Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מהו ה"ליסינג"?

BMW
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7784 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בעקבות שיחות אחרונות עם מכרים שלי, והצעד הגדול שתחום הרכב בישראל צועד אליו רציתי לקבל את הפירוט המלא על פרוצדורת הליסינג בישראל.

(הדברים הבאים נאמרו לי/ ידועים לי...)

-אני יודע שהליסינג מהווה כמעין עזרה לרכשית רכב חדש בתוספת ריבית ופריסה נוחה של תשלומים למספר רב של חודשים.

-ישנם קניות של חברות למינהם וישנם רכישות של אנשים פרטיים.

-התשלום מתבצע כל חודש (לתקופה של 36 חודשים נניח) ואז בסוף ה-3 שנים ניתנת לבעל הרכב אופציה לרכוש את הרכב (בתוספת תשלום מההפרש ביום הקניה) או להחזירו לחברה.

למעשה, את כל טיפולי הרכב, ביטוחים, טסטים ואחזקה מבצעת חברת הליסינג.

כמו-כן, במשך כל התקופה הרכב למעשה שייך לחברת הליסנג, כלומר אם האדם ירכוש את הרכב בתום ה-3 שנים הוא יהיה כבר יד 2 (ומה לגבי הורדה באחוזים לפי המחירון??:roll: ) ועוד יוצא שהוא משלם מחיר אף גבוה יותר מאשר אם הוא היה קונה באופן פרטי (בגלל הריבית)?!

(תתקנו אותי אם טעיתי במספר סעיפים)

-איפה הרווח של חברת הליסנג? (אם אנחנו מתחשבים בהוצאות התחזוקה והתיקונים במוסכים במקרה תאונות וכו')

-החברות מוכרות רכבים בני 3 שנים?? (במידה והאדם לא רצה להמשיך עם הרכב בתום התקופה?)

-מה קורה והרוכש רוצה לבטל את העסקה לאחר כשנה נגיד?

-אפשר לומר שליסינג יכול לשמש כהשכרת רכב לטווח ארוך?

אודה למי שיעשה לי סדר בראש בנושא.

בתודה

אמיר.

פורסם

...למה אני אף פעם לא מצליח לחפש במקומות הנכונים :shock: ??

תודה שמר..עזר לי מאוד..

רק מה, יש לנו 2 סוגים של ליסינג תפעולי:

-האחד, שבו כל הוצאות הרכב הם על חשבון הלקוח...

-השני, שבו כל הוצאות הרכב הם על חשבון הליסינג.

לא הבנתי את ההבדלים בינהם ואיך זה מתבטא מבחינת תשלום... (בראשון זה בעצם פריסת תשלומים זולים יותר מאשר בשיטה השניה?)

אם אני עכשיו שוכר (למעשה) לדוגמא מאזדה 3, במסלול הזה שהחברה ממנת לי את כל ההוצאות, יוצא שאני בעצם משלם סכום כלשהו שבשבילי הוא שכירות על הרכב..

בתום 3 שנים נגיד אני מעוניין לרכוש את הרכב, אז אני פשוט משלם להם את ההפרש בין מה ששילמתי עד עכשיו לשווי הרכב ביום הקניה?

מצטער אם עשיתי כאן שגעת אחת גדולה....:wink:

אמיר..

פורסם

המינוח הנכון הוא לא "שוכר" אלא "חוכר".

ליסינג לא תפעולי הוא בסך כל שיטת מימון, כפי שבוודאי מוסבר.

הליסינג התפעולי זהה, רק שחברת הליסינג דואגת לכל מה שקשור בהוצאות הסובבות

של הרכב - צמיגים, חלקי חילוף, בלאי, ביטוח, וכו' - ולך נשאר רק לדאוג לדלק.

זו השיטה הנפוצה ביותר בקרב חברות המחזיקות רכבים בשביל עובדיהן. כך לחברה יש 0 התעסקות,

והכל נעשה על ידי חברת הליסינג.

כמובן שזה גם עולה יותר.

כך לפחות נראה לי.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

O.K ומה לגבי אדם פרטי?

הרי כל ההוצאות הם על החברה... כאשר למעשה החוכר רק "משאיל" את הרכב בסכום כלשהו לתקופה של 36 חודשים!!

פורסם

דבר אחד אני יכול להגיד לך, אם אתה רוצה להחזיר את הרכב לפני ה 3 שניםאתה תהיה חייב לשלם קנס של 7 חודשים.

קנס של כמה שאתה משלם כל חודש כפול שבעה חודשים.

Greddy Type S - טעם החיים 8)

פורסם

לא מובן לי האם אתה רוצה לחכור בתור אדם פרטי ואז לקנות, או לקנות את הרכב שהחברה שלך חוכרת בשבילך כרגע?

אם אתה חוכר - אז אתה קונה, אם החברה חוכרת אני לא בטוח שאתה כאדם פרטי תוכל לקנות את הרכב...

לגבי הרווח שלהם - אתה משלם בסופו של דבר הרבה יותר (בליסינג רגיל) מאשר אם היית הולך וקונה את הרכב ישר. בליסינג תפעולי יש להם הסדרים עם מוסכים ספקים וכו' ויוצא להם משתלם לתקן לך את הרכב בשביל מה שאתה משלם להם...

...Carpe Diem

• תוכן חדש...