Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8417 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בלוח פוקוס סע"מ 54 ישנה רפליקה של מרצדס 540.

המחיר שהבעלים רוצה עליה זה 390 אלף שח. גם אם הוא יעשה סלטות באוויר הוא לא יקבל את המחיר הזה.

וכמו הרכב הקודם שפורסם כאן שנמצא אצל איתן וורטימר גם הרכב הזה מורכב על שברולט קמרו שנת 78 שזה לא כתוב. בשביל לקבל את האינפורמציה הזאת היתקשרתי לבנאדם ואמרתי לו על איזה רכב הרפליקה הזאת מורכבת??? והוא אמר לי מזתומרת כאילו שהוא לא יודע.

אז אמרתי לו שיש מספר רכבים שמרכיבים עליהם רפליקות כמו הקמרו וכיו"ב אז הוא אמר לי שהוא רואה שאני מבין ברפליקות אז הוא אמר לי שהיא מורכבת על קמרו שנת 78.

אז מה ההבדל בין הרכב הזה לרכב של איתן??? שאצל איתן לא היתבלבלו בכתוביות של הרכבים, כל הרכבים שלו בדיוק אם הסוג שלהם.

פשוט הוא אלוף ברפליקות, והוא לא משקר שהוא כותב שברולט קמרו הוא אומר את האמת כי זה רפליקה של רכב מסויים שמורכב על בודי של קמרו, ובפוקוס לא מציניים את זה והבעלים לא אומר את זה עד שלו שואלים אותו.

אז לכל מי שרוצה לקנות רכבים קלאסיים משנות ה-30-40-50 מהיצורים הנדירים תיבדקו את הסמל שיש על הגלגלים, הגה, על המכסה מנוע, והבגז. יש שם סמל של אדם עומד בתוך עיגול בצורה של המרצדס.

ירין

פורסם

הרפליקות של מרצדס הם למעשה רכבים מתוצרת Excalibur .

כבר משנת 1964 ייצר את רכב התצוגה מעצב רכב אמריקאי בשם ברוקס סטיבנס בעוד הוא עובד עבור חברת סטודבייקר.

הרכב הראשון מבוסס על העיצוב המקורי של מרצדס SSK שנת 1930.

הסיבה שרכב זו יוצר לאחר מכן עם מכלולי שברולט היא שההזמנה הראשונה (12 רכבים) בוצעה על ידי משווק שברולט גדול בארה"ב שרצה שהרכבים יהיו על מכלולי שברולט ולא סטודבייקר.

השלדה של סטודבייקר (סטודבייקר לארק פתוחה) עם זאת המשיכה עם ייצור הרכב עד לשנת 1970 אך מנועי שברולט קורבט הותאמו לכל הרכבים מתוצרת Excalibur .

התוצאה הייתה, מראה של מרצדס מתחילת המאה, עם ביצועים של מכונית שרירים (0-100 במעט מתחת ל7 שניות ומהירות סופית של 238 קמ"ש!)

דגמים שונים של Excalibur היוו רפליקות שונות למרצדסים, לארץ יובאו מספר רכבים, במצב לפני שיפוץ וחלק במצב נסיעה.

במוזיאון תפן ניתן לראות Excalibur במצב תצוגה.

חשוב לציין, כי ייצור הרכבים הופסק (לפי הידוע לי, החברה פשטה את הרגל) ....כך שחלקי חילוף "קוסמטיים" עלולים להיות קשים למציאה, עם זאת, חלקים מכניים נמצאים בשפע שכן כאמור הרכב מבוסס על שלדות אמריקאיות ומכלולי רכבים אמריקאיים נפוצים.

לשאלה, אם הרכב שווה את המחיר או לא?.....רק מי שמוכר רכב וקונה רכב מתוצרת Excalibur ידע את התשובה....

ליאור.

שימו לב : אני שמח להודיע על פתיחת קטגוריה בשם הכה את המומחה בפורומים של אתר הרכב הקלאסי, בה תוכלו לשאול כל(!) שאלה בנוגע לכל(!) רכב קלאסי, והמומחה יענה!

http://www.classiccar.co.il

תמונות של ה Excalibur (תמונות נוספות ניתן למצוא בגלריית התמונות באתר הרכב הקלאסי הישראלי)

81ex-2.jpg

excal1.jpg

triple3.jpg

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

• תוכן חדש...