Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גניבות רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7673 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

כמה דברי חוכמה הנסמכים על נסיון רב ומצטבר.

הנחת עבודה מס' 1 אם משהו מעוניין ברכב שלכם באופן ספציפי והוא מהמוכשרים לגניבה הרכב יגנב!

2 גנב אינו מעוניין להיתפס.

3 הגנב מעוניין לבלות כמה שפחות בתוך הרכב במקום שהחנת אותו.

מכאן למגננות. קל מאוד להיכנס לתוך כלי הרכב לשחרר בלם יד ולהדרדר לפינה אחרת שקטה יותר.

הפיתרון: אזעקת נפח, נעילה פיזית של הגה, מעצור יד, או גלגל. (מכיר מקרים של אנשים שמפרקים את גלגל ההגה כשהם לא ברכב)

ברוב המקרים הרכב עוזב בכוחת עצמו את זירת הפשע כשכוחות הרשע נוהגים בו.

פיתרון: משבת דלק סודי, משבת חשמל סודי, לקיחת פרפר הדסטרבוטר בלילה הביתה.

השלב השלישי ואחרון ולטעמי החשוב מכולם המודעות:

יש להתיחס לרכב כאילו הוא יגנב בכל רגע!

1. אין להשאיר מפתחות בסוויץ בשום מקרה פרט לרכב בנסיעה (גם לא אם ירדתם לתת נשיתה לחותנת)

2. אין להשאיר ברכב חפצים העלולים למשוך תשומת לב של גנב מזדמן... תיק, מצלמה, דיסקמן....

3. רצוי להחנות את הרכב במקום בולט אם תאורה מסודרת וזמינות של קהל רוב הזמן.

4. רצוי למצוא נק' שניתן לראות את הרכב מחלון הבית ואז להרגיל את עצמך לתבוננן בו כמה שיותר.

5. נתתם את הרכב למוסך, לניקוי, לבעל מקצוע? השאירו ברשותו רק את המפתחות הנדרשים לו לצורך העבודה.

6. רכשתם בשעה טובה רכב? קבלו לידכם את כל המפתחות שבידי בעל הרכב רצוי להחליף מנעולים עם אתם לו סומכים על בעל הרכב הישן.

7. כסו את הרכב בכיסוי חיצוני! ברוב המקרים הגנבים לא מתעסקים עם רכב מכוסה!

8. היזהרו מתרגלי עוקץ ומרמה,

סיבוב לבדיקת הרכב רק כאשר אתם בתוך הרכב רצוי עם גיבוי (9 מ"מ ומעלה).

9. תרדו עם הכלב, חתול, אישה, חותנת... לסיבוב בלילה ניתקלתם באנשים לא מוכרים רכב חונה ובתוכו חשודים תתקשרו 100 מסרו את מירב הפרטים תגידו שאתם חושדים שהם באו לפרוץ-אל תתבישו.

10. למרות מה שנימרוד אומר-תתנדבו למשמר האזרחי זה לא מה שאתם חושבים ומכירים תנסו גם אחרי שהתנדבתם ולא מצא חן בעיניכם תמיד אפשר להגיד לא מתאים לי... אבל צריך לנסות

מה עושים עם נגנב הרכב:

1. קיימת חשיבות לזמן, להודיע מיידית למשטרה ולבקש לפרסם אותו בזמן אמת ברשת הרב גל המשטרתית-יש לתת כמה שיותר נתונים על הרכב מס' וסימנים מיוחדים וכו.

2. נק' תצפית טובה על הסביבה, גיוס כמה שיותר חברים לחיפוש מידי בסביבה הקרובה-רכב שנגנב בלילה ממתין לפעמים בקרבת מקום לשעות הבוקר לנוע בפחות חשד עם כל התנועה.

3. אם יש באפשרותכם ובכיסכם לעלות בצורה כל שהיא לאוויר מצויין דברים שרואים משם לא רואים מכאן.

4. כופר-זהירות במידה ומגיע דרישת כופר מהגנב יש לערב מיידית משטרה אל תתעסקו ואל תתפתו להגיע לשום מקום לבד עם הגנבים!

ביטוח טוב-לא מפחית מהכאב אבל נותן פתיחה טובה לפרויקט הבא.

יעוץ אישי עזרה ושאלות יענו בשימחה בכל דרך שתבחרו-רן

ב-ה-צ-ל-ח-ה

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
שלום לכולם

9. תרדו עם הכלב, חתול, אישה, חותנת... לסיבוב בלילה

רן רן ממממממ!!!

כל מה שחסר לתמונה מושלמת זו זה מדים ורצועה......יש למה לצפות בביקורי בירושלים,

סליחה אבל מותר גם לרדת עם הכלבה החתולה בן הזוג ואבא שלו????

בכל מקרה רן תודה על ה- USEFUL TIPS ברצינות!!!

אירית

פורסם

תודה על המדריך!

למדתי כמה דברים חדשים עכשיו.

אפשר לסכם אותו בקצרה: קנו קאייה פרייד ותחסכו את כל הכאב-ראש. :wink:

(מכיר מקרים של אנשים שמפרקים את גלגל ההגה כשהם לא ברכב)

cast.jpg

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם

שלום רן,

תודה על האינפורמציה המועילה. אני בטוח שמי שמיישם אותה מוגן יותר, אבל לא מחוסן מגניבת רכבו.

לענין ההתנדבות למשא"ז, אנא צטט אותי נכון. לא טענתי שלא צריך להתנדב. מתנדבים יכולים לסייע רבות בעבודת המשטרה, אבל אינם באים כתחליף לכח אדם מקצועי ומיומן.

בשנים בהם הוקמה המדינה והתפתחה היה צורך בכל תרומה לבנין הארץ, ולכן אם אדם היה מוכן לבצע משימה בחינם - היא היתה שלו בלי קשר לאיכות ומקצועיות עבודתו. היום יש מספיק כסף במדינה כדי שנאמן שוטרים מקצועיים שילחמו בגניבות הרכב והרכוש, מבלי שסבתות עם קראבין ישכיבו מארב ליד פחי הזבל בסגנון "כשיורים אני נשכבת".

גם במבחינה כלכלית זה כדאי. היום אנו ממנים את גניבות הרכב ע"י תעריפי הביטוח המטורפים. ביטוח מקיף למיצובישי מאגנום (הרכב הנגנב בישראל בשנים מסוימות) עומד על קרוב ל 15K ש"ח לשנה אם אין לך הנחות כאלה ואחרות. אני מעדיף לשלם את הכסף כתקציב נוסף למשטרה. אם שני מיליון כלי רכב ישלמו כל שנה 100 ש"ח למשטרה במקום לחברת הביטוח, יהיה לך תקציב של 200 מילון ש"ח לשנה. אם כל הכסף יוקדש רק לכ"א, תוכל לשכור כמעט 1200 שוטרים למלחמה בגניבות רכב. האם גם אז יהיה צורך במתנדבים?

אני רוצה לומר שוב כמה אני מעריך את העבודה הקשה שאתה וחבריך עושים. קראתי לפני כמה ימים ששוטר נדרס בזמן שניסה לעצור גנב רכב. זו עבודה קשה וכפויית טובה. לטעון שמתנדב לא מיומן הוא תחליף ראוי לאיש מקצוע אמיתי, זה פשוט מעליב.

נמרוד

mishmar ezrahi 1977 a.jpg

פורסם
9. תרדו עם הכלב, חתול, אישה, חותנת... לסיבוב בלילה ניתקלתם באנשים לא מוכרים רכב חונה ובתוכו חשודים תתקשרו 100 מסרו את מירב הפרטים תגידו שאתם חושדים שהם באו לפרוץ-אל תתבישו.

יצא לי לא מכבר

ליתפוס גנבי רכב על חם:

תוך כדי נסיעה (בכניסה לרחוב שבו אני גר) הבחנתי כי 3 נערים בני 17-18 לערך מחבלים בידית דלת של רכבה חונה.

מיד ,בסמוך אליהם הם הבחינו בי והחלו לעשות עצמם משוחחים בינם לבין עצמם.

"הרחתי שמשהוא לא כשורה ועשיתי סיבוב נוסף , אלא שהפעם היגעתי למקום ללא אורות דולקים .

הנערים היתבלבלו לרגע ואיבדו עשתונות ולא מצאו עצמם.

עצרתי את רכבי פתחתי את הדלת ויצאתי בריצה לכיוונם (לא שכחתי להציא את המפתח של הרכב שלי-הרי כל הדרך בסיבוב השני אני מדמיין כיצד ליפעול וכיצד להפתיע את הנערים)

תוך כדי הריצה היספקתי ללחוץ על לחצן הנעילת דלתות שבשלט.

הנערים החלו במנוסה ואני אחריהם

תפסתי נער אחד בחולצה והיתישבתי עליו וביד אחת משכתי לו בשיער וביד שניה היתקשרתי למשטרה .

היומנאי ענה מיד

היסברתי לו שישלח מיד ניידת לכתובת

ואז היתחיל לעצבן אותי :

מה לובש הנער?

איך אני יודע שניסה לפרוץ לרכב?

(אה שכחתי לציין כי במנוסתו הנער זרק אולר שבו ניסה לפרוץ את הדלת)

כמה אנשים במקום?

מי לידי?

איזה רכב יש לי?

מי אני?

מיכוון שחחשתי כי חבריו יבואו לעזרתו

הודעתי ליומנאי שיזמין ניידת מיד .

המתנתי למעלה מ10 דקות לניידת (תבינו- דימונה כל-כך גדולה שצריך להמתין הרבה זמן)

הנער התחנן וביקש מחילה ולא יעשה זאת יותר ושאני ישחרר אותו

(נו לא כל-כך כיף שיושב עליך גורילה במשקל 116 ק"ג)

לאחר שהימתנתי למעלה מ10 דקות ולא הגיע ניידת

היפשטתי את חולצת הנער ושיחררתי אותו ערום בפלג גופו העליון.

היגעתי לביתי ורק אז ניידת הגיע

במערכת הכריזה החל השוטר ליקרוא לי

ירדתי למטה והיצטרפתי לשוטרים בניידת .(אני מתנדב במשטרה אז הם מכירים אותי)

ותוך כדי נסיעה בניידת (לחיפוש הנערים)

השוטרת הבחינה בנער המיתהלך ללא חולצה

הנער ניתפס ולאחר כמה שעות חבריו הגיעו לתחנת המישטרה והסגירו עצמם.

מוסר הסכל:

לא תמיד כדי לצלצל למשטרה

(או להגיד ליומנאי שיש רצח במקום

ואז יגיעו מהר יותר)

ירון מאיר

פורסם

ירון, נשמע כמו קונספט טוב לסדרת טלוויזיה. כל הכבוד!

אני רואה שאתה מצדיק את היותך בעל ברנדה , מי ייתן ואני אצטרף אליך בקורטינה סטיישן.:wink:

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם
שלום לכולם

9. תרדו עם הכלב, חתול, אישה, חותנת... לסיבוב בלילה

רן רן ממממממ!!!

כל מה שחסר לתמונה מושלמת זו זה מדים ורצועה......יש למה לצפות בביקורי בירושלים,

סליחה אבל מותר גם לרדת עם הכלבה החתולה בן הזוג ואבא שלו????

בכל מקרה רן תודה על ה- USEFUL TIPS ברצינות!!!

אירית

אירית

את הקטע הנ"ל כתבתי במיוחד עבורך - עוד פנטזיה מבוזבזת...

נימרוד

נידמה לי כשאתה היית במשמר האזרחי השוטרים לבשו חקי והאקדחים היו תופיים....

יש היום דברים חדשים, אתה מוזמן! לא היתה כל כוונה לפגוע ואם כך התקבלתי הנני מתנצל קבל עם ועדה! בכל זאת כמה רע יכול להיות בן אדם עם רכב אספנות אפילו שזאת נושאת מטוסים אמרקאית-רן (התעודה משנת 1977 עוד שנתיים למנייאק-ותהיה לך תעודת אספנות-רן)

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
עצרתי את רכבי פתחתי את הדלת ויצאתי בריצה לכיוונם

(אה שכחתי לציין כי במנוסתו הנער זרק אולר שבו ניסה לפרוץ את הדלת)

ירון מאיר

תגיד, חשבת מה היה קורה אם אחד מהילדים הללו היה שם את הסכין בחזה שלך במקום לזרוק אותו על הרצפה?

פורסם
האמת חשבתי

שאם הם לא יברחו, אני יעשה את עצמי רץ למקום אחר.

ירון מאיר

ירון

קרעת אותי מצחוק פעם שנייה, תעשיית הסרטים מפסידה תסריטאי מצויין

אירית

פורסם

מי יודע מה הפרוצדורה לביטול הודעת גניבה על רכב? האם הבעלים צריך להגיע פיזית לתחנת המשטרה

או אפשר עי"הודעה בכתב?

פורסם

הרכב אינו במצב נסיעה ואינו מושלם .האם דיווח של בעל הרכב הרשום על ביטול הודעת הגניבה אינו מספיק?

• תוכן חדש...