Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7461 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל חברי הפורום שלום רב,

בקרוב אני מתכוון לפתוח את המנוע של אנסטסיה ולהחזיר אותו לעבוד על 4 בוכנות (ולא 3 כמו היום). על הדרך החלטתי להעיף את הגיר אוטומט 3 הילוכים המעפן לעזאזל.אני מכיר מישהו שכבר עשה את הפרויקט הנ"ל ולפי מה שהבנתי ממנו זה מאוד פשוט. עכשיו נשאר לי רק למצוא גיר ופה הבעיה. להשיג גיר 4 הילוכים זה קלי קלות אבל זה לא מספיק. באיזבל אני מתעצבן שאין לי הילוך חמישי במהירויות גבוהות אבל אני בטוח אשתגע ללא הילוך חמישי עם מנוע הרבה יותר חזק.

אז מה אנחנו מחפשים? גיר 5 הילוכים של אופל, חובה הנעה אחורית (לכן האופציות של אסטרה/קורסה/קדט נפסלות ישר כי הם הנעה קדמית). כל פיסת מידע שימושי תתקבל בברכה כי אני כבר התייאשתי מהחיפושים.

ד"א, בדקתי לגבי יבוא מחו"ל (שם כמעט כל המנטות כבר עברו הסבה ל-5 הילוכים) המחיר יקר מאוד.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אלעד ,

לפי מיטב ידיעתך ,

איזה גיר מתאים ?

מאיזה אופל ?

כי זה צריך להתאים למנוע .

המנוע כמו באסקונה עד שנת 82 אם אני זוכר נכון (חן פרחי אתה בסביבה ? )

ומה היה באופל GT ? לפני מיטב ידיעתי , גם גיר 4 הילוכים ידני .

ביי

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

ב-82 הגיעה האסקונה C שעברה להנעה קדמית. ב-GT היה גיר 4 הילוכים זהה למנטה.

כל גיר שמשודך לבלוק אלומיניום (סטרטר בצד שמאל, מנוע OHV) הנעה אחורית יתאים. הגיר של המנטה 1600 לא יתאים כי זה בלוק ברזל (סטרטר בצד ימין).

פורסם

אני בסביבה...

בקיצור,אתה צריך גיר של רקורד(נדיר ביותר)או של אומגה.

דווקא גיר של אומגה יהיה לך קל יותר למצוא,מפני שנימכרו בתחילת שנות ה 90' מוניות כאלו שצויידו במנוע טורבו-דיזל ותיבה ידנית בת 5 הילוכים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ראיתי כבר במספר אתרים שהלבישו על ווקסהול גיר של פורד.

חיפשתי מידע על פורד ונתקלתי בזה כמה פעמים באתרים שונים.

haters will hate

פורסם

ידעתי שהישועה תבוא מפן חרפי !!! באמת על האומגה עדיין לא חשבתי, בדגם האחרון (97 ומעלה) אני יכול להגיד לך בבטחון שאין אפילו אחת ידנית. אבל בדגמים הישנים אני בטוח שיש ידני, האמת השבוע ראיתי אחת במצב מדהים נוסעת בתוך צריפין, אפילו שאלתי את הבחור המבוגר שנסע בה אם הוא רוצה למכור אבל הוא לא היה מעוניין.

אתה בטוח שלרקורד היה 5 הילוכים? אני זוכר שהיה רק 4 (יש לי קטלוגים, אני אבדוק את העניין).

בנצי, אתה צודק חלקית. הגירים של פורד (קורטינה וסיירה) הם בעלי סטרטר בצד ימין שזה אומר שהם יתאימו למנועי בלוק ברזל של אופל. אבל לצערי המנוע שלי הוא מאלומיניום שזה אומר סטרטר בצד שמאל ולכן זה לא מתאים לי. אני כרגע מברר אולי גיר של BMW יתאים לי, יש פה מישהו שיודע באיזה צד הסטרטר במנועי BMW עם גיר 5 הילוכים?

פורסם

הגיר של האופל בתמונה יתאים ?? אין לי מושג איזה דגם זה.

אופיר

תמונה017.jpg

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
היא נראית כמו קורסה, הנעה דקמית, גיר לא מתאים.

בנצי זה בטוח לא קורסה, אני מכיר את הקורסה משנות השמונים, זו גדולה בהרבה, היא קצת גדולה יותר מהאסקונה של שנות השמונים.

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

זה מה שנראה לי מוזר, הצורה הכללית היא של קורסה, למרות שהפרונט שטוח יותר.

אם שמים את האצבע על הבאגאז' היא נראית כמו קדט מתחילת שנות ה80.

haters will hate

פורסם
אני כרגע מברר אולי גיר של BMW יתאים לי, יש פה מישהו שיודע באיזה צד הסטרטר במנועי BMW עם גיר 5 הילוכים?
המתנע נמצא בצד ימין (אם אתה עומד מול האוטו).

לBMW יש בדגמים הישנים 2 סוגי גיר: אחד למנוע הM20 (שישה ציל' קטן), ואחד למנוע הM10, והM30 (שישה ציל' גדול, וארבעה ציל').

אני מניח שמד המהירות ברכבך מונע ע"י כבל. אם לא - זכית.

אם כן - יקח לך "קצת" זמן למצוא גיר 5 מהירויות שיתאים (אני, לדוגמא, קניתי לפני כ8 חודשים רכב שלם רק בגלל הגיר הנ"ל...).

בברכה,

שמוליק.

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

• תוכן חדש...