Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אין דין ואין דיין!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7492 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעשה שקרה ביום שישי האחרון.

הרכב שלי (חיפושית) יצא סוף סוף מפחחות חלקית, תיקנו רקבונות עשו טלאים ושמו יסוד וזה בנוסף לאוברול שהוא עבר לא מזמן אז בכלל הייתי מבסוט.

שמח וטוב לב, שישי בצהריים אני מוציא את הרכב מהמוסך (סרט בפני עצמו. אני יכול לספר לכם מאיזה מוסך להמנע ... :? ) נסיעה באיזי. מתענג על המומנט הדשן (מנוע 1.6), צפצוף האגזוז (חדש. דוד ופייפים), מעבר ההילוכים החלק (סוף סוף הוחלפה הבוקסה לבוקסת אוקלון), אין רעשי רוח (הוחלפו גומיות) וחושב על השלב הבא בשיפוץ. החיים הטובים.

בקיצור משהו היה חייב להתחרבש.

לירושלמים שבינינו, ברמזור שמול התיכון במבשרת ציון, אני עומד ראשון פתאום משום מקום נכנס בי מהצד טרקטורון. על הטרקטורון שני בני נוער נטולי קסדות, כמובן ללא מספר רישוי, והפרצוף של הנהג ישאר לי חרוט במוח עוד די הרבה זמן... (שמנמן פרצוף עגול מסופר קירח עם זקן צרפתי)

בקיצור צעקתי לו לעצור. כמובן שהוא שם גז... ואני אחריו...

אחרי שתי התפתלויות בין רכבים (והנבלה גם עבר בירוק אדמדם ברמזור שאח"כ בגשר) הבנתי שחבל על הזמן שלי ושל האוטו מה גם שלא היה נראה לי שנגרם נזק משמעותי.

לא היה לי אומץ לרדת מהאוטו לראות את הנזק רק בבית בדקתי.

כל כך מעצבן שזבל כזה מחרבן לי את ההרגשה הטובה מהאוטו ויותר מזה שעל כביש ציבורי סואן נוסע טרקטורון ככה ויודע שאף אחד לא ידבר איתו.

אם זה הדור הבא אז מה הלאה? כ"כ מרגיז שחטפתי צרבת.

בקיצור אם מישהו כאן בפורום גר או מסתובב במבשרת או בקסטל והסביבה ומכיר טרקטורון יאמהה בלסטר צהוב עם רוכב שמנמן פרצוף עגול מסופר קירח עם זקן צרפתי, אנא, יידע אותי.

תודה.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

אני חושב שכדאי להגיש תלונה במשטרה, ההחלטה שאין דין ואיין דיין עדיין מוקדמת.

התיאור שנתת (הטרקטורון והקלסטרון) נראה לי שמספיקים בשביל בדיקה, אחרי הכל מדובר בתאונת פגע וברח, שמעורב בו כלי רכב שאסור בנסיעה על הכביש!

אני לא מהמשטרה או משהוא כזה, אבל נראה לי שיתייחסו ברצינות.

בכל אופן מזל שאין נפגעים בנפש.

פורסם

גם אני חושב שאתה חיב להגיש תלונה. לא נכון לילל כאן בפורום ואל לעשות את במעט שבמעט וזה להגיש תלונה. מילבד זה....נניח שתמצא את בעל הטרקטורון...ותדע את פרטיו... מה תעשה??? תגיש אז תלונה?? אם כך...עדיף שתהיה תלונה במישטרה כבר עכשיו...ואני מקווה שתגיע אל החוליגן...

בהצלחה....

ארייוס

פורסם

לדעתי אין טעם לפנות למשטרה, היא לא תבזבז את זמנה לחפש אותו. אין לך מס' רכב, והם לא יטרחו יותר מאשר לרשום את תלונתך.

אין גם אפשרות טכנית ו/או תיאורטית "לחנך" את הנערים, מאחר והם חיים במדינה שנעשית אלימה מיום ליום, והם הפילו עליך בדיוק את מה שהם קולטים ברחוב, את מה שכולם עושים, את מה "שמותר" לעשות וכד'.

הבעיה היא שהפירמידה "בעייתית בפסגה", אך הפסגה כנראה תשלוט במדינה גם בשנים הקרובות ותצעיד אותנו "קדימה" לעבר איבוד נוסף של ערכים, ועשיית כסף קל, במקום עזרה לזולת, כבוד הדדי ועוד מושגים שתוך שנים מועטות הפכו להיות "מצחיקים" ולא שייכים לעם הבחירה.

והנה גם אנו בפורום האספנות מגיעים לשאלה - במה לבחור ? ? ?

אתך בכאב הלב - אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

גש מיד להגיש תלונה. קודם כול, תמיד טוב ששוכנת לה תלונתך אי שם בנבכי המחשב המשטרתי, לעתיד לבוא. מי יודע מה יקרה? (לי זה עזר פעם) וחוץ מזה, מספיק שהתיאור שנתת מתאים לזוג גנבים/שודדים/אנסים/רוצחים ע"ג טרקטורון שביצעו כמה דקות קודם לכן את פישעם ונמלטו והמשטרה מחפשת אותם.

פורסם

תאונות

תאונות הדרכים מתחלקות לקטגוריות שונות, ולכל קטגוריה הטיפול שלה.

ישנן תאונות של נזק בלבד נ.ב בעגה המישטרתית, בתאונות אלה יש להחליף פרטים בין הנהגים, במידה ומישהו דווח למשטרה על התאונה היא נירשמת כארוע אבל אין טיפול משטרתי ישיר, אלה החומר מועבר אל חברת הביטוח....אם מסרב אחד הצדדים למסור פרטים בשלב זה תישלח ניידת והפרטים יוחלפו.

התאונה השניה הינה תאונת דרכים עם נפגעים מוגדרת במשטרה כ-ת.ד, לתאונה כזאת תגיע ניידת בדרך כלל, ועל פי הנסיון השוטר וחומרת הפגיעה תישקל הזמנת בוחן תנועה.גם במקרה ויש תלונה של אחד הצדדים על עבירה תנועה מסויימת שגרמה לתאונה. הפרטים מועברים לבוחן תנועה שמחליט עם להגיע למקום....

תאונה קטלנית, לתאונה כזאת יצא קצין בוחנים, בכל מקרה והניידת תתיחס לשטח התאונה כאל זירת עבירה כולל חיבלול תיעוד וכו, תאונת פגע וברח, תאונה כזאת ללא קשר לחומרתה מוגדרת כפשע, וגם פגיעה ברכב כפי שתואר ע"י פותח השירשור ואי עצירה לצורך החלפת פרטים מוגדרת כזאת, במידה והמתלונן היה מתקשר בשעת האירוע למוקד 100 היתה נישלחת ניידת לצורך העניין.

מה עושים בשעת תאונה:

קודם כל בודקים את מצב המעורבים בתאונה, ומגשים עזרה ראשונה מיידית עד להגעת כוחות ההצלה (גם רכב שאניו מעורב ישירות בתאונה מחוייב במתן עזרה מידיית).יש לשמור על ציר פתוח לצורך הגעה של רכבי הצלה, למקום התאונה!

במידה ואין נפגעים יש לפנות את הרכבים מציר התנועה עד למצב בו לא תהיה סיכון לתנועה או הפרעה לזרימת התנועה. ולהחליף את כל הפרטים הרלוונטים. לא לשכוח לקחת גם פרטים של עדים למקרה מקרב הסובבים. אין למסור שום הצהרה או מסמך בכתב לאיש. ורצוי שלא להגיד דבר שעלול להתפרש מאוחר יותר כהודאה באשמה.

היה והרכב המעורב בתאונה נימלט יש לנסות ולקחת את כל הפרטים האפשרים ולדווח במהירות למישטרה, אין בשום פנים ואופן לנסות לרדוף אחריו ואין לעבור על חוקי התנועה לשם כך.

ככלל אם ישמרו כל הוראות החוק והחוקים הקיימים לא (לא) יהיו תאונות דרכים! כל תאונת דרכים נגרמת בגלל עבירה על אחד מהחוקים-אל תהיו צודקים תהיו חכמים, אדיבים, סובלניים, וסעו בזהירות.....רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
התאונה השניה הינה תאונת דרכים עם נפגעים מוגדרת במשטרה כ-ת.ד, לתאונה כזאת תגיע ניידת בדרך כלל, ועל פי הנסיון השוטר וחומרת הפגיעה תישקל הזמנת בוחן תנועה.
מנסיון אישי זה לא בדיוק ככה. התאונה היחידה בחיי היתה על אופנוע, נגרמה באשמתו המלאה של

הנהג ממול, ונגרמו לי בה חבלות בלבד (ונזק לאופנוע). משטרה הגיעה רק אחרי כמה טלפונים של תחנונים.

למרות שאשמת המכונית היתה ברורה (נעצרה כשהיא בנתיב הנגדי, חוסמת את נתיב האופנוע),

המשטרה לא הסכימה להזמין בוחן "אלא אם אני מזמין אמבולנס להתפנות בו". השוטרים סרבו לכלול

בדו"ח שלהם את תאור המצב (ע"מ שישמש כראייה), וסרבו להזדהות (לצורך זימונם לעדות).

הנהג, שכל הראיות לאשמתו "נמחקו" על ידי המשטרה עצמה, כמובן התכחש מאוחר יותר לאשמתו.

לקח לי שנה וחצי להביא להרשעתו (בזכות אזרחים עדי ראייה) ועוד חצי שנה לקבל את כספי מחברת

הביטוח (שלו).

שוב הוכח שהמשטרה מתעקשת להרשיע עוד "עברייני מהירות" מאשר לתפוס את העבריינים

האמיתיים, אלה שנוהגים בחוסר זהירות וחוסר כבוד לאחרים, אלה שגורמים תאונות.

ולמה לא יגיע בוחן בכל מקרה שבו נגרמה תאונה עם נפגע (או לכל תאונה בכלל)? שהרי קיום

עבירת תנועה איננו קשור בהכרח לחומרת התוצאות שלה? מישהו ( :wink: )אמר "כל תאונת דרכים נגרמת

בגלל עבירה על אחד מהחוקים". למה "תעניש" המשטרה אזרח אשר לא נפגע באופן מספיק חמור

לטעמה, ולא תשלח בוחן משטרה לתחקר ולתעד את התאונה? השאלות האלו הן רטוריות בלבד, רן, ואתה לא נדרש לענות...

:turn-l:
פורסם

השאלות שהעלת נכונות וצודקות ברובם ולא לכולם יש לי תשובה.....

על פי הבנתי מהכתוב לא היה אימפקט (פגיעה של הרכב באופנוע) בינך לרכב מבצע העבירה ולכן

התאונה בה מאבד אופנוען שליטה על רכבו ולא משנה כתוצאה ממה מגדרת כתאונה עצמית-בדיוק כפי שמוגדרת תאונת איבוד שליטה של רכב ופגיעה בעצם אחר....ולכן לא זומן בוחן.....היות ולא נילקחת ע"י מד"א לבדיקה, נכנסה התאונה לקטגוריה של נ.ב, נזק בלבד.... המלצה שלי במקרה כזה כן להתפנות עם מד"א מהסיבות הבאות:1. שלילת פגיעות פנימיות או אחרות שבמהלך התרחשות האירוע אינך מודע להם.

2. במידה ואיך אשם בתאונה והינך מתפנה, ישונה סיווג התאונה לת.ד וירשם רשום

מסודר

השוטרים חייבים למסור לך את פרטיהם במידה ויתבקשו וכן את מס' האירוע כפי שנרשם במוקד.

במידה ולא קיבלת, זמן האירוע מס' הניידת והמיקום מספיקים-רן

פורסם

פה בחדרע הבלשים עושים (בסופו של דבר) עבודה טובה מאוד בכל הקשור לטרקטרונים ....

הם לא רודפים אחריהם, הם פשוט מגיעים אליהם באופן אישי ומפתיע משהו

ומביאים אותם לתחנה להמשך טיפול....

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם
השאלות שהעלת נכונות וצודקות ברובם ולא לכולם יש לי תשובה.....

על פי הבנתי מהכתוב לא היה אימפקט (פגיעה של הרכב באופנוע) בינך לרכב מבצע העבירה ולכן

התאונה בה מאבד אופנוען שליטה על רכבו ולא משנה כתוצאה ממה מגדרת כתאונה עצמית-בדיוק כפי שמוגדרת תאונת איבוד שליטה של רכב ופגיעה בעצם אחר....ולכן לא זומן בוחן

הנהג הורשע בבית המשפט בגרימת התאונה, למרות שלא היתה פגיעה בפועל, בזכות נסיון ההתחמקות

של האופנוען (אני). ממש לא "תאונה עצמית". האם הייתי צריך "להמשיך ישר" לתוך הפרונט של

המכונית רק כדי שהמשטרה תואיל להגיע? למשטרה סט חוקים משלה?

המשטרה מחוייבת לחקור כל מקרה שבו יש חשד שנעשתה עבירה, (גם בהעדר תלונה) בלי

קשר לחומרת התוצאה בפועל. האם המשטרה לא תחקור נסיון לרצח, רק בגלל שהקורבן הפוטנציאלי

לא מת (למשל תקלה במנגנון ההפעלה של הפצצה?)

.....היות ולא נילקחת ע"י מד"א לבדיקה, נכנסה התאונה לקטגוריה של נ.ב, נזק בלבד.... המלצה שלי במקרה כזה כן להתפנות עם מד"א מהסיבות הבאות:1. שלילת פגיעות פנימיות או אחרות שבמהלך התרחשות האירוע אינך מודע להם.

התפנתי לבדיקה בביה"ח לצילומים ברכב פרטי. נראה לי מיותר להעסיק אמבולנס (שעלול להיות

נדרש במקרה חרום אמיתי). הכל שחור או לבן? נזק בלבד, או איברים פזורים על הכביש וניידת

טיפול נמרץ?

2. במידה ואיך אשם בתאונה והינך מתפנה, ישונה סיווג התאונה לת.ד וירשם רשום

מסודר

השוטרים חייבים למסור לך את פרטיהם במידה ויתבקשו וכן את מס' האירוע כפי שנרשם במוקד.

במידה ולא קיבלת, זמן האירוע מס' הניידת והמיקום מספיקים-רן

מספיק למה? להזמין אותם לעדות בבית המשפט שם הם "ישכחו" הכל?
:turn-l:
פורסם

לא אמרתי שהשוטרים פעלו כנדרש, הסברתי איך ניתן להפוך נ.ב ל-ת.ד...

בדיוק כמו שניתן להפוך חטיפת תיק מזקנה, לשוד.....

ואם עדיין לא הפנמת אני איתך לא נגדך.......רן

פורסם

הייתי מציע שבנושאים מסויימים רן לא יביע את דעתו.

רן חבר בפורום רכב אספנות כמונו, והנושא שמחובר אליו הוא רכבי אספנות.

לעיתים, יש לאנשים נטיה לקשור עיסוק של אדם, "שוטר למשל", למקרה שקרה להם.

הוא מגיב, ואם זה לא לטעמו של חבר זה או אחר עלולה להגרם אי נעימות, וחבל.

עלולה להווצר התעמתות וטינה אישית, וזה ממש לא לעניין.

(אין ההצעה בשם רן ועל דעתו, אלא בשמי בלבד).

יום טוב - אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

בדיוק אני מספר לאימא שלי על המקרה הנ"ל ולפי דעתה המקרה הזה מצדיק נסיעה עם אלה ברכב...

משתתף בצערך, דבר כזה הורס את המצברוח בגדול, מקווה שתיתקל שוב בבחור אבל הפעם באיזו סמטה חשוכה כשבידך מקל ארוך מעץ שבקצהו מסמרים חלודים....

haters will hate

פורסם
הייתי מציע שבנושאים מסויימים רן לא יביע את דעתו.

רן חבר בפורום רכב אספנות כמונו, והנושא שמחובר אליו הוא רכבי אספנות.

לעיתים, יש לאנשים נטיה לקשור עיסוק של אדם, "שוטר למשל", למקרה שקרה להם.

הוא מגיב, ואם זה לא לטעמו של חבר זה או אחר עלולה להגרם אי נעימות, וחבל.

עלולה להווצר התעמתות וטינה אישית, וזה ממש לא לעניין.

(אין ההצעה בשם רן ועל דעתו, אלא בשמי בלבד).

יום טוב - אבי.

אבי-נו

אני מבינה מאיפה זה בא, אבל אינני מסכימה אתך, אם מישהו מאנשי הפורום אידיוט מספיק לפתח טינה כלפי רן לצורך הענין, אזי שילך ויתאשפז או לחילופין שיסיים קודם לינוק את חלב אימו.

להתייחס לרן כאל דובר המשטרה לצורך העניין זה כמו להתייחס אליי כדוברת התנועה הפמיניסטית, טוב שאינכם יודעים מה אני חושבת על זנות חוקית וכו.

טוב שישנו מישהו בפורום שיכול לתת מענה בנושאים לעייל כמו רן, וגם אם אני לא מסכימה עם כל מילה עדיין ארצה תמיד לשמוע את דעתו.

וכמו שאני מכירה את רן הוא לא "יסתום את פיו" וטוב שכך!

GO RAN GO נו תחליט אתה הולך או רץ....

אירית

• תוכן חדש...