Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן הידראולי בתחנות פז...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7487 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחור בשםUFD41 פרסם שאלה בפורום הטכני על שמן הידראולי של פז המיועד בלעדית למערכות

ההידרופנאומטיות של סיטרואן.

משהוא בפורום בקי בפז???

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

אני חושב שג'ורג' (pasparto) מנהל תחנת הדלק, רק אני לא זוכר של איזו חברה! אולי הוא יודע?

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

ממש לא מומלץ

שמן לסיטרואן צריך להיות בבקבוק ירוק עם הכיתוב LHM

לשמן זה רמת צמיגות ותכונות נוספות המיועדות למערכת ההידראולית של סיטרואן

ניתן לקנות בקבוק (ליטר) ב 35 ש'ח בכל תחנות דור

בכל מקרה סיטרואן עם נזילה צריך לסדר בהקדם ולא לדחות

חוסר שמן מכניס אויר למערכת - לא כל אחד יכול ויודע לנקז אויר שלא לדבר על הבלימה והנזק למערכות השונות כגון משאבה שתעבוד על ריק

אילן

פורסם
ממש לא מומלץ

שמן לסיטרואן צריך להיות בבקבוק ירוק עם הכיתוב LHM

לשמן זה רמת צמיגות ותכונות נוספות המיועדות למערכת ההידראולית של סיטרואן

ניתן לקנות בקבוק (ליטר) ב 35 ש'ח בכל תחנות דור

בכל מקרה סיטרואן עם נזילה צריך לסדר בהקדם ולא לדחות

חוסר שמן מכניס אויר למערכת - לא כל אחד יכול ויודע לנקז אויר שלא לדבר על הבלימה והנזק למערכות השונות כגון משאבה שתעבוד על ריק

אילן

המידע לגבי שמן תחליפי נמסר לי ע"י מכונאי שמטפל בסיטרואן

הוא גם אמר לי שאצלו במןסך יש חבית של 100ליטר מהשמן הזה ועם זה הוא מטפל בל\מכוניות הלקוחות ללא בעיות.

לגבי ניקוז אויר למיטב ידיעתי הניקוז נעשה ע"י משאבת השמן באופן אוטומטי.

"ברוכים הבאים לעולם הטילונים"

אלבום צילומים - http://public.fotki.com/ufd41/

אתר הטילונים הקלאסיים I.C.M וכל השאר - http://icmisrael.com/

פייסבוק - http://www.facebook.com/groups/icmisrael/

פורסם

האמת שמה שאתה כותב כאן מאוד מרגיז ומסביר בעצם למה סיטרואן כשלו כל השנים בארץ - בגלל איכות המוסכים.

שמן הידראולי רגיל ניתן לקנות בחביות - מאחר והוא מתאים בהתאם לצמיגותו לטרקטורים, מכבשים, מנופים וכד'. זה מאוד זול ומשתלם לקנות חבית.

בכל סיטרואן יש עד (לא סגור בנושא) 4-5 ליטר שמן הידראולי. הצינורות שמובילים את השמן דקים מאוד בהשוואה לצינור במכבש או מחפרון. המעברים צריכים להיות סופר מהירים ולא איטיים יחסית כמו במעלית בבניין ששמן הידראולי דוחף אותה. כמו כן בגלל היותם דקים השמן צריך גם לדאוג לניקוי ומניעת סתימות בדיוק כמו שקורה בגוף לאנשים בעלי קולסטרול גבוה. לפיכך אחרי מספר שנים בהם היה שימוש בשמן אדום סיטרואן IDE הוחלט על שמן מאוד דליל, בעל יכולות ניקוי ובעל תנועה מהירה. נכון שגם שמן אדום יעשה את העבודה אך אין זו המלצת יצרן. זה גם נכון לגבי דלק שים 91 אוקטן באוטו עם 96 - האוטו ייסע.

פשוט תקן הנזילה. ניקוז אויר מניסיוני ב..IDE, DS, CX, GS, GSA, SM, BX, הוא ידני.

יש לי C5 ומעולם לא הזדמן לי לבדוק האם יש מערכת אוטומטית לכך

אילן

פורסם

למרות שאינני ממשתתפי הפורום אלא רק צופה מהצד ובענין רב,

הייתי רוצה להוסיף מספר דברים כבעלים לשעבר של DS20 מודל 1973

במשך יותר מ 9 שנים.

במכוניות סיטרואן בעלות מערכת הידרופניאומטית יש להשתמש אך ורק

בנוזלים הידרואליים המאושרים על ידי חברת סיטרואן והמסומנים בכיתוב LHM.

אם אינני טועה פירושו נוזל הידראולי מינרלי.‭ ‬צבעו‭ ‬ירוק‭.‬

ניתן להשיג נוזלים כאלה מתוצרת רוב חברות הדלק בארץ בתחנות השונות.

מאד לא מומלץ להשתמש בנוזלים הידראולים אחרים.

כמו שנאמר כאן, שימוש בתחליפים כגון אלה הם הסיבה לשם הרע שיצא לסיטרואן

בארץ, בגלל כל מיני ניסיונות שפשוט פגעו במכוניות מתוצרתה.

אלפא-סוד 1.3 1978, חיפושית 1200 1963, Citroen DS 20 1973. מתנדב ביחידה הארצית לפינוי צירים - יחפ"צ

פורסם

בחברת פז לא מוכרים את הנוזל ההדראולי שצריך למערכת ההידרו-פנאומטית

ולמיטב ידיעתי גם לא באף חברת דלק אחרת.

גם אני כבעלים של סיטרואן אומר:קיבלת עצות מצויינות מקודמיי,תקן את הנזילה בהקדם!

ג.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

נכון לאתמול: ראיתי בחנות "אייס" קניון רמלוד נוזל LHM מתוצרת שני יצרנים.

עם זאת, זכור לי שניתקלתי בעבר בנוזל מהסוג הזה בתחנות דלק. יתכן והמצב השתנה.

בכל מקרה, אין להשתמש בנוזלים אחרים.

אלפא-סוד 1.3 1978, חיפושית 1200 1963, Citroen DS 20 1973. מתנדב ביחידה הארצית לפינוי צירים - יחפ"צ

• תוכן חדש...