Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בנזין ברכב דיזל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8117 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

:shock:

אמא שלי שלחה לי אי מייל שהיום בדרכה לעבודה מילאו לה בנזין במקום דיזל היא אמרה ששמו לב לטעות באמצע אז שילמו לה על מונית ואמרו שינקו וימלאו לה מחדש את המיכל.

עכשיו איך ניתן לבדוק שאכן ניקו כמו שצריך מה הם התוצאות ממקרה כזה וכד'?

יש לציין שהיא לא התניע את מנוע.

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10- יופי עדיין נשאר קצת שכל

like a G-L-O-V-E

פורסם

פותחים את פקק הניקוז ממיכל הדלק ונותנים לבנזין לנזול החוצה.

לפני כשנתיים שעוד היה ברשותי הטראנו, נדהמתי לראות על צג המשאבה 420 שקל!!!

מיד הבנתי שהמתדלק מילא בנזין במקום סולר.

גררנו את הרכב למקום מבודד(ללא התנעה) וניקזנו את המיכל במשך כשעה וקצת..

בהתנעה לאחר מכן, קצת גמגומים ופעולה לא חלקה, אחר כך הכל חזר למצב נורמלי.

מתעלק על התר'ד באותה הזדמנות ושואל:

מה קורה אם מתניעים רכב דיזל שמתודלק בנזין והפוך, רכב בנזין מתודלק בסולר???

אחד מהם ישפוך מנוע, והשני יעבוד בצורה מאד לא חלקה...איזה מהם מה?

(הנושא אמנם נידון בעבר עם מומחה לתהליכי תרמודינמיקה אך נשכח מראשי :roll: )

פורסם
פותחים את פקק הניקוז ממיכל הדלק ונותנים לבנזין לנזול החוצה.

לפני כשנתיים שעוד היה ברשותי הטראנו, נדהמתי לראות על צג המשאבה 420 שקל!!!

מיד הבנתי שהמתדלק מילא בנזין במקום סולר.

גררנו את הרכב למקום מבודד(ללא התנעה) וניקזנו את המיכל במשך כשעה וקצת..

בהתנעה לאחר מכן, קצת גמגומים ופעולה לא חלקה, אחר כך הכל חזר למצב נורמלי.

מתעלק על התר'ד באותה הזדמנות ושואל:

מה קורה אם מתניעים רכב דיזל שמתודלק בנזין והפוך, רכב בנזין מתודלק בסולר???

אחד מהם ישפוך מנוע, והשני יעבוד בצורה מאד לא חלקה...איזה מהם מה?

(הנושא אמנם נידון בעבר עם מומחה לתהליכי תרמודינמיקה אך נשכח מראשי :roll: )

החל מסתימת מזרקים לבנזין, הרס של משאבת הדלק וכלי שאין לי מושג מה עוד.

הדיזל לעומתו משתמש בסולר גם כמסכך ומשמן, ומאידך טמפ' ההתלקחות שלו גבוהה הרבה יותר מאשר הבנזין, לכן, לפי ההגיון המעוות שלי, הדיזל ישפוך מנוע (יניע, משאבת הדלק יודעת לטפל בבנזין), יעבוד רע (כי הבנזין מוצת הרבה מעבר לתזמון הנכון) ויגמור מנוע.

לעומת זאת הבנזין, אם יתודלק בדיזל, לא יניע אם בכלל.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

פעם בצבא מלאנו בטעות סולר במקום בנזין (ג'פ אמריקני ישן..M151 אם אני לא טועה)....במיכל היה כחצי בנזין והוספנו לזה חצי מיכל סולר.....

ראיתם פעם טנק שופך סולר על האגזוז? :lol:

פורסם

דיברתי על זה פעם עם איזה מהנדס.

המסקנה היתה - סולר במנוע בנזין לא נורא- הסולר פשוט לא ידלק.

בנזין במנוע דיזל זה רע מאד, הוא נדלק הרבה יותר מדי מוקדם, אם בכלל יעבוד זה יהיה תוך קרטועים נוראיים וגרימת נזק חמור למנוע ומערכת הדלק.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

למישהו אצלנו בחברה מילאו סולר מעורב בבנזין (כנראה כתוצאה ממילוי לא נכון של מכלי הדלק שלהם...) האוט נסע והוציא הרבה עשן שחור וגם נסע על הפנים.

למחרת בבוקר חברת הליסינג לקחה את האוטו למוסך - ורק אז התבררה הבעיה...

מאז האוטו נוסע אבל כל פעם מתקלקל משהו אחר במערכת הדלק...

וזה ממש חבל כי לרכב היו 1500 ק"מ כשזה קרה.

אגב: תחנת הדלק נתבעת ע"י חברת הליסינג לתשלום הנזק.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בצבא תידלקו את אחת הסופות בסולר במקום בנזין. הנהג ניסה להניע, הצליח לכמה שניות (היה בנזין בצינורות) ומיד לאחר מכן הרכב כבה.

לאחר שרוקנתי את כל המיכל, מילאתי בקצת בנזין שוב וניקזתי (דרך כל המסננים ע"מ לנקות את הסולר) הרכב הניע (אחרי מספר ניסיונות).

הסופה לא עבדה חלק יותר למרות שהוחלפו המסנן דלק, המשאבה והמיכל.

הבוחן שלי הסביר לי, שמיכוון שהמשקל הסגולי של בנזין וסולר הוא זהה, חובה להחליף מיכל או לנקות אותו כי הוא לא יהיה נקי מסולר רק מריקון (במקרה ההוא זה לא שינה שום דבר כי הנהג הניע לאחר התידלוק).

כמו כן, שאלתי מה יקרה אם מתדלקים אביר (מנוע דיזל) בבנזין - התשובה הייתה שהמנוע יעבוד על פול טורים. מי שרוצה לבדוק בשירות המילואים שלו, מוזמן, כי לדעתי גם הבוחן התבסס על ידע תיאורטי..

פורסם

לכן מנוע בנזין לא יצליח להתניע לעולם עם סולר בתוכו (אין לו טמפרטורה מתאימה, והפלאג לא יצליח להצית) ומנוע דיזל שיותנע על בנזין ישתולל על סל"ד מטורף....עד למצב שהוא פשוט יצית במומנט 0

הסבר : תבצר בערה בתא השריפה בזמן שהתלתל (ה"זרוע" שמקשרת בין הבוכנה לגל הארכובה) במומנט 0....זאת אומרת ישר, במצב כזה במקום לסובב את גל הארכובה התלתל פשוט "ימחץ" בין הארכובה לבוכנה, ויתעקם\ישבר....

פורסם

אצלנו בגדוד (הגדוד שאני ורועי צוקרמן שירתנו בו) הטבחים לקחו האמר לטבריה. נגמר להם הדלק, אז החמורים מילאו בטעות שמן במיכל והתניעו.

נחשו מה ? דפקו מנוע.

צוקי, אתה זוכר את הסיפור המצחיק/עצוב הזה ?

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

איך בכלל אפשר להתניע מנוע דיזל עם בנזין ? זה מנוע שפועל על דחיסה, והבנזין בכלל לא מתפוצץ בדחיסה אלא בהצתה.

פורסם
איך בכלל אפשר להתניע מנוע דיזל עם בנזין ? זה מנוע שפועל על דחיסה, והבנזין בכלל לא מתפוצץ בדחיסה אלא בהצתה.

בדחיסה החום עולה עד שהסולר מוצת באופן עצמי

סולר מוצת באופן עצמאי ב 450 מעלות צלסיוס וזה הרבה מעל הטמ''פ של הבנזין

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

מתדלק צבאי עייף ושבוז ביום שישי מילא לי בנזין במקום סולר בטרנזיט.

בניגוד לכל נבואות הזעם בשרשור הנ"ל על כך שהטרנזיט ישוגר כטיל בליסטי, בפול טורים תוך כדי שפיכת מנוע מתקדמת:

הטרנזיט לקח את זה בקול, הניע על הסולר שנשאר בצנרת מקודם, וברגע שהבנזין התחיל להגיע למנוע הוא פשוט נכבה ולא הניע יותר. לא טורים, לא דחיסה ולא נעליים.

ניקוז המיכל, מילוי סולר, התנעה קשה וארוכה, והטרנזיט יצא לדרכו שמח וטוב לב, ולא נודע כי בא אל קירבו. אמינות או לא ?

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם
אצלנו בגדוד (הגדוד שאני ורועי צוקרמן שירתנו בו) הטבחים לקחו האמר לטבריה. נגמר להם הדלק, אז החמורים מילאו בטעות שמן במיכל והתניעו.

נחשו מה ? דפקו מנוע.

צוקי, אתה זוכר את הסיפור המצחיק/עצוב הזה ?

שמוליק

זה יותר עצוב ממצחיק. שמן :?::!: אולי הם היו שיכורים?

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

מנוע בנזין לא ידלק עם סולר, ומנוע דיזל לא ידלק עם בנזין. נקודה.

בנזין זקוק לזרז לצורך הבזק והוא - המצת.

סולר זקוק לחום רב, שיחס הדחיסה של מנוע הדיזל מספק ,ואילו בבנזין אין יחסי דחיסה שיבזיקו סולר.

סיכוי קלוש אך קיים, (במידה שהמנוע הותנע) שיגרם נזק למכלולי מערכת הדלק של מנוע דיזל, אם תודלק בטעות עם בנזין. לבנזין חסר את תכונת השימון שקיים לסולר, וחלקים נעים של משאבת ההזרקה או המרססים עלולים להנזק.

במנועי דיזל חדישים בעלי מערכת הזרקה מסוג 'מסילה משותפת', הנזק למערכת הדלק, כמעט וודאי אם הרכב יתודלק בבנזין! והעליות לטעות זו גבוהות מאוד...ראו הוזהרתם.

• תוכן חדש...