Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן אנשים

אני מעלה את הסוגיה פה על גבי הפורום, האמת שכבר שבוע אני חופר באינטרנט ודולה כמה שיותר מידע בין השניים.

אני מאמין שיש כאן עוד אנשים שמבינים בנושא יותר ממני

כי לי יש דרישות, ואני לא יודע מה יעשה את העבודה הכי טוב בשבילי, וכמובן ככל שהעסק יעלה פחות יהיה יותר לבזבז על עוד חלקים :)

אז ככה אני מחפש הנמכה יחסית סולידית של עד 30MM שלא תפגע לי בנוחות היום יומית או לפחות שלא יפגע יותר מדי.

חשוב לי מאוד ההתנהגות של הרכב, שאני יחסית מאוד אוהב אך ברור שיש מה לתקן.. גם בי בתור נהג וגם ברכב ממה שהוא יכול לתת.

הרכב כמובן ננהג ביום יום ולכן אני לא מחפש שינויים גדולים מדי בשביל מסלול אלא שיתן תמורה מספקת ליום יום ומדי פעם שרוצים לצאת משגרה שיתנהג בהתאם.

ולכן התחלתי לחפור באינטרנט ולראות מה יתאים לצרכיי

הגעתי לכמה דברים

בולמים של בילשטיין B8 + קפיצים של אייבך PRO KIT אני מאמין שיתנו הנמכה יחד של איזה 20 מ"מ

או פשוט ללכת על קויילאוברים של וויטק או KW או כל חברה אחרת נורמלית מהסדרות של רק כיוון גובה.

בקיצור אני כבר מבולבל בין השניים ולא יודע מה להחליט

מה אתם חושבים על כל אופציה?

וממה מתבטא היתרונות של כל אופציה.

פורסם

קולאוייברים מהסדרות הנמוכות בדרך כלל יותר קשים מ-בולמים + קפיצים.

מצד שני לדעתי הם יתנו יותר תמורה גם בפאן הספורטיבי וגם זה די נחמד שאפשר להתעסק עם הגובה ולכוון לעצמך את הגובה.

שחרון

חרדון מקבוצת החרדוניה :roll:

פורסם

לדעתי יתרון הכי גדול של קוילוורים הוא שניתן לכוון גובה. אצלי כיוונתי 3 פעמים כדי להשיג בדיוק את מה שרציתי, שילוב של גובה, והתנהגות. נוחות נפגעה בכל כיוון (פעם יותר קשה פעם פחות) אבל ואף פעם לא תהיה כמו במקורי.

פורסם

התקנתי קוילוורים בשביל התנהגות נטו (כחלק מפרויקט התנהגות), מראה חיצוני מש לא עיניין אותי.

דעתי היא שעדיף קוילוורים כי זה מאפשר שינוי גובה, עדיף כאלה שיש להם גם אפשרות לשינוי קשיחות.

ברכבי מותקן סט של VMAXX , עושים את העבודה היטב. עכשיו הייתי בוחר בסט extreme של אותה חברה.

פורסם

אני בחרתי בקולאייברים של VMAXX מרוצה מאוד.

תכף יקפצו ויגידו שהם לא שווים כלום. וזה רק ליופי.

בכל מקרה שינוי גובה כמעט ולא משנה אחיזת כביש. אולי כמה שאתה יותר קרוב לקרקע אתה מרגיש יותר ביטחון.

קשיחות כן תורמת להתנהגות ספורטיבית. ולכן בחרתי בקולאייברים.

ברכב שלי במיוחד לאחר שינוי מידת צמיג. הצמיג היה נוגע לי בכנף. אז הרמתי קצת הרכב , זה הייתרון בקולאייברים. וכמובן שהם קשיחים יותר פחות זויות גילגול עד כמה שניתן.

חוץ מזה ביום יום. זה לא תענוג של ממש ובתוך העיר זה לא נחמד. לדעתי גם תלוי בסוג רכב ובדגם הקולאייברים.

תוספת קטנה בסט אפ שלי שאפשר לכון קאמברים. בדרך כלל בקפיצים בולמים אין כיון כזה.

שחרון

חרדון מקבוצת החרדוניה :roll:

פורסם

אני מוכרח לציין כי אני מאד מבסוט מהשילוב של B8 וpro kit.

באמת שיצא לי לנסוע עם מוצרים אחרים, אומנם נסעתי על סטים אחרים אצל אנשים אחרים ועל מכוניות שונוצ, לפי דעתי נסיע קצרה של חמי שעה אינה יכולה לתת אינדיקציה לחיים עם הסט אפ המסויים, לכן אני מדגיש שמה שמורכב אצלי הוא הסט אפ B8 וpro kit.

הרכב הוא פגיו 205 ולכן כך בחשבון את הפרש המשקל בינינו.

בנסיעות הרכב לא מתפזר ונותן הרגשת ביטחון ושמירה על קווים ברורים ( טיפה לחוץ), אם זאת הוא נוח יחסית ( נוחות יחסית, כן, אבל לא שבירת עצמות ).

אבל כאשר אני לוחץ על האוטו הוא מתנהג בדיקנות וממש כל שינוי של ההגה מורגש התחושה היא כאלו הגלגלים ישארו על הכביש ויהיה מה, הרכב מתקשח ונהיה אגרסיבי, אם כי עדיין יש זכר לגמישותם של הבולים, הקפיץ הוא פרוגרסיבי ואני חש כלות את הרכב מתהדק עוד יותר.

שורה תחתונה מומלץ בחום, תזהר כי במהמורות וכבישים משובשים מרגישים כי זה סט ספורט.

אצלי ההנמכה היא בין 28 ל 33.5 מילמטר, ובפגיו אין צפיצים אחורה.

הסט הזה עלה הרבה יותר מ5000 ש"ח, אבל מומלץ בחום.

פורסם

קוילאובר אתה יכול לכוון ריבאונד ולהתאים אותו יותר טוב לסגנון הכביש שאליו אתה נוסע,אני מוצא את עצמי מכוון אותו די הרבה.

עם הבולמים אין לך משחק.

פורסם

יש לי את הנסיון על שני רכבים דומים מאד האחד עם סט b8 ואייבך והשני עם קויילאוברים של וויטק

1 הקויילאוברים מעט יותר רכים ממש טיפה בנסיעה מנהלתית

2 מבחינת התהגות ללא ספק b8 ואייבך פחות זויות גלגול, פחות תתי היגוי, ועדיין נוחים יחסית

פורסם

לתגובות כאלו חיכיתי!

אני מחפש כמה שפחות משחק עם גובה וריבאונד ושהיה הכי נוח שאפשר.

הנטייה שלי כרגע היא אייבך ובילשטיין וזה לפני שנסעתי או הרגשתי את נוחות הנסיעה איתם, כל זה רק מקריאה בפורומים שכולם פשוט מהללים אותם.

מיכאל מתי אתה באזור לנסיעת מבחן?

פורסם

אני אציע משהו שונה מעט. אם אתה מחפש התנהגות, הייתי מציע להתקין אנטי רולים בלבד!

באם התקציב מאפשר זאת (לא יודע כמה בדיוק יעלו אנטי רולים לדגם שלך), סט אנטי רולים ובולמים + קפיצים (זולים יותר מקויילאוברים). הסט-אפ הזה יתן את התוצאה הטובה ביותר ואתה לא תזהה את הרכב שלך.

• תוכן חדש...