Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעות המבחן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7907 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למי שזוכר, אני מתלבט בין 4 מכוניות מנהלים לרכישה. ביום חמישי האחרון נערכה נסיעת מבחן בפורד מונדיאו, הונדה אקורד וניסאן פרימרה.

את הרנו לגונה החלטתי להוריד מהרשימה וביטלתי את הנסיעת מבחן.

תא נוסעים

שלושת המכוניות מציעות תא נוסעים נהדר, מרווח ובעל צבעים יפים. המונדיאו והפרימרה מעניקות אבזור רב הכולל 6 כריות אויר(לעומת 2 בהונדה), מחשב דרך(לא שימושי כל-כך) ועוד. ההונדה מעט קמצנית, אך לא חסר שום דבר חשוב.

לא אהבתי כל כך, או יותר נכון היה קשה להתרגל לקונסולה של הפרימרה. קודם כל, הלוח מחוונים הועבר למרכז, דבר שימושי ונוח, אך לי היה קשה להתרגל אליו. המחשב דרך\בקרת אקלים\רדיו דיסק מסובך מאוד להפעלה!!!! במונדיאו ובהונדה התפעול היה אינטואטיבי יותר.

ביצועים

וואוו...איזה מנוע יש להונדה. ממש חלק, שקט והצליל שלו מדהים, מזכיר אופנוע בעל נפח בינוני. הביצועים שלו הם הטובים שבחבורה ללא ספק, והתיבת הילוכים מהירה מאוד. ההונדה היא היחידה שקיבלתי לבד, כלומר ללא אדם מטעם הונדה, ויכולתי לבדוק היטב את יכולתו הגבוהה של המנוע.

הפורד לא מאוד רחוקה ממנה. המנוע יותר רועש, יותר מחוספס, אך מספק ביצועים לא רעים בכלל. התיבה לעומת זאת מאכזבת מעט, בגלל יחסי העברה ארוכים מאוד(100 קמ"ש- בהונדה בערך 2200 סל"ד, במונדיאו{4 הילוכים!} 2300 סל"ד).

הניסאן הרחק מאחור. המנוע עצמו סביר, אבל היה לי קשה ללמוד את התיבה הרציפה הזו. כל נגיעה בדוושה מעמידה את הסל"ד על 6000, והתגברותה של המהירות לא מורגשת כלל וכלל. לתיבה יש גם מצב טיפטרוניק, 6 הילוכים. מצב זה נעים הרבה יותר, וכאן ההאצה מורגשת היטב(אך עדיים נופלת מהמונדיאו, ובעיקר מההונדה).

המנצחת, ללא ספק, היא ההונדה.

נוחות

אף אחת מהשלושה אינה מצטיינת, אם כי המונדיאו הטובה ביותר, ואחריה רודפת האקורד.

אני לא מבין למה אמרו שהאקורד לא נוחה. אני קיבלתי את הקומפורט הפשוטה, ונסעתי רב הזמן בגוש דן. האקורד די רכה ומעלימה היטב את השיבושים של מע"צ. בכביש המהיר אף אחת מהשלושה לא מאכזבת, וכאן דווקא הפרימרה היא הטובה ביותר. התא נוסעים כל כך שקט, בצורה מדהימה.

בקיצור, אף אחת מהשלושה לא מצטיינת, וגם לא מאכזבת. לדעתי המונידאו היא הטובה ביותר, ובמקום השני האקורד.

התנהגות

היה קשה מאוד לבחון את ההתנהגות בחצי שעה(פלוס מינוס) שנותנים בנסיעת מבחן, אבל ניתן היה להרגיש ולהנות הכי הרבה מהמונדיאו. הגה כל כך נעים, כל כך מדוייק!

האקורד גם כן לא מאכזבת. את האקורד אימצתי הרבה יותר מהאחרות(כזכור קיבלתי אותה לבד). ההגה עצמו פחות מדוייק, אם כי מתקשר היטב והיכולת גבוהה, אך לדעתי פחות משל המונדיאו. הפרימרה רחוקה מהשתיים האחרות. קודם כל, ההגה גדול מדי ופלסטיקי. הוא לא מתקשר(ההיגוי חשמלי אולי? לא שאלתי את הסוכן), לא כ"כ מדוייק ובסה"כ היא רחוקה מהאחרות.

סיכום

לדעתי האקורד היא החבילה הטובה ביותר. יש לה תא נוסעים מצויין, מנוע משובח ותיבה מעולה, נוחות נסיעה טובה והתנהגות מלבבת. יש לה כמה בעיות:

1.המחיר, הנושק ל165000 ש"ח(על הכביש)

2.האבזור הקמצני, שכולל רק 2 כריות אוויר.

3.מושב אחורי פחות מרווח מהאחרות.

המונדיאו, מובילה על האקורד בתחום אחד בלבד. המחיר. 147,000 ש"ח עולה היום המונדיאו. בנוסף, פורד מעניקים הנחה של 1500 ש"ח או 30 תשלומים ללא ריבית.

הפרימרה ממש לא בליגה. היא כ"כ מעוצבת מבחוץ ומבפנים, אך הדינמיות שלה כושלת וגם השילוב מנוע\גיר. חבל.

החלטתי לחכות לדגמי 2005, מפני שהסוכנים בהונדה טוענים שהמחיר עלול לרדת ולעומת זאת האבזור לעלות. מחזיק אצבעות לכך, בינתיים אני נשאר, לפחות לעוד חודשיים שלושה עם המאזדה שלי.

פורסם

הייתרון של דגם 2005 זה שתוכל לקנות דגם יותר מתקדם של האקורד... או את אותו דגם בזול אבל 2004... תשמע אם היית מרוצה מאקורד ואתה שלם עם זה תלך על זה ואחרי שתקנה תהייה הכי מרוצה...

<-- דומה אבל... לא... :) [306 S16]

פורסם

חבל רק שויתרת על הלגונה (אם כי אני מבין את הפחד מהסחירות והאמינות). אני חושב שבגרסה המאובזרת שלה יש לה המון מה להציע, והיא בוודאי לא נופלת מהמתחרות הללו (המונדיאו והאקורד).

הפרימרה מאוד מיוחדת אבל הבנתי גם מאחרים שכאן גם היא נופלת - לפעמים יותר מדי מיוחד זה בעייתי...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

באמת חבל על הפרימרה, היא מאוד מיוחדת, כמו שאמרת, כנראה יותר מדי.

על הלגונה ויתרתי גם מטעמי סחירות ואמינות, וגם מפחד מירידת ערך קטסטרופלית.

פורסם

קח בחשבון שעלויות הביטוח של האקורד כפולות יותר בהשוואה למונדיאו ובוודאי בהשוואה ללגונה זה ההבדל יכול להסתכם בכ-20000 ש"ח לאורך חיי הרכב.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

שהתכוונתי שלא חסר שום דבר, התכוונתי למחשב דרך שלא ממש צריך אותו והוא לא שימושי, בקרת שיוט שלא משחקת תפקיד בארצנו הקטנטונת ועוד 2\4 רמקולים במערכת השמע, כי בכל מקרה אני הולך להרכיב קומפוננטים וכו'.

פורסם

נוחות

אני לא מבין למה אמרו שהאקורד לא נוחה. אני קיבלתי את הקומפורט הפשוטה, ונסעתי רב הזמן בגוש דן. האקורד די רכה ומעלימה היטב את השיבושים של מע"צ.

.

הקומפורט הפשוטה היא גם הנוחה ביותר. צמיגים בחתך גבוה יותר (65 מול 55) משפרים את הנוחות.

במבחנים בעיתונות בארץ נבחן הדגם המאובזר יותר עם צמיגים נמוכי חתך.

לינק למבחן מאוטוקאר שסרקתי בעבר :

http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?p=138862#138862

פורסם

האוונסיס נפסלה בגלל מחיר גבוה מאוד ועיצוב חיצוני מוזר מאוד.

ה-B4 נפסלה בגלל עיצוב חיצוני אנונימי ומושבים שמציעים הכל חוץ מנוחות(כלומר לא מציעים כלום!).

למרות שמאוד התרשמתי מהסובארו בתערוכת אוטומוטור, בעיקר בתרגיל הנסיעה סביב כיכר ומשיכת החבל, היא בכל זאת נפסלה. חבל, כי אם היה לה עיצוב חיצוני בולט יותר היא הייתה נמכרת בכמויות.

פורסם

דווקא העיצוב החיצוני לדעתי מרשים ב-B4. בנוגע למושבים - מוזר לי שאתה טוען שהם לא טובים, אני מצאתי אותם נוחים ובעלי תמיכה צידית טובה מאוד.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לדעתי ה-B4 החדשה נראית כמו שמתיחת הפנים של ה-B4 הקודמת הייתה אמורה להיראות.

המושבים עצמם קשים מאוד, ולאחר שתישב במושבי האקורד\מונדיאו, אתה תבין למה התכוונתי :lol:

פורסם

למה לשגע עוד יותר את הבנאדם?

עשית את הבחירה הנכונה.

אבל לי נראה כאילו אתה עדיין חושב בכיוון של הפורד.

לדעתי-תשקיע עוד טיפה ותקנה את ההונדה.

instead of bieng pussy whiped...WHIP THAT PUSSY!

פורסם

כנראה שזה מה שאני הולך לעשות. אך הועלתה לי היום האפשרות ללכת בכיוון אמריקאית, בסיגנון השברולט אימפלה. האם שווה לי ללכת לנסיעת מבחן, או שהיא לא בליגה?(לדעתי היא אופציה לא רעה, יחד עם 508 ס"מ אורך ומנוע 3400 סמ"ק-וכמו כן אני אוהב מאוד אמריקאיות)

פורסם
כנראה שזה מה שאני הולך לעשות. אך הועלתה לי היום האפשרות ללכת בכיוון אמריקאית, בסיגנון השברולט אימפלה. האם שווה לי ללכת לנסיעת מבחן, או שהיא לא בליגה?(לדעתי היא אופציה לא רעה, יחד עם 508 ס"מ אורך ומנוע 3400 סמ"ק-וכמו כן אני אוהב מאוד אמריקאיות)

רכב מיושן, לא נוח במיוחד, לא בטוח במיוחד, הוא בעיקר ענק. תצפה גם לצריכת דלק גבוהה.

אני הייתי מוותר, אבל אני גם לא אוהב אמריקאיות, אם זה נראה לך מעט מעניין תזמין נסיעת מבחן הכי הרבה תדע מה אתה לא אוהב :wink: . אני הייתי בוחר אקורד או מונדיאו על פניה בלי להסס... (אני מתייחס לאימפלה, אך גם שאר האמריקאיות יענו טוב להגדרה שלה).

גיא.

• תוכן חדש...