Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה לא קאיה ג'ויס?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7671 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש משפחתית מרווחת וחשבתי על קאיה ג'ויס, או מיצובישי ספייס וואגן (או דומה אם יש הצעות...).

ראיתי פה ושם דעות שליליות לגבי הקאיה, והשאלה היא איזה תכונות בה הביאו לתגובות אלה.

מה שאני מחפש ברכב הוא:

אוטו מרווח למשפחה של 2 + 3 ילדים (רכבים אלה מאפשרים הפרדת כוחות מאחור, ו\או קיפול כסא אחד או שניים מהאחוריים לצורך הגדלת תא המטען)

חסכוני עד כמה שאפשר - כלומר לא רואה הרבה מוסך, חלפים זולים, חסכוני בדלק (עד כמה שאני מבין שני אלה הם לא ממש חסכוניים בדלק).

בטיחותי,

בן 3 - 5 שנים,

אין לי צורך בהנאת הנהיגה, אלא בהנעת המשפחה.

יש לי אופציה לקנות קאיה ג'ויס מחברה. אני מכיר את האיש שהשתמש בה וסומך עליו. אני יודע שהוא שמר עליה ולדבריו היא היחידה בחברה שלא הגיעה למוסך חוץ מטיפולים שוטפים.

אחת הבעיות שהוא הזכיר היא כסא נהג לא נוח שמקשה על נסיעות ארוכות. האם הנושא כאוב לעוד אנשים?

מישהו יודע מה גודל מיכל הדלק של הג'ויס?

השאלה היא אם ללכת על הקאיה, או להעדיף את הספייס וואגן (יקרה בכ-20K לאותו שנתון), או אולי להעדיף את הספייס וואגן החדשות יותר (2002 ומעלה) בתוספת של עוד 20K, או אחרת (אם יש למישהו המלצה).

התקציב שלי הוא סביבות 100K, אך לא אתנגד לפחות.

אגב, נדמה לי שקראתי שההספייס וואגן החדשות יותר (2002 ומעלה) צורכות פחות דלק מהישנות. האם נכון? האם משמעותית פחות?

פורסם

הקאייה ג'וייס היא סה"כ מיצובישי ספייס-ווגון מתוצרת קאייה,רק יותר מצועצעת מבפנים,עם קישוטי עץ.

מבחינה מכאנית היא זהה למיצובישי.

החיסרון המשמעותי היחיד הוא המרווח בשורת המושבים השלישית,שמיועדת רק לילדים.

הספייס וואגון משנת 2002 היא מכונית שונה לחלוטין,יש לה מנוע 2.4 GDI והיא כבר מיני וואן בגודל מלא,רק שהיא יקרה משמעותית ותחרוג מתקציבך.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

כלומר אני מבין שאתה לא שולל את הג'ויס.

אני חשבתי שרק המרכב שלה נלקח מהמיצובישי, ושאר המכלולים לא.

פרט נוסף שרציתי להעיר: אני מתכוון להחזיק בה כ-5 שנים. איך הקאיות מחזיקות עד גיל 8+?

פורסם

הי,

יש לי 3 ילדים, היתה לי ג'ויס מודל 2001 במשך כמעט 4 שנים ונסעתי עליה 70,000 ק"מ. בחברה שבה עבדתי היו עוד 6 מכוניות כאלו. מכאן תבין שיש לי הרבה מה לומר... אנסה להתייחס לכל השאלות שלך:

ראשית, תיקון קטן - המכניקה לא זהה לגמרי למיצובישי - המנוע הוא מתוצרת יונדאי (חברת האם של קאיה) ולמיטב ידיעתי זהה לגמרי למנוע של הסונאטה.

פרקטיות:

הרכב הכי שימושי שהיה לי עד היום. מאד מרווח בפנים וגבוה במידה, מה שמקל מאד על קשירת דרדסים למושבי תינוק ולבוסטרים. כאשר נוסעים ללא מטען אפשר תמיד לזרוק פרחח אחד מאחור ולהשיג הפרדת כוחות. בנסיעה עם מטען מקפלים את הספסל האחורי, הילדים יושבים באמצע, והבגאז' בולע תיקים בכמות שלא תאומן (אשתי תמיד אורזת מעילים לחופשת אוגוסט - מי יודע, אולי ירד שוב שלג באילת...). בהזדמנות אחת נסענו גם 4 מבוגרים ושלושה ילדים לחופשה ארוכה. שני תיקים נקשרו על הגג וכל השאר מצא מקום בפנים. הספסל האחורי מתאים לילדים עד גיל בר-מצווה בערך, אבל במקרה חרום מבוגר אחד יסתדר שם לא רע "על הצד", גם בנסיעות ארוכות.

מושב נהג:

נוחות על כסא היא עניין אישי מאד. אני בגובה 185 (ו-100 קילו...) ולי המושב היה נוח מאד בנסיעות ארוכות. המכונית היא מעין "שייטת למרחקים ארוכים" - מתלים רכים מעט בסגנון אמריקאי, ותנוחת ישיבה נוחה מאד.

בטיחות:

שתי כריות אוויר (למיטב זכרוני לא יותר), ABS, ו- EBD, שהיא מערכת לחלוקת בלימה. עשיתי עם המכונית 3 קורסים לנהיגה מתקדמת (ב"אלטרנתיבי", "מסלולים" ומגרש ההחלקה באשדוד). כל המדריכים שנהגו על הרכב התרשמו מאד מהיציבות בבלימה ואיכות הבלמים וה-ABS. כמה בלימות חרום שלי על הכביש הוכיחו שזה נכון (ומנעו תאונה...).

דלק:

נקודה חלשה של המנוע הזה, ביחוד כשהוא משולב במשקל גבוה וגיר ארוך. הממוצע שלי היה 1 ל-8, עם די הרבה נהיגה עירונית, וגיר שהיה קבוע על מצב Power. בנהיגה יותר רגועה עם קצת יותר כבישים בין עירוניים תתקרב אולי ל-9. זה המחיר על הגודל... מיכל הדלק מכיל 60 ליטר למיטב זכרוני, אבל האור בשעון הדלק מתחיל לצעוק עוד כשנשארו 15 ליטר במיכל.

אמינות:

בסה"כ בסדר גמור, אבל כמעט כמו בכל מכונית, יש נקודות תורפה שצצו ועלו ברוב המכוניות האלו בחברה שבה עבדתי:

• דיסקי הבלימה הקדמיים רגישים ונוטים להתעוות. זה מתבטא ברעידות בהגה בבלימה במהירויות גבוהות. שווה לבדוק ברכב שאתה רוצה לקנות.
  • היתה בעיה של אטימה בסעפת הפליטה שגרמה לשריקות ורעשים כשהרכב קר. הבעיה טופלה ונפתרה במסגרת האחריות. תבדוק אצלך.
  • שמעתי על נטיה לבעיות בגיר האוטומטי ("דפיקות" בהחלפה שמחייבות שיפוץ). אצלי ברכב זה לא קרה, אבל שווה לבדוק באופן קפדני ברכב שאתה שוקל לקנות. זה בדרך כלל תיקון יקר.
  • הצמיגים המקוריים מחורבנים - התקלפה לי חתיכה בנסיעה בכביש 6. לא נעים... תוודא שהוחלפו כבר הצמיגים במכונית שאתה שוקל לקנות.

לגבי צפי אמינות ל- 5-8 שנים: זה דורש יכולת נבואה שאין לי. המכוניות יובאו לארץ בשנים 2001-2002, כך שהזקנה ביותר היא בת ארבע וחצי.

הנאה מנהיגה:

שכח מזה... התנהגות כביש מאד "אמריקאית". גיר ארוך מאד, שמשמעותו תאוצות עייפות, אבל שיוט מאד נעים ורגוע. זה ממש לא הרכב כדי לתקוף באכזריות את כביש נס-הרים בשבת בבוקר...

סיכום:

בסה"כ הייתי מאד מרוצה מהרכב, והמשפחה שלי התאבלה קשות כשהרשעים מהליסינג לקחו אותו. עובדה שהארכתי את חוזה הליסינג ככל יכולתי, ואם הייתי יכול הייתי נשאר איתו עוד. מצד שני, קיבלתי ביום ראשון מזדה 5 חדשה ונוצצת, אז החיים לא כל-כך גרועים בכל זאת... אם הבחירה היא בין ספייסוואגון מאותם שנים לג'ויס, הייתי מעדיף את הקאיה - יותר זולה, וגם יותר מרווחת מהספייסוואגון, למרות בסיס הגלגלים הזהה.

בהצלחה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

• תוכן חדש...