Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שלט "במבחן"

gibsonlp
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7797 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר הרבה זמן אני תוהה על קנקנו של השלט "במבחן" אותו אני רואה מדי פעם תלוי בגאון ליד לוחית הרישוי

מישהו יוכל בבקשה להסביר מה השלט הזה אומר?

תודה.

פורסם
במבחן של משרד התחבורה?

אם אני לא טועה גם בטסטים של ח'ברה שלומדים נהיגה ניתן לראות לוחית המעידה על מבחן (טסט) הנעשה ברכב ברגע זה.

אדם.

בטסט של קבלת רישיון נהיגה, מופיע הכיתוב - "במבחן רישמי של רשות/משרד הרישוי".

צבי.

פורסם

שלט ב"מבחן" מאפשר למוסכים / סוחרים לשנע רכבים שאין להם רישוי מכל סיבה שהיא

(בד"כ מדובר על רכבים חדשים או כאלה בתהליך של שינוי סטטוס ולפעמים סתר בלי טסט או רישיון מוקפא...)

על לוחית במבחן משלמים אגרת רישוי בנפרד וביטוח בנפרד.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

התשובה השלישית היא הנכונה

השתיים הראשונות לא נכונות

במבחן נהיגה לוחית הרישוי של האוטו נשארת כרגיל , אך חובה לשים מגנט בצבע לבן עם מסגרת אדומה שכתוב בה : "במבחן מעשי , רשות הרישוי" (או משהו דומה מאד) .

פורסם

תודה על התשובות - התשובה של zvit נראית הכי הגיונית מכוון שברכב היה נהג בלבד (וגם אם היה איתו עוד מישהו - בצורה שהוא נהג הוא בטח לא היה עובר טסט ;))

פורסם

למה סוחרים צריכים?

ראיתי גם רכב עם לוחית רישוי וגם זה אם אני זוכר טוב,אולי שינוי סטטוס כמו שאמרו,בשביל מה?

פורסם

שלט "במבחן" משמש מוסכים או סוחרים לנסיעה ברכב ללא טסט ו/או ביטוח. השלט מונפק ע"י משרד התחבורה, והמוסך מוציא פוליסת ביטוח מיוחדת (ויקרה !!!) שמכסה כל רכב שאליו מוצמד השלט, בכמה תנאים:

1. הנסיעה היא לצורך תיקון או לצורך העברת מבחן רישוי.
  2. הנסיעה נרשמה ב"ספר נסיעות מבחן" - דומה לרישום נסיעה בכרטיס עבודה שהיה דרוש ברכבים צבאיים (אולי עדיין זה קיים - עבר זמן מהשרות הסדיר שלי...).
  3. פוליסת הביטוח המיוחדת צמודה לספר.
  4. שם הנהג מופיע ברשימת המורשים לנהיגה מטעם המוסך, שצמודה לספר ולפוליסה.

הערה וסיפור:

הערה: כל הנ"ל נכון לתקופה של לפני עשור בערך, כשלמוסך של אבי היו לוחיות כאלו. יתכן שהשתנו חלק מהכללים האלו בשנים האחרונות.

סיפור: בשנות השמונים העליזות, בתקופת מירוצי אשקלון, שימשו לוחיות המבחן שלנו לשינוע אחת המתחרות - פיאסטה 1600 עם מנוע עצבני. בעל האוטו היה תפרן מכדי להרשות לעצמו הובלה על גרר מהמוסך שלו באשדוד למסלול המירוצים. לכן, עבדכם הנאמן שהיה רשום ברשימת המורשים, שימש כ"נהג שינוע" למפלצת הקטנה. לא בדיוק לפי כלל מס' 1 לעיל, אבל זה היה כיף אמיתי (ורועש !!!).

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
ממונית לרכב רגיל, למשל

יש ליד הבית שלי כבר שנה sl החדשה בצבע לבן אם לוחית "במבחן" ומספר אדום על הלוחית במבחן (יש גם לוחית רגילה)

sl מונית ?!

לא נראה לי

פורסם
למה סוחרים צריכים?

רכב אשר בוצע לו העברת בעלות לידי סוחר, דין רשיון הרכב כדין רשיון מופקד.

אי לכך חובה לנוע בו עם שלטים במבחן.

ל-Koby Millo, התקנות לא שונו בנידון.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
שלט "במבחן" משמש מוסכים או סוחרים לנסיעה ברכב ללא טסט ו/או ביטוח. השלט מונפק ע"י משרד התחבורה, והמוסך מוציא פוליסת ביטוח מיוחדת (ויקרה !!!) שמכסה כל רכב שאליו מוצמד השלט, בכמה תנאים:

1. הנסיעה היא לצורך תיקון או לצורך העברת מבחן רישוי.
  2. הנסיעה נרשמה ב"ספר נסיעות מבחן" - דומה לרישום נסיעה בכרטיס עבודה שהיה דרוש ברכבים צבאיים (אולי עדיין זה קיים - עבר זמן מהשרות הסדיר שלי...).
  3. פוליסת הביטוח המיוחדת צמודה לספר.
  4. שם הנהג מופיע ברשימת המורשים לנהיגה מטעם המוסך, שצמודה לספר ולפוליסה.

הערה וסיפור:

הערה: כל הנ"ל נכון לתקופה של לפני עשור בערך, כשלמוסך של אבי היו לוחיות כאלו. יתכן שהשתנו חלק מהכללים האלו בשנים האחרונות.

סיפור: בשנות השמונים העליזות, בתקופת מירוצי אשקלון, שימשו לוחיות המבחן שלנו לשינוע אחת המתחרות - פיאסטה 1600 עם מנוע עצבני. בעל האוטו היה תפרן מכדי להרשות לעצמו הובלה על גרר מהמוסך שלו באשדוד למסלול המירוצים. לכן, עבדכם הנאמן שהיה רשום ברשימת המורשים, שימש כ"נהג שינוע" למפלצת הקטנה. לא בדיוק לפי כלל מס' 1 לעיל, אבל זה היה כיף אמיתי (ורועש !!!).

בברכה,

קובי

התשובה של קובי הכי נכונה אבל חסרה:

5. מותר לסוע עם השלטים גם על רכב שהוא באמת במבחן - למשל רכב שעבר שינוי מבנה ונבחן ע"י המוסך או מי מעובדי המוסך הרשומים בפוליסה - על מנת להכשירו במועד מאוחר יותר.

לנו למשל יש פוליסה כזו בעסק המאפשרת ל 8 אנשים הרשומים בה להשתמש בשלטים אלו - על כל כלי רכב ממונע. מי שלא רשום בפוליסה לא יכול לנהוג. כלומר זה מהווה גם רישוי וגם ביטוח לנזקי גוף + צד ג' - לא ביטוח מקיף בכל מקרה!!!

עלות - כ 10,000 בשנה עבור 8 נהגים כאמור.

אלון

ועוד דבר....

גם אני משתמש בזה כדי לבחון את ה S16 שלי או להעביר אותה ממקום למקום....

כל עוד זה מבחן ולא מירוץ - אז הביטוח אכן תופס....

אלון

פורסם
רכב אשר בוצע לו העברת בעלות לידי סוחר, דין רשיון הרכב כדין רשיון מופקד.

אי לכך חובה לנוע בו עם שלטים במבחן.

ל-Koby Millo, התקנות לא שונו בנידון.

עמית

עמית,נתקלתי גם בסוחר שברשיון כתוב שהופקד אצלו,כל השאר היה רגיל

פורסם

הסוחרים נוטים להתעלם מהוראת תקנה זו, בשל העלות הגבוהה של השלט+ביטוח.

הם מנצלים את חוסר הידיעה של הכחולים בנושא זה, מאחר ורשיון הרכב זהה.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
הסוחרים נוטים להתעלם מהוראת תקנה זו, בשל העלות הגבוהה של השלט+ביטוח.

הם מנצלים את חוסר הידיעה של הכחולים בנושא זה, מאחר ורשיון הרכב זהה.

עמית

חוסר ידיעה של כחולים זה נחמד, אבל הם מספיק מטומטמים לנסוע ללא ביטוח חובה?

ועוד באופן קבוע? (הם סוחרים, זו העבודה שלהם להתעסק עם רכבים מוקפאים כל היום)

ועוד ברכבים מכל הסוגים והמינים שמתחלפים על יום שמצב המערכות הבטיחותיות שלהם אינו ידוע?

אם התשובה חיובית זה עצוב.

אם התשובה היא שביטוח חובה כן תופס איכשהו במצב כזה - יופי להם.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...