Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קטנוע היינקל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8410 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו מכיר או שמע על קטנוע כזה?בשנת 63 יובאו לארץ מספר קטנועים כאלה ,זמן קצר אחרי זה המיפעל בגרמניה ניסגר ונוצר מחסור בחלקים.מדובר בקטנוע שמזכיר את הרביט קצת יותר קטן 3הילוכים התנעה חשמלית.

דווקא לארץ יובא הדגם שהיום הוא הנדיר יותר שניקרא 14 כניראה שהיה גם הזול ביותר משאר הדגמים.

פורסם

חברת היינקל היא חברה גרמנית שעסקה בייצור מטוסים.כאשר עברה לייצור אופנועים היא הכניסה מספר רעיונות מהפכניים בעיקר לתחום השילדה.

החברה,שפעלה בשנות החמישים,ייצרה ארבעה סוגי רכבים:קטנוע בשם roler 150 ( זה הדגם המכונה type 14 ),קטנוע בשם tourist 150 , טוסטוס בשם perle ורכב קטן בשם kabine.

הפרל הופיע בשנת 1954 עם שילדה ממיקשה אחת ,מיכל דלק מתחת למושב ומנוע 49 סמ"ק.כל הכבלים עברו בתוך השילדה ונתנו לטוסטוס מראה מאוד "נקי".החיסרון היה במחיר הגבוה ולכן לא נמכרו הרבה ממנו.

הטוריסט הפציע בשנת 1953 עם מנוע 149 סמ"ק (דגם 101 a0 )שגדל בשנת 1954 ל-174 סמ"ק (דגם 102 a0 ). בשנת 1955 שונה מעט המנוע לנפח של 173 סמ"ק (דגם 103 a0 ) ובשנת 1957 (דגם 103 a1 ) הועלה ההספק מ-9.2 כ"ס ל- 9.5 כ"ס.דגם זה, ה-103 ,יוצר עד שנת 1960.מ-60 ועד 65 יוצר ה-103 a2 עם אותו המנוע.

המעניין בטוריסט הוא שבניגוד לקטנועים אחרים באותה תקופה (וגם היום,בעצם,המנוע לא נע ביחד עם הזרוע האחורית.ייצורו הופסק בשנת 1965 לאחר ייצור של כ-100,000 קטנועים.

אודות הרולר,אותו type 14 ,שיובא לארץ אין לי הרבה מה לחדש למעט נפח מנועו:150 סמ"ק.

אחרון חביב-הקבין.כלי שמזכיר את האיזטה של ב.מ.וו. שתי גרסאות:הראשונה כונתה 153 ויוצרה בשנים 56-58 עם מנוע בנפח 198 סמ"ק.

השנייה כונתה 154 ויוצרה בשנים 56-58 עם מנוע 204 סמ"ק.

לא ידוע לי על רכבים כאלו אצל אספנים במועדון.במידה ויש לך או למישהו כאן כלי בכל מצב שהוא אשמח לשמוע על כך.(אפילו רק כדי לראות...).אני אנסה לצרף תמונות,ועוד פרטים תוכל/ו לקבל באתר http://www.heinkel-club.de .

פורסם

זיהיתי את הקטנוע שלי אפילו הצבע תואם בידיוק את המקור,אני שמעתי עלאחד שיש לו דגם שניקרא טרוג'אן כמו הקבין רק ניבנה באנגליה נדמה לי והוא בתהליכי שיפוץ.

פורסם

הוא שלם מבחינה מכאנית, חיצונית חסרים קצת חלקי קוסמטיקה ופלסטיק ,ניירת מסודרת

ואני מנסה להשלים לו מה שחסר .

פורסם

מזכיר לי קצת קטנוע דמוי ווספה יפאני, אוטומטי אם אני לא טועה, שיובא לארץ בערך באותן שנים.

מישהו זוכר פרטים?

• תוכן חדש...