Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פחחות לואליאנט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7491 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין להריץ את הפרוייקט ולצבוע סוף סוף את הואליאנט.

http://community.webshots.com/photo/387753010/387757636BFBnrY

עכשיו את הפחחות אני מעוניין לעשות לבד, ואת הצבע אני ישאיר למקצוענים.

לפי מה שהבנתי (תקנו אותי אם אני טועה) אני צריך לשייף את הצבע הקיים עם נייר זכוכית גס, לאחר מכן למרוח חומר פחחות גס, ואז לשייף אם נייר גז, ולאחר מכן למרוח חומר פפחות עדין ולשייף אם נייר עדין.

האם אני אני חייב מלטשת בשביל לעשות את העבודה ?

באיזה חומרי פחחות כדאי לי להשתמש ואיכן אפשר לקנות אותם ?

שימו לב לתמונה הזאת:

http://community.webshots.com/photo/387753010/387757636BFBnrY

תסתכלו על הכנף מימין לגלגל - האם חייבים למצא כנף זהה ולרתך חתיכה ממנה לכנף הזאת ?

(כמו כן - אם למישהו יש כנף, הוא מוזמן ליצור קשר...)

פורסם

היי

אתה מיתכוון לחתיכה שרקובה בדלת? לא ניראה לי שזו בעיה גדולה לרתך חתיכה אחרת, אחרי הכל המישטחים ישרים כמעט לגמרי... בקיצור, תן את זה לבעל מיקצוע והוא ידע מה לעשות...

לגבי המרק...

משייפים את השטח ע"י נייר זכוכית, כן, אבל אם יש לך פרק זמן כמו חיים שלמים, סבבה, לך על ליטוש ידני...

אם אתה רוצה לסיים מתישהו את העבודה, אתה חייב כלים נורמאלים.

אני קניתי דיסק עם בקרת מהירות, עולה 700 ש"ח + דיסקת ניצמדת לנייר לטש.

לא חובה לקנות את זה, אפשר להיסתפק בראש למקדחה עם תושבת של נייר לטש.

כמו כן, בימקום נייר לטש מומלץ להישתמש ב"פד ליטוש"... זה ניראה כמו סקוטש-ברייט ומשייף ממש טוב ולא ניסתם כמעט. עולה טיפה יותר מנייר רגיל ומחזיק פי 20 יותר..

אחרי השיוף מנקים עם סמרטוט טבול בספירט את המישטח. מחכים שיתייבש ומערבבים את המרק. העירבוב של המרק חייב להיות מהיר. כמו כן לא צריך ממש הרבה מקשה, הוא מיתקשה גם עם טיפה...

רצוי לעבוד ביום שמש כשחם ולא בערב כשקר אחרת עלולה להיווצר לחות מיתחת לפילר (הפילר מיתחמם כשהוא "מיתיבש" והפח הקר + הפילר החם נוצר עיבוי). בנוסף הפילר עצמו הוא די אוורירי והוא סופח לחות. בקיצור, את כל העבודה הזו רצוי לעשות ביום. אם אתה עושה את זה בלילה תשים איזה תנור קטן או אפילו להקרין עם פנס הלוגן על הפח לפני ששמים את הפילר...

אחרי שהפילר היתקשה, אתה מתחיל לגרד ממנו שכבות עד שהוא מגיע לאותו קו כמו כל המישטח. אם חסר טיפה אתה יכול להשלים עם עוד פילר... יש "פומפיה" מיוחדת להורדת "שיכבה" של פילר. עם נייר שיוף זה לוקח מלא זמן, ועם המשייפת החשמלית זה עלול להיסתים בשיוף יתר..

אחרי ששייפת את הפילר (נייר 80) והוא בקו אחד עם הפח אתה משייף עוד טיפה עם נייר 200 ואחרי זה 400... אחרי זה אתה שם פילר/קומפק פילר או פוליאסטר (לפחחות!) (כמו שאמרתי ממקודם, המרק הוא אווריר וסופג לא רק לחות אלא גם צבע, צריך איזו שיכבה שתאטום אותו) ומשייף אותו עם נייר דק (600-1000, בהדרגה) שים לב אילו ניירות מים....

אחרי שהכל סגור ומשוייף, אתה יכול לישתות כוס קפה של מנצחים ולעבור לשייף את החלק הבא... רצוי להתיז טיפה צבע (ורצוי יסוד) כדי לימנוע היווצרות חלודה בחלקים החשופים, הרי לא את הכל מכסים במרק... תכין לעצמך איזה ספריי ב 5 ש"ח ותכסה איתו את התיקונים שלך. הפחח כבר יוריד אותו ע"י טינר... אבל עדיף, כדי לחסוך את העבודה הזו לשים צבע יסוד שהפחח שלך ימליץ לך עליו. לכל צבע רכב אמור להיות את היסוד שאליו הוא מיתחבר הכי טוב.

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

תאמת יש לי בבית דיסק קטן. אז אני יקנה לו דיסקית לנייר ליטוש.

ד"א, אתה יכול קצת לתרגם לי מונחים שזרקת ?

מה זה מרק ומה זה פילר ?

ד"א, את כל השיופים אתה עושה עם מלטשת ? גם את העדינים ?

פורסם

סליחה שאני משבית שמחות.

כמי שליווה פרויקט פחחות אחד או שניים בחיים, מה שנראה חלק בעין אינו בהכרח חלק באמת.

אם אתה רוצה שהצבע יצא חלק ובאיכות טובה, כדאי שתשאיר את עבודת הפחחות לאיש מקצוע גם אם זה יעלה לך עוד קצת כסף.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני מסכים עם ZVIT, ומוסיף שאם אתה לא נזהר עם הדיסק אתה תחמם את הפח, מה שיגרום לגלים ועיוותים שייראו ביתר חומרה לאחר הצבע.

אני גם התלבטתי בדומה לך, והחלטתי שאת הפירוק של האוטו לפני פחחות וצבע אני אעשה, לחסכון במזומנים ולווידוא שהכל נעשה בזהירות המירבית. את הפחחות והצבע עצמם עשו אנשי מקצוע. בדיעבד זו היתה החלטה נבונה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

היי.מצתרף לקודמיי.אמנם אתה אוהב את הרכב,ואין כמו לטפל בו בעצמך.אבל בסוג עבודה שכזה דרושות ידיים מקצועיות ומיומנות.חבל שהתוצאות יהיו פחות ממושלמות.

דרך הגב,הרכב יפייפה,ולפי התמונות למעט המכה בדלת,הרכב בעל קווים ישרים,וצבע טוב.

לאיזה צבע אתה רוצה לצבוע?

בהצלחה יוני.:-)

פורסם

אל תישכח, בודה כזו דורשת מקום והרבה זמן פנוי...

אם אין לך את אילו, אתה יכול לפרק את האוטו לגמרי ולגרור אותו לאיזה פחח. רוב הכסף שפחחים לוקחים הוא על הפרוק של האוטו. אם אתה מפרק אותו לבד ומשאיר רק אתה המינימום סביר להניח שתיזכה ל"הנחה" אצל הפחח...

אגב, גם תיקונים בבית יכולים לצאת טוב, אחי עשה פחחות לאוטו שלו ליד הבית ויצא טוב וישר, הכל תלוי במידת ההשקעה שלך. הכי הרבה תיקונים קלים אצל הפחח... :-)

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

לא אותו דגם אבל אולי יעזור לך.

צולם לפני הרבה זמן ואני מקווה שהיא עדיין שם.

אופיר

Jan04364.JPG

Jan04365.JPG

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

עשיתי היום כמה תיקונים לרכב - התושבת של הסטרטר נשברה, אז החלפתי אותה, וזיפתתי את הריצפה.

לאחר שסרקתי את הרכב גיליתי שמצבו לא כל כך נורא - אפילו דיי טוב. יש מספר מקומות שהצבע בהם התנפח, אבל אין חורים של חלודה. יש רק שני מקומות בעייתיים - מתחת לטמבון האחורי, וליד הדלת של הנהג, אבל את שניהם אפשר לסדר בלי בעיה. בקשר לרקבון על הכנף הקדמית - זה לא שחסר שם חלק, גיליתי שהחלק התקפל איכשהו פנימה. צריך רק לרתך חתיכה קטנה של פח ולהשים חומר פחחות.

כמו כן, אני מוותר בסוף על הפחחות, ומשאיר את זה לידי המקצוענים. יש פחח שמוכן לעשות לי את כל האוטו ב 2000 ש"ח (הוא מכיר את דוד שלי, בגלל זה המחיר המצחיק)

בקשר לצבע - אני עדיין בהתלבטויות - אבל אני חושב על צבע בורדו-דובדבן מטאלי.

ד"א מישהו יודע איפה אני יכול להזמין את פסי הניקל שעוברים לרוחב האוטו ? אני עוקב אחרי EBAY כבר למעלה משנה, ואף פעם לא היה שם את החלק הזה....

פורסם

לירן לפי מה שאני יודע אין יצור מחדש של חלקים לואלינט...

תנסה למצוא יש אתר של בחור ששוחט אותם בחול ומוכר חלקים.

אני בטוח שאצלו תמצא

(חח מזל ששלי שלמה לחלוטין)

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם
לירן לפי מה שאני יודע אין יצור מחדש של חלקים לואלינט...

תנסה למצוא יש אתר של בחור ששוחט אותם בחול ומוכר חלקים.

אני בטוח שאצלו תמצא

(חח מזל ששלי שלמה לחלוטין)

דווקא היה אתר שמוכר חלקים להמון מכוניות של מופר, (גם לואליאנט)

אתה בעצמך נתת לי את הלינק.

אבל המחשב נמחק, הפורום של קלאסיקאר השתנה, והכתובת נעלמה...

פורסם

אני הייתי משתגע על צבע מטורף ועם גאנטים ענקיים

ובקשר לצבע הייתי הולך על או סגול חציל מטאלי

או קומפטישן אורנג`

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

• תוכן חדש...