Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[205] דליפת גז מזגן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברכבי ישנה דליפת גז מהמזגן.

מלאנו גז עם שמן זרחני מיוחד, וחיפשנו עם נורת אולטרה-סגול אחר סימני דליפה ולא מצאנו.

פעמיים.

לכן הגענו למסקנה שהבעיה כנראה ביחידה הפנימית או בשסתום (פירוט בלינק הבא תודות לאורי -

http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=31976&highlight= ).

האפשרויות - הגעתי עם המזגניסט שלי להסכם לפיו אני מפרק ומרכיב את הדש בורד, והוא רק מתעסק ביחידת המזגן.

תזכורת - הדש בורד לא במצב מדהים, וכבר סבל ממני (גם המוסכניק וגם הדש בורד) כשהחלפתי את יחידת החימום הפנימית לפני שנתיים.

יתרון - כספר יתמוך במבצע נפשית, מורלית, וכנראה שגם כספית אחרי שאסמם אותו.

הדאגות - מכיוון שלא אקח חופש במיוחד מהעבודה לצורך המבצע - ואעשה אותו רק בימי שישי - אני אפרק אותו ביום שישי הקרוב, המזגניסט יטפל בצד שלו ביום ראשון, ואני אוכל להרכיב אותו שוב רק ביום שישי שאח"כ.

בינתיים הרכב לא יהיה במצב נסיעה.

אחרי שהשלמתי עם מר גורלי (לעבוד כמה שעות עם כספר על הפירוק והרכבה זה לא פשוט) - הציע לי המזגניסט היום פתרון פלא - שאולי יעבוד.

הוא מכר לי חומר מיוחד למזגן, שהוכנס למערכת כשהיתה במצב ואקום, לפני מילוי הגז, ותפקידו לאטום דליפות שישנן במערכת.

מדובר במיכל בגודל פחית שתיה, תוצרת קנדה, שמתחבר לשסתום המילוי של המערכת באמצעות ברז. (אין לי כרגע את הקופסא עם שמו של החומר, אך אעלה תמונה אח"כ).

הוא הזהיר אותי מראש שהוא לא מתחייב שהחומר יצליח לעשות את העבודה, אבל מנסיון קודם שלו הוא טוען שהחומר מוצלח.

סוף סוף הגעתי לשאלה:

למישהו יש נסיון עם חומר "קסם" שכזה ?

לפתח ציפיות ?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

לפני שמילאת גז עם חומר זרחני, דאגת שכל הצנרת של המיזוג פלוס השסתום התפשטות והונטילים יהיו נקיים?

אצלי היתה דליפה ובמקום שבדקתי לא דאגו לנקות ולכן לא נמצאה הדליפה, לאחר שעשיתי בדיקה אצל דני, הדליפה נראתה גם ללא המנורה מרוב שזה היה רציני.

הדליפה אצלי היתה מהונטיל אבל לא ראו בגלל כל הג'יפה.

בקיצור אני ממליץ לנקות טוב טוב (הוא ריסס איזה חומר ואחרי זה עבר עם לחץ אויר וזה הבריק את הכל). בנוסף, תבדוק אם שמים לך חומר זרחני בכמות הנכונה ושהוא לא מדולל.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

מי זה הכספר הפראייר הזה שעוזר לך?

תאמינו לי....בנים גידלתי ורוממתי וזאת התודה שאני מקבל (תמיד רציתי לצטט את סבתי הפולניה שתחיה...).

בקיצור, מתי לקום מחר?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
לאחר שעשיתי בדיקה אצל דני

מי זה דני ?

ולכספר(ב)

בקיצור, מתי לקום מחר?

עדיין לא. תודה. אני אראה מה עם החומר ששמתי.

אם החומר אוטם דליפות הוא לא עלול "לאטום" את כל המערכת באותה מידה?

החומר מתקשה במגע עם חמצן.

הוא מתקשה סביב הדליפה, ואט אט מכסה אותה בשכבות עד לסתימתה.

את המערכת הוא לא יכול לאטום מכיוון שאין בה חמצן.

אחת ההערות הבולטות בהוראות השימוש - לוודא שאיבת ואקום במערכת כדי שלא יהיה בה אויר או שרידי לחות.

נקווה שהוא יעבוד...

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
מי זה דני ?

אליו הפניתי אותך.

החומר מתקשה במגע עם חמצן.

הוא מתקשה סביב הדליפה, ואט אט מכסה אותה בשכבות עד לסתימתה.

[...]

נקווה שהוא יעבוד...

שיהיה במזל. :?

אל תשאל מה אתה יכול לעשות בשביל תרבות מוטורית, שאל מה תרבות מוטורית יכולה לעשות בשבילך.

המלצת השבוע: יפני זה money.

פורסם

כשקניתי את האוטו שלי פזו 106 המזגן לא קירר הייתי אצל מזגניסט שאמר לי שרק חסר לי גז במערכת, הוא עשה ואקום ומילא גז כעבור כחודשיים ברח הגז לגמרי, האוטו חזר למזגניסט שעשה בדיקת דליפות והגיע למסקנה שהבריחה היא מהיחידת קירור ועלות התיקון כלומר החלפה היא 3000 ש"ח,

הלכתי לקבל הצעה ממזגניסט אחר (דוקטור קור ) והוא מילא לי את החומר הזרחני ואמר לחזור כשיגמר הגז, חזרתי אליו אחרי חודשיים והוא אמר שהדליפה היא מהיחידת קירור אבל כדאי להחליף את השסטום קודם כל ואולי הבעיה תיפתר עלות של 700 ש"ח לכן ביצעתי את החלפת השסטום ומילוי גז חוזר, אחרי חודשיים שוב ברח הגז והמזגניסט אמר שכניראה הבעיה היא רק ביחידת קירור והעלות היא גם 3000 ש" .

ויתרתי במשך שלוש שנים על התיקון היקר וכל קיץ הייתי ממלא גז פעמיים כדי שיספיק למשך כל הקייץ ,

אחרי שנימאס לי הלכתי למזגניסט ערבי בכפר קסם שלמד מיזוג ונחשב למעולה בתחום לקבל חוות דעת הוא אמר לי שקודם כל הכנסת הזרחן היא ממש לא טובה ואף פוגעת במערת המיזוג, הזרחן נועד לבדיקת סדקים בחלקים תעופתיים ולא למיזוג, נקודת הקפיאה שלו היא נמוכה ואחרי פעולה ממושכת של הזגן הוא קופא בצינורות וגורם לסתימה.

אחרי בדיקה של הערבי ע"י השפרצת סבון על כל המערכת ניראתה בריחה בצורה של בועות על שסטום פריקת לחץ חלק שעולה עם ואקום ומילוי חוזר 300 ש"ח בלבד מה שפתר את הבעיה, אבל הוא אמר לי שכדאי לעשות ניקוי למערכת כולה מהחומר הזרחני שגורם לבעיות, אמרתי לו אשני אחזור אליו, כעבור חודש שוב המזגן לא מקרר אז חזרתי אליו ואחרי בדיקה שלו הוא אמר שלא ברח גז והמזגן כן מקרר אבל המערכת סתומה מהזרחן וחייבים ניקוי.

מסקנה אל תמלאו זרחן למערכת אלא תעשו בדיקה ע"י מיכשור אחר ואל תאמינו לכל מזגניסט שאומר לכם להחליף את כל האוטו.

דרך אגב ניקוי כל המערכת מהזרחן עולה 300 ש"ח שעדיין לא מיתקרבים ל 3000 ש"ח.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

מסקנה: תאמינו לערבי מומחה שאומר לכם שהזרחן סתם לכם את המערכת ולא בגז ברח מהיחידת קירור

in the face

with a chair

פורסם
מסקנה: תאמינו לערבי מומחה שאומר לכם שהזרחן סתם לכם את המערכת ולא בגז ברח מהיחידת קירור

תיקון קל.

החומר הזרחני לא פוגע במערכת המזגן כל עוד נעשה בו שימוש סביר!

יש להקפיד על שימוש חד פעמי בחומר הנ"ל וזהו. לכל היותר פעמיים.

העניין פשוט- כאשר טכנאי מיזוג מעוניין לאתר נזילה ממהמערכת הוא מחדיר את החומר הזרחני, הוא אמור להדביק מדבקה ספציפית ,שמסופקת בערכה, ולרשום תאריך החדרת החומר. או סימון כלשהו ברור להחדרת החומר הזרחני.

כך שיכנס הרכב לביקורת , למוסך אחר או לאותו המוסך, המדבקה או הסימן יתריע שאין עוד צורך בהחדרה נוספת של החומר.

אך בישראל כמו בישראל, את אף אחד זה לא מעניין מדבקה שמה מדבקה,המוסך דוחף עוד כמות של החומר הזרחני עד שהמערכת מזדהמת ורמת הקרור יורדת, ואפילו מתחילות נזילות חדשות שלא היו קודם.

פורסם

דניאל זה היה בציניות מה שאמרתי

וגם רוב המקומות מדללים את החומר הזרחני ככה שגם אם הוא יוצא החוצה לא ממש מגלים אותו!

in the face

with a chair

פורסם

פעולת הניקוי רצויה בכל טיפול גדול או אחר מס' שנים, מאחר וג'יפה מצטברת במע', זאת ללא כל קשר להחדרת החומר הזרחני.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

עם סמרטוט אפשר לעבור על כל הצנרת של המערכת מיזוג, אצלי הניקוי התבצע ע"י ריסוס של תרסיס (לא זוכר איזה אבל משהו שהמיס קצת את השומן (נדמה לי ספרי ניקוי מגעים)) ולאחרי זה לחץ אויר שהעיף הכל.

in the face

with a chair

פורסם

הכוונה לנקות את פנים המערכת ...

מתעלק :

מה תפקידו של המייבש\פילטר\משחן ?

האם הוא מלא בשמן או משהו דומה ?

"...You CanT Make a Hoe a House Wife"

Dr. Dre , 2001

דוד גודלי , תעשה לי ילד פג !!

• תוכן חדש...