Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6898 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה עוד לא נאמר על המפלצת הזו? יש המסתייגים ממנה, ויש המתלהבים עד אין קץ. אני עדיין לא החלטתי מה אני חושב, בינתיים אני רק משתדל לא להיות המום מהנתונים הטכניים ההיסטריים. עכשיו כשהיא יצאה לשוק, וכל המגזינים הבריטיים (בין השאר) בחנו אותה, אני יכול להגיד שלטעמי רוב ההתלהבות לא הייתה מוגזמת, אבל יש הרבה השגות. בנושא זה אני מעביר לכם רק את המידע היבש, סתם שתדעו. :-D

אז יאללה, לנתונים:

מנוע W16 מרכזי בנפח 8 ליטר, 4 שס' לציל', 4 מגדשי טורבו. 987 כ"ס (או 1001 PS, איך שתרצו) ב-6000 סל"ד. 128 קג"מ בין 2200-5500 סל"ד (חוזר שנית, מאה עשרים ושמונה. זה כמו עשרים ושמונה שיש למנוע טורבו דיזל סטנדרטי, רק תוסיפו מאה). תיבת DSG בת שבעה הילוכים, הנעה כפולה, דיסקים קדמיים 400 מ"מ ו-380 מאחור (קרמיים, כמובן), חישוקי 20 מלפנים ו-21 אינץ' מאחור, צמיגי 265 מלפנים ו-365 מאחור, משקל 1888 קילו (!), אפס למאה ב-2.5 שניות, אפס ל-200 ב-7.3 שניות. אפס ל-300 ב...16.7 שניות (תבדקו כמה האוטו שלכם עושה ב-16.7 שניות, רוב הסיכויים שזה בקושי 150, וגם זה אם הוא חזק למדי). מהירות מרבית - 407 קמ"ש. מחיר - כמיליון יורו.

טוב, אני מוציא את הפרטים הבאים מהסיקור של מגזין EVO, ובגלל שכתוב שם לא פעם ולא פעמיים שזה מנוע W12 (ובפעמים אחרות W16) אז אני לא בטוח שהם סגורים על עצמם לחלוטין (ומצד שני, טעויות קורות). חלק מהנתונים מגיעים מהסיקור של אוטוקאר. בכל מקרה:

1. מסתבר שהמהירות המרבית מוגבלת אלקטרונית! היא אמורה להיות 414 קמ"ש, כאשר כל קמ"ש מעבר ל-400 דורש עוד 8 כ"ס.

2. במהירות מרבית, מנוע ה-W16 בולע יותר מליטר אחד לכל ק"מ, מה שאומר שטווח הנסיעה הוא פחות מ-90 ק"מ, מה שלוקח לאוטו 12 דקות לעבור.

3. הויירון עוצרת מ-400 קמ"ש בתוך 9.8 שניות בלבד. זה לוקח לה 450 מטרים.

4. הצמיגים האחוריים עולים כ-1400 פאונד כל אחד (12000 ש"ח בערך)

5. 400 קמ"ש מושגים בתוך 55.6 שניות. רוצים דוגמה לכמה זה מהר? אם מקלארן F1 בדחף מלא עוברת ליד ויירון ב-200 קמ"ש וברגע המעבר נהג הויירון יאיץ מעמידה בשיא הכוח - הבוגאטי עדיין תגיע ל-320 קמ"ש לפני המקלארן.

6. הספק המנוע הוא לא באמת 1001 PS או 987 כ"ס, האמת היא, שכל מנוע ויירון מספק קרוב יותר ל-1050 כ"ס, זה פשוט נשאר 1001 בגלל שזה מה שהוצהר שיגיעו אליו בהתחלה, כי זה מספר יפה יותר.

7. אפשר להזמין את האוטו עם מושבים ספורטיביים שחוסכים 60 קילו (!)

8. בשביל להאיץ מעבר ל-355 קמ"ש צריך להשתמש במפתח מיוחד . הוא מאפשר הנמכה של המכונית ולא נותן לכנף האחורית לצאת החוצה. רק כשהיא בפנים האוטו מגיע למהירות הנחוצה.

9. 50 מכוניות ייבנו בשנה. סה"כ - 300 בשש שנים. 80% מהן תגענה לגלריות או מוזאונים.

10. הכנף האחורית נפתחת ב-220 קמ"ש, או אם בוחרים במצב "התנהגות".

11. הילוך ראשון מגיע עד 107 קמ"ש, משם כל הילוך מעלה עוד כ-50 קמ"ש. תעשו את החשבון לבד.

12. חמישים מהנדסים עבדו על תיבת ה-DSG של הויירון, מתוכם 20 מהנדסי תוכנה.

13. התיבה משתמשת באגן יבש, פעם ראשונה במכונית כביש. יש גם ארבע משאבות שמן ששואבות בלחץ של עד 35 ליטר לדקה. זוג הקלאצים עשויים מחומרים כל כך חזקים, שהם לא אמורים לדרוש החלפה לכל אורך חיי המכונית. התיבה כולה שוקלת 120 קילו בלבד, מתוכם 22 קילו של הקלאצ'ים. לבנות תיבה כזו לוקח שבוע שלם של עבודה.

14. החלפת הילוך לוקחת 150 מילישניות בלבד.

15. פרארי 550 מאיצה מ-200 ל-240 קמ"ש בכ-6 שניות. בוגאטי ויירון? חצי מזה...

16. הספוילר האחורי מסוגל לנוע בזווית מסוימת בעת בלימה בכדי לעזור לדאון-פורס בציר האחורי באופן שיגדיל את כוח הבלימה כ-0.6G. הבלמים עצמם הם בעלי 8 בוכנות מלפנים ו-6 מאחור.

17. מצב "התנהגות" מנמיך את המכונית ב-45 מ"מ מלפנים ו-30 מ"מ מאחור.

18. המכונית בנויה מסיבי פחם (קרבון-פייבר) אבל הדלתות והכנפיים עשויים מאלומיניום.

19. רוצה לעשות רייס מהמקום? לחץ על כפתור "Launch Control" ואז לחץ על הגז והברקס יחדיו. הסל"ד עולה ל-3000. עזוב את הבלם והגלגלים מיד יסתחררו ב-50 קמ"ש עוד לפני שהמכונית תתחיל לזוז. תזכורת: 2.5 שניות בלבד ל-100.

20. לחץ הטורבו, אם בא לכם לדעת, הוא 1.2 באר, מה שאומר שיש השהיית טורבו מסוימת.

21. משקל: היחס הוא 45 מלפנים ו-55 מאחור, אבל נתון המשקל של 1888 קילו הוא משקל יבש. כן כן. שימו לב: לצורך המשקל האמיתי צריך להוסיף: 100 ליטר דלק. 40 ליטר נוזל קירור למנוע. 15 ליטר נוזל קירור לטורבואים. 20 ליטר שמן מנוע. 22 ליטר נוספים לתיבת ההילוכים. 15 נוספים למערכות ההידראוליקה והבלמים. כלומר המשקל האמיתי קרוב ל-2100 קילו, כאשר במקור זה היה קרוב יותר ל-2300, אבל הצליחו להוריד את זה קצת מאז 2003. התוצאה היא שרק על הציר האחורי יש משקל שקרוב למשקלה הכולל של מקלארן F1...

22. בפנים: הקונסולה המרכזית עשויה משילוב מאוד יקר של אלומיניום ומגנזים. גם מתגי האיתות והמגבים עשויים ממנו. כל אחד מהם עולה כ-4500 פאונד (או איזה 40000 שקל).

23. כל מנוע נבדק למשך 8 שעות מתוכן כמה דקות שלמות על 6500 סל"ד בקו האדום.

24. מיליון יורו, כבר אמרתי?

רוני

veyron04_1024.jpg

Veyron-05_1024.jpg

Veyron2016LR.jpg

Veyron-Targa-Florio-F-Salt-Flats.jpg

Veyron-Targa-Florio-Interior.jpg

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 124
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אז יאללה, לנתונים:

מנוע W16 מרכזי בנפח 8 ליטר, 4 שס' לציל', 4 מגדשי טורבו. 987 כ"ס (או 1001 PS, איך שתרצו) ב-6000 סל"ד. 128 קג"מ בין 2200-5500 סל"ד (חוזר שנית, מאה עשרים ושמונה. זה כמו עשרים ושמונה שיש למנוע טורבו דיזל סטנדרטי, רק תוסיפו מאה). תיבת DSG בת שבעה הילוכים, הנעה כפולה,

הבנת הנקרא!

פורסם

קצת תיקונים קטנוניים, ספציפית כדי לעצבן אותך (וגם תוספת קטנה פה ושם)

מנוע W16 מרכזי בנפח 8 ליטר, 4 שס' לציל', 4 מגדשי טורבו. 987 כ"ס (או 1001 PS, איך שתרצו) גם PS זה כ"ס. רק לפי תקן אחר ב-6000 סל"ד.

2. במהירות מרבית, מנוע ה-W16 בולע פחות מליטר אחד לכל ק"מ גם הקטנוע שלי. התכוונת אולי יותר מליטר אחד לכל ק"מ?, מה שאומר שטווח הנסיעה הוא פחות מ-90 קמ"ש קמ"ש, הא?, מה שלוקח לאוטו 12 דקות לעבור, 90 ק"מ דורשים 13.3 דקות ב-407 קמ"ש. טוב אמרתי שזה תיקונים קטנוניים, לא?

6. הספק המנוע הוא לא באמת 1001 PS או 987 כ"ס, האמת היא, שכל מנוע ויירון מספק קרוב יותר ל-1050 כ"ס, זה פשוט נשאר 1001 בגלל שזה מה שהוצהר שיגיעו אליו בהתחלה, כי זה מספר יפה יותר וגם כי הם רצו קצת רזרבה, כדי שאף לקוח לא יתלונן.

13. התיבה משתמשת באגן יבש, פעם ראשונה במכונית כביש. יש גם ארבע משאבות שמן ששואבות לחץ של עד 35 ליטר לדקה. נו, מה יהיה? לחץ של 35 ליטר בדקה? זוג הקלאצים עשויים מחומרים כל כך חזקים, שהם לא אמורים לדרוש החלפה לכל אורך חיי המכונית. ובכל זאת עיתונאי צרפתי הצליח להרוס קלאץ' בהשקה. לתקן את זה דורש פירוק האוטו לגורמים ובטח עולה כמו איזה פורשה 911. התיבה כולה שוקלת 120 קילו בלבד, מתוכם 22 קילו של הקלאצ'ים. לבנות תיבה כזו לוקח שבוע שלם של עבודה.

16. הספוילר האחורי מסוגל לנוע בזווית מסוימת בעת בלימה בכדי לעזור לדאון-פורס בציר האחורי בכ-0.6G. דאון פורס עוד לא מודדים ב-G (אלא אם השתנה משהו מהותי בפיזיקה ב-60-70 השנים שמבדילות בין לימודי הבגרות שלי ושלך). תאוטה, לעומת זאת - כן, וזה מה שאמור לייצר הספוילר במצב הזה: תאוטה של 0.6G. מן הסתם זה מה שהוא עושה במהירות המירבית - ככל שהמהירות יורדת התרומה שלו פוחתת, כמובן. בנוסף הוא גם מייצר דאונפורס שמאפשר להפעיל כוח עצירה חזק יותר על הגלגלים האחוריים לפני שינעלו. הבלמים עצמם הם בעלי 8 בוכנות מלפנים ו-6 מאחור. זה הכל? אצל הבראבוס S600 עם ה-730 כ"ס זה 12 קדימה ו-8 אחורה... פאדיחה. לא קונה.

19. רוצה לעשות רייס מהמקום? לחץ על כפתור "Launch Control" ואז לחץ על הגז והברקס יחדיו. הסל"ד עולה ל-3000. עזוב את הבלם והגלגלים מיד יסתחררו ב-50 קמ"ש עוד לפני שהמכונית תתחיל לזוז. תזכורת: 2.5 שניות בלבד ל-100. זה מה שעשה העיתונאי הצרפתי ההוא, רק שהוא לא כל כך מיהר לשחרר את הברקס...

זהו. עכשיו אפשר ללכת לשלאף-שטונדה.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
אז זהו? זה סופי? מייצרים אותה?

מה עוד לא נאמר על המפלצת הזו? יש המסתייגים ממנה, ויש המתלהבים עד אין קץ. אני עדיין לא החלטתי מה אני חושב, בינתיים אני רק משתדל לא להיות המום מהנתונים הטכניים ההיסטריים. עכשיו כשהיא יצאה לשוק, וכל המגזינים הבריטיים (בין השאר) בחנו אותה, אני יכול להגיד שלטעמי רוב ההתלהבות לא הייתה מוגזמת, אבל יש הרבה השגות. בנושא זה אני מעביר לכם רק את המידע היבש, סתם שתדעו. :grin:

שוב:הבנת הנקרא!

לחשוב מעט לפני שליחת ההודעה.

פורסם
קצת תיקונים קטנוניים, ספציפית כדי לעצבן אותך (וגם תוספת קטנה פה ושם)זהו. עכשיו אפשר ללכת לשלאף-שטונדה.

טל

מצחיק שבעבודה אני הייתי צריך לעשות לך הגהות (ולהיפטר מכל המקפי-אמצע הממש-מיותרים שאתה נוהג-להכניס כמעט בכל משפט :wink: ) וכאן זה מתהפך :lol:

אז תיקנתי בהודעה המקורית ליותר מליטר אחד לכל ק"מ ועוד כמה זוטות (כמו ק"מ במקום קמ"ש). בנוסף - ברור ש-PS זה כ"ס בתקן אחר, אני לא אידיוט. (כלומר, אני כן, אבל אתה יודע...)

הכוונה הייתה דאון פורס שעוזר לכוח הבלימה ב-0.6G, אבל קיצרתי תהליכים קצת.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אכן הנעה כפולה, צודק.

407 קמ"ש --- כלומר מאה ושלושעשרה מטרים בשניה, או קילומטר ב 8.8 שניות ......

כלומר יותר מליטר דלק כל 8.8 שניות....

כלומר יותר מ 7 ליטרים בדקה אחת....

לי זה נשמע כמו צריכת דלק של טיל בין-יבשתי

פורסם
שוב:הבנת הנקרא!

לחשוב מעט לפני שליחת ההודעה.

תשמע, אולי אתה פשוט לא יודע, אבל היצור של הרכב הזה נדחה מלא מלא פעמים.

כן, הבנתי שהיא סוף סוף יצאה לשוק, אך הודיעו כאלו הודעות כבל מלא פעמים.

ופעם הבאה לפני שאתה מטיח ביקורת על ימין ועל שמאל תחשוב קצת.

מה שעשיתי נקרא: סרקזם. תפתח מילון.

בכל אופן, אין ספק שזוהי יצירת אומנות. האוטו הזה חזק יותר ממרכבה סימן 2 ! פשוט מדהים שהם הצליחו לייצר מנוע כזה גדול, בנפח כזה ענק, ולדחוף אותו לרכב.

vot tol'ko na nas gnat' ne nado....

פורסם

בהחלט נתונים מרשימים...

קצת קשה לעכל את זה שתוך כ2.5 שניות אתה מגיע ממצב עמידה ל100 קמ"ש... מעניין מה ההשפעות על הנהג...

פורסם
9.8 שניות מ400 ל0 קמ"ש ?!?! :shock:

אתה בטוח שזה נכון ?

ברור שאני לא בטוח, זה רק מה שהיה כתוב (בדקתי שוב). תראה, מכונית רגילה עושה 100 ל-0 בכ-3 שניות. מ-160 זה באזור ה-5+ ואני מניח (רק מניח, כי לא בדקתי) שמ-200 זה קרוב ל-8. אז אם תדמיין מערכת בלימה ענקית עם צמיגים אדירים, אפילו כשהאוטו שוקל שני טון זה אמור לעצור "קצת" יותר מהר...

בהחלט נתונים מרשימים...

קצת קשה לעכל את זה שתוך כ2.5 שניות אתה מגיע ממצב עמידה ל100 קמ"ש... מעניין מה ההשפעות על הנהג...

לא נראה שיש השפעות שליליות. סה"כ במרוצים רוב המכוניות עושות את זה מהר לא פחות (ראלי, פורמולה 1, דראג...)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
לי זה נשמע כמו צריכת דלק של טיל בין-יבשתי
רגע, זה לא?! :shock:

מיתנגנת לי המנגינה "לא הייתי רוטשילד...להה, לההה".....

בימלה אחת, דרק...

מה שנישאר לנו לקוות שעוד 40 שנה הטכנולוגיה הזו תגיע לריכבי "העם"... עד אז אני אהיה זקן בבית אבות כשפיליפינית חביבה מנגבת את הריר ושאריות האוכל שלי... מי אמר שאין למה לחכות??? :roll:

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
9.8 שניות מ400 ל0 קמ"ש ?!?! :shock:

אתה בטוח שזה נכון ?

אתה צריך לזכור שרכב משפחתי עוצר בקצב של בערך 30-35 קמ"ש לשניה. כך שקצב האטה של 40 קמ"ש לשניה עם צמיגים טובים, ספויילרים והתנגדות אוויר מטורפת של 400 קמ"ש זה לא כזה מרשים.

מתי נתחיל לראות פה שרשורים בסגנון:

"אחי לקחתי את הווירון של אבא לאפסולוט, שיפרו לי ל1700 PS, אצל פרילינג לא היית עובר את ה 1400 כ"ס. - ותדע שאצל אפסולוט מודדים בPS בגלל הפורק החיצוני המדהים ששמו לי שעושה פססס"

• תוכן חדש...