Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

מוצרי חשמל "לבנים" - או שרשור המידע הגדול לרוכש העתידי


ירחמיאל
שימו לב! השרשור הזה בן 2853 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם. אנו מתייעצים כאן מידי פעם כאשר מישהו מבקש לרכוש מוצר כזה, וזה יפה. אני חושב ששרשור שירכז מידע לרוכש העתידי הוא מה שחסר כאן. אני אספתי קצת מידע וברצוני לשתף אתכם בו. אשמח גם אם העורכים הנכבדים של הפורום הזה יערכו או ישפרו את הכותרת העילגת שלי, אם יש צורך בכך. תודה מראש.

אני מעונין לפתוח את השרשור בנושא מכונות כביסה.

אני רכשתי מכונת כביסה בחודש שעבר דרך אתר השוואת המחירים – זאפ.

קניתי אינדסיט ב- 1750 ש"ח, כמדומני, ואני מאד מרוצה. יש כמה נקודות שברצוני להעלות. מדובר במידע שאספתי כאשר ניגשתי לסקר השוק שביצעתי לפני הרכישה. תאמינו לי - לא התעצלתי. מדובר אמנם "רק" במכונת כביסה, אבל בשבילי זו הוצאה ניכבדת, ואני בטוח שגם לרבים מכם.

קודם כל, המלצתי הראשונה היא קנו רק תוצרת איטליה (לא טורקי ולא מהמזרח) ומיד אסביר גם מדוע. ארץ היצור חייבת להופיע על המדבקה, שנמצאת בד"כ מאחור.

יש יצרן איטלקי אחד, וויטוריו מרלוני שמו. לענק זה יש 16 (!) מיפעלים: 8 באיטליה, ועוד 8 מחוצה לה (אנגליה, פולין, טורקיה ורוסיה). הוא הוא מייצר כמעט לכולם (מזכיר - אני לא מדבר על סחורה מהמזרח) כאשר הכוונה היא לשולטס, קונסטרוקטה, אריסטון, ושלל מוצרי מדבקה אחרים, ידועים פחות. חלק מהליין הפשוט/עממי של בוש ו- AEG גם מיוצרים על ידי המיסכן הזה.

יש לו הרבה עבודה.

לארץ מיובאים בעיקר אלה המיוצרים באיטליה ומדובר במכשיר טוב, פשוט והנמכר גם במחיר סביר.

מה אני רוצה להגיד בזה? שברוב המיקרים מדובר בעצם באותה המכונה הנמצאת בשוק, רק עם שינויים קוסמטיים קלים או מדבקת מותג שונה. מתחת הכל דומה עד זהה. מידע זה כיוון אותי לרכוש מותג אינדסיט ולא אריסטון למשל, שמיועד תרתי משמע לשוק "אמיד" יותר. מדובר באותה המכונה בדיוק, כאשר המדבקה וכפתורי ההפעלה הם השוני היחידי. בכמה מהם השוני היחידי היה סוג הברגים (!) שתופס את מיסגרת הפח, המעטפת של המכונה, למקומה (פיליפס מול טורקס). האריסטון הייתה יקרה יותר...

מידע זה חשוב גם כאשר ניגשים לחיפוש חלפים או לתיקון עצמי. בקנותך מוצר של מר מרלוני, אתה מבטיח לך שפע של חלפים ולאורך זמן.

הסחורה שלו טובה, אפילו טובה מאד והמחירים סבירים. המכונות גם ברובם חסרות צג דיגיטלי ושאר ירקות רגישים (ומיותרים). יש 2 כפתורים וזהו.

המכונה הישנה שלי הייתה מתוצרתו ועבדה ללא שום גימגום במשך 7 שנים, במי הברז של גבעתיים, ללא שום סנן או מרכך מים. כיצד עושים זאת?

2 נקודות חשובות יעזרו לכם לשמור על חיי המכונה.

1. סל"ד בזמן הסחיטה. ידוע שככל שהסל"ד גבוה יותר בסחיטה, זמן הייבוש מתקצר אח"כ. אבל אליה וקוץ בה: מהירויות סיבוב גבוהות ושימוש רב בתוכנית שלהם תקצר את אורך חיי המכונה. מנגד, ההבדל בין 600 סל"ד (או דומה, מה שנפוץ כיום בשוק) ל- 70000000 סל"ד שחלק מהמכונות מציע יהיה בעוד כשעת ייבוש בחורף, ו- 30 שניות בקיץ החמים שלנו. לא משהו קריטי ולכן חבל לרכוש מכונה "מהירה" מדי. מה גם שצריכת החשמל תהיה גבוהה יותר, מן הסתם. שימו לב שכל האפשריות האלה יגרמו למחיר המכונה לעלות מן הסתם, כי היא "מציעה" יותר ללקוח. חבל. ברוב בחוכמות אנחנו לא משתמשים כלל.

2. חום המים. אני לא חושב שהשתמשתי פעם בתוכנית של למעלה מ- 40 מעלות. פשוט אין צורך בכך, הכביסה יוצאת נקיה גם כך. מנגד – מקבלים שמירה על חיי המכלולים הפנימיים (ושוב - בחשמל).

קחו את כל הנתונים הללו ותיפרשו אותם על פני השנים – ותקבלו אורך חיים ואמינות גבוהים יותר. אני לא מתכוון להצהיר כאן שהמכונות לא יעמדו במהירויות סחיטה גבוהות, או בתוכניות של הרתחה, אבל לְמה? אין צורך בכך וחבל גם על החשמל. זה יהיה ההבדל בין מכונה שמחזיקה שנים לבין כזאת שמתחילה לתת בעיות לאחר 2-3 שנים. הדבר משול לאוטו ספורט המסוגל להרבה, אבל בעליו נסע איתו רק בכביש בינעירוני, במהירות של 80 קמ"ש. קחו אותו רכב וסעו ספורטיבית באיזור הררי והרבה בעיר. הוא יעמוד בזה, אבל יתבלה לפני הראשון.

זהו. זה מה שאני למדתי עם הזמן. אשמח אם כל אחד ייתן כאן גם טיפ או מידע שיוכלו לעזור לכל מי שירכוש בעתיד מוצר חשמלי "לבן".

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הטיפים שלי:

 

אני מסכים לגבי מכונות המדבקה המיוצרות על ידי אותו יצרן. זו הזדמנות לקנות את אותה המכונה בשם אחר ובזול יותר, אבל גם הזדמנות לקנות אותה מיבואן שנותן שירות טוב יותר.

 

כמו קודמי, אני ממליץ להעדיף מכונה נטולת אלקטרוניקה. טיימר מכאני "מיושן" יותר אמין ויותר זול לתיקון מכרטיסים אלקטרוניים עם תצוגות לד מרשימות.

 

אני לא מסכים עם עמיתי לגבי סחיטה. לסחוט ב-600 סל"ד עולה אח"כ ביוקר בחשבון החשמל של המייבש. מכונות כביסה של 800 ו-1000 סל"ד בנויות לכך והן לא תתפרקנה גם אחרי שימוש ארוך (יש לי אחת כזו בבית, גם מרלוני). מה שכן - עומס יתר עקב דחיסת בגדים רבים מדי למכונה יוצר אח"כ עומס על הצירים, המיסבים ובולמי הזעזועים, גם ב-600 סל"ד.

 

בזמן פעולת המכונה, כדאי להמנע מקידום הטיימר כשהוא בסחיטה. ניתוק המנוע כשהוא מסתובב במהירות יכול להזיק למכונה.

 

בנוסף להמלצה לכבס בחום נמוך - 30-40 מעלות, אני מזמין אתכם לעשות ניסוי ולכבס עם מחצית מכמות אבקת הכביסה שאתם רגילים לה, ואם אתם מייבשים במיבש, לא לשים מרכך בכלל. מבטיח לכם שלא תרגישו בהבדל.

 

לגבי אבנית: תמנעו מכל השטויות שמוכרים לכם. האבנית היא בעיקר מטרד קוסמטי. אם אתם באיזור עם מים קשים, פעם בשנה תפעילו את המכונה ריקה, בחום גבוה, ועם שקית אחת של סנו אנטי קאלק לקומקומים (בתא מספר 2 אם יש שניים) והיא תבריק.

:turn-l:
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הטיפים שלי:

1. לבדוק שיש לכם במכונה מצב של שטיפה לבגדים עדינים. צמר למשל, שצריך להוציא אותו כשהתוף מלא מים (לא בכל המכונות זה אפשרי).

2. סל"ד גבוה יותר בסחיטה, לדעתי, עשוי להרוס/לקצר את חיי הבגדים אז - לדעתי, עדיף מכונה עם 600-900 סל"ד, לא מעבר.

3. בהמשך לטיפ של יובל - ניקיון עם חומץ במקום אנטי קאלק (יובל, אתה בטוח שזה לא הורס את המכונה? יש לי מכונה בת 15, שממשיכה לסחוב... טפו טפו).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כולם מתייחסים רק למהירות הסחיטה ומתעלמים מהעובדה שעוצמת הסחיטה תלויה גם בקוטר התוף. מכונה של 8 ק"ג תסחוט הרבה יותר טוב ב 600 סל"ד ממכונה של 5 ק"ג עם 800 סל"ד.

 

לגבי אבנית, אם תעשו חשבון של עלות הקלגון ביחס לאורך החיים הנוסף שכביכול הוא נותן למכונה תגלו שיותר זול להחליף מכונה.

תודה הגברת שרה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1. נכון.

 

2. נכון. במיוחד שלדעתי קלגון לא עושה כלום לטובת אורך החיים של המכונה - רק קוסמטיקה או מקסימום במקרה של הזנחה קיצונית - אורך החיים של גוף החימום (שהוא חלק זול).

:turn-l:
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לאחרונה נפלתי בפחי עם תיקון מכנה.

בדירה שלי יש בעיה - חדר הכביסה צר ונכנסת רק מוכנה בעלת פתח עליון (רוחב 40 ס"מ).

לאחר נסיון טוב עם שתי מכונות גרמניות (למיטב זכרוני סימנס\קונסטרוקטה, אלה שתי מדבקות שאליהן יש לצרף גם את בוש כיצרן מוצרים זהים) רכשתי לפני 4 שנים מכונה של AEG. רק לידיעה - מחלקת המוצרים הלבנים של AEG נרגשה לפני מספכ שנים על ידי אלקטרולוקס השבדית, וכאן קיבלתי את המלצתה של אמי אשר משתמשת במוצרי יצרן זה שנים רבות, אם כי בפחות עומס מאשר אצלי.

מה הבעיה - גחודש האחרון כבר פעמים התקלקל הטיימר, כל פעם נמצא גם רכיב אחר מקולקל - פעם דליפה מברז פנימי שגרמה קצר, איני יודע את פרטי התקלה השניה. הטיימר תוקן בשנית במסגרת אחריות התיקון, אבל ברור לי שאותם 800 ש"ח שהוצאתי על תיקון היו בזבוז, והייתי צריך לרכוש מכונה חדשה, הפעם בלי להוציא סכום מופרז הנובע משם היצרן.

 

עוד מספר הערות לגבי פוסטים קודמים בשרשור:

לגבי טמפרטורת כביסה - ניסיתי להפחית ל-^40, אשתי לא היתה מרוצה מהתוצאות, שבתי ל-^60.

לגבי כמות אבקת הכביסה - כך או כך איני שם הרבה, אבל עצת הטכנאי שתיקן לא את המוכנה היא להפחית במחצית את כמות האבקה, על מנת להאריך את חיי המכונה.

לגבי המותגים - אמן ואמן לדברי ירחמיאל. לפני קצת פחות משנה חיפשתי תנור אפיה מובנה. ההבדל בין תנורים הנושאים את המדבקה בוש לאלה הנושאים את מדבקת סימנס היה 4000 לעומת 6000 ש"ח - אותו מוצר בתלבושת שונה ובחנויות סמוכות. אפילו אותה מעבדת שירות. כמובן שקניתי את המוצר בשם בוש. בעבר נתקלתי באותה תופעה לגבימכונות כביסה, מיבשים, מדיחי כלים ועוד כהנה וכהנה. יש מוצרים בהם לא נתקלתי בכך בשנים האחרונות - למשל מקררים.

לגבי הטיימר המיכאני או האלקטרוני - יובל, את העצה הזו אני שומע כבר 8-10 שנים, בכל פעם שאני מחפש מוצר לבן, ונדמה לי שיש בה לא מעט מן האמת. הבעיה היא שהיצרנים נטשו את הטיימרים המיכאניים, כולם כוללים כרטיסים אלקטרוניים ואי אפשר להמנע מהם. אפילו המוצרים הסיניים הירודים ביותר מתהדרים כ-LED'ים צבעוניים. בעניין זה הרמתי ידיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש איזשהו פתרון נגד אבנית שהוא מונע את האבנית (חוץ מקלגון) ולא מנקה אותה פעם בשנה?

למשל כמו מלח במדיח כלים שמרכך את המים ומונע את האבנית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כולם מתייחסים רק למהירות הסחיטה ומתעלמים מהעובדה שעוצמת הסחיטה תלויה גם בקוטר התוף. מכונה של 8 ק"ג תסחוט הרבה יותר טוב ב 600 סל"ד ממכונה של 5 ק"ג עם 800 סל"ד.

 

אם נתייחס לצורך הפשטות רק לשכבת הכביסה הצמודה לתוף, ההסבר שלך לא מדויק :

הכוח הסוחט - הצנטרפוגלי - עולה יחסית לקוטר כלומר אם קוטר התוף יותר גדול ב-10%, כוח הסחיטה יהיה גדול ב-10%.

לעומת זאת הכוח הסוחט גדל לפי המהירות בחזקת 2 כלומר תוספת 10% במהירות תתן עליה של 21% בכוח הצנטרפוגלי.

 

אם נתייחס לכביסה הנמצאת במרכז התוף, ההסבר מוטעה לחלוטין ולא צריך להיות קשר לקוטר התוף.

 

בדוגמא שנתת, 600 סל"ד לעומת 800 סל"ד, שינוי המהירות בשכבה הצמודה לתוף הוא תוספת של 33% ולכן הכוח הצנטרפוגלי הסוחט יגדל ב-77%.

 

יוסי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יוסי - החשבונות שלך נכונים והגדלת הקוטר פחות משמעותית מהגדלת המהירות.

 

א-ב-ל אתה מסגיר את העובדה שאתה לא מכבס בפועל (?) - בזמן הסחיטה הכביסה נצמדת לדפנות ואין כביסה במרכז התוף.

 

בנוסף - אם היחס בין מכונה של 7 ק"ג לכזו של 5 ק"ג הוא בנפחי התוף 5:7, אז לא בהכרח שקוטר התוף גדול יותר ב-10% - בהחלט סביר שגם גובה התוף גדל, ולכן הגדלת הרדיוס משמעותית פחות.

:turn-l:
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נכון אבל עומק התוף לרוב זהה (בעיקר בגלל עומס על המיסבים) ולכן הקוטר משתנה.משמעותית.

 

המספרים הם לא העיקר אלא הנקודה שלא צריך להסתכל רק על מהירות הסחיטה.

תודה הגברת שרה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני רכשתי מכונת כביסה בחודש שעבר דרך אתר השוואת המחירים – זאפ.

קניתי אינדסיט "לבן".

ליבי איתך.

אקדים ואומר שאולי נפלנו על 'לימון', אבל מאז שקנינו אינדסיט איטלקי למהדרין (פתח עליון) לפני כשנתיים אין לנו שקט.

המכונה הישנה קרסה ומאחר וידענו שנבנה בית ונעבור למכונה עם פתח קדמי ובבית הנוכחי נכנסת רק מכונה עם פתח עליון חיפשנו מוצר עם יחס עלות/איכות סביר כפתרון זמני והחלטנו על אינדסיט.

מאז הוחלפו לפחות 5 כרטיסים אלקטרוניים, מנוע, נזילות פנימיות ומה עוד.

מה שבעיקר מעצבן זה השירות (ניופאן). לא מקצועי, לא זמין.

בשבועיים האחרונים המכונה היתה שמישה בערך יומיים. בכל פעם קובעים עם הטכנאי, בא - מתקן - מתקלקלת אחרי שעתיים וחוזר חלילה.

בסוף הגיע מנהל השירות הטכני או משהוא בסגנון, החליף (שוב...) מנוע וכרטיס, והשיא היה שאמר לאישתי שימיה של המכונה ספורים...

 

סיוט של מכונה וסיוט של שירות. Never again.

 

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני עם האינדסיט השנייה שלי וכך גם ההורים שלי.

 

הראשונה החזיקה 10 שנים אצלי ועוד 5 אצל העובד שלי שלקח אותה והחליף לה מיסבים(בזמנו אני לא הייתי במצב פיזי תקין כדי לעשות את זה לבד והעדפתי להחליף מאשר להשקיע בתיקון רבע ממחיר מכונה חדשה) ואצל ההורים שלי היא החזיקה 12 שנים. השנייה כבר בת 5 וכולן עם אפס תקלות.

תודה הגברת שרה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מישהו זוכר מתי Indesit הפל ממותג מכובד למותג מדבקה? אולי זה מסביר את ניסיונו של נהג הלילה.

וכאמור - ההורים שלי מרוצים כבר הרבה שנים מאלקטרולוקס, החם שלי מ-AEG, אני בצרות עם מכונה הנושאת את המותג AEG/Electrolux.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הטיפ שלי לשימוש במוצרים לבנים:

במקום אבקה, תעברו להשתמש בנוזל, גם במכונת הכביסה וגם במדיח הכלים. נוזל יעיל בטמפרטורת מים נמוכה יותר.

אבקה שלא נמסה לגמרי במים שהם לא חמים מספיק, משאירה משקעים גם במכשיר וגם בצנרת.

אל תכנסו עכשיו להשוואה בין מחירי הנוזל לאבקה. טיפול בבעיות שהאבקה גורמת יעלו בסופו של דבר יותר, מנסיון.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...