Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5937 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אחרי חיפושים רבים, נראה לי שמצאתי את מה שאני מחפש.

דיהטסו שרייד, גיר ידני, שנת 93.

האוטו בבעלות אישה מבוגרת שלא נסעה עליו הרבה. (145K).

הטסט נגמר עוד חודשיים ולכן המחיר נמוך מהמחירון.

מחירון:7000 ואני הצלחתי לרדת ל-4500.

השאלה היא אם שווה לקחת רכב במחיר כזה לבדיקה שעולה כ-500 ש"ח.

ובכל מקרה מה אפשר לבדוק לבד. (אני לא מבריק בכל מה שקשור לרכב).

והאם יש דגשים ספציפים לגבי רכב זה- בעיות נפוצות וכ"ו....

נ.ב: חיפשתי כבר תשובות בפורום, אבל לא מצאתי תשובות לכל שאלותי.

אודה מאוד למי שיוכל לעזור לי....

תודה, חנוך.

פורסם

בדיקה תמיד כדאית. לא רק כי היא יכולה לחסוך לך 4,500 שקלים (אם נתקלת בלימון רציני), אלא גם כי היא מסוגלת לנכות את עלות התקלות ממחיר הרכב הכולל שהוצע לך, ולתת לך שקט נפשי. אחרי הכל, מדובר בהוצאה חד פעמית, ואם אתה רואה שאתה נעול על הרכב - הייתי משקיע בבדיקה ומדווא שהכל תקין, במיוחד אם הטסט מתקרב.

לגבי מה שתוכל לבדוק לבד - יש מספר נעוצים אינפומטיביים מאוד בפורום הזה. קרא אותם בעיון רב.

פורסם

תודה על התגובה המהירה.

קראתי בפורום על דברים שאפשר לבדוק לבד לפני קניה.

אבל לא מצאתי שום דבר ספציפי לגבי השרייד.

ולגבי הבדיקה, אני מניח שאתה צודק.

עדיף להוציא עוד 500 מאשר להפסיד 4500.

ועוד שאלה:במידה ונמצאו ליקויים בבדיקה, כיצד קובעים כמה כסף ניתן להוזיל ממחיר הרכישה?

במכון הבדיקה אומרים לך כמה יעלו כל התיקונים? מה קריטי ומה לא?

פורסם

לא חייבים בדיקה של 500 ש"ח. אפשר בדיקה של מוסך מכונאות מתמחה שיגיד בדיוק מה לא בסדר ומה דורש החלפת במיידי לפני הטסט.

קח בחשבון שהורדת די הרבה מהמחיר של הרכב, אין יותר מדי לאן לרדת מכאן אז אל תבנה על כך שאתה הולך לכופף אותה הלאה.

לצורך הדגמה, אני אציין שבמיקוח עם חברות ליסינג אפשר לגלח 6-7 אלף ש"ח ממחירו ההתחלתי של רכב.

אני בספק אם במקרה שלך - מישהו יגלח 6 אלף ש"ח וייתן לך את הרכב ב-1000 ש"ח.

פורסם

שוב תודה על התגובה.

ובינתיים נשארתי רק עם שאלה אחת.

מה אני יכול לבדוק לבד בשרייד?

והאם יש איזה שהן בעיות מיוחדות ברכב זה? (כמו בעיית התחממות בפונטו לדוגמא)

יצא שתי שאלות.....

פורסם

אני לא חושב שיש טעם לקחת רכב שעולה 4500 ש"ח לבדיקה במכון בדיקה. במילא תקבל טופס שמלא כולו בליקויים והערות שונות ומשונות ותחשוב שמדובר בגרוטאה. אבל במילא אתה רוכש אותו ב1500 ש"ח יותר משווי הברזל שלו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

היי, בעיקר יש לבדוק את מערכת הקירור הידועה לשמצה, שימוש בנוזל קירור יעודי למערכת ולא מי ברז (אוכל מנועים בלי הכרה), צינורות יבשים שמועדים לפיצוצ, פלאנש אחורי שנמצא מתחת לסעפת יניקה ונכנס לתוך המשאבת מים וכל דבר אחר.

מעבר לזה הבדיקה היא ככלית כמו לכל רכב אחר, חופשים בפרונט, בלמים, צמיגים, ציריות, נזילות שמן, חופשים מערכת היגוי וכד', בהצלחה.

סתם לסדר לך את האוזן, 4500 זה מחיר סביר, אני את השרייד שלי קניתי ב5 אחרי קלאצ חדש ומנוע בן חצי שנה, עם טסט לחצי שנה.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

במקומך לא הייתי טורח לקחת את הרכב למכון בדיקה, עדיף לקחת אותו למוסך שיבדוק אותו באופן כללי.

הק"מ נראה נמוך למדי, חשוב שתוודא את אמינות הנתונים באמצעות ספר טיפולים מתועד, גם הגברת שאתה הולך לקנות ממנה את הרכב, לא בהכרח יכולה לדעת אם שיחקו עם הק"מ.

ובנימה אישית, לפני 4 שנים קניתי דייהטסו שרייד 93 ידני, עם פחות מ100K עם ספר טיפולים במוסך מורשה בלבד, כמו זו שאתה מתכוון לקנות, ולקחתי אותה למכון בדיקה ברעננה ואמרו שנשאר לרכב משהו כמו 60% מהכ"ס שלה ושהשלדה שלה אמנם נקייה אבל היא מתפרקת בגלל הגיל ושהיא תצטרך בשלב מסויים הלחמה...

בסופו של דבר קניתי את הרכב, ולצערי יש לי רק דברים רעים להגיד עליו - הוא לא עבר את ה100 קמ"ש, צריכת דלק בסביבות ה9 ק"מ לליטר והיה מתפרק בסיבובים.

בסופו של דבר מאסתי ברכב ומכרתי אותו לאחר שבועיים תוך מס' שעות וקיבלתי עליו 500 ש"ח מעל המחירון, מה שכן יאמר לזכותו, הוא דיי סחיר...

פורסם

ואני לעומת זאת החזקתי שרייד 1000 -6 שנים.

ומה שיש לי להגיד עליו: בונבונירה!

אוטו אמין חסכוני סוחב בצורה סבירה

מזגן מקפיא באוגוסט.

במשך 6 שנים ו70K החלפתי אלטרנטור וסטרטר.(מלבד בלאי טבעי של מצברים וצמיגים)

מכרתי אותו 16 שנים על הכביש וכלל רדיאטור מקורי אגזוז מקורי!

וקלאטש מקורי.היה עובר טסט בשניות ועם תקלות כגון-מגב אחורי יבש-נורה קדמית שרופה.

מה שאני אומר-תלוי איך הרכב טופל-ואיזה רכב זה.

שרייד הוא רכב אמין מאוד אם טופל נכון.

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

צר לי שאני לא מסכים עם YRV

יחד עם אישתי קיבלתי נדוניה של שרייד 1000 ידנית.

הרכב היה שמור, יד שניה ק"מ נמוך....אבל ג'אנק

מנוע 1000 רועדת חלש. מזגן סביר ולא יותר. כאשר המזגן מופעל האוטו בקושי זז.

האוטו סבל מהתחממות כל שנותיו...לא הצלחנו לפתור את זה.

קלאצ הלך כל 20000 ק"מ (ולא בגלל הנהגים)...בקיצור לדעתי רכב ממש לא להיט.

ה1.3 זה עולם אחר, בעיקר בגלל מנוע טוב.

בדוק מים ירוקים!!!, עשה סיבוב ארוך על האוטו. בדוק התחממות. בדוק סחיבה. בדוק העברת הילוכים תקינה.

התרשם מהנהיגה ומהאוטו.

בדוק נזילות שמן, הזעות שמן.

אם כל אלו נראים תקינים, גש למוסך לקבלת חו"ד מקצועית.

על פניו רכב עם ק"מ נמוך, אם אין לו בעיות מים אמור להיות די אמין ולא צפויות לך בעיות מיוחדות.

מה גם שהמחיר שקיבלת טוב.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תוכן חדש...