Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תיקוני פחחות בעזרת עופרת...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכולם שלום...

פעם, בעלי מיקצוע היו מתקנים מעיכות בפח ע"י עופרת. השיטה נהוגה גם בארה"ב במכוניות "שוות" כגון מכוניות אספנות יקרות ערך (כאשר רוצים שהתיקון יחזיק לנצח) ומכוניות "קאסטום"...

מישהו יודע איך עושים את זה? איפה אפשר ליקנות חומרים? איך מתחילים?

בבקשה, אל תגידו "למה לך, תתקן עם מרק, כולם עושים את זה, זה טוב גם לך"...

אני רוצה לתקן עם עופרת כי זה מחזיק יותר טוב (ככה אומרים), במיוחד במקומים שיש בהם עומס, למשל ליד צירי הדלתות... וחוץ מזה החוויה...

תודה מראש,

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

עוד יתרון לעופרת שהיא אינה סופחת לחות, בניגוד ל"בונדו".

קח בחשבון שהעבודה קשה ודורשת מיומנות רבה - אתה צריך לחמם את העופרת עד שהיא תהיה

רכה מספיק ל"מריחה" אבל לא נוזלית ("כדורי" עופרת מותכת).

בנוסף, עופרת היא חומר רעיל! אין לשייף את התיקון במלטשות חשמליות (בגלל האבק) ויש לגרד

את העודפים במעין "פומפייה" ידנית.

בכלל, חשיפה לעופרת ולאדים הנוצרים איננה מומלצת. הבריאות לא שווה את זה.

בקיצור - רד מזה...

אלטרנטיבה מעניינת היא מרק פחחות על בסיס אבקת אלומיניום (ולא טלק ודומיו) - חומר המילוי חזק

ואיננו סופח מיים. לא הצלחתי למצוא חומר כזה בארץ. אם תמצא - שתף אותי היכן...

:turn-l:
פורסם

הפעם האחרונה שבה ראיתי מילוי רכב בעופרת היתה במהלך שירותי הסדיר. אם אני זוכר טוב, חסר לך מסק"ר וצוות הכוונה קרקעי.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
70 רכבי אספנות בגן עדן.
רק שיהייה חיבלול ומינימום נגיעות

Touched by an angel

DSCN0455.jpg

פורסם

ראיתי פעם איך עושים את זה בתערוכה בחו"ל, היה שם דוכן והידגימו איך נעשה.

אז ככה- אתה מחזיג מוט של עופרת, או בדיל, ניתן לקנות בחנויות להספקה טכנית.

בעזרת מבער אתה מחמם את בדיל ליד המקום שבו נעשה התיקון. כאשר הבדיל נמס על הפח,

אתה מורח אותו בעזרת כפיס עץ, עד שמתקבל פחות או יותר לצורה המקורית, ואז... בעזרת שופין

גס מאד ממשיך להוריד חומר מיותר ונותן את הצורה המקורית. ואז עובר לשופין עדין יותר ומחליק

לצורה הסופית.

מורכב....איטי...אבל....תיקון לכל החיים. לא מחליד...לא ניסדק..

גם בעיני זה מצא חן.....וגם עשיתי בעבר עמה תיקונים כאלה.

בהצלחה

אריוס

בעיקר סיטרואן

פורסם

טוב... פילר על בסיס אלומיניום נעלם מהשטח אחרי שלא נימצא כל בסיס כלכלי להשאיר אותו. לא הוכח שהוא באמת עדיף (זה מה שאני יודע) ...

עופרת....

זה מה שאני יודע:

מנקים את המישטח ע"י חומצה (איזה חומצה בדיוק?) ומנקים אותו ע"י מים (אמורים להיות מזוקקים) ומייבשים....

מחממים את פני המישטח ומשפשפים אותו ע"י צמר "פלדה" שעשוי מפליז (מישהו פעם ראה כזה?!) תוך כדי חימום המישטח...

מורחים על המישטח חומר שניקרא "מישחת הלחמה". זה טיפה שונה מהמישחה הרגילה שמלחימים איתה עם מלחם. זה מגיע כאבקה ומדולל במים (איפ קונים, ב א ר ץ ). מורחים את זה ע"י מיברשת קטנה ומחממים את האזור שוב...

מחממים את האזור וגם את המטיל עופרת (ממליצים על 50-50) עד שהעופרת נהיית רכה מספיק ואז מורחים אותה על התיקון.

אחרי זה ממשיכים לחמם אותה על המישטח ודוחסים ומהדקים אותה על פני השטח בעזרת "שפכטל" מעץ (למה דווקא מעץ? איזה עץ?) שטובלים לפני כל נגיעה במישטח בשעווה (איזו שעווה? סביר להניח שהיא אמורה להיות שעווה שלא נידלקת בטמפ' גבוהה) כדי שלא יצאו חתיכות מהעץ את העופרת וכדי שהעץ לא ישרף...

כל זה מה שהצלחתי לידלות מהאינטרנט במשך החצי שנה האחרונה...

אם למישהו יש לחדש לנו, אני מאמין שכולנו נישמח (במיוחד אני!)

תודה מראש,

גילי

פורסם

יש לזה כמה חסרונות משמעותיים - האחד : עופרת היא רעילה,כמויות העופרת שתקלוט בתהליך הזה לא שוות את התוצאה, שום תוצאה. הסריאות שלך תנזק לטווח ארוך ועופרת לא מופרשת מהגוף לעולם.השני : עופרת היא כבדה מאוד, לא חבל להעמיס סתם עוד משקל ?

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
יש לזה כמה חסרונות משמעותיים - האחד : עופרת היא רעילה,כמויות העופרת שתקלוט בתהליך הזה לא שוות את התוצאה, שום תוצאה. הסריאות שלך תנזק לטווח ארוך ועופרת לא מופרשת מהגוף לעולם.השני : עופרת היא כבדה מאוד, לא חבל להעמיס סתם עוד משקל ?

האוטו שלי שוקל 8 טון ו579 ק"ג... למה ניראה לך שיהיה איכפת לי מעוד 3-4 ק"ג...

חוץ מזה, 3-4 ק"ג זה ההבדל במישקל שלי ליפני ואחרי שאני מבקר בשרותים ;-)

סרטן? טוב, לגבי זה הדעות חלוקות... הרי את הילדות שלי ביליתי בבנית מעגלים אלקטרוניים ושרפתי כמה ק"מ טובים של בדיל... מקום מאוורר, מסכה טובה, ויאללה, לעבודה...

גילי

פורסם
סרטן? טוב, לגבי זה הדעות חלוקות... הרי את הילדות שלי ביליתי בבנית מעגלים אלקטרוניים ושרפתי כמה ק"מ טובים של בדיל... מקום מאוורר, מסכה טובה, ויאללה, לעבודה...

גילי

בדיל זה לא עופרת (ואגב משתמשים בד"כ ב50% בדיל 50% עופרת לתיקוני פחחות) - והוא איננו רעיל.

העולם מפסיק להשתמש בעופרת (דלק, אלקטרוניקה, מצברים וכו) - אתה באמת רוצה ל ה ת ח י ל?

:turn-l:
פורסם
גילי גיל

עכשיו אחרי שקראתי את השירשור האחרון שלך, הדברים מתחילים לקבל הגיון.....והכל מסתדר....:-) -רן

הסבר לאילו שמיתקשים????

;-)

גילי

פורסם

there was a show called a car is reborn (BBC) were they showed haw to lead load they also warned not to do it on your own.

לפני שבועיים שודרה התוכנית בערוץ 38 ב YES (דיסקברי) בה הראו איך עושים את זה

(הוא שיפץ יאגואר e-taype )

ביום שלישי הוא מרכיב את הרכב לאחר שסיים שלב פחחות ומכונאות

• תוכן חדש...