Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7461 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בעבר פניתי לחבריי הפורום בחיפושיי אחר ווספה GS.

אני יודע שהסיכויים קטנים,אבל שווה בכל זאת .

כל מי שיודע כל פרט,אפילו קטן. מוזמן לפנות אליי כאן או בהודעה פרטית.

תודה מראש,

לירון

*תמונה להמחשה:

1.jpg

פורסם

פעם הייתה כזאת למכירה אצל בני בייקר, אינני יודע, מה עלה בגורלה בסוף (טוב, כמובן, שלא משהו רע:wink: ). כדאי לך לשאול את בני באמת - הוא מומחה למצוא דברים מוזרים (אבל גם המחירים יהיו בטח בהתאם).

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
שלום לכולם.

בעבר פניתי לחבריי הפורום בחיפושיי אחר ווספה GS.

אני יודע שהסיכויים קטנים,אבל שווה בכל זאת .

כל מי שיודע כל פרט,אפילו קטן. מוזמן לפנות אליי כאן או בהודעה פרטית.

תודה מראש,

לירון

-------------------------------------------------------

איזה נפח אתה מחפש 150 cc או 160cc ? כי שני הדגמים היו קיימים בארץ!

פורסם

VESPA GS -ההסיטוריה מאת גבי יריב:wink: :

הGS הראשונה הגיע לארץ בשנת 63-64.

עד אז כל הווספות שהיו בארץ היו עם נפח מנוע 150 וקוטר הגלגל שלהם היה 3.50 על 8.

כלומר הווספות היו נמוכות יותר וחלשות יותר מהGS.

בשנת 63-64 הגיעה לארץ ווספה שמתנוסס עליה סמל הGS. הGS נחשבה לנפח 1.75 למרות שנפח מנועה היה 1.60.

הדגם נחשב דגם ספורט,מנוע גדול ומחוזק,הקוטר של הגלגים היה 3.50 על 10(כמו של היום),יחסית לאז הייתה מאד גבוהה וכנפיה היו רחבות.

במבט אלייה הבנת ישר שלא מדובר בעוד ווספה,לידה כל הווספות נראו קטנות.

כדי לתת לה יותר כוח ומהירות ,מערכת הזרקת הדלק הייתה ישירה לתוך ''ראש המנוע'',ולא כפי שהיה מקובל באותו זמן הזרקה מחלקו התחתון של המנוע(כמו היום).

הווספה עצמה הייתה מאד מהירה במושגים של אז.הווספה הציבה סטנדרט חדש .

כמו כל דבר טוב גם לה היה חיסרון .

במשך הזמן התסבר שבנסיעה מהירה לאורך זמן,המנועים היו ''נתפסים''.

הדלק שהיה מוזרק לראש המנוע היה קר,וכאשר הוזרק לבוכנה החמה גרם לעיוות של הבוכנה ולהתפשטות לא אחידה .

אי לכך ייצורה הופסק בשנת 65.

למרות זאת ,אני כילד צעיר החובב ווספות שרואה לראשונה מפלצת בלבן כזו עוברת לידי,לבי החסיר פעימה.

במשך השנים הזיכרונות עולים,הגעגועים גוברים(למרות שלא הייתה בבעלותי,למכר היה כזו ונסעתי עליה מספר פעמים).

מקווה שיום יבוא,ואני יזכה להגשים גם את החלום הזה....

גבי יריב

פורסם

ועוד מספר תוספות לעניין ה-GS (גראנד ספורט) - אכן שווקה בארץ מ-1962 ונפח מנועה 160 סמ"ק - יש לה חישוק 10 אינץ סימטרי (משמע שני חלקיו שווים - להבדיל מחישוק של ספרינט או ראלי שאינו סימטרי). כמו כן יש לה תא חפצים/כפפות קידמי.

בכל מקרה אין להן הזרקה אלא קרבורטור והצתה ע"י פלטינות (החל ב-1974 הוכנסה הצתה אלקטרונית בראלי 200).

ב-1965 הוחלפה ע"י ה-SS (סופר ספורט) בעלת נפח מנוע של 181 סמ"ק שגם לה חישוק לא סימטרי.

ה-GS יוצרה ושווקה החל מאצע שנות החמישים (לא בארץ) עם חישוקי 10 אינץ ומנועי 150 סמ"ק.

ה-GS היא ווספה נדירה ומאד נחשקת ע"י אספנים - ישנם מספר פרטים כאלו בארץ - חלקן בידי אספנים וחלקן אף נוסעות מידי יום (לצערי לרובן הוחלף המנוע המקורי בנפח 160 סמ"ק למנועי ספרינט 150 סמ"ק.

לסיכום בהצלחה באיתור GS....

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

ירון,מספר הערות להערות שלך.

אם מישהו רוצה לתקן,שיתקן בצורה נכונה ולא שגוייה.

ועוד מספר תוספות לעניין ה-GS (גראנד ספורט) - אכן שווקה בארץ מ-1962

ונפח מנועה 160 סמ"ק - יש לה חישוק 10 אינץ סימטרי (משמע שני חלקיו שווים - להבדיל מחישוק של ספרינט או ראלי שאינו סימטרי). כמו כן יש לה תא חפצים/כפפות קידמי.

שיווקה החל בסוף שנת 63 ,ונחשב כדגם של 64,וייצרו אותה עד 65.

בכל מקרה אין להן הזרקה אלא קרבורטור והצתה ע"י פלטינות (החל ב-1974 הוכנסה הצתה אלקטרונית בראלי 200).

הכוונה לא הייתה להזרקת דלק במובן המקובל של המילה,אלא שהדלק נזרק\נשפך מהקרבורטור שהיה מותקן מעל ראש הצילינדר.

ב-1965 הוחלפה ע"י ה-SS (סופר ספורט) בעלת נפח מנוע של 181 סמ"ק שגם לה חישוק לא סימטרי.הווספה SS יוצרו בשנת 66-68.

ה-GS יוצרה ושווקה החל מאצע שנות החמישים (לא בארץ) עם חישוקי 10 אינץ ומנועי 150 סמ"ק.

לא נכון.כל הווספות היו עם גלגלים קטנים ,חישוק 8 אינץ'

ה-GS היא ווספה נדירה ומאד נחשקת ע"י אספנים - ישנם מספר פרטים כאלו בארץ - חלקן בידי אספנים וחלקן אף נוסעות מידי יום (לצערי לרובן הוחלף המנוע המקורי בנפח 160 סמ"ק למנועי ספרינט 150 סמ"ק. עם זה קשה לי להתווכח או להסכים,כי עדיין לא זכיתי לראות ווספה כזו על כבישי הארץ.למרות שאני נוסע הרבה על הכבישים. אם יש לך הוכחה לקיומן של הווספות הנ''ל אשמח לראותן.

לסיכום בהצלחה באיתור GS....

תודה רבה!!!
פורסם

מה שנאמר לפניי כאן נכון אכן הדגם הזה הוא מיוחד, בנוסף קיימים על הכלי איבזורים ותוספות שלא קימים בדגמים אחרים.

ידוע לי בודאות כי יובאו לארץ גם דגמי GS150 אולי לא במיספרים גדולים אבל היו.

ה150 היה זהה ל160 רק אם מערכת חשמל על מצבר,ומפסק על הפנס.

פורסם

לירון חבל שאתה מתקן אותי מבלי שבדקת את העובדות!!

1. ה-GS בגירסה שאתה מחפש שם/מספר הדגם שלה הוא VSB1T - והיא יוצרה בדיוק בין השנים 1962-1964 כפי שציינתי.

2. ה-SS או עפ"י שם/מספר הדגם שלה - VSC1T - יוצרה בדיוק בין השנים 1964-1968.

3. ה-GS (על גירסותיה) יוצרה בין השנים 1955-1964 - ת מ י ד עם גלגלי 10 אינץ!

4. אני רואה מידי יום GS נוסעת בכבישי דרום ת"א - ואני אף יודע היכן היא חונה!!

"אם מישהו רוצה לתקן,שיתקן בצורה נכונה ולא שגוייה." - עם הציטוט הנ"ל שלך אני מסכים ומקווה שתפנים היטב את תוכנו.

מקווה שלמדת משהו....

פורסם

אני בטוח לגביי כל מה שאמרתי,הטעות היא אצלך.

הדגם לא יוצר בשנת 62,אי לכך כל מה שאמרת אינו נכון.

וגם את הSS ייצרו רק בסוף 65 ונחשבה כדגם 66.

פורסם
אני בטוח לגביי כל מה שאמרתי,הטעות היא אצלך.

הדגם לא יוצר בשנת 62,אי לכך כל מה שאמרת אינו נכון.

וגם את הSS ייצרו רק בסוף 65 ונחשבה כדגם 66.

היות וחברת פיאגיו יצרנית ווספה היתה מסודרת מבחינת רישום הדגמים ומספרי השילדה שלהם, מצ"ב קישור לנוחותך - http://www.scooterhelp.com/serial/ves.frame.serial.numbers.html

הצב בו מספר דגם ומספר שילדה (רמז - ווספה בדר"כ מתחילה את מספרי השילדה ב-1001 או מעט יותר).

וספה SS - מספר דגם - VSC1T

וספה GS - מספר דגם - VSB1T

מספרי שילדה - הכנס כל מספר מעל 1001

לאחר שתערוך בדיקה - התנצלותך תתקבל בברכה.....

• תוכן חדש...