Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7483 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לצערי לא יכולתי להגיע להרצאה אבל כמובן שהתעדכנתי מחברים שהיו שם.

לפי מה שהבנתי ביטלו את הקטע של חובה לעבור טסט בשביל להעביר בעלות בתנאי שהקונה יצהיר ברגע הקניה שהוא מודע לכך שהוא קונה רכב ללא טסט.

אני רוצה להעביר בעלות על אנסטסיה (מנטה 83) שכבר כמעט שנתיים ללא טסט, יש לי תעודת זהות של הבעלים עם יפוי כח. האם חובה שהבעלים יהיה נוכח בהעברת הבעלות (הבחור גר באילת, קצת הרבה רחוק)? מכיוון שאני קונה את האוטו ואין לי בעיה להצהיר שאני יודע שהרכב ללא טסט.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

"שושן-אדום"

התקנה הזו אינה חדשה כלל וכלל, אך היא נכונה רק לגבי רכבים אשר הוגדרו כ"רכב-אספנות".

כך שאת ה"מנטה" לא תוכל לגאול במצב דהיום.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

נכון שהתקנה לגבי רכבי אספנות אינה חדשה. לא דובר להרחיב אותה גם לרכבים חישים יותר, שאינם רכבי אספנות, ובתנאי שהקונה יצהיר במשרד הרישוי שהוא מודע לכך שהרכב ללא טסט?

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

זהו, שעד לפני כמה שנים כלל לא הייתה קיימת בעיה כזאת - היית בא עם הבעלים לדואר, ומעביר בעלות, לא משנה עם או בלי טסט, רק שאין מיגבלות ברישיון. אבל, כמובן המחוקקים שלנו היו חייבים לקלקל, ועכשיו זה בלתי אפשרי - לרכב, שאינו מוגדר רשמית "אספנות" (ללא קשר לגיל) אין אפשרות להעביר בעלות ללא טסט בתוקף (אפילו אגרה לא מספיקה, מה שמרגיז עוד יותר).

הלוואי, שניתן היה להעביר בעלות ללא טסט, ורצוי עוד יותר - גם אם יש חובות רישוי - גם ככה, ברגע שרכב מגיע ל"אספנות" הכל מתבטל, ואם לא - אין לי בעיה "להשלים", מלבד שאדע, שאני משלם כבר על האוטו שלי, ולא של מישהו, שאפילו תאורטית יכול להחליט, כבר אחרי ששילמתי, שלא בא לו למכור לי את האוטו!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אחת הסיבות שחוקק החוק הנ"ל היתה כי במקרים רבים היה מעורב רכב יקר בתאונה קשה, הרכב נימכר ושופץ ברמה כזאת או אחרת ללא פיקוח.... הבעלים ידע כי הרכב לא יעבור טסט בגלל סיבות בטיחותיות, אבל מכר את הרכב לאדם תמים.... משזה שהגיע לעבור טסט גילה כי הרכב שקנה מורד מהכביש, לפעמים ללא יכולת לחזור חזרה....כמובן שאת המוכר כבר נשאה הרוח...

סיבה שניה, היא לעודד העברת טסט לרכב , אם מסיבה כל שהיא רכב הוא ללא טסט והבעלים מנסה למכור אותו על מנת שלא להנציח את המצב הקים יהיה מחויב למכור את הרכב כשהו במצב ביטחותי סביר....

סיבה נוספת, מכירת רכב לאדם תמים כשהו במצב ביטיחותי גרוע במחיר מלא , ואילוץ הקונה התמים להשקיע סכומים נוספים בשעת תיקון הליקויים...

במקרה הזה החוק מיטיב עם האזרח התמים-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

הבעיה, שזה רק על הנייר - כולנו מכירים אמירה, שאי-אפשר להציל, את מי שלא עוזר להצלתו! הרי ברור, שה"תיקון" הזה לא הוריד את הכמות ה"קומבינות", אלא פשוט גרם לעליה ברמה של הקומבינטורים... אם בן-האדם מספיק טיפש, כדי ליקנות רכב מפוקפק מאנשים מפוקפקים, ועוד במחיר מלא, וכל זה אפילו מבלי לוודא, שהרכב תקין/ניתן לתיקון - אז סליחה, לדעתי מגיע לו להידפק! ולא לי, ולא למאות אנשים אחרים, שבסה"כ רוצים לקחת אפילו בחינם אוטו "גרוטאה" לשיפוץ ממושך ולא מעוניינים לעלתו לכביש, אולי בכמה שנים הקרובות, אבל מפחדים, ובצדק, להשקיע כסף במשהו, שלא שייך להם רישמית!

ואגב, לדעתי, ה"תיקון" הזה רק גורם לתוצאה ההפוכה - יותר אנשים נידפקים, כי, הרי עכשיו בן אדם בטוח, שלפחות תאורתית לא יעשו עליו "קומבינה", אבל כולנו יודעים הרי, שלא כך הדבר!

אם כבר - אז לפחות, נניח ולא יהיה בצורה גורפת, אבל לפחות שיהיה ניתן לעשות העברה, כולל עם חובות וללא טסט, בכפוף לחתימה על ההצהרה בסיגנון "ידוע לי, כי הרכב ניקנה ללא טסט ובמצב לא תקין, ולא יעלה לכביש לפני שיתוקן לרמה בטיחותית הנידרשת, כל החובות יושלמו והרכב יעבור טסט"!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

מכובדי

כידוע לך החיים הם לא שחור ולבן אלה הרבה גוונים ונקודות מוצא...כאשר אתה מבקש לבחון משהו אינך יכול לעשות כשרק אתה ניצב במרכז....רוב רוכשי הרכב אבי, ידידיו, שכני,סבתא ננה ורבים אחרים, אינם בעלי אורנטיצה מכנית, או הבנה מוטורית כל שהיא... וכאשר הם נגשים לקנות רכב אין להם שום מערכת הגנה מפני נוכלים, רמאים, וסתם חוסר ידע, בדיוק לשם כך הוקמו מכוני הבדיקה, ומערכות הגנה נוספות, לתת הגנה בסיסית לאנשים אלה...בדיוק כפי שהמחשב שרכשת הגיע עם תוכנית הגנה בסיסית, שעליה הוספת (בתשלום, אין לי ספק!) מערכות הגנה נוספות....כיוון שהתוכנית הבסיסית אינה יכולה לכסות את כל הרעות החולות, נכון הדבר גם לגבית תכניות ביטוח למניהם בהם אתה מקבל הגנה בסיסית ומוסיף נוספת בתשלום על פי רצונך. רכב עם טסט אינו ערובה לכלום אבל באופן תיאורתי, רכב כזה במיוחד בחודשים הראשונים שאחרי הטסט אמור לתת הגנה בסיסית ולספק ביטחון לכל משתמשי הדרך...אדם בר דעת לפי סיום מועד הטסט המתכוון למכור את רכבו ויודע שלא יוכל למוכרו ללא טסט..ידאג לתיקינותו, לעומת זאת עם ניתן היה להעביר רכב ללא טסט איזה תמריץ יהיה לו לשמור על תקינות הרכב?-שוב אלה רק חלק מהסיבות-רן

פורסם

סבבה! שימכור אותו לא תקין מצידי! תן לי סיבה אחת הגעיונית למישהו, שלא נעל מוחלט, ליקנות רכב במחיר מלא ללא טסט/בדיקה ממש מעמיקה (שלא תעשה ע"ידו אפילו, אלא ע"י מומחה בלתי-תלוי, ככה שלא חייבים להיות מכונאי מדופלם, כדי לעשות הבדיקה, ביניינו - כמה אנשים, שקונים רכב "תקין" ועם טסט, יודעים בעצמם לבדוק אותו?)! גם אישתך, גם אמא, דודה וסבתא, לפני שהולכים להוציא סכום כסף מכובד (וכל סכום הוא מכובד בעיניי, ללא קשר, כמה אפסים יש בו)- ישקיעו לפחות את המינימום המאמץ, כדי לוודא, שלא סתם זורקים את הכסף, ושיוכלו להישתמש במה, שקנו, גם אם אין להם מושג, מה עושה קרבורטור, ולמה בדיוק שילדה עקומה לא תעבור טסט, מספיק שיגידו להם את זה בבדיקה! ואם אני (או כל אחד אחר) מסיבות כאלה ואחרות, רוצה ליקנות רכב לא-תקין מראש- אז אני גם אתחשבן בהתאם עם המוכר, וכמובן, שהמחיר לא ייתקרב אפילו ל"מלא"!

ושוב- אם מישהו מחליט, שלא כדאי לו לבצע בדיקה (וזה קורה בד"כ במיקרים, שהבדיקה עולה חצי משווי הרכב)- אז, הסיכוי שלו להיתקע עם הגרוטאה, שעברה טסט לפני חצי-שנה, אבל לא תעבור את הטסט הבא המיתקרב, בדיוק, כמו שליקנות אחת כבר מראש בלי. ושוב, לדעתי, להפך, מצב השני עדיף - לפחות, אם אתה קונה אוטו בלי טסט - אתה בא מוכן לזה, שקרוב לוודאי, שהוא לא תקין ברמה כזו או אחרת!

את האמת, לצערי אני די בטוח, שהסיבה האמיתית של כל העניין הזה - להיתפטר כמה שיותר מרכבים הישנים, ואני לא ממש בטוח, שוב לצערי, שהסיבות האמיתיות לכך קשורות דווקא בדאגה לשלומו של האזרח הקטן ולבטיחותו. רמז (עדין)- $$$.

סליחה מאלה, שמאמינים בכוונות התהורות של המשרדים/עסקנים כאלה ואחרים - אני לא. ממש. לפחות, לא בצורה "גורפת". אין חיה כזאת- "דאגה לשלום האזרח הקטן", ללא אינטרס כלשהו מצד מישהו! ואגב, לא רק בארץ, אני בטוח בכך - שלא יגידו, שאני סתם משמיץ! ואין משהו, שישכנע אותי להפך.

הלוואי, הלוואי, הלוואי ואני טועה!!!

פורסם
סבבה! שימכור אותו לא תקין מצידי! שוב אתה כמרכז העולם... תן לי סיבה אחת הגעיונית למישהו, שלא נעל מוחלט, ליקנות רכב במחיר מלא ללא טסט/בדיקה ממש מעמיקה חוסר הבנה בסיסי תמימות רמאות פשוטה(שלא תעשה ע"ידו אפילו, אלא ע"י מומחה בלתי-תלוי, ככה שלא חייבים להיות מכונאי מדופלם, כדי לעשות הבדיקה, ביניינו - כמה אנשים, שקונים רכב "תקין" ועם טסט, יודעים בעצמם לבדוק אותו?)! גם אישתך, גם אמא, דודה וסבתא, לפני שהולכים להוציא סכום כסף מכובד (וכל סכום הוא מכובד בעיניי, ללא קשר, כמה אפסים יש בו)- ישקיעו לפחות את המינימום המאמץ, כדי לוודא, שלא סתם זורקים את הכסף, ושיוכלו להישתמש במה, שקנו, גם אם אין להם מושג, מה עושה קרבורטור, ולמה בדיוק שילדה עקומה לא תעבור טסט, מספיק שיגידו להם את זה בבדיקה!גם להגיע לביצוע בדיקה אתה צריך לנסוע כחוק, וללא טסט אין נסיעה לבדיקה מלכוד 22 ואם אני (או כל אחד אחר) מסיבות כאלה ואחרות, רוצה ליקנות רכב לא-תקין מראש- אז אני גם אתחשבן בהתאם עם המוכר, וכמובן, שהמחיר לא ייתקרב אפילו ל"מלא"!-שוב לא הקונה הממוצע שעמד לעיניו של המחוקק....

ושוב- אם מישהו מחליט, שלא כדאי לו לבצע בדיקה (וזה קורה בד"כ במיקרים, שהבדיקה עולה חצי משווי הרכב)- אז, הסיכוי שלו להיתקע עם הגרוטאה, שעברה טסט לפני חצי-שנה, אבל לא תעבור את הטסט הבא המיתקרב, בדיוק, כמו שליקנות אחת כבר מראש בלי. כאן המצב יותר ברור גם לקונה וגם למוכר ושוב, לדעתי, להפך, מצב השני עדיף - לפחות, אם אתה קונה אוטו בלי טסט - אתה בא מוכן לזה, שקרוב לוודאי, שהוא לא תקין ברמה כזו או אחרת!-מי שמוכן לכך, ולא דודה בלומה שחושבת שביצעה כרגע את עיסקת חייה....

את האמת, לצערי אני די בטוח, שהסיבה האמיתית של כל העניין הזה - להיתפטר כמה שיותר מרכבים הישנים, אולי, אבל גם זה איטנטרס ציבורי שלא עומד בקנה אחד איתנו חובבי הרכב ואני לא ממש בטוח, שוב לצערי, שהסיבות האמיתיות לכך קשורות דווקא בדאגה לשלומו של האזרח הקטן ולבטיחותו. רמז (עדין)- $$$-.

סליחה מאלה, שמאמינים בכוונות התהורות של המשרדים/עסקנים כאלה ואחרים - אני לא. ממש. לפחות, לא בצורה "גורפת". אין חיה כזאת- "דאגה לשלום האזרח הקטן", ללא אינטרס כלשהו מצד מישהו! ואגב, לא רק בארץ, אני בטוח בכך - שלא יגידו, שאני סתם משמיץ! ואין משהו, שישכנע אותי להפך.למדינה כמה מליוני אזרחים קטנים אי אפשר לרצות את האיטנטרסים של כולם....

הלוואי, הלוואי, הלוואי ואני טועה!!!

פורסם

תודה! אז, אני מבין, שדעתי ועמדתי מתקבלת, וכבודו מוכן להצביע עבורי בבחירות הקרובות?:-):wink::twisted::king:

פורסם
:roll: וואללה!:twisted::beerchug:

פורסם
בבחירות הבאות אני מצביע חזן רק הוא יודע על מה הוא מדבר.......רן

רק חבל שהוא עושה כל דבר פעמיים ....כל דבר הוא עושה פעמיים

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם
לדעתי מגיע לו להידפק! ולא לי, ולא למאות אנשים אחרים, שבסה"כ רוצים לקחת אפילו בחינם אוטו "גרוטאה" לשיפוץ ממושך
לא מאות.... אלפים. מוכנים לקחת רכב בכל מחיר, אפילו בחינם!!

אפשרות למכור רכב ללא טסט, היא הגיונית ע"מ להגן על האינטרס הציבורי - לא של המוכר או הקונה, אלא של כלל הציבור, למזער את מספר הרכבים ללא רישוי תקף.

הצהרה של הקונה כי הוא קונה רכב בלי טסט היא פתח לרמאויות.

(מישהו אמר לזייף חתימת המת על יפוי כח למכירה...?)

בברכה,

גלעד

פורסם

אנסטסיה???

אתה רוצה להגיד לי שככה אתה קורא לאוטו שלך?

מה יהיה...

אני הייתי רוצה להעביר טסט לחומי, אבל... אופס, לא נותנים לי להיכנס עם הכלב למכון טסטים...

דרך אגב, רק בכדי להפנות את תשומת לבך, אופל כבר נתנו שם לאוטו הזה....

לצערי לא יכולתי להגיע להרצאה אבל כמובן שהתעדכנתי מחברים שהיו שם.

לפי מה שהבנתי ביטלו את הקטע של חובה לעבור טסט בשביל להעביר בעלות בתנאי שהקונה יצהיר ברגע הקניה שהוא מודע לכך שהוא קונה רכב ללא טסט.

אני רוצה להעביר בעלות על אנסטסיה (מנטה 83) שכבר כמעט שנתיים ללא טסט, יש לי תעודת זהות של הבעלים עם יפוי כח. האם חובה שהבעלים יהיה נוכח בהעברת הבעלות (הבחור גר באילת, קצת הרבה רחוק)? מכיוון שאני קונה את האוטו ואין לי בעיה להצהיר שאני יודע שהרכב ללא טסט.

NSU Club Israel

• תוכן חדש...