Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מילוי חנקן בצמיגים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6154 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי המלצה למלות חנקן בצמיגים במקום אויר. נאמר לי שזה שומר על הלחץ הנכון, החישוק מברזל לא מחליד ומומלץ במיוחד לרכבים עומדים, כגון רכבי אספנות.

מחכה לתגובות בענין

שלי

פורסם

מומלץ בהחלט שלי.

מילאתי בארה"ב כשהחלפתי צמיגים (ב COSTCO) ושם זה הסטנדרט כולל בדיקה ומילוי שוטפים.

במשך כמה שנים וכמה מכוניות - אבדן האוויר היה מינימלי, מעבר לשאר התכונות המיוחסות (אי ספיחת לחות, משקל)

הפיאט אחרי למעלה משנה שמרה על לחץ תקין... שאר המכונית פחות אבל עדיין פי 3 להערכתי מאבדן אויר רגיל.

פורסם

בואו נעזוב את למה עדיף חנקן, ונתמקד בלמה לא כדאי לשלם על זה.

אוויר באטמוספרת כדור הארץ מורכב ב-70% מחנקן. כשבורח אוויר מהצמיג, מה שבורח זה לרוב חמצן (את ההסבר אשאיר למומחי הכימיה). ככה כשאתה ממלא אוויר כל פעם קצת, נשאר יותר ויותר חנקן בצמיג.

ככה יוצא שכמות החנקן בצמיג אחרי זמן מה תשאף ל-100 אחוז, וזה למה לא צריך לשלם על זה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
בואו נעזוב את למה עדיף חנקן, ונתמקד בלמה לא כדאי לשלם על זה.

אוויר באטמוספרת כדור הארץ מורכב ב-70% מחנקן. כשבורח אוויר מהצמיג, מה שבורח זה לרוב חמצן (את ההסבר אשאיר למומחי הכימיה). ככה כשאתה ממלא אוויר כל פעם קצת, נשאר יותר ויותר חנקן בצמיג.

ככה יוצא שכמות החנקן בצמיג אחרי זמן מה תשאף ל-100 אחוז, וזה למה לא צריך לשלם על זה.

וואו, מאיפא הבאת את זה :?:

האויר שאנו נושמים מכיל 78% חנקן ו 21% חמצן, (האחוז הנותר זה ארגון ופחמן דו-חמצני) כאשר בורח אויר מהצמיג, מה שבורח זה אויר, הצמיג אינו פילטר לחנקן או לחמצן.

מה שיכול להיות הגיוני - כאשר הצמיג ממולא באויר הוא מתחמם בזמן נסיעה לכן הצמיג מתפשט וכך הנקבוביות גדלות ומאפשרות לאויר לצאת מדופן הצמיג, כאשר הצמיג ממולא בחנקן הוא לא מתחמם כמו עם אויר ולכן אינו מתפשט וכך החנקן לא יוצא מדופן הצמיג.

היתרון העיקרי של ניפוח הצמיג בחנקן הוא שהצמיג פחות מתחמם עם החיכוך בכביש בזמן נסיעה וכך שומר על אורך חיים יותר ארוך של הצמיג.

ישראל

:roflmao: הבודי בעבודת פחחות והשילדה כבר במערומיה 1958 MGA Roadster :roflmao:

פורסם

היי שלי!

כאיש חיל האויר לשעבר--צמיגי מטוסים ,מכל הסוגים ממולאים בחנקן משתי סיבות

1.פחות שינויי לחץ בטמפרטורות גבוהות (טמפ. גבוהות מאוד בעיקר בנחיתה)

2.עניין הלחות.

זניח לחלוטין לגבי רכבים.

צביקה מרגלית

פורסם
קיבלתי המלצה למלות חנקן בצמיגים במקום אויר. נאמר לי שזה שומר על הלחץ הנכון, החישוק מברזל לא מחליד ומומלץ במיוחד לרכבים עומדים, כגון רכבי אספנות.

מחכה לתגובות בענין

שלי

אוי שלי ,שלי,

אם היינו בפורום אחר הייתי עונה על זה אחרת .

אבל עינינית , הלא קיבלת ממני חישוקים מקוריים של אלפא , אלה עברו ניקוי חול וצביעה ,אח''כ הורכבו צמיגים +אבובים חדשים אז בשם .... בשביל מה צריך חנקן שאינו בא במגע עם הג'אנט , אולי כדאי הליום כדי שהאוטו ירחף :-) .

בברכת נסיעה חלקה ...

אודי.

פורסם

בדיוק השאלה שלי...

במרוצי מכוניות מקצועים, ישנה חשיבות אדירה לטמפרטורת האוויר בצמיגים, ושמירה על חיי הצמיג

שקצרים מחיי פרפר, ולפעמים אפילו לא שורדים מרוץ שלם.

ולכן על מנת להלחם בתופעה של הפרשי טמפרטורות מחממים את הצמיג לפני המרוץ בתוך שמיכה חשמלית

(ניתן לראות זאת במרוצי אופנועים המשודרים בכבלים,) וממש לפני הזינוק מסרים את השמיכות.

במהלך המרוץ כתוצאה המחיכוך מתחמם הצמיג ואיתו גם האוויר הפנימי, אוויר חם מגדיל את הלחץ הפנימי בצמיג

ומשפיע על לחץ בצמיג, באופנועי מירוץ ומכוניות פורמלה אחת יש לכך השפעה מסויימת.

במהרויות גבוהות מאד בצמיגי היגוי (הצמיג הקידמי באופנוע למשל) יש לכך השפעה, ולכן

במרוצים מקצועיים בהם לכל עשירית השנייה יש חשיבות מכרעת, יש צורך באמת לשים חנקן בגלגל.

למכוניות אקזוטיות יש את מה שאני מכנה "מקדם הדוואווין" ... "אצלי בלמבורגיני אני שם רק חנקן מיובא מהרי האטלס..."

"ואצלך?...."

אין צורך אמיתי לשים חנקן בצמיגים, למהדרין ממולץ לפרק את הצמיג מהגאנט, לנקות היטב, לאזן אותו ללא צמיג,

להרכיב צמיג איכותי, למלא אוויר על פי הוראות יצרן הרכב (לטובת מערכות הרכב) והוראות יצרן הצמיגים (לטובת חיי הצמיג)

שימו לב לפעמים להבדלים בינהם, ולאזן שוב.

להבדל בהנחיות הלחץ בצמיג בין יצרן הצמיגים ויצרן הרכב, במידה וקיים הבדל כזה יש פיתרון, כאן נכנסת תחושת הנהג וסגנון הנהיגה על הרכב, (רכב עמוס, כבד, מהיר, ספורטיבי, נסיעות קצרות, ארוכות וכד')

והסך הוא הממוצע בין השנים והרגשת הנהג.

הקפידו לבדוק אוויר בעזרת מדיד אוויר איכותי ותקין (המהדרין יבדקו כל יום...כן בטח...) המקפידים בכל תידלוק,

ועמך ישראל בכל פעם שהצמיג ניראה קצת מבואס...

הצליבו צמיגים אחת לחצי שנה, ימני אחורי עובר להיות שמאלי קידמי בהקבלה...

חיסכו מהצמיגים האומללים שמפואיים למינהם אפטר שייבים ושאר מישחות קסמים, והחליפו צמיגים בכל תקופה לחדשים.

בנהיגה הימנעו משיפשוף הצמיג על המדרכה, הימנעו מלטפס מדרגות, דוקרנים,

והימנעו מלהחנות את הרכב על שלוליות שמן ,דלק, או נוזלים אחרים לא מזוהים שעלולים לתקוף את הגומי.

לשטוף אותם כאשר אתם רוחצים את הרכב מותר, בעיקר במים נקיים וקצת סבון להיפוכונדרים...

הצמיג הוא אמצעי המניעה שלכם מתאונה, כמו שלא הייתם משתמשים בקונדום משומש יבש או קרוע, ככה

הקפידו על הצמיגים שלכם, לגבי טעמים רייחות וסוגי חיספוס, חפשו בפורומים אחרים....:lol:...רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

רן החימום של הצמיגים נועד לשמור עליהם חמים ודביקים.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם
רן החימום של הצמיגים נועד לשמור עליהם חמים ודביקים.

גם...בין היתר בכדי לחסוך את זמן חימום הצמיגים במירוץ עצמו, צמיג קר בעל אחיזה נמוכה יותר מאותו הצמיג חם

וגם בכדי להתחיל ולסיים את המירוץ בלחץ זהה ומחושב! - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תוכן חדש...