Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5917 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי פונטו ספייס שנת 2002 אוטומטית (HLX).

עשיתי לה טיפול+טיימינג לפני שבועיים לא במוסך מורשה ואחר שהרכב יצא מהטיפול הרגשתי שמשהו לא בסדר

המנוע נשמע אחרת רועש יותר והאוטו רעד יותר.

חזרתי למוסך והסברתי לו שהרכב היה שקט יותר ופחות רעד . לאחר בדיקה הוא אמר לי שצריך להחליף את התושבות

ולכן החלפתי את התושבת העליונה (אורגינל) והתחתונה (חלופית) והבעיה לא נפתרה למרות שהתושבות כבר היו

שחוקות.

חזרתי שוב למוסך וסיפרתי לו שהבעיה לא נפתרה וכמו שהרגשתי מהתחלה הרעש הוא מהמנוע הוא פשוט נישמע אחרת,

לאחר בדיקה ארוכה הוא אמר לי שסיבובי המנוע איטיים וחסר לו איזה 20 סיבובים.....

אמרתי לו מה עושים והוא הסביר לי שאי אפשר לשחק עם זה כי יש לרכב מחשב שקובע את הסיבובים.

מה עלי לעשות עכשיו ?

האם לאחר טיימינג עושים כיוון מנוע ?

יכול להיגרם למנוע נזק בגלל זה ?

אני רוצה לציין שהאוטו נוסע אותו דבר ובנסיעה זה לא מורגש.

תודה מראש

טל.

פורסם

לאף אחד אין מושג ?

היום הייתי בפיאט חיברנו את האוטו למחשב והכל תקין.

המכונאי שם בדק את האוטו ואמר שהטיימינג לא מונח טוב.

חזרתי למוסך שבוא עשיתי את הטיימינג וביקשתי ממנו לבדוק

הוא אמר שהרצועה יושבת בול ושיחרר אותה קצת ויש שיפור.

פורסם

עדיין יתכן שרצועת התזמון (טיימינג) אינה מורכבת נכון בשן אחת.

אם המוסך שביצע התיקון אינו יכול או רוצה לטפל בזאת, אז הזהר אותות שתבצע זאת במוסך אחר (מורשה היבואן, לדוגמא)

ואם אכן הבעייה נובעת מכשל שלו, עליו יהיה לשלם לך את עלות התיקון במוסך השני (קח חשבונית מס מפורטת).

בברכה - רפי לין

פורסם
עדיין יתכן שרצועת התזמון (טיימינג) אינה מורכבת נכון בשן אחת.

אם המוסך שביצע התיקון אינו יכול או רוצה לטפל בזאת, אז הזהר אותות שתבצע זאת במוסך אחר (מורשה היבואן, לדוגמא)

ואם אכן הבעייה נובעת מכשל שלו, עליו יהיה לשלם לך את עלות התיקון במוסך השני (קח חשבונית מס מפורטת).

בברכה - רפי לין

היי רפי,

כשחזרתי למוסך סיפרתי לו את מה שאמרו לי בפיאט למרות שזה די מוזר שהמחשב מראה שהכל תקין :roll: הרי במידה והרצועה לא

הייתה מורכבת כראוי המחשב היה עולה על זה לא ? מה גם שלושה חברה שם שמעו את המנוע ולא מצאו משהו חריג בצליל שלו

למעט בוחן אחד שחשב אולי לעשות קצת כסף הרי זה ממתקים בשבילהם לקוח שעשה תיימינג לא במורשה.

בכל אופן הוא פירק הכל ובדק שוב את הרצועה לידי שאכן היא יושבת נכון וזה ניראה תקין לכן הוא שיחרר אותה קצת כדי

לראות עם יהיה שינוי ובנתיים לאחר נסיעה קצרה המנוע נישמע יותר טוב אני באמת מקווה שהכל תקין עכשיו.

תודה

טל.

פורסם

במנועים עם רצועת תיזמון ללא מותח דינאמי, מתיחה רבה מידי או פחותה, של רצועת התיזמון, עלולה לגרום לרעשים חריגים ולעבודת מנוע מעט שונה מהרגיל.

לדעתי המוסך פתר את התקלה.

פורסם
במנועים עם רצועת תיזמון ללא מותח דינאמי, מתיחה רבה מידי או פחותה, של רצועת התיזמון, עלולה לגרום לרעשים חריגים ולעבודת מנוע מעט שונה מהרגיל.

לדעתי המוסך פתר את התקלה.

קבל עידכון :-(

נכון לאתמול המנוע נישמע יותר טוב אבל הבוקר הוא שוב רועש אפילו יותר משהיה !

אני כבר לא יודע מה לעשות אחרי ששילמתי לבחור על התיימינג וחזרתי אליו כבר כמה פעמים

בעניין כבר לא נעים לי....

יש לי חשק ללכת לפיאט להשקיע עוד אלפיה שאין לי ולפתור את הבעיה כמו שצריך זה ממש מציק לי

כל העניין הזה :?

יש למישהו עצה בעניין ? יכול להגרם נזק למנוע ? שווה ללכת שוב לפיאט הטיימינג עולה שם 850 שקל

לפני מע"מ ועבודה ?

תודה

טל.

פורסם

שלאור הסיפור שלך אני חושש שאתה די בבעיה! אתה מדבר על שינוי קטן ודי זניח בעבודת המנוע, שמציק לך, אך הוא לא ברמה כזו שמתגלה לבעלי המקצוע שבודקים את הרכב.

השערתי היא שבזמן עבודה על התיזמון גל הזיזים זז ואולי נפגע קלות שסתום או שנים, זה יכול להשפיע על עבודת המנוע בסרק ולגרום לרעשים.

אני ממליץ לבצע בדיקת דחיסה ולחץ הפוך במנוע, כדי לבסס או לשלול השערה זו.

פורסם
שלאור הסיפור שלך אני חושש שאתה די בבעיה! אתה מדבר על שינוי קטן ודי זניח בעבודת המנוע, שמציק לך, אך הוא לא ברמה כזו שמתגלה לבעלי המקצוע שבודקים את הרכב.

השערתי היא שבזמן עבודה על התיזמון גל הזיזים זז ואולי נפגע קלות שסתום או שנים, זה יכול להשפיע על עבודת המנוע בסרק ולגרום לרעשים.

אני ממליץ לבצע בדיקת דחיסה ולחץ הפוך במנוע, כדי לבסס או לשלול השערה זו.

השינוי לא כזה קטן כיוון שגם בוחן הרכב בפיאט שם לב לבעיה כי המנוע מגמגם קלות כשהרכב עומד וגם במוסך שבו אני מטפל הוא הסכים איתי לבסוף שחסרים כמה סיבובי מנוע.

השאלה שלי היא האם לגשת לפיאט ולשלם עוד כסף לע טיימינג חדש או תיקון הבעיה או לחזור למוסך שלי ולשגע אותו שוב הרי כבר שילמתי על התיימינג ועל תושבות שלא היה הכרחי להחליף ?

כמה זמן לוקחת בדיקת שסתומים ואם זה מורכב ?

פורסם

עלות טיימינג במוסך "פטין" בעכו, מורשה היבואן, היא בסביבות 700 ש"ח.

לא יודע כמה חסכת במוסך הרגיל, אבל כמו תמיד - הזול יוצא יקר.

פורסם
עלות טיימינג במוסך "פטין" בעכו, מורשה היבואן, היא בסביבות 700 ש"ח.

לא יודע כמה חסכת במוסך הרגיל, אבל כמו תמיד - הזול יוצא יקר.

הייתי שם היום על הבוקר היחס שם מצויין בניגוד לפיאט צפון.

רציתי שהוא ישמע שם את הצליל של המנוע ויגיד לי מה הבעיה.

בקיצור המנוע נישמע בסדר הטיימינג במקום מה שכן היו קצת רעידות והפיתרון היה

כמו שכבר קראתי פה בפורום ניקוי בית המצערת, כמו כן החלפתי את נוזל הקירור

לפראפאלו המומלץ והחלפתי צינורית קטנה של הנשם שהייתה קרועה ויתכן שגם תרמה

לכל הבלאגן.

כרגע האוטו פיקס תודה לכל העוזרים !

חג שמח

טל.

• תוכן חדש...