Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7457 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי כמה שאלות לגבי הנושאים :

מה זה אקווליזר פרמטרי?

מה זה אקווליזר גרפי?

מה זה אוקטבות ואיך הן משפיעות על הצליל?

מה זה slope וכיצד הוא משפיע על הצליל?

תודה מראש דניאל

פורסם

כנס ל FAQ מה שלא תבין תשאל

http://www.carsforum.co.il/vb/announcement.php?f=15&announcementid=6

למכירה , מגבר 2 ערוצים , 2מגברים 4 ערוצים , 2 מגברים מונובלוק, מחשב נייד ,קרוס 3 WAY , פורטים , מידים אילייט , רמקולים פולק אודיו לבית , בקיצור הכל לחץ כאן

פורסם

שלום דניאל,

התשובות לשאלותך אינן כל כך פשוטות וקצרות, מקדישים להם הרבה מאוד שעות לימוד בבתי הספר לסאונד. הן גם לא לגמרי קשורות לפורום האדיו לרכב. אך בכל אופן אנסה לענות לך עליהן בקצרה.

1. תחום התדרים של השמע הוא בין 20HZ - 20 KHZ כאשר המירווח בין התדרים השונים נקרא אוקטבות. אוקטבה שלמה היא הכפלה או חילוק ב - 2 של תדר מסויים. סה"כ תחום השמע מורכב מ - 10 אוקטבות.

2. איקולייזר גרפי הוא אקולייזר שלכל תדר יש סלייד משלו שמגביר או מנחית את התדר הספציפי. ככל שיהיו לאיקולייזר יותר סליידים כל סלייד ישפיע על התדר הספציפי שלו בצורה יותר מדוייקת ופחות על תדרים הסמוכים אליו. האקולייזר הגרפי עם הכי הרבה סליידים הוא איקולייזר בעל 31 סליידים והמירווח בתדרים בין סלייד לסלייד באקולייזר כזה הוא 1/3 אוקטבה.

3. איקולייזר פרמטרי פועל על עיקרון של 2 סוגים של עבודה. איקולייזר "הפעמון" או איקולייזר "המדף". האיקולייזר הפרמטרי בנוי מכמה קבוצות של תחומי תדרים, בד"כ בין 5 - 3 קבוצות. לכל קבוצה יהיה פוטנציומטר אחד שיקבע את התדר הניבחר, פוטנציומטר נוסף שיקבע את ההגברה או ההנחתה של התדר הניבחר, ופוטנציומטר נוסך שיקבע את רוחב "הפעמון" (SLOPE) האם הוא יהיה צר או רחב והכוונה היא עד כמה תהיה השפעה של הנחתה או הגברה על התדרים שנמצאים בסמיכות לתדר שניבחר. כאמור איקולייזר "פעמון" (BELL) יכול לשמש את כל הקבוצות של התדרים. בנסוף לכך קיים איקולייזר "מדף" (SHELF) שיכול לשמש אך ורק את 2 הקבוצות הקיצוניות של התדרים באיקולייזר הפרמטרי , הקבוצה של התדרים הגבוהים והקבוצה של התדרים הנמוכים. עיקרון הפעולה של האיקולייזר הזה היא שפעולת ההגברה או פעולת ההנחתה תיכלול את כל התדרים שבאים מעל (בתחום התדרים העליון של האיקולייזר), או מתחת (בתחום התדרים התחתון של האיקולייזר) לתדר שניבחר.

אני מקווה שעניתי לך על שאלותיך. כמו כן אני מקווה שהבנת את התשובות שלי. אם תחום הסאונד מעניין אותך מומלץ שתירשם לבית ספר לסאונד ותילמד את הנושא באופן מעמיק ומקצועי.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

אני רק אחדד כמה דברים ביותר פשטות.

אקולייזר גרפי , מיועד לשליטה על תדר מסויים ספציפי שהיצרן קבע מראש, באופן עקרוני לרכב בד"כ מדובר על אקולייזר גרפי 5 ערוצים ואו 7 ערוצים, ישנם מכשירים חיצונים שבעלי 15-30 BANDS לערוץ.

אם יש לך בעיה עם תדר ספציפי, אז זה הפתרון בשבילך.

אקולייזר פרמטרי מיועד לתחום ספציפי של תדרים כלומר שינוי באותו תחום יגרום להנחתה\הגברה של מס' תדרים סמוכים, ולא תמיד יפגע בתגר הבעייתי, ואף יגרום לשינוי לא בהכרח רצוי בשאר התדרים הסמוכים, ובד"כ בצורתו ברכב מגיע כשליטה על צלילי הההי,מיד היי,מיד,מיד-באס,באס-סאב,סאב.

בד"כ הם מגיעים בתצורה של 3-5 ערוצים כשמדובר באוקלייזר פרמטרי לרכב.

בכל אופן, ה"אודיופילים" מעדיפים, אקולייזר גרפי בעל כמה שיותר BANDS ושליטה מקסימלית בתדרים, למען כיוון מקסימלי.

לגבי הפרקטיות שבנושא, זה כבר העדפה אישית.

אני לדוגמא, בחרתי להתקין אקולייזר גרפי 7 ערוצים, שעונה לי בדיוק על הדרישות, ובנוסף מהווה כקרוס 3WAY, ובנוסף על זאת, כליין דרייבר בעל 7V פריאווט.

לגבי האוקטבות והסלופים, אני מניח שקודמי ענה לך על השאלה.

בפועל יש מגוון מקורות מידע בנושא זה, אם אני אמצא את מה שאני מחפש אני אשלח לך קישור לה"פ.

under construction..

פורסם

תודה רבה על התשובות המפורטות אם אפשר אז הייתי רוצה חידוד בנוגע לאקווליזר המדף , האם הוא מגביר רק קבוצה קיצונית אחת בכל פעם של התדר הנבחר , למעלה או למטה, או שהוא גם מסוגל להגביר גם את 2 הקבוצות מלמעלה וגם מלמטה ובכך לנטרל לדוגמא תדר מסויים ?

והאם הקבוצה החיצונית יכולה להיות מאוד גדולה, לדוגמא להגביר את כל התדרים מ 35hz ומעלה וכך התדרים מתחת יהיו מאוד חלשים ושאר התדרים יהיו מוגברים

פורסם
אני רק אחדד כמה דברים ביותר פשטות.

אקולייזר גרפי , מיועד לשליטה על תדר מסויים ספציפי שהיצרן קבע מראש, באופן עקרוני לרכב בד"כ מדובר על אקולייזר גרפי 5 ערוצים ואו 7 ערוצים, ישנם מכשירים חיצונים שבעלי 15-30 BANDS לערוץ.

אם יש לך בעיה עם תדר ספציפי, אז זה הפתרון בשבילך.

אקולייזר פרמטרי מיועד לתחום ספציפי של תדרים כלומר שינוי באותו תחום יגרום להנחתה\הגברה של מס' תדרים סמוכים, ולא תמיד יפגע בתגר הבעייתי, ואף יגרום לשינוי לא בהכרח רצוי בשאר התדרים הסמוכים, ובד"כ בצורתו ברכב מגיע כשליטה על צלילי הההי,מיד היי,מיד,מיד-באס,באס-סאב,סאב.

בד"כ הם מגיעים בתצורה של 3-5 ערוצים כשמדובר באוקלייזר פרמטרי לרכב.

בכל אופן, ה"אודיופילים" מעדיפים, אקולייזר גרפי בעל כמה שיותר BANDS ושליטה מקסימלית בתדרים, למען כיוון מקסימלי.

לגבי הפרקטיות שבנושא, זה כבר העדפה אישית.

אני לדוגמא, בחרתי להתקין אקולייזר גרפי 7 ערוצים, שעונה לי בדיוק על הדרישות, ובנוסף מהווה כקרוס 3WAY, ובנוסף על זאת, כליין דרייבר בעל 7V פריאווט.

לגבי האוקטבות והסלופים, אני מניח שקודמי ענה לך על השאלה.

בפועל יש מגוון מקורות מידע בנושא זה, אם אני אמצא את מה שאני מחפש אני אשלח לך קישור לה"פ.

הדברים שכתבת כאן לא לגמרי מדוייקים. איקולייזר פרמטרי שמכוון לתדר מסויים ברוחב צר מאוד, "פעמון" (SLOPE) צר מאוד ישפיע על התדר הניבחר וכימעט ולא ישפיע על התדרים שסמוכים אליו. זה המקום לציין שאני מתאר כאן פעולה של איקולייזר פרמטרי מקצועי. אין לי מושג אם אכן קיים אקולייזר פרמטרי כמתואר לעיל בתחום האודיו לרכב. לגבי אקולייזר גרפי שנפוץ בתחום האודיו לרכב שהוא בעל 7 - 5 סליידים בלבד, תהיה השפעה גדולה ביותר על התדרים שסמוכים לתדר שניבחר. לדוגמא איקולייזר גרפי שיש לו חמישה סליידים בלבד הוא איקולייזר שישפיע על 2 אוקטבות, מעל ומתחת לתדר שניבחר.

שלו.

פורסם

שלו, אומנם לא נכנסתי לעומק, אלא רק פישטתי קצת את הדברים אך תגובתך מעניינת אותי..:).

עד כמה שידוע\מוכר לי, אקולייזר גרפי הוא אקולייזר שפוגע באותו תדבר ספציפי שהיצרן קבע מראש.

אצלי ברכב לדוגמא יש אקולייזר גרפי 7 ערוצים.

והוא מחולק לתדרים המרכזיים50HZ,125HZ,315HZ,750HZ,2.2KHZ,6KHZ,16KHZ

והוא פוגע רק באותם ערוצים נבחרים.

הוא נבחר גם עקב בעיה בתדר של 16KHZ, וזה פתר לי את הבעיה, אציין רק שלפני כן היה לי אקולייזר פרמטרי 3 ערוצים, והוא אינו עזר לי בבעיה הזאתי הוא פעל בתחום העליון של כ20KHZ, שלא ממש היה בעיה מבחינתי.

גם האקולייזר הגרפי שיש בביתי פועל בצורה דומה, רק שאצלי בסלון הוא אקולייזר בעל 15 ערוצים לכל צד, אך עדיין הפגיעה היא באותו תדר מסויים ולא ברוחב מסויים של תדרים.

אקולייזר פרמטרי פועל בצורה שמתייחסת לתחום צר של תדרים, וכל שינוי יפגע במס' תדרים סמוכים ולאו דווקא באותו תדר בעייתי.

לדוגמא, שינוי בתחום התחתון לדוגמא סביב התדר של 50HZ, יגרור שינוי גם בתדרים סמוכים כתלות בסלופים שלו, זה יכול להיות +-3HZ או יותר לצורך העניין.

כלומר אם יש לי בעיה בתדר מסויים, לדוגמא 2KHZ, אזי האקולייזר שיש לי כרגע ברכב לא ממש יועיל לי כי הוא פשוט לא נוגע בתדר הזה והכי קרוב אליו זה 2.2KHZ, אך אם היה לי אקולייזר פרמטרי סביב התדר של 2KHZ לדוגמא, וסלופ בהתאם אזי אני אוכל להשפיע גם על התדר הבעייתי וגם על תדרים סמוכים.

סד"כ עד כמה שזכור מדובר על יחס של 1:3, כלומר אקולייזר שיודע לשנות בין מצב גרפי לפרמטרי יהיה לדוגמא:

אקולייזר גרפי 21 ערוצים ובמצב פרמטרי 7 ערוצים.

זה אגב, המקסימלי שנתקלתי בו שמדובר על סטריאו לרכב, למעט אקולייזרים גרפיים נטו של 15 ערוצים,20 ערוצים, והמקסימלי היה מכשיר ספציפי עם 30 ערוצים.

כמו תמיד, וכמו רובנו, אני עדיין צמא למידע, אם יש לך עוד משהו לחדש לי בעניין אני מאוד אשמח...:wink:

under construction..

פורסם

האודיופילים לא מעדיפים אקולייזר גרפי, הם מעדיפים בלי אקולייזר :)

יש מוצרים לרכב עם אקולייזר גרפי של 30 ערוצים ואף יותר (לALTO MOBILE כמדומני). בפרוססור שלי יש בחירה בין 31 גרפי ו7 פרמטרי (DUAL MONO). כל אחד מהם יכול לתת תוצאות טובות, תלוי מה הבעיה. אם יש לי למשל פיק בתדר ספציפי שבו הגרפי מטפל אז הבחירה תהיה בו, אם יש בעיה בטווח תדרים גדול יותר אז הפרמטרי יהיה עדיף.

פורסם
האודיופילים לא מעדיפים אקולייזר גרפי, הם מעדיפים בלי אקולייזר :)

.

טוב, נו, יש בזה משהו.:).

בכל אופן אייל, אין לי בעיה, אם אתה מוכן לתרום את הפרוססור, אני אמצא שימוש ליתר 30 הערוצים.:)

נכון להיום, ה7 ערוצים שיש לי פתרו לי את הבעיה...אך אני תמיד שמח לקבל מתנות.:)

אגב גם בבית אני הייתי מאוד שמח לפרוססור ויש כמה שנפשי חשקה בהם, אך אני נאלץ "להסתפק" באקולייזר גרפי של רוטל שקיבלתי מתנה.:)

אם יש למישהו משהו מיותר, אני הכתובת!

under construction..

פורסם
תודה רבה על התשובות המפורטות אם אפשר אז הייתי רוצה חידוד בנוגע לאקווליזר המדף , האם הוא מגביר רק קבוצה קיצונית אחת בכל פעם של התדר הנבחר , למעלה או למטה, או שהוא גם מסוגל להגביר גם את 2 הקבוצות מלמעלה וגם מלמטה ובכך לנטרל לדוגמא תדר מסויים ?

והאם הקבוצה החיצונית יכולה להיות מאוד גדולה, לדוגמא להגביר את כל התדרים מ 35hz ומעלה וכך התדרים מתחת יהיו מאוד חלשים ושאר התדרים יהיו מוגברים

לדני,

כניראה שלא לגמרי הבנת את כוונתי, אני אנסה להסביר לך את העיקרון של הפעולה של האיקולייזר בשיטת המדף. כפי שכבר כתבתי תחום התדרים שהאוזן האנושית אמורה לשמוע הוא בין 20HZ - 20KHZ ואת כל תווח התדרים שבינהם. ועכשיו אנסה להסביר לך את עיקרון העבודה של אקולייזר מסוג "מדף" ע"י הבאת דוגמאות: הדוגמא הראשונה תתיחס לתחום התדרים התחתון של תחום תדרי השמע (הבאסים). נגיד שבחרנו תדר של 100HZ איקולייזר המדף יגביר או ינחית, על פי בחירתינו, את כל התדרים שנמצאים מתחת ל - 100HZ כלומר את כל התדרים שנמצאים בין 20HZ - 100HZ. עכשיו אתן לך דוגמא הפוכה בקצה העליון של תחום תדרי השמע (הטרבל). נגיד שבחרנו תדר של 10KHZ איקולייזר המדף יגביר או ינחית, על פי בחירתינו, את כל התדרים שנמצאים מעל ל - 10KHZ כלומר את כל התדרים שנמצאים בין 10KHZ - 20KHZ.

אני מקווה שע"י הבאת הדוגמאות האלה תצליח להבין יותר טוב את עיקרון הפעולה של איקולייזר שעובש בשיטת "המדף" (SHELF).

שלו.

פורסם
שלו, אומנם לא נכנסתי לעומק, אלא רק פישטתי קצת את הדברים אך תגובתך מעניינת אותי..:smile:.

עד כמה שידוע\מוכר לי, אקולייזר גרפי הוא אקולייזר שפוגע באותו תדבר ספציפי שהיצרן קבע מראש.

אצלי ברכב לדוגמא יש אקולייזר גרפי 7 ערוצים.

והוא מחולק לתדרים המרכזיים50HZ,125HZ,315HZ,750HZ,2.2KHZ,6KHZ,16KHZ

והוא פוגע רק באותם ערוצים נבחרים. מירווח התדרים באקולייזר הנ"ל הוא כאוקטבה אחת בין התדרים המרכזיים, ומה קורה לכל אותם התדרים שנמצאים בין התדרים המרכזיים שניבחרו ע"י היצרן? האם אתה חושב שאין לגביהם השפעה כלשהיא? צר לי להגיד לך, ולכל אילו שחושבים כמוך, קיימת ועוד איך שקיימת השפעה על כל אותם תדרים שנימצאים בין התדרים המרכזיים של האקולייזר הגרפי. ככל שלאיקולייזר הגרפי יהיו יותר סליידים, כך ההשפעה של כל סלייד תהיה ממוקדת וספציפית על התדר שניבחר, ופחות תשפיע על תדרים הסמוכים אליו.

הוא נבחר גם עקב בעיה בתדר של 16KHZ, וזה פתר לי את הבעיה, אציין רק שלפני כן היה לי אקולייזר פרמטרי 3 ערוצים, והוא אינו עזר לי בבעיה הזאתי הוא פעל בתחום העליון של כ20KHZ, שלא ממש היה בעיה מבחינתי. אין לי מושג איזה איקולייזר פרמטרי היה לך אבל אם לא היתה לך אפשרות באיקולייזר ליקבוע את התדר המסויים שרצית אז זה איקולייזר באיכות נמוכה.

גם האקולייזר הגרפי שיש בביתי פועל בצורה דומה, רק שאצלי בסלון הוא אקולייזר בעל 15 ערוצים לכל צד, אך עדיין הפגיעה היא באותו תדר מסויים ולא ברוחב מסויים של תדרים. באיקולייזר הבייתי שלך יש כבר 15 תדרים מרכזיים והמירווח בין התדרים יהיה כאן כ - 2/3 אוקטבה ולכן ההשפעה של כל סלייד תהיה הרבה יותר מדוייקת לתדר שניבחר ופחות תשפיע על תדרים שסמוכים אליו.

אקולייזר פרמטרי פועל בצורה שמתייחסת לתחום צר של תדרים, וכל שינוי יפגע במס' תדרים סמוכים ולאו דווקא באותו תדר בעייתי. כפי שכבר כתבתי בהסבר הראשון שלי (כמה הודעות למעלה) באיקולייזר פרמטרי איכותי ניתנת למשתמש האפשרות ליקבוע האם "הפעמון" שלו יהיה צר או רחב. ובמילים יותר פשוטות האם ההשפעה תהיה על תחום תדרים צר ומדוייק או רחב ופחות מדוייק.

לדוגמא, שינוי בתחום התחתון לדוגמא סביב התדר של 50HZ, יגרור שינוי גם בתדרים סמוכים כתלות בסלופים שלו, זה יכול להיות +-3HZ או יותר לצורך העניין.

כלומר אם יש לי בעיה בתדר מסויים, לדוגמא 2KHZ, אזי האקולייזר שיש לי כרגע ברכב לא ממש יועיל לי כי הוא פשוט לא נוגע בתדר הזה והכי קרוב אליו זה 2.2KHZ, אך אם היה לי אקולייזר פרמטרי סביב התדר של 2KHZ לדוגמא, וסלופ בהתאם אזי אני אוכל להשפיע גם על התדר הבעייתי וגם על תדרים סמוכים.

סד"כ עד כמה שזכור מדובר על יחס של 1:3, כלומר אקולייזר שיודע לשנות בין מצב גרפי לפרמטרי לא ברור לי למה אתה מיתכוון יהיה לדוגמא:

אקולייזר גרפי 21 ערוצים ובמצב פרמטרי 7 ערוצים. עדיין לא ברור לי למה אתה מיתכוון.

זה אגב, המקסימלי שנתקלתי בו שמדובר על סטריאו לרכב, למעט אקולייזרים גרפיים נטו של 15 ערוצים,20 ערוצים, והמקסימלי היה מכשיר ספציפי עם 30 ערוצים. לצערי עדיין לא ברור לי למה אתה מיתכוון.

כמו תמיד, וכמו רובנו, אני עדיין צמא למידע, אם יש לך עוד משהו לחדש לי בעניין אני מאוד אשמח...:wink:

מקווה שהבנת את כל מה שכתבתי.

שלו.

פורסם
מקווה שהבנת את כל מה שכתבתי.

שלו.

כן .

ולמה שהתכוונתי זה שישנם מכשירים כמו הפרוססור של אייל שיודעים לעבוד ב2 מצבים.

1. אקולייזר גרפי 31 ערוצים.

2. אקולייזר פרמטרי 7 ערוצים.

פשוט רובם בד"כ פועלים ביחס של 3:1...

כלומר 21 ערוצים גרפיים לעומת 7 פרמטרים.

זה הכוונה לא פחות ולא יותר.:)

under construction..

פורסם
כן .

ולמה שהתכוונתי זה שישנם מכשירים כמו הפרוססור של אייל שיודעים לעבוד ב2 מצבים.

1. אקולייזר גרפי 31 ערוצים.

2. אקולייזר פרמטרי 7 ערוצים.

פשוט רובם בד"כ פועלים ביחס של 3:1...

כלומר 21 ערוצים גרפיים לעומת 7 פרמטרים.

זה הכוונה לא פחות ולא יותר.:smile:

אין לי מושג איזה פרוססור יש לאייל, אבל על פי מה שאתה כותב כאן כניראה שלאייל יש 2 אקולייזרים שונים שבנויים בתוך מארז אחד ויש אפשרות ליבחור בינהם האם המכשיר ישמש כאקולייזר פרמטרי או כאקולייזר גרפי.

שלו.

• תוכן חדש...