Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5793 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולכם.

ברשותי סיאט איביזה שנת 93 מנוע בנזין 1500 סמ"ק ידני.

נדלקה לי המנורת שמן (כן כן לא האמנתי שיש שם אחת כזאת) .

איזה שמן אני צריך לקנות לרכב?

תודה לעוזרים.

פורסם

חברים אני לא רוצה ללחוץ ולהרגיז..

אך אם אפשר תשובה בבקשה..פשוט אני לא יכול לנסוע ברכב עד שאני אקנה את השמן...

תודה לכולכם.

פורסם

תלוי במצב המנוע

למנועים אוכלי שמן מומלץ 20-50

למנועים טובים מומלץ 10-40

תמלא שמן ותבדוק אם נדלקת שוב המנורה

Seat Ibiza Cupra 07:twisted:

פורסם

כן אבל מה לקנות ??

20-50

או

10-40

מה עדיף לי?? אני לא רוצה סתם לקנות את שניהם..

תודה לך על התגובה המהירה.

פורסם

שלום רב !

כשאתה כותב ומציין , שנדלקת נורת לחץ השמן, ולא מציין את מפלס השמן שהתגלה, לא ניתן לשער האם בעייתך קשורה למחסור קריטי של שמן מנוע, אבעיית לחץ שמן, שגורם להדלקת הנורה.

ההמלצות שקיבלת הם נכונות, אך לא הבנת אותם, הומלץלך להשמש בשמן בצמיגות 10/ 40 במנוע תקין, עם צריכת שמן סבירה, ועם שמן מינרלי בצמיגות 20 50 במנוע ישן, עם בעיית שריפת שמן גדולה, מנוע שחוק , מעשן, ובעל לחץ שמן נמוך, ואטשר מדליק את נורת לחץ השמן, בעיקר בעבודת סרק, ובמנוע חם.

אם זה עדיין לא ברור לך, עלייך להשתמש באחד מסוגי השמנים, בהתאם למצב המנוע, ואין צורך לקנות את שתיהם.

מומלץ שתבדוק גם לחץ שמן במנוע בעזרת שעון לחץ שמן מכני, תפקוד לקוי של יוניט לחץ השמן, וחשד לחדירת דלק מממשאבת הדלק,

או מהקרבורטור לשמן, שגורמת לדלול שמן המנוע

ולהדלקת נורת לחץ השמן, מומלץ שתעבור להשתמש בשמן מתוצרת,ליקווי מולי (LM). בצמיגות 20/50 במיכל בצבע כחול. בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה רבה על התגובה צביקה ...

הנמוע שלי עשה רק 145000 קילומטר למרות שהוא שנת 93

אז לדעתי אקנה את סוג השמן בצמיגות 10/ 40 .

יש חשיבות לסוג החברה של השמן??? יש מלא חבורת שמיצרות בטח 40 .10 ..

פורסם

שלום רב !

אם תקרא שוב את תגובתי, תראה שיש חשיבות לצמיגות השמן, וליצרן השמן, שמן זול ללא מוכר, לא מומלץ, ושמן חצי סינטטי לרכב עם מנוע עייף בעל לחץ שמן נמוך, לא יפתור את הבעייה, ואפילו עלול להחמיר אותה.

לא ציינת כמה שמן חסר, ולא קראת בעיון את תגובתי. ממנה ניתן להבין, שהוספת שמן לא תפתור את הבעייה, ויש לטפל בסימפטום.

בברכה

צביקה

פורסם

קראתי את תגובתך בעיון צביקה.

1.כולה חסר לי שמן אח שלי זה הכל בדקתי וחסר.

2.אתה דיברת על מולי (LM). בצמיגות 20/50 .

אני צריך 10/ 40 כי המנוע שלי כמו שציינתי תקין אז איזה חברה לקנות?

שוב תודה.

פורסם

אח שלי, אתה בא היום בערב לאכול ארוחת ערב ?

אחי אתה קורא את התפל, ונמנע מהעיקר, כתבתי שבמקרה של מחסור מסיבי בשמן מנוע, הוספת השמן לא תתרום במאומה, ובוודאי שלא תשפיע על הדלקת נורת הלחץ שמן, אלא במקרה, של מחסור רציני.

מדברי ניתן להבין דבר אחד אין סיבה שלא להשתמש בשמן בצמיגות 10/40, אך יש לקחת בחשבון, שהיא לא תמנע את הדלקת הנורה, שמעידה בדרך כלל על לחץ שמן נמוך, ולא על מחסור !!

במנוע תקין, לא תדלק נורת לחץ השמן, גם אם קיים מחסור מעל ליטר וחצי.

במידה ואת ה מתעקש עלך שמן חצי סינטטי לליקווי מולי, קיים שמן בצמיגות הזאת, במיכל בצבע זהוב, ובמיכל אפור, יחד עם תוסף מוס 2, במחיר יקר מעט יותר, אך מומלץ.

בברכה

צביקה

פורסם

אז עכשיו אתה מבלבל אותי לגמרי? למה מתעקש?

אמרת שאם המנוע שלי בסדר אז אני אוכל להשתמש בשמן 40\10

בשביל מה תוסף עכשיו? התבלבלתי לגמרי עכשיו.

אני רוצה לקנות שמן ולבדוק? כמה זה יעלה 50 שקל? שיהיה לי, גם אם זה לא הבעיה בסופו של דבר אני אצטרך אחד כזה אז עדיף שיהיה.

פורסם

הוא מתעקש כי הוא מקצועי, בניגוד לשאר האנשים שאולי פגשת עד היום באינטרנט שזורקים תשובות לא מבוססות בלי קשר לכלום.

זה לא באמת חשוב מה השם של יצרן השמן שאתה עומד לרכוש. כל עוד מדובר על יצרן מוכר והשמן איכותי, זה בסדר גמור. לגבי המחיר - גלון (4-5 ליטרים) איכותי עולה משהו כמו 80-100 ש"ח בחנויות החלפים, קצת יותר באוטודיפו ושות'.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

התכוונתי להגיד למה הוא חושב שאני מתעקש...

כי הוא רשם לי :

"במידה ואת ה מתעקש עלך שמן חצי סינטטי לליקווי מולי"

והתכוונתי להגיד שזה לא קשור לזה שאני מתעקש פשוט המנוע בסדר גמור ולכן אני יקנה 40 .10

תודה לכל הנוגעים בדבר.

שבוע טוב שיהיה.

• תוכן חדש...