Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8001 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באיזה דבק צריך להשתמש ?

אני יודע שאם מדביקים בדבק "קשה" כמו אפוקסי או דבק מהיר (3 שניות) אז השמשה יכולה להיסדק מכיוון שמדביקים חלק מתכתי על זכוכית - ולמתכת וזכוכית יש מקדם התפשטות שונה בחום - והתוצאה הרת אסון.

לא ניתן להדביק גם עם RTV (אמנם הוא גמיש ולא יגרום לסדק) מכיוון שלוקח לו המון זמן להתייבש ואי אפשר להחזיק את המראה במקום במשך שעה.

חשבתי גם על פס דבק דו-צדדי אך הוא לא נראה לי מספיק חזק.

השאלה אם כן - עם מה להישתמש ?

פורסם
באיזה דבק צריך להשתמש ?

אני יודע שאם מדביקים בדבק "קשה" כמו אפוקסי או דבק מהיר (3 שניות) אז השמשה יכולה להיסדק מכיוון שמדביקים חלק מתכתי על זכוכית - ולמתכת וזכוכית יש מקדם התפשטות שונה בחום - והתוצאה הרת אסון.

לא ניתן להדביק גם עם RTV (אמנם הוא גמיש ולא יגרום לסדק) מכיוון שלוקח לו המון זמן להתייבש ואי אפשר להחזיק את המראה במקום במשך שעה.

חשבתי גם על פס דבק דו-צדדי אך הוא לא נראה לי מספיק חזק.

השאלה אם כן - עם מה להישתמש ?

יש דבק מיוחד למראות, זה מין דבק מהיר שבא באריזה קטנה להפליא עם חתיכת בד...

אתה קורא את ההוראות (לכל יצרן יש ההיתחכמות שלו לגבי הישום של החומר) ומקווה לטוב...

אח שלי הדביק ככה את המראה שלו, גם אחרי סלטה עם האוטו ונחיתה על הגג זה לא ניתלש...

מצד שני, האור ברקס האחורי שהוא הדביק עם אותו דבק (לא אותה שפופרת, שפופרת חדשה :wink: ) היה נופל כל שני וחמישי...

מזל...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

שלום.

לך לזגג רכב הוא ידביק את המראה וסביר שגם לא יגבה תשלום.

אל תנסה להדביק את המראה מירב הסכוים שהשימשה תיסדק.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

תרשו לי לחלוק על תאורית ההיסדקות של השמשה.

אני כן הדבקתי את המראה בעזרת אפוקסי, שהוא אגב לא דבק קשה כמו סופר-גלו ודומיו, לפני כ-6 שנים ומאז העסק לא זז.

זה נכון שמקדמי ההתפשטות של מתכת וזכוכית שונה. אבל ביניהן הכנסנו אפוקסי שהוא בעל אלסטיות כלשהי, ש"סופגת" את ההתפשטויות (אם לא תערבב יחס של 1:1 אלא 2:3 תקבל תערובת אלסטית יותר).

דני.

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

פורסם

אני כן הדבקתי את המראה בעזרת אפוקסי, שהוא אגב לא דבק קשה כמו סופר-גלו ודומיו, לפני כ-6 שנים ומאז העסק לא זז.

זה נכון שמקדמי ההתפשטות של מתכת וזכוכית שונה. אבל ביניהן הכנסנו אפוקסי שהוא בעל אלסטיות כלשהי, ש"סופגת" את ההתפשטויות (אם לא תערבב יחס של 1:1 אלא 2:3 תקבל תערובת אלסטית יותר).

דני.

אני מבין שאתה מוכן גם לערוב ולשלם את השמשה החדשה אם השמשה תסדק כתוצאה מהעצות שלך :?:

אני חזיתי לא פעם ולא פעמיים בשמשות סדוקות כתוצאה מהדבקה עם דבק לא מתאים.

אני תומך בהליכה לזגג (גם אם הוא יגבה כמה שקלים - זה עדיין ישתלם...)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

דני.

אני מבין שאתה מוכן גם לערוב ולשלם את השמשה החדשה אם השמשה תסדק כתוצאה מהעצות שלך :?:

אני חזיתי לא פעם ולא פעמיים בשמשות סדוקות כתוצאה מהדבקה עם דבק לא מתאים.

אני תומך בהליכה לזגג (גם אם הוא יגבה כמה שקלים - זה עדיין ישתלם...)

כשם שאף אחד כאן בפורום לא חותם על שום עצה שהוא נותן ב-100%, ואני מדגיש עצה, כך גם אני. נתתי לו את עצתי ולא הכרחתי אותו ללכת על פיה. אני מדבר מהניסיון שלי ושלי בלבד ואין לי ספק אפילו קלוש לגבי הניסיון הרב שלך. ואם אני היתי במקומו הייתי מתיחס ברצינות רבה יותר לעצתך מאחר וניסיונך עשיר משלי. אבל עצם העובדה שהוא העלה את השאלה בפורום מצביע על כך שהוא מחפש חוות דעת גם מאנשים פחות מקצועיים (כשאני אחד מהם), לשיקולו הפרטי האם להתייחס לחוות-דעת זו או אחרת.

אני עדיין דבק בשיטת העשה זאת בעצמך- איני רואה מדוע זגג יעשה עבודה טובה משלי אני מזכיר שמדובר כולו בהדבקת מראה. האם הוא משתמש בחומרים בהם אני לא יכול להשתמש?

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

פורסם

אני גם דוגל בשיטת "עשה זאת בעצמך". בכל אופן הרכב עדיין לא במצב להגיע לזגג (במקרה הטוב הזגג יגיע לרכב) כך שאנסה לחפש דבק מיוחד לכך בסניף של אוטו דיפו.

פורסם

שלום

לפני מספר ימים הייתי צריך להדביק את המראה ברכב שלי

סע להום סנטר גש למחלקת צבע בקש מהיועץ CAR MIRROR של חברת BISON

טיובה קטנה עם הוראות הפעלה פשוטות מאד.

הדבק ושכח.

בהצלחה!

גורג

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם
שלום.

לך לזגג רכב הוא ידביק את המראה וסביר שגם לא יגבה תשלום.

אל תנסה להדביק את המראה מירב הסכוים שהשימשה תיסדק.

דבק זגגים יכולות מופלאות :lol:

• תוכן חדש...