Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,אני לפני קניה של טנדר לצורכי עבודה ואיני רוצה לשלם 450-500 שקל לבדיקה

שמעתי שיש חברה הנקראת המומחה הבודקת את הרכב ב120 שקלים ומגיעה עד הבית

מישהו שמע עליהם? יש לו טלפון\אתר שלהם?

פורסם

קישור לאתר (מצאתי ב-Google):

http://www.6382020.co.il/sales/single2.asp?msg_id=272646

המומחה -בדיקות רכב לפני קנייה

טלפון: 1-800-36-40-40pixel.gif

נייד: 054-7598-608

פקס: 03-9212520pixel.gif

דואל: [email protected]

מעבר לכך,

המחיר הוא 200 ש"ח (כולל מע"מ) עבור בדיקה ללא הציוד הממוחשב והמכני הקיים במכוני בדיקה מקצועיים, והוא גם לא מתיימר להחליף אותם. לפחות לפי מה שרשום באתר, את השלדה הם לא בודקים (כלומר, לא רשום שבודקים). גם בדיקת קומפרסיה ממוחשבת הם כנראה לא עושים, וכנראה שגם לא פותחים גיר אוטומטי לבדיקה (למרות שרשום שבודקים את תיבת ההילוכים). מכאן, אם עובדים לפי דף בדיקות מסודר, לא ברור לי שהתרומה שלהם משמעותית, למעט עבור אנשים שבאמת לא מבינים כלום.

בעזרת שובר הנחה מהאתר שלהם באינטרנט עשיתי לפני כמה זמן בדיקה בדינמומטר רעננה עבור 315 ש"ח, עם שיא המקצועיות של מכון, אמין, ותיק, ממוכשר וממוחשב. אני לא בטוח עם "המומחה" באמת משתלם מבחינה זאת. למרות שעצם קיומה של התחרות הוא רק לטובה, וצריך לעודד זאת.

אם יש למישהו ניסיון איתם, אולי כדאי שיאמר...

פורסם
... וכנראה שגם לא פותחים גיר אוטומטי לבדיקה (למרות שרשום שבודקים את תיבת ההילוכים). מכאן, אם עובדים לפי דף בדיקות מסודר, לא ברור לי שהתרומה שלהם משמעותית, למעט עבור אנשים שבאמת לא מבינים כלום.

אף אחד לא פותח גיר אוטומטי לבדיקה (גם לא המכון). בוחן מנוסה יוכל לאבחן גיר אוטומטי בעל בלאי חריג בנסיעת מבחן פשוטה.

למעט בדיקה ממוחשבת של המנוע ובדיקה על ליפט, הם יכולים לעלות על מירב הדברים שיגרמו לך לרדת מהרכב, לחסוך את ההפרש בין בדיקה במכון, לבדיקת של ה"מומחה"

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אף אחד לא פותח גיר אוטומטי לבדיקה (גם לא המכון). בוחן מנוסה יוכל לאבחן גיר אוטומטי בעל בלאי חריג בנסיעת מבחן פשוטה.

למעט בדיקה ממוחשבת של המנוע ובדיקה על ליפט, הם יכולים לעלות על מירב הדברים שיגרמו לך לרדת מהרכב, לחסוך את ההפרש בין בדיקה במכון, לבדיקת של ה"מומחה"

נכון, שום מכון בדיקה לא ממש בודק את הגיר האוטומטי; כוונת מה שהערתי היתה שהם רושמים שהם בודקים אותו, ואני מעריך שהם לא בודקים יותר משום מכון אחר. ב-מ.מ.מ. חיפה למשל, רושמים לך במפורש שהגיר האוטומטי לא נבדק, אבל "נקישה בהעברת הילוכים"...

לגבי הערתך השניה, בהנחה שמדברים על בן אדם שמבין באופן סביר, לדעתי הבדיקה ממוחשבת והבדיקה על הליפט הן בדיוק הציפיות העיקריות שלך ממכון הבדיקה. את רוב הדברים האחרים אפשר בקלות לבדוק לבד. תקן אותי אם אני טועה...

פורסם

בעזרת שובר הנחה מהאתר שלהם באינטרנט עשיתי לפני כמה זמן בדיקה בדינמומטר רעננה עבור 315 ש"ח, עם שיא המקצועיות של מכון, אמין, ותיק, ממוכשר וממוחשב. אני לא בטוח עם "המומחה" באמת משתלם מבחינה זאת. למרות שעצם קיומה של התחרות הוא רק לטובה, וצריך לעודד זאת.

אם יש למישהו ניסיון איתם, אולי כדאי שיאמר...

לי יש ניסיון עם הדינמומטר (שאתה מצהיר עליהם "שיא המקצועיות") שלא יודעים להבחין בין הזעת שמן ממכסה שסתומים לפריצת אטם ראש.

חוץ מבדיקת שאסי ודברים קריטיים מאוד שכל אחד עם 2 עיניים בראש יכול לראות, המכונים האלו לא שווים הרבה. הם טובים (בערבון מוגבל מאוד) למי שלא מבין כ-ל-ו-ם ולא הייתי מציע גם לכאלה שלא מבינים כלום להתסמך על זה (כי ברוב המקרים הבדיקה יוצאת "שחורה" יותר מהלילה ואז הקונה מתבאס ומביא עוד מכוניות לבדיקה, ומי מרויח מזה ? יפה...המכון בדיקה שגם ככה לא לוקח שום אחריות כי הוא מכסתח בלי חשבון).

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לי יש ניסיון עם הדינמומטר (שאתה מצהיר עליהם "שיא המקצועיות") שלא יודעים להבחין בין הזעת שמן ממכסה שסתומים לפריצת אטם ראש.

חוץ מבדיקת שאסי ודברים קריטיים מאוד שכל אחד עם 2 עיניים בראש יכול לראות, המכונים האלו לא שווים הרבה. הם טובים (בערבון מוגבל מאוד) למי שלא מבין כ-ל-ו-ם ולא הייתי מציע גם לכאלה שלא מבינים כלום להתסמך על זה (כי ברוב המקרים הבדיקה יוצאת "שחורה" יותר מהלילה ואז הקונה מתבאס ומביא עוד מכוניות לבדיקה, ומי מרויח מזה ? יפה...המכון בדיקה שגם ככה לא לוקח שום אחריות כי הוא מכסתח בלי חשבון).

איציק

יפה כתבת!

הניסיון שלי עם דינמומטר רעננה דווקא היה טוב מאוד. הבדיקה שלהם הביאה אותי לפסול רכב שהייתי צריך לפסול, ולא היה סיכוי רב שאצליח לעלות על-כך בעצמי, גם אם הייתי בעל ניסיון הרבה יותר רב. שם דובר על בעית שילדה. זה נכון שכמעט כל בדיקה "משחירה" את הרכב, ואז לרוב הולכים למוסך המורשה ומקבלים פרופורציות אחרות.

עכשיו נשאלת שאלה טובה, הנובעת ישירות מדבריך - מה בדיוק אמור לעשות מי שאינו מבין?

פורסם
יפה כתבת!

הניסיון שלי עם דינמומטר רעננה דווקא היה טוב מאוד. הבדיקה שלהם הביאה אותי לפסול רכב שהייתי צריך לפסול, ולא היה סיכוי רב שאצליח לעלות על-כך בעצמי, גם אם הייתי בעל ניסיון הרבה יותר רב. שם דובר על בעית שילדה. זה נכון שכמעט כל בדיקה "משחירה" את הרכב, ואז לרוב הולכים למוסך המורשה ומקבלים פרופורציות אחרות.

עכשיו נשאלת שאלה טובה, הנובעת ישירות מדבריך - מה בדיוק אמור לעשות מי שאינו מבין?

אם מדובר ברכב חדיש יחסית (שנים בודדות על הכביש) לבדוק את שילדת הרכב במקום מקצועי בלבד ואת הצד המכאני להשאיר למוסך. היסטוריית טיפולים חובה. כל זה יביא אותך בקלות לרכב במצב מצויין כמשומש.

לפרנס מכון בדיקה ב 400-450 שח על בדיקה (עד נפח 1600 סמק) זה מיותר לחלוטין למי שמבין בנושא. אגב, אם אתה מחפש רכב בנפח 2000 סמ"ק, תאלץ להיפרד מ 500-550 שח.

מכון הבדיקה לא נותן לך שום אחריות, כי תכלס הוא מכסתח את עצמו ב 200% - ואין אחריות על גירים אוטומטיים... אז מה שווה כל הבדיקה הזו ? לא הרבה (שווה רק אם האוטו ממש "גמור" לגמרי).

למי שלא מבין יש בעיה קלה בנושא הזה, כי קל מאוד לרמות אנשים שלא מבינים והם אלו שבד"כ נופלים בפח - וחבל.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אם מדובר ברכב חדיש יחסית (שנים בודדות על הכביש) לבדוק את שילדת הרכב במקום מקצועי בלבד ואת הצד המכאני להשאיר למוסך. ...

למי שלא מבין יש בעיה קלה בנושא הזה, כי קל מאוד לרמות אנשים שלא מבינים והם אלו שבד"כ נופלים בפח - וחבל.

וואלה, הפעם לא הבנתי את התשובה (אם ניסית לענות על שאלתי...).

ראשית, מה זה "מקום מקצועי" אליו אתה מתייחס לגבי שילדת הרכב? מכון בדיקה או מקום אחר? אם מדובר במקום אחר, אשמח אם תפרט כוונתך לרבות סדרי גודל מחיר.

שנית, מה בעצם אתה אומר למי שלא מבין? האם כל אחד צריך ללמוד את כל התורה בשביל לקנות רכב משומש, או שבכל זאת יש כאלו שאפשר לסמוך אליהם. דרך-אגב, זו אינה שאלה רטורית, אני חיפשתי לקנות ייעוץ כזה, ולא ממש מצאתי, ואז התחלתי ללמוד הדברים בצורה יותר רצינית, מה שגזל די הרבה מזמני. חוויה שהייתי מוכן לוותר עליה, ולשלם למישהו לא מעט כסף כדי שייתן לי ייעוץ רציני כזה. לא מצאתי.

עכשיו "המומחה" הזה, אולי זה מה שהם מציעים, אני לא בטוח שלגמרי הבנתי אותם...

• תוכן חדש...