Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה בענין השם???

Guest AKICHU
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרעיון של בחירת שמות מודלים של המכוניות מעבר לשם מותג החל לפני כ 70 שנים . עד אז , אף על פי שהיו חריגים ראויים לציון , דגמי כלי הרכב נקראו ע"י מספרים "ביואיק 50 " למשל, או אותיות – פורד T או שמות כללים כמו sedan, club coupe, touring sedan וכדומה , היו גם שנקראו בשם המנועים שלהם Packard Twin Six, Hudson Big Six, Super Six, and the Ford V-8..

כמה מהחריגים היו מכוניות שדי מהר בנו אגדות מסביב השמות שלהם: ה- Stutz Bearcat אולי בין הידועים יותר, אחרים היו ה- Jordan Playboy , מכונית שתהילתה שרדה הרבה אחריה, ואחת המכוניות היותר נדירות ה- Pierce Silver Arrow, .

דרך פופולארית אחרת להבדיל בין הדגמים הייתה השימוש ב " רמה של איכות " ציונים כמו למשל standard, deluxe, special deluxe, super deluxe , custom

בשנת 1930תקופת השפל הכלכלי הקשה בארה"ב, כאשר תעשיית הרכב מנסה לשרוד , הרעיון של שמות "מעוררים" לדגמים שונים החל לתפוס, חברת שברולט הייתה אחת מהראשונות לישם זאת: ב1930 , זה היה ה Chevrolet Universal. ב1931 זה היה ה – Independence, ב1932 דגמי השברולט כונו Confederate Deluxe Sport Confederate Deluxe Landau Phaeton. וכאן נשאלת השאלה האם זה באמת עזר לקידום המכירות???? משחק השמות הסתיים בשנת 1934 כאשר דגמי שברולט הפכו ל Standards או Masters.

כל ה – INTRO הזה ובשלב הזה אתם וודאי משועממים עד מוות, בא כי במפגשישי נחשפנו לרכב בשם Studebaker Dictator מה לכל הרוחות עבר בראש של מי שעמד מאחורי בחירת שם כל כך בעייתי ועוד בשנת 1934?

ובכן אחרי כמה נסיונות לא מוצלחים של בחירת שמות כמו Erskine על שם נשיא החברה בשנות ה-20, או Rockne על שם מאמן הכדורגל האגדי של קבוצת נוטרה דם, הדגמים קבלו שמות דוגמת Commanders, Presidents וגם Dictator , החברה בחרה בשם זה הרבה לפני שרודן מסויים ימח שמו וזכרו אדולף היטלר היה ידוע, ולמרות שבניטו מוסולינו בנה לעצמו את הדימוי הזה, העולם עדיין לא ממש ידע איך להתייחס ל- דוצ'ה.

ה- Studebaker Dictator היו מכוניות דיי טובות ויפות (לטעמי) , ונמכרו הרבה יותר מהדגמים האחרים, ועל אף שהיטלר "ומעלליו הידועים לשמצה" התפרסמו, זה לא פגע במכירות ובשנת 1936 נמכרו למעלה מ50,000.

1934Studebaker-Dictator-a.jpg1934Studebaker-Dictator-b.jpg

אירית

פורסם
אותי דווקה מעניינות המכונית ללא שם, רק קוד ונבדקות תחת מעטה של סודיות.....

ואולי לשים יד על אחת כזו?..........רן

רק בשביל להיות בצד הבטוח, אנחנו מדברים על מכוניות כן???:wink:

אירית

פורסם

רוב הסיכויים שהרכב הראשון שאני אייבא - ואני אייבא בבוא היום

סטודיבייקר אוואנטי

אני מאוהב ברכב הזה

d9_3.JPG

fe_3.JPG

אירית תשפכי לי קצת אור על הרכב ואיך לעזאזל יש אוונטי מודל 2005 :

05av1.jpg

05av9.jpg

ואירית להבדיל ממני לדוגמא - גם אם את כותבת הרבה את כותבת דברים מעניינים אז אל תחשבי שאת משעממת אותנו - או אותי לפחות...

ודיקטטור - אתמול חשבתי איזה רכב יש בנמצא שהשם שלו יתאים לאדם כמוני ...

haters will hate

פורסם

דגם בשם בן-ציון??? בעצם למה לא, אם וכאשר תוחייה תעשיית הרכב כחול לבן בהחלט אמליץ על שם כזה, מה יותר ציוני מזה? אממה בארצות אחרות לרובן אין אות כזאת צ', ומחליפה אותה ה- Z , מענין איך הם יהגו את שם הדגם........:wink:

אירית

פורסם

אוי אואנטי - רכב עם הרבה סנטימנטים וכיעור :D

אבל רק שניה - חשבתי שאוואנטי הייתה חברה אמריקאית עצמאית - איך היא קשורה לסטודיבייקר?

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

נוצרת לפעמים בעייתיות עם שמות למכוניות, שיכולים להישמע מצוין בשפה אחת, אבל מוזרים באחרת.

אות או מספר הם יותר בטוחים.

לדוגמא, שברולט NOVA שנכשלה בארצות דוברות ספרדית.

למי שלא יודע, NO-VA בספרדית, זה "לא נוסע..."

כנ"ל - מיצובישי PAJERO.

למי שלא יודע, PAJERO בספרדית זה "מאונן". (כאן כבר למדו את הלקח וקוראים להן MONTERO שזה "הררי")

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

אונטי היתה סטודיבייקר ולאחר שהחברה נסגרה, הרכב יוצר על ידי יצרן עצמאי קטן במשך מס' שנים.

1963%20Avanti%20Ad-05.jpg

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

מספר שנים? הבנתי שעד היום הרכב מיוצר, הצהובה בתמונות היא 2005...

היום מייצרים אותן על הבסיס של המוסטנג החדשה...

haters will hate

פורסם

בני צודק - לאחר שאוואנטי נהייתה מותג עצמאי היא לא הצליחה כ"כ ופשטה את הרגל (אם אני זוכרת נכון). אולי מישהו רצה לחדש את המותג (יש מגמה כזאת לדוגמה עיצובי הרטרו של המוסטנג).

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

האוונטי (?) ניראת כמו אחת שלא הצליחה להחליט עם היא מכונית או מפלסת שלג...מכוערת? עניין של טעם אבל בטוח שיש לה המון חוש הומור ואופי-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

מה קורה פה?

זהו פורום רכב, נא לא להשתמש בביטויים לא הולמים, יורד השירשור לאלתר...:roll:

נוצרת לפעמים בעייתיות עם שמות למכוניות, שיכולים להישמע מצוין בשפה אחת, אבל מוזרים באחרת.

אות או מספר הם יותר בטוחים.

לדוגמא, שברולט NOVA שנכשלה בארצות דוברות ספרדית.

למי שלא יודע, NO-VA בספרדית, זה "לא נוסע..."

כנ"ל - מיצובישי PAJERO.

למי שלא יודע, PAJERO בספרדית זה "מאונן". (כאן כבר למדו את הלקח וקוראים להן MONTERO שזה "הררי")

NSU Club Israel

• תוכן חדש...