Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי אני צריך לעשות ראש מנוע ברכבי סקודה פיווריט שנת 94 1300 glx ואמרו לי אם גל הזזים עליון אני יצטרך להתעסק גם אם רצועת טיימינג.[שרשרת].

ואם גל הזיזים תחתון אז זה לא כל כך בעיה.

אז בבקשה מה ההבדל ומה יש לי ברכב.

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

גל זיזים עליון הוא כזה המותקן בראש המנוע, כלומר בחלקו העליון של המנוע, ומזיז ישירות את השתסתומים. מכיוון שמה שמסובב את גל הזיזים הוא גל הארכובה (ה"ציר" של המנוע) וזה נמצא בחלקו התחתון דווקא של המנוע, מחוברים השניים ברצועה שנקראת רצועת התזמון.

גל זיזים תחתי הוא כזה המותקן בתחתית המנוע, קרוב מאוד לגל הארכובה. החיבור שלו לגל הארכובה הוא באמצעות גלגלי שיניים. גל זיזים תחתי מזיז את השסתומים באמצעות "דחיפים" - מוטות שרצים מגל הזיזים ועד לראש המנוע, מוט לכל שסתום, ודוחפים את השסתומים באמצעות מנוף קצר.

גל זיזים תחתי רועש יותר (בגלל גלגלי השיניים) ומדוייק פחות, בשל התכווצות והתפשטות של הדחיפים בשינויי טמפרטורה, ולכן כבר לא ממש קיים במנועים מודרנים.

לגבי האוטו שלך אני לא יודע. אבל תסתכל, אם במקרה רשום על ראש המנוע OHC או DOHC, זה אומר שזה גל עילי, אבל אם לא כתוב זה לא אומר שלא...

תמונה של גל זיזים עילי (שמאל) ותחתי (ימין): http://www.btinternet.com/~jhpart/ohc1.gif

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

לחנרו - ישנן מכוניות עם גל זיזים תחתון שמונעים ע"י שרשרת ולא גלגלי שיניים. בנוסף גל זיזים עליון יעיל יותר ומאפשר למנוע ל"טפס" בסלד"ים יותר מהר (פחות "מנופים" לתפעול השסתומים).

לידיעתך!!

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

לסקודה פייבוריט יש מנוע בעל גל זיזים תחתון,המונע על ידי שרשרת קצרה.ישנן מכוניות בעלות גל זיזים תחתון המונע על ידי גלגלי שיניים,וולבו 144 למשל,וישנם מנועים שהוא מונע על ידי שרשרת,פיאט 127(903 סמ"ק)למשל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...