Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7500 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם...

לדעתי, הגיע הזמן למיסוד חקיקה בכל הנוגע לרכבי קיט. בעולם כולו הנושא מקובל וחוקי, כל עוד שהרכב עומד בתקנות רישוי (כל נושא התאורה, מחוונים וכו') ובדיקות במכון המורשה לאשר את עליית הרכב לכביש. חקרתי לעומק את הנושא בבריטניה ובהחלט יש מקום ליישום אותם תקנות כאן, עם אכיפה נכונה ניתן להגיע לרמות בטיחות גבוהות.

להבדיל ממה שחושבים, בחו"ל אי אפשר סתם ככה לבנות מכונית ולעלות איתה לכביש (למעט מדינות מסויימות בארה"ב), אלא הרכב עובר בדיקה בסגנון מכון התקנים אצלינו, בכדי לוודא שהוא אינו "מפגע" אלא כלי רכב אשר יעלה על הכביש בבטחה.

ישנם מאות, אם לא אלפי קיטים לאינספור מכוניות/מוטציות כאלו או אחרות ואם מותר לחברינו בחו"ל, הגיע הזמן שיהיה מותר גם בישראל....

כנ"ל, לגבי רפליקות. על נושא ייבוא רפליקה עוד ניתן להתווכח, שכן לא ידוע מה קונים, אך לגבי בנייה, אותו כנ"ל לגבי קיט-קארס.

http://www.kitcar.com/

http://www.totalkitcar.com/

http://www.kitcarmag.com/

מה דעתכם?

ליאור.

(ניחוש פרוע: "ירון פ.: זה קשקוש בלאבוש! אתה חולם! הוזה! נראה לך?!" :wink:)

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

ליאור

תקופת בחירות עכשיו, זה הזמן להגיע לנציגך בכנסת ולדרוש שינוי, לדעתי זה אפילו פחות הזוי מלאשר מריחואנה חוקית כפי שמציע אחד מנכשלי..... הה... נכבדי הכנסת שלנו.....אין לך הרבה זמן כי אורך חיים ממוצע של ממשלה עומד על חודשים בודדים בלבד....

הוסף גם:

הורדת המס על אביזרי בטיחות.

הורדת מס הקניה על רכב חדש.

הורדת המכס לסכום ראלי.

הכלת הסכם ביטוח הוגן וכולל לכלי הרכב הדו"ג.

בקיצור ......רוץ לממשלה את הקול שלי יש לך-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
ליאור

תקופת בחירות עכשיו, זה הזמן להגיע לנציגך בכנסת ולדרוש שינוי, לדעתי זה אפילו פחות הזוי מלאשר מריחואנה חוקית כפי שמציע אחד מנכשלי..... הה... נכבדי הכנסת שלנו.....אין לך הרבה זמן כי זמן ממוצע של ממשלה עומד על חודשים בודדים בלבד....

הוסף גם:

הורדת המס על אביזרי בטיחות.

הורדת מס הקניה על רכב חדש.

הורדת המכס לסכום ראלי.

הכלת הסכם ביטוח הוגן וכולל לכלי הרכב הדו"ג.

בקיצור ......רוץ לממשלה את הקול שלי יש לך-רן

אני מצטרף בחום לנושא קימות אצלי תוכניות מגירה כבר למעלה מ10 שנים .בעבר פניתי לטכניון בנושא

המסקנה שהיגעתי שיותר זול יהיה לבנות רכב לקחת לחו"ל להעביר רישוי מסודר ולחזור לארץ עם מספר זר

דורון

פורד אסקורט ‏‎Mexico MK1 RS ,

פורסם
אני מצטרף בחום לנושא קימות אצלי תוכניות מגירה כבר למעלה מ10 שנים .בעבר פניתי לטכניון בנושא

המסקנה שהיגעתי שיותר זול יהיה לבנות רכב לקחת לחו"ל להעביר רישוי מסודר ולחזור לארץ עם מספר זר

זאת בדיוק הבעיה, שקיט-קאר גם עם רישוי זר לא תקבל רישיון ייבוא שכן היא "לא רשומה תחת רשומון היצרנים של משרד התחבורה"...

ולכן, דרוש/נחוץ שינוי.

ליאור

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

כולנו איתך, לדעתי (אם נוריד את מישפר בקטינים ואילו שלא זכאים לזכות בחירה) יש לך כאן איזה 4-5K קולות בכיף...

אתה יכול לפתוח מיפלגה קטנה... :roll:

צריך נהג/עוזר? :wink:

את האמת, יש קיטים מדהימים, היתה מודעה פעם על איזו חברה בבריטנה שהוציא קיט כזה, 12K ליס"ט... 2.8 שניות ל100, וזה למכונית עם רישוי לכביש, כולל מזגן... :shock:

חישוב מהיר, 12*8 ועוד 130% = 220K.... ל רק בשביל רכב שיכול לפורר כל מה שנוסע בכביש...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

אכן מדובר יהיה בשינוי מרענן. אין שום סיבה אמיתית שלא ניתן יהיה להעלות רכב בהרכבה עצמית מתוצרת יצרן מוכר ואשר עומד בדרישות התקינה הישראלית.

אגב,היות וגם כאן מדובר במכוניות תחביב,אפשר להטיל את הגבלות רכב האספנות ולאפשר את ההקלות למרות שמדובר ברכבים "חדשים".

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

התקופה של לפני בחירות היא הטובה ביותר לקבל הבטחות מפה ועד לנורברגרינג.

חברי המפלגות יעשו הכל בשביל לגייס עוד כמה אלפי קולות, ראו ערך התרת עישון סמים קלים.

הבטחות ניתן יהיה לקבל אך מה מהם יצא לפועל....אין לדעת.

לאחר הבחירות פתאום דברים ישכחו ורק מה שמשרת בעלי אינטרסים יעלה לסדר היום.

אם תיהיה עצומה אני הראשון לחתום עליה.

ולגבי קיט קאר קח לדוגמא יפה את טומקר, מי שהוציא מהכוח אל הפועל בניית "רכב" ואישורו במדינת ישראל.

כדאי להתייעץ איתו...

I don't drive fast, I fly low

פורסם

ליאור אני עוד עלול להפתיעך :-P .

אין לי שום בעיה עם קיט שמיוצר ע"י יצרן מוכר. הבעייה נעוצה במנטליות הישראלית שגורסת שהממונים אינן מבינים דבר (ובדר"כ גם מטומטמים) - ייתכן והדבר נכון בחלק מהמקרים אבל לא בכולם.

הבעייה היא עם שיפורים וקיטים לא מקצועיים - כולנו מכירים את סיפורי הרכבת הגה כוח בגיפ' ישן (בדר"כ ניגשים לאיזה מסגר חאפר שמרתך תושבת חדשה להגה כוח לא מקורי - ברררר איזה פחד), וגם או שיפורי מנוע ללא טיפול בבלמים וגם או במערכות נדרשות אחרות.

לסיכום - אכן דרושה גמישות מחשבתית מן המערכת והממונים - ואני אשמח אם יותר להביא קיטים מיצרנים מוכרים (להפתעת חלק מהקוראים לאו דווקא מדובר בקיטים זולים לרכישה - ובכל מקרה חיסכון בכסף אינו הסיבה).

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

קייטרהאם הוא יצרן מכוניות קיט וגם מרכיב בעצמו על קו ייצור. לקייטרהאם יש משווקים בכל רחבי העולם, גם בטורקיה, ערב הסעודית וקפריסין. לקייטרהאם יש תקינה אירופאית מלאה.

Registering a fully built Caterham is just the same as buying a new car from a major manufacturer – all the work is done for you. All that remains for the customer is to purchase the road tax prior to collection of the vehicle. For home assembled cars, the owner must submit the car for an SVA inspection. Caterham supply all the relevant paperwork with every kit and component car.

http://www.caterham.co.uk/showroom/index.htm

הערות-

SVA - רישוי מרכב בודד לתקינה. (קיט)

לגבי הרכבה מקו הייצור - אין כל בעיות לרישוי מיידי.

אז מה? נסו לייבא מכונית חדשה או אספנות!

מישהו החליט במשרד התחבורע ש"זה - לא!" ומכאן והלאה "לך תוכיח שאין לך אחות."

עד שמישהו לא יחליט לייצג בישראל יצרני מכוניות קיט ולקדם את הנושא מסחרית - אין לזה סיכוי מול הביורוקטיה הישראלית האטומה.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם
קייטרהאם הוא יצרן מכוניות קיט וגם מרכיב בעצמו על קו ייצור. לקייטרהאם יש משווקים בכל רחבי העולם, גם בטורקיה, ערב הסעודית וקפריסין. לקייטרהאם יש תקינה אירופאית מלאה. אז נסו לייבא מכונית חדשה או אספנות?

מישהו החליט במשרד התחבורע ש"זה - לא!" ומכאן והלאה "לך תוכיח שאין לך אחות."

עד שמישהו לא יחליט לייצג בישראל יצרני מכוניות קיט ולקדם את הנושא מסחרית - אין לזה סיכוי מול הביורוקטיה הישראלית האטומה.

בידיוק אני מחפש תמונות של הרכב הזה כדי לכתוב עליו....הישגת אותי.

למי שלא מכיר:

A-CHFD%2029.JPG

משה.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

• אחראי פורום
פורסם

אני בעד...יש לי הרבה רעיונות לקונספטים עיצוביים...

אבל ליאור , לא כ"כ מדויק מה שכתבת בהודעה הראשונה.

באנגליה כל בעל ידיים טובות יכול ליצור ולבנות בעצמו כלי רכב

שנשען על קבוצת ה-microcar , ולנסוע איתה ברישוי וביטחון מלא!

הנ"ל מבוסס על מחקר שעשיתי לפרוייקט גמר שלי (micro ישראלית ראשונה!) ,

ולקוח מאנגלים "אסלים" , שבנו בעצמם.

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
אני בעד...יש לי הרבה רעיונות לקונספטים עיצוביים...

אבל ליאור , לא כ"כ מדויק מה שכתבת בהודעה הראשונה.

באנגליה כל בעל ידיים טובות יכול ליצור ולבנות בעצמו כלי רכב

שנשען על קבוצת ה-microcar , ולנסוע איתה ברישוי וביטחון מלא!

הנ"ל מבוסס על מחקר שעשיתי לפרוייקט גמר שלי (micro ישראלית ראשונה!) ,

ולקוח מאנגלים "אסלים" , שבנו בעצמם.

איתי.

ובסוף התהליך הנ"ל הוא חייב לעבור בדיקה המאשרת שיש לו אבזור "בטיחותי" כגון וינקרים, פנסים, אורות חירום ועוד כל מיני "קטנות".לא קיים מצב בו מישהו בונה אוטו, מקבל מספר ועולה על הכביש בלי שאף אחד בודק אותו (למעט כאמור, כמה מדינות בארה"ב).

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

• תוכן חדש...