Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התנעה של חיפושית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7483 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם! :wave2:

לאחרונה רכשתי חיפושית גרמנית 1285 שנת 73'.

בחיפושי באינטרנט אחרי מידע רלוונטי לדגם הזה, נתקלתי בסריקה של ספר-רכב של חיפושיות שנת 73', שבו נכתב:

.Do not try to warm up the engine by letting it idle with the car stationary"

"Drive off immediately and maintain moderate speed untill the engine is warm

כלומר, אין לחמם את האוטו בעמידה, אלא להתחיל בנסיעה במהירות סבירה עד שהמנוע מתחמם.

מהבעלים הקודמים של האוטו שלי הבנתי שבהתנעה עלי לחמם את המנוע בעמידה, עם מעט גז, ולנסוע רק כשהוא חם מספיק ואינו כבה.

מה מומלץ לעשות? מה הסיבה לשוני בגרסאות?

תודה מראש לכל העוזרים :smile:

יום אחד גם לי תהיה אוסטין אלגרו 1.3 שנת 78,

עם תא נוסעים אפוף עשן ומאורר שחותך אצבעות... :roflmao:

ורדה הוריאנט *כבר לא* מחכה לחלקים מברזיל... (הגיעו בשלום)

פורסם

היי גיא ,מה שלומך ?

תתחדש עבור הקניה העגולה שלך..

לגבי חימום הרכב מה שמצויין בספר הרכב נכון ותקף

מלפני 30 שנה ויש חבר'ה שיגידו שחובה לחמם את

הרכב לפני נסיעה כשהמנוע קר.

קח בחשבון שהמוכר אמר לך לחמם את הרכב כשהמנוע

קר מפני שהוא יודע ומכיר את הרכב וידוע לו שהצ'וק האוטומטי

לא עובד לכן המליץ לך לחמם עם נגיעות קלות בגז ובמיוחד בחורף

שהמנוע קפוא מקור.

לדעתי צריך לחמם את מנוע הרכב לפני נסיעה כשהמנוע קר

שוב תתחדש ותהנה מהרכב.

ביי דרור.

דרור בננה.

אוף נישברה לי ביצה ,נו טוב אני הולך לשטוף ידיים.

DrorBANANA site

פורסם

שניכם צודקים

הספר מדבר על מנוע אורגינאלי(STOCK) שבא במקור עם טרמוסטט, הטרמוסטט בחיפושיות יושב בתוך המניפה . כשקר הטרמוסטט סגור וכל הרוח של המניפה לא נזרקת על הצילינדרים ואין פעולת קירור לכן מומלץ להתחיל פשוט לנסוע וככה עם ההתחממות הטרמוסטט נפתח(הוא בנוי בצורה כזאת שיש לו כמו מין תריסים שנפתחים).

בארץ ישראל שהיא מדינה חמה החליטו רוב המכונאי רכב הישראלים לא יודע בהמלצתו של מי לפרק את אותה מערכת צלעות ולזרוק לפח משתי סיבות.

הראשונה היא שלאחר שנים של הזנחה יש מצב שאותו טרמוסטט יתפס במצב סגור בגלל ליכלוך ואז המנוע שלך נהיה טוסט, והשניה היא כדי להגביר עוד יותר את הקירור בקיץ כי הצלעות של התריסים הללו חוסמות קצת את האויר שנזרק גם כשהן פתוחות.

לפי דעתי עדיף להשאיר את המנוע עם הטרמוסטט וככה גם ממליצים כל החברה בפורומים ובספרים בחו"ל.

אני אישית נוסע בלי טרמוסטט כי כשהאוטו הגיע לידיים שלי כבר פירקו אותו ממנו... חימום של דקה של המנוע לא אמור להזיק כל עוד הוא נעשה בחוכמה , פשוט צריך להתניע את האוטו ולא לגעת בגז פשוט לתת לו לעבוד הצ'וק האוטומטי בקרבוטור אמור להרים את הטורים ולאט לאט להיפתח.

תתחדש

פורסם

הנזק הנגרם למנוע בשעת התנעה שווה לנסיעה של כמה מאות ק"מ בכל פעם, מכמה סיבות:

1. במשך המתנה ממושכת יורד שמן המנוע לאגן הניקוז ומיצטבר שם, בגלל כוח המשיכה, אין מה לעשות.

2. המנוע מתקרר והמתכת מתכווצת כולל שרוול הבוכנה והבוכנה הרינגים שהם קפיציים משתחררים מעט

ונוגעים בדפנות השרוול-תקין, אין מה לעשות.

3. בעל הרכב מגיע, ומתניע את הרכב במצב הזה, חוסר השמן (התנקז לאגן) והשרוול המכווץ (המתכת

הקרה) חוברים יחדיו ונוצר מצב שבשניות הרשונות עולה הבוכנה ויורדת מס' פעמים כאשר השימון אינו

אופטימלי והמתכת בשיא השלילי שלה בקירבת המתכות (רינגים שרוול)-יש מה לעשות:

א. להשתמש בשמן איכותי ונקי-ככל שהשמן איכותי יותר ונקי פחות לכלוך מיצטבר על דפנות השרוול

והשמן עדיין יעיל קר.

ב. יש להניח למנוע לעבוד בטורים נמוכים ככל שניתן על מנת למנוע שחיקה מוגברת ותנועות מיותרות

של הבוכנה לפני התערבות משאבת השמן.

ג. יש לדאוג שמשאבת השמן עובדת במיטבה המעברים נקיים ואין היצטברות ליכלוך באגן השמן

ממנו שואבת המשאבה את השמן למנוע.

ד. אין להפעיל את המנוע בתנועות קצובות (ווום וום וום וום) אלה בתנועה אחת רציפה הכי נמוכה

האפשרית בסיבובי המנוע.

*כל מנוע והקריזות שלו פשוט ללמוד אותו ולנהוג על פיו-בהצלחה רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

תודה על התגובות! :wink:

בהמשך למה שנאמר, כמה הערות נוספות ברשותכם.

- כשאני מתניע את האוטו ולא נוגע בגז כלל, הוא לא "מחזיק" וכבה.

- כשאני מתניע ולוחץ על הגז, אפילו מעט, הטורים מתחילים לעלות ואני נאלץ לשחרר כשהסל"ד עולה

(כך שבעצם נוצר מצב של תנועות קצובות).

- באותו הספר שהזכרתי קודם, יש אזכור לצ'וק אוטומטי שמופעל ע"י לחיצה של דוושת הגז עד סוף מהלכה ושחרורה (כל זה נעשה לפני שמתניעים).

כלומר, בימים קרים (כמו היום למשל) האם יש לבצע הפעלה של הצ'וק האוטומטי בשיטה הנ"ל?

ובימים יותר חמים, האם יש לבצע התנעה עם מעט גז ככל הניתן?

מצורפת תמונה, מימים חמים יותר8-)

IMG_08668.JPG

פורסם

תפקיד הצ'וק הוא לתת תערובת עשירה יותר בחמצן על מנת להפוך את הפיצוץ בבוכנה לקל יותר כאשר המנוע קר, ברכבים ישנים יש צ'וק ידני, משיכה של כפתור מתוך האוטו או ע"י לחיצה של דוושת הגז עד לסוף ואז להניע. פעולה ממושכת עם צוק גורמת לתערובת עשירה מדי ולפיח במנוע, לכן מיד שהמנוע עובד סדיר יש לסגור את הצ'וק...לכל מנוע הקריזות שלו..הג'אווה שלי היתה זקוקה לבעיטה אחת בקיק עם צ'וק ובבעיטה השניה ללא צ'וק היתה מניעה כל אופציה אחרת היתה מחייבת סידרת בעיטות רבה יותר...המיני היתה אוהבת להניע עם חצי צ'וק לשניות הראשונות ואז סגירה כמה מכות גז קלות וזהו....לאט לאט תילמד ע"י מחקר ותהייה מה המנוע שלך מעדיף....כמו חיית מחמד-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
לאט לאט תילמד ע"י מחקר ותהייה מה המנוע שלך מעדיף...

מכת פטיש 5 ק"ג לפני כל התנעת בוקר קרה (לפחות ככה זה אצלי. נו טוב... זה ראש ברזל :wink: )

חיפושית מדהימה!

יש לה קוים ממש יפים.

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם
תפקיד הצ'וק הוא לתת תערובת עשירה יותר בחמצן על מנת להפוך את הפיצוץ בבוכנה לקל יותר כאשר המנוע קר

עשירה יותר - בדלק. דוקא אויר (וחמצן) יש פחות.

:turn-l:
פורסם
תודה על התגובות! :wink:

בהמשך למה שנאמר, כמה הערות נוספות ברשותכם.

- כשאני מתניע את האוטו ולא נוגע בגז כלל, הוא לא "מחזיק" וכבה.

- כשאני מתניע ולוחץ על הגז, אפילו מעט, הטורים מתחילים לעלות ואני נאלץ לשחרר כשהסל"ד עולה

(כך שבעצם נוצר מצב של תנועות קצובות).( מצב סביר ותקין)

- באותו הספר שהזכרתי קודם, יש אזכור לצ'וק אוטומטי שמופעל ע"י לחיצה של דוושת הגז עד סוף מהלכה ושחרורה (כל זה נעשה לפני שמתניעים).[ אכן כן זה הדרך להתניע, בהתנעת מנוע קר]

כלומר, בימים קרים (כמו היום למשל) האם יש לבצע הפעלה של הצ'וק האוטומטי בשיטה הנ"ל?

ובימים יותר חמים, האם יש לבצע התנעה עם מעט גז ככל הניתן?

מצורפת תמונה, מימים חמים יותר8-)

בכל מזג אוויר,יש ללחוץ על דוושת הגז עד לסוף, פעם אחת בלבד,עד סוף מהלכה ושחרורה,

ומיד להתניע, אין צורך לחמם, אך יש להמתין כעשרים שלושים שניות במקום, לפני תחילת נסיעה

איטית בהילוך נמוך ללא מאמץ הרכב!

בזמו ההתנעה, חשוב ומומלץ להסתכל על לוח השעונים, ולראות אם מורת לחץ השמן כבתה

תוך שניה מרגע התנעת הרכב!

פרטים נוספים לגבי חיפושית ודרכי הטיפול בה, ושלל עצות מבעלי חיפושית,תוכל לקבל בפורום חיפושיות ב"תפוז"!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

חיפושית מדהימה!

יש לה קוים ממש יפים.

תודה! החיפושית עברה פחחות וצבע לא מזמן. אני משתדל לכסות אותה כשניתן כדי לא למשוך את גנבי הסמלים ומשאירי המזכרות (בד"כ עם מפתח :evil: ).

הי גאי,

באיזה אתר מצאת את המידע ממנו הציטוט בהודתך הראשונה?

את הספר כולו ניתן למצוא בקישור הזה (פורמט PDF):

http://www.thesamba.com/vw/archives/manuals/t1_1973owners.php

אתר מעניין מאד עם מידע רב על החיפושית והדגמים המבוססים עליה.

ובחזרה לצ'וק,

תודה רבה לכל המסייעים, אכן השיטה של לחיצה על הגז ושחרורו פועלת, וההתנעה הפכה קלה יותר.

ההקבלה לחיות מחמד נכונה מאד... הכל עניין של זמן ונסיון.

פורסם
בכל מזג אוויר,יש ללחוץ על דוושת הגז עד לסוף, פעם אחת בלבד,עד סוף מהלכה ושחרורה,

ומיד להתניע, אין צורך לחמם, אך יש להמתין כעשרים שלושים שניות במקום, לפני תחילת נסיעה

איטית בהילוך נמוך ללא מאמץ הרכב!

צביקה ידידי.

אני לא מפקפק בידע המקצועי שלך אבל אני חושב שהתגובה של רן יותר רלוונטית.

לאט לאט תילמד ע"י מחקר ותהייה מה המנוע שלך מעדיף....כמו חיית מחמד-רן
כל רכב וההתנעה שלו.

אני (בסובארו) לוחץ 3 לחיצות על דוושת הגז. פותח חצי צ'וק מניע את המנוע וסוגר את הצ'וק אחרי מספר שניות. 2 דקות לחימום ונסיעה מהנה :-P.

אלון מניע את מנוע הסובארו שלו מספר פעמים עד שהמנוע מיתייצב מתחמם ואז מתחיל לנסוע.

האסקורט שהיתה לי 2 לחיצות על דוושת הגז התנעה עם צ'וק פתוח וסגירה של הצ'וק מייד כשהמנע מניע אם לא המנוע היה נכבה.

משה.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם
צביקה ידידי.

אני לא מפקפק בידע המקצועי שלך אבל אני חושב שהתגובה של רן יותר רלוונטית.

כל רכב וההתנעה שלו.

אלון מניע את מנוע הסובארו שלו מספר פעמים עד שהמנוע מיתייצב מתחמם ואז מתחיל לנסוע.[ לא תקין]

האסקורט שהיתה לי 2 לחיצות על דוושת הגז התנעה עם צ'וק פתוח וסגירה של הצ'וק מייד כשהמנע מניע אם לא המנוע היה נכבה.[ גם לא תקין]

משה.

משה ידידי שלום רב!

שכחת פרט חשוב מאד. מדובר בחיפושית בעל צוק אוטומטי ,חשמלי, אשר על מנת להכניסו לפעולה

יש ללחוץ פעם אחת על דוושת התאוצה, על מנת לגרום למצערת הצוק להסגר, ומנזגנון הגברת סלד

סרק, של הצוק להכנס לפעולה, וזאת בניגוד לרכבך הסובארו שבו שהצוק ידני, והשליטה עליו היא מכנית, בעזרת משיכת כבל!

דרך אגב ברכבך לחיצה על דוושת התאוצה ,מיותרת ואף גורמת נזק, בהחדרת דלק מיותר לסעפת היניקה, עוד לפני הדלקת הרכב, וגורמת לדלול השמן בדלק, לבזבוז דלק, ועלולה לגרום להצפת הרכב בקור!

בתור ספורט נסה מחר בבוקר להניע אותו בעזרת משיכה חלקית עד ללשלושת רבעי ממהלכו, והתחל לנסוע עם צוק ללא חימום הרכב, בנסיעה איטית, והחזר את הצוק לאחר שתי דקות, מבטיחך שהרכב יניע במכה הראשונה, ולא יתכבה, ותוכל להתחיל מיד בנסיעה!

נסיעה טובה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...