Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

שלא קיבלו אותי למאסטר שף, או, שרשור המתכונים של קארספורום.


urban.racer
שימו לב! השרשור הזה בן 3900 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

מדברים פה על סכינים. מדברים פה אביזרי השחזה. מדברים פה על אוכל ומסעדות, אבל, לא ראיתי פה מתכון אחד.

 

ה-כ-ל-ל-י-ם

 

1. צאו מנקודת הנחה שלא קודם מבינים מושגים מקצועיים לכן נראה לי ראוי להגדיר קושי, זמן וידע קודם.

 

משהו כזה.

שם המתכון

קושי: בדיחה/קל/בינוני/קשה/בגירה.

ידע מקדים: פעוטון מזל/בסיסי/חובב/שף/פרנקוס

זמן: כמה שיותר מפורט, יותר טוב.

 

2. עכשיו, מרכיבים, כמה שיותר מדוייק יותר טוב. אבל, אני אישית מבשל הרבה מאוד "לפי הרגש".

 

3. ההכנה. כמו בכל מקום, אם יש כמה שלב חלקו את המתכון באפון הגיוני למקטעים עם פירוט הכנה.

 

4. תמונות! הכי קל ללמוד עם תמונות!!! חשוב מאוד אבטיח לקנה מידה. אם לא, הטעם פשוט לא אותו דבר.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

רעיון מעולה. לי אישית אין מה לתרום לדיון כי אני אוכל בחוץ או מקסימום מפשיר.

 

מה שכן, אני מכין יופי של מטרנה - בחום, בקור, בחושך, מדולל, מה שתרצו.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

 

Winston S. Churchill -

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קרם תפו"א עם בצל ורוזמרין.

דרגת קושי: קל עד בינוני

ידע מקדים: לדעת לקצוץ את/ה יודע/ת? יופי.

זמן: כחצי שעה.

 

מרכיבים:

*6-8 תפו"א בינוניים.

*בצל יבש בינוני

*כוס שמנת לבישול.

*כף שמן סויה/קנולה/דקלים

*חופן רוזמרין.

*מלח פלפל ואפשר גם מוסקט (תמיד אפשר מוסקט)

 

הכנה:

 

שלב ראשון: חיתוך.

*יש לקלוף ולחתוך את תפו"א האדמה לפקוביות יחסית אחידות של 2X2X2 פלוס מינוס. אפשר גם פרוסות או כל מה שבא לכם.

 

*את הבצל והרוזמרין יש לקצוץ דק. כמה דק? אני אוהב מאוד דק. קריטי בעיקר לרוזמרין.

 

שלב שני: הכנה.

 

*את תפוחי האדמה מכניסים לסיר עם מים כמו כל פירה אחר, מידות? אני מכניס את תפו"א האדמה וממלא מים לשני שליש כאשר המים עוברים את התפו"א.

 

*בשלב הזה אני מטגן את הבצל עם כך אחת עד שתיים עד השחמה, כאשר אפילו חלק קצת נשרף.

 

*כאשר תפוח האדמה מתרככים (או לפני, תלוי כמה אתם שומחים על עצמכם), מסננים את המים מהסיר ומשאירים רק את תפוחי האדמה.

 

*מוסיפים לסיר את הרוזמין והבצל הקצוצים וצחילים לטחון עם השטות היעודית למחית. פה נכנס הטאצ' האישי של כל אחד ואיך שהוא אוהב. אני אוהב להשאיר קצת חתיכות שלמות.

 

*שמים את כוס השמנת עם התבלינים בסיר קטן ומרתיחים עד לרגע שבו השמנת מתחילה לעלות. בו ברגע מורידים את השמנת מהאש ומוזגים אותה לסיר עם המחית. אני מוסיף חצי ואז מתקן, בעיקר בגלל שכמות המחית משתנה לפי הגודל של תפו"א. לאחר ההוספה של השמנת אני מקציף ממש עם מטרפה את התערובת. אני משוכנע שזה עושה טוב לפירה, למרות שאין לי הוכחה מדעית, וגורם לו להיות אוורירי יותר ועם מרק נעים יותר. הכי טוב לעשות את ה"הקצפה" הזו במיקסר טוב. אני משתמש בקנווד שף.

 

מקווה שכתוב ברור. תמונות בהמשך.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ברוח יום הכיפורים הממשמש ובא, אני מצרף מתכון שעובר במשפחה שלי מדור לדור למרק שנקרא שׁוּאֵה (SHU'E).

מדובר במאכל ממקור מצרי, טעים מאוד ומהווה תזונה מצויינת בימים קרים או לשבירת הצום. פירוש השם, למקרה שתהיתם, הוא "מה זה?", במצרית כמובן.

אישית לא יצא לי לבשל אותו, אבל אמא שלי טוענת שהוא פשוט מאוד להכנה. אז מה יש לנו?

קושי: בדיחה/קל/בינוני/קשה/בגירה.

ידע מקדים: פעוטון מזל/בסיסי/חובב/שף/פרנקוס

משך בישול: לפחות לילה שלם

כלים מיוחדים: סיר לבישול איטי (SLOW COOKER) או לחילופין פלטת שבת

 

מצרכים:

  • כף מחוקה של מלח
  • רבעי עוף או כרעיים נקיים - לפי מספר הסועדים. צאו מתוך הנחה שעלול להיות מצב שבו סועד אחד יאכל יותר מחתיכת בשר אחת.
  • 2 כוסות אורז שטוף

לעבודה:

  1. מכניסים את העוף (כאמור: רבעים או כרעיים) לסיר גדול, מכסים אותו במים ומוסיפים את המלח. מביאים לרתיחה ראשונה ומשאירים לאחר מכן על אש נמוכה עד שהבשר נהיה רך.
  2. מוציאים את העוף מהסיר (לא לשפוך את המים!!) ולהכניס במקומו את האורז. יש להביאו לרתיחה תוך כדי בחישה כל כמה דקות.
  3. לאחר הרתיחה יש להמשיך לבשל על אש נמוכה עד שהאורז "נפתח".
  4. לשפוך את תוכן הסיר ל-SLOW COOKER, להוסיף את נתחי העוף, לטעום ולהוסיף מלח במידת הצורך. עד שהולכים לישון יש לבשל על חום גבוה, אח"כ להוריד לחום נמוך עד מועד הסעודה.

ללא ספק, החלק הקשה ביותר בכל הסיפור הזה הוא להחזיק את עצמכם משך כל החג ולא להתנפל על הסיר . הריחות שנודפים ממנו יכולים להעביר אדם, במיוחד כזה שצם, על דעתו.

יש כאלה (אני) שאוכלים את המרק לאחר שזרו עליו קינמון. לעומתם, יש כאלה שנגעלים רק מעצם המחשבה על זה (האישה).

אל תפסלו, מקסימום תעשו ניסוי על כף אחת. לא טוב? לא נורא. המרק טעים גם בלי זה.

 

תמונות של תהליך ההכנה והתוצר המוכן יועלו לאחר החג.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

 

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פעם אימי ז"ל קנתה לי ספר נ-ה-ד-ר ששמו "בישול לגבר המשוחרר" של עמירם רביב ואשר שחם. אני משתמש בו עד היום.

אם אפשר להשיג אותו - הוא הדבר הכי טוב בתחום (חוץ מהאינטרנט, ששם יש המון מתכונים (ורק צריך לדעת איזה אתר מביא מתכון טעים ופשוט יחסית בהכנה). מעביר בצורה פשוטה ומלאת הומור מתכונים קלים ומסובכים (קצת, רק קצת), ממוצרים שיש בבית ממוצע, במנות קרב ובלי מאמץ של שעות (הוא גם גבר וגם בשלן, ויודע עם מי יש לו עסק).

"הוא יקנה את הספר לעצמו ולמען ירחיב דעת וכרס וייטב ללבו. היא תקנה את הספר בשבילו למען ייטב גם לה. מביצים ועד מרטיני, מקציצות עד אוסו בוקו - ספר הבישול לגבר הישראלי".

 

לענייני עוף מבושל (שיפור להצעת ברווז): כדאי לבשל עוף במים 10 דקות, בלי תוספות - זה מוציא שומנים - ואז לשפוך את המים, לשים חדשים ולהמשיך בבישול.

לשיפור משמעותי של הטעם והמרק שאפשר ליצור, כדאי לרפד את הסיר בירקות טריים (הטריות משמעותית לטעם): גזר, בצל, שורש, פטרוזיליה, קישוא. מספר הירקות לפי הכמות. אני מעדיף יותר בצל וגזר.

עצם למרק תוסיף המון ! ואל תבהלו מהמחיר של "רק עצם".

 

כבד עוף הוא הוקוס-פוקוס מהיר וקל להכנה ומה-זה-טעים. היא תרצה לבוא עוד פעם....

קושי: בדיחה/קל/בינוני/קשה/בגירה.

ידע מקדים: פעוטון מזל/בסיסי/חובב/שף/פרנקוס

משך בישול: 6-7 דקות

כלים מיוחדים: מחבת גדולה ועבה, כלי להפיכה והוצאה (נו, מי יביא שם או מק"ט?).

כ-4 כבדים למנה. שיהיה טרי או מופשר לגמרי, בסכין חדה לחתוך ולזרוק את האיחסה הלבן שחיבר אותו לתרנגולת,לפזר קצת קמח על צד אחד.

לחמם חזק שמן, לטגן בו טבעות בצל כמה דקות. אז להוסיף בין הבצלים את הכבד. כ-3 דקות כל צד. טיפה מלח לאחר שהופכים משביחה את הטעם. אפשר להוסיף למחבת פטריות או בשלב הסיום יין אדום.

לשים לב לחימום: חזק מידי לא טוב, חלש מידי לא טוב. לפי הכיריים בהם משתמשים. לא לשרוף אותו, חבל.

תוספות שמשתלבות טוב והוכנו קודם הן : אורז, פירה, פלחי תפוח אדמה ברוזמרין כמו הנ"ל(אבל לא צ'יפס). חלה טריה או לחמניה בצד הולכות טוב.

 

חסרון: הטיגון מתיז שמן וצריך לנקות את הכיריים בחודש הקרוב. מצד אחד עשיר בברזל, מצד שני גם בכולסטרול.

ילה גבר בא נראה! מר +1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רצועות חזה עוף בפטריות

אחד המתכונים שלמדתי מגיסתי בתקופה שלאחר הנישואין, כדי לגוון את הארוחות ולתרום לעשיה. מתכון מנצח גם היום, כשהילדים כבר בגיל חתונה בעצמם.

 

קושי: בדיחה/קל/בינוני/קשה/בגירה.

ידע מקדים: פעוטון מזל/בסיסי/חובב/שף/פרנקוס

זמן: כשעה +/-.

 

מרכיבים

בצל בינוני

2-3 חבילות חזה עוף (כ- 6-9 חתיכות חזה עוף)

קופסת שימורים של פטריות חתוכות או לחילופין סלסילת פטריות טריות

שקית אבקת מרק פטריות (רצוי קרופניק, לא חייב) או לחילופין 2 שקיות להכנת רוטב פטריות

שמן זית לטיגון. למי שלא אוהב, כל שמן בריא אחר

אין צורך בטיבול נוסף

 

ההכנה

- קוצצים את הבצל לקוביות.

- חותכים את חזה העוף לריבועים או רצועות ברוחב 2 ס"מ.

- אם משתמשים בפטריות חיות, יש לפרוס אותן.

- מטגנים את הבצל עד הזהבה, ומוסיפים עליו את רצועות העוף. מטגנים ביחד במחזורים עד שהעוף מקבל קצת צבע, לא יותר. כאשר נגמר סבב אחד של טיגון העוף, מוציאים, ומוסיפים עוף נוסף. לא לתת לבצל להשרף. ניתן לעשות גם איתו סבב נוסף, לא חייבים.

בשלב הזה אני סופג את השמן מן העוף שטוגן עד כמה שניתן.

- הרוטב: בסיר - אם משתמשים באבקת מרק, יש להשתמש בחצי מכמות המים הרשומה על השקית. אם משתמשים באבקת רוטב, יש להכין לפי הכמות הרשומה. כאשר הרוטב מגיע לרתיחה, מוסיפים אליו את העוף המטוגן, הבצל והפטריות, ומביאים לרתיחה תוך בחישה מידי פעם. מקטינים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה.

הערה - מאחר והרוטב סמיך, שימו לב ללהבה שתהיה קטנה, ולתת בחישה פעמיים שלוש במהלך הבישול.

 

אין תמונות, גמרו את הכל גם בשלב הטיגון, גם את הפטריות, ותוך כדי בישול.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שוקי אווז ברימונים.

 

מתכון קל ולא דורש ידע מקדים.

 

חומרים:

 

6 שוקי אווז

4 רימונים.

רבע כוס רכז רימונים

רבע כוס רוטב סויה

4 כפות דבש

רבע כוס עלי נענה טרייה קצוצים.

מלח ופלפל שחור.

 

אופן ההכנה:

 

ממליחים ומפלפלים את שוקי האווז, מסדרים בתבנית ומכסים בנייר כסף. מכניסים לתנור ל 3 שעות ב 150 מעלות.

 

מפרקים את הרימונים לגרעינים ומכניסים לסיר את גרעיני הרימונים, רוטב הסויה, הדבש, ורכז הרימונים ומבשלים על אש קטנה כשלושת רבעי השעה.

 

אחרי 3 שעות מוציאים את האווז מהתנור, שופכים את השומן מהתבנית ויוצקים את רוטב הרימונים. מחזירים לתנור לעוד כ 20 דקות בחום של 200 מעלות לא מכוסה.

 

בתיאבון.

תודה הגברת שרה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לענייני עוף מבושל (שיפור להצעת ברווז): כדאי לבשל עוף במים 10 דקות, בלי תוספות - זה מוציא שומנים - ואז לשפוך את המים, לשים חדשים ולהמשיך בבישול.

 

אני חושב שזה שלב קריטי בהכנת כל מתכון שכולל עוף לא מעובד. אני מרתיח את העוף במים עד להיווצרות הקצף המגעיל הזה, אז מוריד מהאש, שופך את המים ושוטף היטב את חלקי העוף.

 

כמובן שלפני הכל אני מנקה את חלקי העוף מסיבים, בלוטות, כלי דם וכיו"ב תוספות לא הכרחיות. את העור אני בדר"כ משאיר.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

 

Winston S. Churchill -

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למישהו יש מתכון טוב להכין בננה אוראו??? שייק כמו בתאילנד אני כל כך מתגעגע!

אני זוכר שיש אוראו , בננה , חלב קוקוס , ומין מי סוכר כאלו , מישהו יודע מה המים הלבנים האלה ששמים בכמות יפה בשייק?

אה כן ואם יש טוויסטים טובים לשייק אשמח לשמוע :)

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לאחר שעבדתי חצי שנה בטיטו בראבו,פיצריית פרימיום שלא הצליחה בירושלים כי בירושלים אוהבים מנה פלאפל ב10 שקל עם פחית קוקה קולה קרה ופלאפל עם טעם של שמן ברקס {טוענים אפילו שאם שמים פיתה בתוך השמן השחור הוא "בולעת" את הצבע וניתן להשתמש בשמן שוב!}

 

אוקיי.

המצרכים לפיצה מפשחתית בינונית {ארבע רבעים שמתאימים ל2 מבוגרים רעבים או 4 לא רעבים}

 

2 כוסות קמח שטיבל מיוחד לפיצה {באריזה לבנה עם צבעי דגל איטליה,ניתן למצוא בכל רמי לוי-רשום עליו קמח פיצה ופוק'צה}

כוס וחצי קמח פסטה {הוא גרגירי כזה ומי שמכיר את פיצה איטליה יראה שזה הקמח שהם עושים ממנו את הפיצה}

כפית שמרים יבשים

כוס וחצי חלב פושר

20 גרם חמאה ממוסת

כפית סוכר {עדיףהסוכר עם הגרגירים הקטנים יותר של סוגת}

קורט מלח

 

לזרוק הכל למעבד מזון עם וו לישה,תוך כמה דקות יהיה גוש בצק.

ללוש אותו ידנית לצורת כדור, ולהניח בתוך כלי אטום להתפחה של שעה וחצי שעתיים.

 

הרוטב:

היינו עושים כמויות אדירות אז קשה לי קצת לחלק את זה לכמות קטנה.

בגדול:

קופסת רסק עגבניות

קופסת עגבניות מרוסקות

חופן של בזיליקום

שום לפי הטעם

מלח

פלפל

להרתיח ולצמצם עד שיוצא רוטב אחיד ולא מיימי.

 

האפייה:

תנור רותח! על 300 מעלות ואם יש יותר,לא אכעס עליכם.

להניח את הפיצה על התחתית של התנור, ל2 או 3 דקות. המכת חום הזאת שהיא תקבל, יתר לה את הקריספיות.

אני אחר כך מעלה אותה לאמצע התנור ולבסוף נותן חצי דקה של גריל, ומעלה אותה הכי גבוה ליד הגריל. מה שיתן לה השחמה מדהימה.

לא לשכוח לבזוק מעט מלח גס על הפיצה לפני התנור +שמן זית בהשפרצה קלה.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

****מישהו יודע מה המים הלבנים האלה ששמים בכמות יפה בשייק?

 

חבר, אתה לא תאהב את מה שיש לי לספר לך...

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

 

Winston S. Churchill -

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שרשור מבורך, מכיוון שאני אוהב לבשל אני מבטיח לעלות מתכונים עם תמונות בערב, ברמת העקרון אני אוהב להמציא דברים אבל רוב המטבח אצלנו מבוסס על סטייקים :) זאת הארוחת לילה המאוחרת הכי טובה שאפשר לאכול.

314793_2234078883732_1000733012_32301309_1267929984_n.jpg

haters will hate

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מתכון קליל למנת פתיח מעולה:

 

פטריות ממולאות בבטטה (או משהו אחר)

קושי: בדיחה/קל/בינוני/קשה/בגירה.

ידע מקדים: פעוטון מזל/בסיסי/חובב/שף/פרנקוס

זמן: 60 דקות

 

מרכיבים:

סלסלת פטריות שמפיניון

שתי בטטות בינוניות

קצת חמאה, קצת חלב, קצת תבלינים

גבינה מגורדת כלשהי

 

הכנה:

א. חותכים את הבטטות לכמה חתיכות ומבשלים אותן במים בערך רבע שעה עד שהן מתרככות

ב. בינתיים מורידים לפטריות את הרגל ומנקים אותן כמו שצריך

ג. מורידים את הבטטה מהאש, מועכים אותה ביחד עם החמאה החלב והתבלינים לכדי פירה

ד. ממלאים את הפטריות עם הפירה בעזרת הידיים

ה. מפזרים גבינה למעלה

ו. אפשר להכין את זה מראש ולהשאיר אפילו ללילה, אבל הכי מומלץ להכניס מיד לתנור ולאפות בערך 20 דקות על חום בינוני עד שרואים שהגבינה נמסה.

ז. להוציא ולאכול מיד.

 

אזהרות והערות:

א. טעים רצח. להכין כמות כפולה ממה שחשבתם שצריך.

ב. אם אין בטטה אפשר להשתמש ברגליים של הפטריות (יש רק לחתוך אותן לחתיכות קטנות)

ג. אפשר להוסיף בוטנים או מה שבא לכם שמתאים.

ד. קל להכנה גם אם כל מה שאתם יודעים לעשות זה רק להכניס דברים שאמא הכינה לתוך המיקרו. נחמד גם לעשות את זה בזוג (לעוד דברים שנחמד לעשות בזוג - בפעם הבאה :-P )

 

תמונות:

אין לי, אבל עשיתי חיפוש קצר בגוגל ומצאתי את המתכון הזה בדיוק - רק עם כל מיני זיוני שכל בהתחלה

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פעם אימי ז"ל קנתה לי ספר נ-ה-ד-ר ששמו "בישול לגבר המשוחרר" של עמירם רביב ואשר שחם. אני משתמש בו עד היום.

אם אפשר להשיג אותו - הוא הדבר הכי טוב בתחום (חוץ מהאינטרנט, ששם יש המון מתכונים (ורק צריך לדעת איזה אתר מביא מתכון טעים ופשוט יחסית בהכנה). מעביר בצורה פשוטה ומלאת הומור מתכונים קלים ומסובכים (קצת, רק קצת), ממוצרים שיש בבית ממוצע, במנות קרב ובלי מאמץ של שעות (הוא גם גבר וגם בשלן, ויודע עם מי יש לו עסק).

"הוא יקנה את הספר לעצמו ולמען ירחיב דעת וכרס וייטב ללבו. היא תקנה את הספר בשבילו למען ייטב גם לה. מביצים ועד מרטיני, מקציצות עד אוסו בוקו - ספר הבישול לגבר הישראלי".

 

לענייני עוף מבושל (שיפור להצעת ברווז): כדאי לבשל עוף במים 10 דקות, בלי תוספות - זה מוציא שומנים - ואז לשפוך את המים, לשים חדשים ולהמשיך בבישול.

לשיפור משמעותי של הטעם והמרק שאפשר ליצור, כדאי לרפד את הסיר בירקות טריים (הטריות משמעותית לטעם): גזר, בצל, שורש, פטרוזיליה, קישוא. מספר הירקות לפי הכמות. אני מעדיף יותר בצל וגזר.

עצם למרק תוסיף המון ! ואל תבהלו מהמחיר של "רק עצם".

 

כבד עוף הוא הוקוס-פוקוס מהיר וקל להכנה ומה-זה-טעים. היא תרצה לבוא עוד פעם....

קושי: בדיחה/קל/בינוני/קשה/בגירה.

ידע מקדים: פעוטון מזל/בסיסי/חובב/שף/פרנקוס

משך בישול: 6-7 דקות

כלים מיוחדים: מחבת גדולה ועבה, כלי להפיכה והוצאה (נו, מי יביא שם או מק"ט?).

כ-4 כבדים למנה. שיהיה טרי או מופשר לגמרי, בסכין חדה לחתוך ולזרוק את האיחסה הלבן שחיבר אותו לתרנגולת,לפזר קצת קמח על צד אחד.

לחמם חזק שמן, לטגן בו טבעות בצל כמה דקות. אז להוסיף בין הבצלים את הכבד. כ-3 דקות כל צד. טיפה מלח לאחר שהופכים משביחה את הטעם. אפשר להוסיף למחבת פטריות או בשלב הסיום יין אדום.

לשים לב לחימום: חזק מידי לא טוב, חלש מידי לא טוב. לפי הכיריים בהם משתמשים. לא לשרוף אותו, חבל.

תוספות שמשתלבות טוב והוכנו קודם הן : אורז, פירה, פלחי תפוח אדמה ברוזמרין כמו הנ"ל(אבל לא צ'יפס). חלה טריה או לחמניה בצד הולכות טוב.

 

חסרון: הטיגון מתיז שמן וצריך לנקות את הכיריים בחודש הקרוב. מצד אחד עשיר בברזל, מצד שני גם בכולסטרול.

 

קחו בחשבון - המתכון אינו כשר.

 

מציע להוסיף גם כשר/לא כשר למתכונים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים


×
×
  • תוכן חדש...