Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איזדורה דנקן

Guest AKICHU
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר חמישי טוב לכולם,

נפלא לפתוח שירשור מסויים ולראות כמה הכח הצעיר "מתרבה, כמו גם שעוד "אשה" הצטרפה לסד"כ הנשי המאד מצומצם.

אמנם פורום זה עקרו בעניין Q&A בנושא רכב אספנות,ישן ועתיק, אולם קצת התעסקות בהיסטוריות נוסטאלגיות/דרמתיות ובמה שמסביב לזה לא תזיק וברוח הזאת טריוויה לסוף השבוע מי הייתה איזדורה דנקן, ואיך היא נקשרת לרכב עתיק?

אירית

פורסם

זאת חידה?

אם כך אני יודע את התשובה אבל אשאיר את הבמה למי שגם יודע....

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

עד כמה שזכור לי (וזה לא הרבה) היא היתה שחקנית או רקדנית אמריקאית מפורסמת, והיא נחנקה למוות שהצעיף שלה נתפס במשהו בעת שהיא נסעה בקבריולה שלה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
זאת חידה?

אם כך אני יודע את התשובה אבל אשאיר את הבמה למי שגם יודע....

וטוב שכך, דרך אגב שכחתי לציין , ציינו באיזה רכב מדובר!
פורסם
זו היתה בוגאטי פתוחה.

אהבתי את החבלים...

משעשע בטירוף

אהלן!

מאד חם, וברורה האבחנה הקרובה!!!

פורסם

איזידורה דנקן היתה הרקדנית הגדולה ביותר בהסטוריה. היו לה חיים בלתי שגרתיים. שני ילדיה הקטנים נהרגו בתאונת דרכים (נדמה לי אפילו לעיניה).

היא נהרגה ב 1927.

והנה תמונה (מוקדש לקובי...).

isadora-duncan4.jpg

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

כולכם צדקתם בצורה כזאת או אחרת, בחרתי להציג את הנושא הזה, כי קודם כל זה סיפור מעניין, האשה!!!

איזדורה דנקן נחשבה כאם המחול המודרני, ולרב נהגה להתערטל בהופעותיה, מדובר בשנות ה-20 דבר שלא היה בשגרה בוודאי לא בהופעות! כמו גם מאחורי הקלעים, לא אחת נראתה מטיילת/רוקדת לאורך החוף עם סנדלים עליה בלבד.

איזדורה דנקן הייתה ממוצא אמריקאי, אולם כמעט ולא מוכרת שם כי את רב חייה והקריירה המקצועית שלה עשתה באירופה ובצרפת בפרט.

14 שנים קודם למותה, חוותה איזרורה טרגדיה איומה נוספת, שני ילדיה בני השש ושלוש והאומנת שלהם אשר הושארו במכונית הרנו שנהגה ירד על מנת להניעה בעזרת הארכובה, התדרדרו למי נהר הסיין הסוערים ומצאו בו את מותם.

מאז התדרדרה לשתיית אלכוהול כבדה וריבוי גברים בנסיון להתגבר על הכאב, מה שאומנות הריקוד שלה כבר לא עשתה.

באותו היום בספטמבר 1927, לבושה כיאה לאופנה באותם הימים, נהגה איזדורה לכרוך צעיף לגופה וצווארה ולהשאיר שובל צעיף ארוך אחריה, אחרי טיול ערב, עינה צדה נהג יפה תואר , ואשר חשקה בו, עם מכונית ספורט AMILCAR (ראו תמונה) אשר היה "המתחרה" של BUGATTI וזו הסיבה לטעות הנפוצה, על כן שכרה את שירותיו.

קצה הצעיף שלה נכרך סביב הגלגל האחורי של המכונית השועטת, גופה נגרר כ30 מטרים על הכביש המרוצף לבנים, מותה היה כמעט מיידי אך מזעזע.

על פי אחת האנקדוטות מסופר כי שניות לפני מותה הספיקה לנופף בכף ידה לחבריה ולומר:

Adieu, mes amis! Je vais a la gloire" " היו שלום חברי אני בדרך לתהילה"

25amilcar.jpg

אירית

פורסם

אפרופו.....אם היתה נוסעת בוולבו זה לא היה קורה....ואולי אפילו היתה מתחתנת עם חבר כנסת והיתה אשת שר החוץ......לאאאאאאאאאאאאאאאאאא עדיף המקור...........רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
אפרופו.....אם היתה נוסעת בוולבו זה לא היה קורה....ואולי אפילו היתה מתחתנת עם חבר כנסת והיתה אשת שר החוץ......לאאאאאאאאאאאאאאאאאא עדיף המקור...........רן
בונה! היא הייתה בוחרת אותם לפי איך שהם נראים, מי כבר "עומד" בסטנדרטים האלה??? אולי "פינס"

אירית

פורסם
כולכם צדקתם בצורה כזאת או אחרת, בחרתי להציג את הנושא הזה, כי קודם כל זה סיפור מעניין, האשה!!!

איזדורה דנקן נחשבה כאם המחול המודרני, ולרב נהגה להתערטל בהופעותיה, מדובר בשנות ה-20 דבר שלא היה בשגרה בוודאי לא בהופעות! כמו גם מאחורי הקלעים, לא אחת נראתה מטיילת/רוקדת לאורך החוף עם סנדלים עליה בלבד.

איזדורה דנקן הייתה ממוצא אמריקאי, אולם כמעט ולא מוכרת שם כי את רב חייה והקריירה המקצועית שלה עשתה באירופה ובצרפת בפרט.

14 שנים קודם למותה, חוותה איזרורה טרגדיה איומה נוספת, שני ילדיה בני השש ושלוש והאומנת שלהם אשר הושארו במכונית הרנו שנהגה ירד על מנת להניעה בעזרת הארכובה, התדרדרו למי נהר הסיין הסוערים ומצאו בו את מותם.

מאז התדרדרה לשתיית אלכוהול כבדה וריבוי גברים בנסיון להתגבר על הכאב, מה שאומנות הריקוד שלה כבר לא עשתה.

באותו היום בספטמבר 1927, לבושה כיאה לאופנה באותם הימים, נהגה איזדורה לכרוך צעיף לגופה וצווארה ולהשאיר שובל צעיף ארוך אחריה, אחרי טיול ערב, עינה צדה נהג יפה תואר , ואשר חשקה בו, עם מכונית ספורט AMILCAR (ראו תמונה) אשר היה "המתחרה" של BUGATTI וזו הסיבה לטעות הנפוצה, על כן שכרה את שירותיו.

קצה הצעיף שלה נכרך סביב הגלגל האחורי של המכונית השועטת, גופה נגרר כ30 מטרים על הכביש המרוצף לבנים, מותה היה כמעט מיידי אך מזעזע.

על פי אחת האנקדוטות מסופר כי שניות לפני מותה הספיקה לנופף בכף ידה לחבריה ולומר:

Adieu, mes amis! Je vais a la gloire" " היו שלום חברי אני בדרך לתהילה"

25amilcar.jpg

אירית

במקור,האוטו בו היא נהרגה,לא היה אדום?

zeev

פורסם
במקור,האוטו בו היא נהרגה,לא היה אדום?
זאב

אני לא יכולה להישבע שלא! אבל לאחר בדיקת בזק של המאמרים המפורסמים מאותן שנים של האובסרבר הגרדיאן והניו יורק טיימס, אף לא אחד מציינים את צבע הרכב אלא דווקא את צבע הצעיף שתואר כאדום בוהק, יתרה מזאת עברתי על התצהיר של הנהג הצעיר גם שם אין איזכור של הצבע.

אני רק יכולה להגיד בזהירות רבה, כי אכן הכחול והאדום היו במפתח הצבעים בין 1923-1925 , על פניו נראה כי דגמי הספורט היו כחולים, כמו גם הדגם המצויין.

אירית

• תוכן חדש...