Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

citroen cx מספר שאלות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7490 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי סיטרואן turbo cx שנת 87 ויש לי מספר שאלות

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=91929&page=6&pp=15

1. עד איזה שנת יוצר הרכב הנ"ל? .

2. זמינות החלקים בארץ

3. האם יש מחירון לרכבים משנים כאלו או שפשוט הולכים לפי מצב הרכב?

4. דברים מיוחדים שיש לשים אליהם לב בבדיקת הרכב.

הרכב המדובר הוא שנת 87 העניין הוא שדגם הטורבו יוצר עד 86, איך אני יודע שהוא באמת דגם טורבו והוא לא הושתל בו במהלך השנים

תודה לכל העונים

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

בצע חיפוש, זה נידון די הרבה.

למשל כאן : http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=17836&highlight=%F1%E9%E8%F8%E5%E0%EF+CX

בשנת 87 דווקא סביר להניח שזה באמת טורבו, אין שום מחירון לרכב כזה והוא שווה כמה שאתה מוכן לשלם עבורו.

הCX יוצרה עד 1991. מצ"ב מדריך לקנייה : http://www.citroen-ca.com/CXguide.html

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

תודה על התגובה.

האם יש עוד אנשים שיכולים לתת טיפים נוספים?

מה לגבי זמינות החלקים?

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

היי,

ראיתי את המכונית והתלהבתי מאוד. לצערי איני יכול להרשות לעצמי אותה כרגע. אילו יכולתי, לא היית מפרסם את ההודעה הזו. :|

שאלתי שאלה דומה לפני כמה ימים, ונעניתי (האמת, די הגיוני) שזמינות החלקים עבורה מצומצמת ביותר. יבואה לארץ הופסק לפני 15 שנה. בשנותיה האחרונות נמכרו מעט מאוד מכוניות = מעט חלקים זמינים.

הטורבו אינו תוספת AfterMarket, אלא חלק אינטגרלי מהמכונית. שמה המלא הוא CX25GTI Turbo II.

רוב החלקים בה אכן אינם חליפיים עם דגמים מאוחרים יותר. המנוע שלה לא שירת ב BX או ב XM שהחליפה אותה. דווקא מתגים שונים (כמו מתגי החלונות) זהים לאלה שב- BX.

מחיר - אין מחירון, כאמור, וזה עוול למכונית נדירה כזו לנסות ולתמחרה לפי כללי ה"שוק" של יצחק לוי.

אם בכל זאת אתה רוצה לעשות לה עוול שכזה :wink: , תבדוק את מחירה של המחליפה (XM), ראה מה ירידת הערך בכל שנה, וחשב מה היה הערך, תיאורטית, אילו יוצרה משנת 1987.

פורסם

קודם כל תודה

זאת אומרת שאת רוב החלקים אני אצטרך להזמין מחו"ל או שפשוט אני אהיה חייב לקנות הכל בלובינסקי?

אני יודע שאני לא הולך לקבל רכב חדש וברור לי שאצטרך להשקיע לא מעט אבל מעניינת אותי רמת האמינות של מכלולי ההידראוליקה והחשמל ברכב האם היא דומה ל bx או שהיא יותר טובה/גרועה

תודה

פורסם

במכונית מהסוג הזה שני הצדדים שמגיעם לשולחן הדיונים במשא ומתן צריכים להבין את המצב לאשורו:

המוכר:

1. אולי הבחור המוזר שאני מדבר איתו עכשיו יהיה גם האחרון שיתעניין בקשר לרכב שלי, לפני העירייה.

2. במהלך השנים שהרכב היה ברשותי הוא הפסיד מערכו בכל חודש, אי אפשר לגלגל את ההפסד על הקונה.

3. הרכב שאצלי בחצר לא ישנה את מצבי הכלכלי לטוב או רע במקרה הטוב יסייע בהגשמת חלום אחר....

4. קצת רצון טוב ונוכל להיתפשר על מחיר ראלי......

הקונה:

1. אני לא צריך להעליב את הבעלים בהצעה לא הגיונית, או ראלית.....

2. אם הגעתי עד לכאן כניראה שהאוטו הזה עושה לי משהו, והמשהו הזה עולה כסף.....

3. אין מתנות חינם.

4. קצת רצון טוב ונוכל להיתפשר על מחיר ראלי........

כשהגישה היא כזאת, ושני הצדדים מפוקחים, הסיכוי לעיסקה ולחיצת יד, ששני הצדדים מרוצים גבוהה.

בהצלחה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

יש לי רכב כזה שלם .

מנוע אולי לא מתאים לך אבל הגןף כנראה שכן .

שנת 78 !

ביי

דרור .

~~~~~~~~~~~~~~~~~

תודה על התגובה.

האם יש עוד אנשים שיכולים לתת טיפים נוספים?

מה לגבי זמינות החלקים?

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

רן, Very well put. :mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah:

ולמיכאל, הסיכוי שלובינסקי יוכלו לסייע לך קלוש. מלאי מת (מכוניות שיבואן הופסק לפני 7 שנים) נמכר לפי ק"ג לסוחרי חלפים\מתכת. בסבירות גבוהה, אין חלפים ל CX אצל לובינסקי. בגלל נדירותה היחסית, לא יהיה פשוט במיוחד למצוא לה חלפים גם במוסכים אחרים (למרות שלא בלתי סביר לחלוטין).

להזמין חלפים מחו"ל אין שום בעיה, אבל זה יקר. אמינות המערכת ההידראולית דומה לשאר הסיטרואנים ובמלים אחרות (בניגוד למחשבה המקובלת) דווקא די אמינה, כל עוד לא סבלה מטיפול מתרשל במהלך חייה. דווקא המערכת החשמלית של ה- CX מתוארת ברחבי הרשת כסובלת מתקלות מעצבנות, למרות שהמצב בדור השני דווקא טוב יחסית. במכונית הספציפית שאתה מתעניין בה ישנם ארבעה מחשבים נפרדים, וכשהמגעים של כבלי התקשורת בינהם מתחילים לעשות בעיות - האבחון והתיקון יכול להיות מטריד.

פורסם

רן ניסח דברים יפה אבל דעתי שונה...

מחיר הקנייה איננו הנושא-

זה רכב יחודי ובהחלט מהיותר מורכבים לאחזקה ( אפילו מוצר סטנרטי כמו בומבות אינו חליף עם קסנטיה או BX ויחייב כל 3 שנים ייבוא מאירופה)

אם אתה לא מתכונן לתחזק לבד- ברר קודם כל שיש מוסך שיסכים לטפל לך..

אח"כ קח בחשבון סכומי השקעה שנתיים של לפחות5000ש"ח לשנה כלומר כ15000שח ב3 שנים הקרובות

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

הימצאות הטורבו בדגם זה לא מוסיפה "בריאות". לא בכל דיגמי הgti משנת 87 יש טורבו.

כמו כן....הטורבו מסבך את הגישה שבלאוו הכי לא נוחה.

אריה

בעיקר סיטרואן

פורסם
רן ניסח דברים יפה אבל דעתי שונה...

מחיר הקנייה איננו הנושא-

זה רכב יחודי ובהחלט מהיותר מורכבים לאחזקה ( אפילו מוצר סטנרטי כמו בומבות אינו חליף עם קסנטיה או BX ויחייב כל 3 שנים ייבוא מאירופה)

אם אתה לא מתכונן לתחזק לבד- ברר קודם כל שיש מוסך שיסכים לטפל לך..

אח"כ קח בחשבון סכומי השקעה שנתיים של לפחות5000ש"ח לשנה כלומר כ15000שח ב3 שנים הקרובות

אני קונה את הרכב בגלל יחודיותי ולשימורו והוא לא הולך להיות רכב יומיומי (יש קטנוע) לכן אני לא חושב שההוצאות השנתיות עליו יהיו כל כך גבוהות

תקנו אותי אם אני טועה

פורסם

לשימור יש רק אחת

שנת 87. יד שניה 35,000 ק"מ אורגינאליים ב4 שנים האחרונות נוסעת על איילון לת"א וחזרה לחניה (חצי שעה כל כיוון) פעם עד פעמים בחודש "רכב במצב חברה" לדברי הבעלים. המחיר לבעלי יכולת ומבינים בלבד!!!!

תמונה של הרכב בקישור.

http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=46432

מי שלא ראה את הרכב הזה לא ראה רכב שמור מימיו.

משה.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה

אתה טועה!!! חלק ניכר מן המערכות כמו שמנים צנרת גומי בומבות דפורמציות ושברים בפלסטיק ונזקי קורוזיה מתבלים כפונקציה של הזמן ולא הק"מ

. אפילו צמיגים יש להחליף כל 5 שנים גם עם לא נסעו מטר!!

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

שוב גולשים לדברים שונים, אחזקת רכב אספנות סלש ישן היא אחזקה יקרה. אין דין אחזקת סובארו או חיפושית, לדין אחזקת סיטרואן CX או פורד מודל T לצורך העניין... ואין קשר למרחק נסיעה לנסיעה....

רכב שהיה יקר לאחזקה כשהיה חדש, יש לצפות שיהיה יקר גם בבגרותו ויותר... רכב שנחשב בעייתי כחדש לא ישפר דרכיו בגיל הזהב.....אם היה מדובר בדגם אקזוטי כל שהוא או נדיר, הרי שמראש לא היתה נישאלת השאלה בדבר האחזקה, כיוון שברור לכל הגורמים שאחזקת פורשה ישנה אינה אחזקה זולה....השאלה נשאלה, כיוון שמישהו קיווה אולי שבמסגרת עיסקת מציאה, יוכל להשיג רכב נדיר יחסית בארצינו מאותגרת הממיצאים.... ולשמר אותו בעלות נמוכה יחסית.... חלום רטוב של רובנו, עכשיו מגיע שלב ההתפקחות, כאשר מתקבלת תמונת המציאות האמיתית והכואבת-פלאש ניוז....אחזקה של רכב מסוג זה תעלה כמה עשרות אלפי שקל טובים......לפחות כמו שנדרש עבור הרכב שמציע משה, ויותר... וגם הרכב "של משה" ידרוש את ליטרת הבשר שלו במועדה....אין קיצורי דרך, או ארוחות חינם-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תוכן חדש...