ויתרה מזאת הן לא מהוות יתרון משמעותי כמו בקולנוע בייתי.

האידאל הממשי ברכב הוא סיגנל דיגיטלי מהHU לפרוססור, ואחרי ה"פיצול" ל-6 ערוצים (בד"כ 4.2 5.2 או 5.1) מהפרוססור הם נכנסים אנלוגית בRCA למגברים נפרדים.

פורסם

קיקר מהפורום עשה את זה אצלו תתייעץ איתו הוא נחמד

והקיקר שאני מדבר עליו הוא בלי הכוכביות

מגבר גנסיס ST60 ב1400 שקל בלבד כולל ניירת אריזה ומתלווה

0547379780 שלומי

פורסם

כשדיברתי על יתרונות.. רציתי לדעת אם קיימות התרונות כגון הדגשת באס בתדר מסויים

או הדגשת מיד בהרצים מסויימים

לעשות מערכת שמע כפי בקשת אוזנייך במצב אולטימטיבי של "איך שאתה אוהב"

בהקשר לשוני המוחשי אני מדבר על שוני בסאונד.. אמרת שכרטיסים רגילים לא יתרמו ורק "איכותיים" נחשבים והם עולים על כל הד יוניט.. באילו תכונות הם עולים ? וזה משהו משמעותי ? או בלתי מורגש?

ובהקשר לAC3 התכוונתי לסרראונד של 4 רמקולים (כמובן בשביל הדיוידי)

נכון שמעטים ויקרים המגברים של הכניסות אופטיות. אך זה לא חובה בשביל ליצור סרראונד .. אני לא טועה נכון?

x-ent תודה אני אנסה ליצור איתו קשר.

פורסם

לגבי קיקר, אין לך מה ליצור קשר, הוא עוד לא בנה משהו שבאמת עובד אלה רק מתכנן, ועד כמה שאני זוכר הוא הולך להתבסס על הכרטיס המקורי שבא עם המחשב (capuchino), והכרטיס הזה הוא סטראו בלבד.

הדגשות תדר למיניהם=אקולייזר.

בכרטיסי קול הוא גמיש מאד ואפשר להגיד שהאפשרויות בו הן אינסופיות ברמת הCPU ("תוכנה") וקבועות מראש ברמת הDSP.

לגבי "AC3":

בקולנוע בייתי הרסיבר הוא גם המפענח שמשולב בפרוססור, וגם המגבר.

במקרה של סאונד לרכב הדברים מופרדים, בד"כ זה HU שמפענח את הסטרים DD/DTS ומוציא אותו כRCA למגברים או מהHU דיגטלית (שוב אופטי או קואקסלי זה לא ממש משנה) אל פרוססור שמוציא RCA למגברים..

לשני התצורות יש כמובן יתרונות והחסרונות, אך ההעדפה היא לשיטה עם הפרוססור.

ולכן לגבי הגברה, המגבר מקבל PCM דיגיטלי או RCA אנלוגי ומגביר אותו, סטראו או מונו בלבד, 5.1 במכה הוא לא יכול לקבל כי אין תקן לסטרים PCM כפול באודיו ולכן אין מכשירים שעובדים ככה.

פורסם

אוקי תודה על התשובה המפורטת

רק רציתי לדעת אם יש לך ניסיון עם "סופטוואר" עם אקולייזר בסגנון המבוקש ?

ועוד נקודה ששכחתי ממנה.. NORMALIZE שהיא לא פחות חשובה כשמדובר בשירים מהאינטרנט וכדומה .. זה יכול להיות שימושי לא ?

אז יש לך ניסיון עם תוכנה כלשהי בשביל אופציות אלו?

פורסם
לגבי קיקר, אין לך מה ליצור קשר, הוא עוד לא בנה משהו שבאמת עובד אלה רק מתכנן, ועד כמה שאני זוכר הוא הולך להתבסס על הכרטיס המקורי שבא עם המחשב (capuchino), והכרטיס הזה הוא סטראו בלבד.

.

:mad::mad: רפי!!!!!!!!!

הכל בנוי ומוכן-אפילו תוכנות,מסך מתאמים וכו'

כרטיס הקול יהיה חיצוני CREATIVE.

מה שאני צריך עכשיו זה למצוא זמן להתקין את הכל. :roll:

"תחי מדינת ישראל- וכל הכבוד לצה"ל....."

פורסם

ועוד נקודה ששכחתי ממנה.. NORMALIZE שהיא לא פחות חשובה כשמדובר בשירים מהאינטרנט וכדומה .. זה יכול להיות שימושי לא ?

אם תקנה כרטיס של קריאטיב, תוכל להשתמש בדרייברים של KX - אלו דרייברים חינמיים שמאפשרים שליטה יותר גמישה ומקצועית על הכרטיס

(שים לב שהדרייברים האלו לא למתחילים)

http://kxproject.lugosoft.com

אתה יכול לטעון אפקטים לזיכרון של הכרטיס, הנה רשימת האפקטים הקיימים:

Reverb Lite, Stereo Chorus, Delay, Overdrive, M4Tube (TubeSound), Chorus, AutoWah, CL Reverb, ProLogica, RingMod, Eq10a, APS Flanger, APS AutoWah, Stereo/Mono Vocoders, Overdrive2, Encode4, APS Fuzz, Stereo Mix, Mono Mix, Pan, Pan x2, EQ Bandpass, EQ Highpass, EQ Highshelf, EQ Lowpass, EQ Lowshelf, EQ Notch, EQ Peaking, Frequency Splitter, Stereo Volume, Downmix, Cnv51To2 (kXSurround), APS Compressor, B2B, ac3passthru, Phat EQ Mono, Phat EQ Stereo, WaveGen, Everb, Surrounder, Gain, Decimator, Crossfade, APS Pitch, CLEAX3Reverb, FXMix, Epilog Lite, Prolog Lite, FXBusX, APS Compressor+, FXMix2, HpSp, MX6, Expander, Expander+, WaveGen3, DelayA, DelayB, Dynamics Processor, NoiseGate2T, NoiseGate2Ts and Timbre

אתה יכול ממש לנתב את האפקטים, לשרשר אותם, ולפצל, דוגמת להעביר דרך Lowpass את הסינגל לרמקולים האחוריים כדי שלא יתנו יותר מדי טרבל. שים לב שכמות האפקטים מוגבלת ע"י הזיכרון של הכרטיס. לא זוכר כמה זיכרון יש לכל כרטיס, אבל ייתכן ולכרטיסים חדשים יותר זיכרון (?!)

בכל אופן, כמו שרפאל אמר, אל תעז להשתמש בכרטיס המובנה של הלפטופ שלך, אני לא יודע איזה הוא אבל הוא בהחלט לא איכותי.

לך על כרטיסים כמו Audiophile USB/Firewire, Extigy וכו'.

בדוק באתרים של חברות כמו Echo, M-Audio, Terratec עד כמה הדרייברים שלהם גמישים ויאפשרו לך לשלוט על הסאונד.

האופציה השניה כמובן היא להשתמש ב-EQ מובנה של תוכנות, אבל פחות הייתי סומך על זה.

אם אתה תוכניתן, ומבין בסאונד ואלגוריתמיקה, אתה יכול לבנות פלאגין DSP לוינאמפ שיבצע בדיוק מה שאתה רוצה.

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

אם תקנה כרטיס של קריאטיב, תוכל להשתמש בדרייברים של KX - אלו דרייברים חינמיים שמאפשרים שליטה יותר גמישה ומקצועית על הכרטיס

(שים לב שהדרייברים האלו לא למתחילים)

http://kxproject.lugosoft.com

אתה יכול לטעון אפקטים לזיכרון של הכרטיס, הנה רשימת האפקטים הקיימים:

Reverb Lite, Stereo Chorus, Delay, Overdrive, M4Tube (TubeSound), Chorus, AutoWah, CL Reverb, ProLogica, RingMod, Eq10a, APS Flanger, APS AutoWah, Stereo/Mono Vocoders, Overdrive2, Encode4, APS Fuzz, Stereo Mix, Mono Mix, Pan, Pan x2, EQ Bandpass, EQ Highpass, EQ Highshelf, EQ Lowpass, EQ Lowshelf, EQ Notch, EQ Peaking, Frequency Splitter, Stereo Volume, Downmix, Cnv51To2 (kXSurround), APS Compressor, B2B, ac3passthru, Phat EQ Mono, Phat EQ Stereo, WaveGen, Everb, Surrounder, Gain, Decimator, Crossfade, APS Pitch, CLEAX3Reverb, FXMix, Epilog Lite, Prolog Lite, FXBusX, APS Compressor+, FXMix2, HpSp, MX6, Expander, Expander+, WaveGen3, DelayA, DelayB, Dynamics Processor, NoiseGate2T, NoiseGate2Ts and Timbre

אתה יכול ממש לנתב את האפקטים, לשרשר אותם, ולפצל, דוגמת להעביר דרך Lowpass את הסינגל לרמקולים האחוריים כדי שלא יתנו יותר מדי טרבל. שים לב שכמות האפקטים מוגבלת ע"י הזיכרון של הכרטיס. לא זוכר כמה זיכרון יש לכל כרטיס, אבל ייתכן ולכרטיסים חדשים יותר זיכרון (?!)

בכל אופן, כמו שרפאל אמר, אל תעז להשתמש בכרטיס המובנה של הלפטופ שלך, אני לא יודע איזה הוא אבל הוא בהחלט לא איכותי.

לך על כרטיסים כמו Audiophile USB/Firewire, Extigy וכו'.

בדוק באתרים של חברות כמו Echo, M-Audio, Terratec עד כמה הדרייברים שלהם גמישים ויאפשרו לך לשלוט על הסאונד.

האופציה השניה כמובן היא להשתמש ב-EQ מובנה של תוכנות, אבל פחות הייתי סומך על זה.

אם אתה תוכניתן, ומבין בסאונד ואלגוריתמיקה, אתה יכול לבנות פלאגין DSP לוינאמפ שיבצע בדיוק מה שאתה רוצה.

אתה גדול גבר!

(לא קשור לרכב)

פתרת לי בעיה במערכת בחדר..

שיש לי(5.1) שמחוברת לכרטיס קול של קריאטיב 5.1

:]

פורסם

אין לי הרבה ידע בתחום של הכרטיסי סאונד המיוחדים

אבל הרשימת אפקטים נראית כאילו היא מכריחה אותי ללכת על קראיטיב .. תודה

:)

פורסם

אתה יכול להסתכל על הפרוייקט בשתי צורות:

1. אם הכל הולך כשורה ואין לך כניסת רעשים והשראויות ממקורות אחרים זה יכול להיות נחמד להנות מכל הדברים שמחשב נייד נותן (סרטם,מוזיקה,קיבולת הארד דיסק).

2. במקום להיות נייד זה הופך להיות מסורבל -לחבר כרטיס קול,להכין יחידה שממתגת את הכרטיס קול לפעולה,חשמל ברכב,מתקן לשים את המחשב ועוד...

אם זה יתחיל להיות מסורבל אז תזנח את המחשב ותפסיק להשתמש בו מהר מאוד למרות כל היתרונות.

כשאני חשבתי על הפרוייקט הגעתי למסקנה שהפתרון האידיאלי הוא מחשב קבוע ברכב שמחובר באופן קבוע לכל היחידות ברכב ולצורך התצוגה אני אשתול מסך טאץ' בדש בורד, אני בטוח שכאשר אני יתחיל למקם את היחידות ברכב ויפעיל אותם יהיו לי בעיות בהתחלה שנובעות מהשראות וישפיעו לי על הסאונד.

אצלי הפרוייקט הוא גם קצת יותר מורכב מכיוון שאני הולך להשתמש במחשב לעוד שימושים חוץ ממוזיקה והם:

DVD\VCD,MP3,תוכנת ניהול מנוע,קבלת חיווי מהחיישנים ברכב בזמן אמת על הנעשה, אינטרנט (דרך הדיבורית),כרטיס רשת אלחוטי לתקשורת עם הבית והעברת קבצים מהמחשב הביתי, מקלדת אלחוטית,מסך טאץ', בעתיד אולי ניווט (GPS).

אני עושה את הפרוייקט בתור תחביב אז יש לי את הזמן לביצוע ויש לי גם יתרון שאני עובד בענף הסטריאו ואביזרים לרכב כך שפתרתי את בעיית ההתקנה בעצמי ואני נעזר במיטב האנשים בתחום.

אם יהיו לך שאלות בנושא אני אשמח לעזור.

"תחי מדינת ישראל- וכל הכבוד לצה"ל....."

פורסם

Kicker תודה רבה

רק תיקון קטן. אני לא הולך רק לקטע של הסאונד.. לא הבאתי 15" עם דיוידי בלי להנות מסררואנד ולהביא גויסטיקים בשביל משחקים

(אינטל סנטרינו עם גיפורס מובייל)

GPS בעתיד כמובן. אינטרנט, (טלפון של העבודה- הכי זול) :)

ודרך אגב בהקשר לתושבת והכל.. אתה לוקח את זה צעד אחד קדימה. אז קל לך .. אתה מבחינתך משנה את כל הדאש נכון ? לי אין את הפריבלגיה הזאתי .. רכב מושכר

אני מתכנן על תושבת נשלפת שתשב על המרכז של הדאש ויהיה אפשרות למשוך את המחשב לכל הכיוונים (למטרת פתיחת המסך)

כשיהיו לי סקיצות של העיניין אני יתייעץ איתך ... :)

פורסם

ליאור יקירי, אם אני לא טועה, KX לא עובד על כרטיסים של קריאטיב שהם USB.

היתרון של הKX הוא לא האפקטים, אלה התמיכה המדומה בASIO שלא היתה ל SB LIVE מהדורות היחסית ישנים.

את כל האפקטים שרשמת ניתן להשיג עם DIRECTX ויש מבחר ענק של PLUGINS שכאלה.

יכול מאד להיות שכל האפטקים שהKX משיג הם דרך הDIRECTX, אבל אני לא ממש סגור על זה.

וקיקר, למה שיהיו לך השראויות?

כבל USB אמור לעבוד במרחק של 4 מטר, ומשם אתה מחבר את הכרטיס קול USB ומגבר עם RCA במרחק קצר מאד.. 10-20 ס"מ, בדיוק כמו חיבור של פרוססור למגבר.

גם אם תשתמש בכרטיס הרגיל של המחשב (מה שלא כל כך מומלץ), כרטיסי קול בד"כ מוגנים הייטב מהשראויות שכן "סביבת המחשב" היא מאד "רועשת".

• תוכן חדש...