Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8419 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנושא לא חדש , ואני לא חושב שבפורום זה נגבש משהו פרקטי , אבל בכל זאת כמה הגיגים.

כל מי שראה מוזיאונים לרכב בחו"ל ,מרגיש את החסרון במוזיאון מוטורי אמיתי בארץ. כפי שנכתב בשרשיר אחר , המוזיאון בתפן פשוט מביש וגם מוזיאון אגד שיש לו הרבה יותר "נשמה" , חסר ליטוש ואלמנטים שיכולים להיות אטרקטיבים לקהל הרחב שאיננו מכור לנושא. המקומות האחרים הם בגדר אוספים גדולים אבל לא מוזיאון.

מוזיאון אמיתי יכול לטפל במגוון הבטים של מוטוריקה ולמשוך ולענין ציבור רחב וע"י זה לקרב אותם לנושא. גביה של דמי כניסה תממן חלק מהעלות.

מצד שני , לאספני רכב הוא יכול להוות מקום נוח לאכסן בו את האוסף לתצוגה - במקום לחפש מקומות איכסון או לשים את האוטו תחת כיסוי ולהתפלל שלא יזיקו לו , אפשר לאכסן במוזיאון ולהוציא לפי הצורך.(רכבים ברמה נאותה כמובן).גביה של דמי איכסון יכולה להיות מקור נוסף להכנסה ומימון.

מצד שלישי מוזיאון יכול להוות מסגרת להתמקצעות של הנושא המוטורי ומנוף לשינויים (הכרחיים לדעתי) בתחום בארץ. במקום שדברים יקודמו ע"י אנשים פרטיים בזמנם החופשי ובהתנדבות - להעסיק בשכר אנשים שרואים בנושא יעוד ויוכלו להתפרנס מקידומו.

אשמח לשמוע דעות .

נמרוד

פורסם

אני אחד מבעלי ההודעה בשירשור בעניין תפן, ואני רק רוצה לציין שהוא לא מביש לדעתי -

עצם העובדה שמדובר באדם פרטי הפותח מיוזמתו ובכספו שני מוזיאונים כאלה ראויה להערכה.

המצב במוזיאונים האלה דורש עבודה, וכמו שאהוד אמר המכוניות שם לא במצב תצוגה אלא במצב של מחסן.

יחד עם כל זאת - עם מעט עבודה, טוב נו די הרבה עבודה, המוזיאונים האלה יוכלו ליהפך לאטרקציה בפני עצמם ולא רק מקום לעצור בו במהלך טיול משפחתי כדי להשתין\לאכול\לראות את שאר המוזיאון (שהוא יפה ומכובד לכשעצמו).

ובעניין הרעיון למוזיאון שהועלה -רעיון מעניין - ואחת השאלות לדעתי היא אם יש מקום להקים מקום כזה שיעמוד בזכות עצמו? האם אנשים יבואו לראות מכוניות כמו שבמוזיאון ישראל באים לראות אמנות (לא מוטורית)? וזו רק אחת השאלות ...

אבל - תמיד טוב לקוות למקום כזה בארץ, כמובן אחרי שיוקם פה מסלול הראלי הראשון, ואחרי שיוקם מסלול ה פורמולה 1 הראשון :wink:

פורסם

למימוש הנושא יש צורך - מלבד מקום, ידע, כסף רב וכד' - בדבר נוסף והוא "משוגע לנושא" שישי לו גם "קשרים" פוליטיים מעולים. רק אדם כזה יוכל באמת לקדם את הרעיון.

ברור לכולנו שהמוזיאון בארצנו הקטנטונת לא יהיה רווחי. רק המדינה תוכל לממן פרוייקט כזה, (או מליונר בעל עניין פרטי).

הרעיון לשכן במוזיאון כלי רכב של אספנים פרטיים לא ממש ברור - האם בכל יום שישי כשירצו לקפוץ למפגש יוציאו את הרכבים? לא נראה רציני . . .

מוזיאון גם איננו דבר שמתחרה עם המועדון, אשר דואג כפי יכולתו לדברים רבים שאינם כלל מעינייני מוזיאון, אלא שניהם יכולים להתקיים בו זמנית ולהשלים זה את זה.

להבנתי יש למועדון קשר עם נשיא המדינה הנוכחי ( משהו כמו נשיא כבוד ) ואם כן - אולי ניתן להפעיל אותו.

אם יש בין חברי המועדון את המשוגע לדבר בעל הרצון והקשרים הדרושים להרמת הנושא - הרי שבעזרתו ובעזרת האל נצליח . . .

אבי

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

הרעיון של מוזיאון מוטורי ישראלי הוא גדול אבל אני מסופק אם זה יכול להיות כלכלי, כי גם אם יהיה תשלום דמי כניסה, וגם אם את מה שאני משלם היום בחניון לרכב האספנות שלי אני אשלם למוזיאון ועוד מי יודע כמה אפשרויות תשלום תוכל להוציא ממי שמתעניינים באמת בתחום, התחזוקה של המקום הזה, שמירה וכו' יעלו הרבה יותר.

מעבר לזה, כמה אנשים לדעתך יבואו לראות מוזיאון כזה אם לא יהיו שם אטרקציות נוספות כמו שטרנר עושה במוזיאון חיל האויר פעמיים בשנה.

מעבר לזה, אני משתדל לנסוע ברכב האספנות שלי לפחות פעם בשבוע ואני מניח שאני לא היחידי שעושה זאת. נצא מנקודת הנחה שהרכב מוצג במוזיאון - אז מה יקרה אני אבוא ופשוט אוציא את האוטו מתצוגה?

או אם יש מפגש של המועדון (ראלי חדרה למשל) אז סוגרים את המוזיאון באותו היום - וזה דווקא יוצא ביום שהרבה אנשים יכולים לבוא ולבקר במוזיאון.

לעניות דעתי, קשה מאוד להקים מוזיאון עם מכוניות שגם נוסעות ושהן לא בבעלות המוזיאון.

ושלא אובן לא נכון, אני מאוד אשמח לראות מוזיאון כזה קורם עור וגידים!!! (אני רק חושב שצריך מישהו שישים הרבה מאוד כסף על השולחן בשביל להקים אותו... :wink: )

אלבום השיפוץ של הלמברטה שלי

יש עוד למברטה (עם סירה) העומדת מפורקת לחלוטין.

משפץ גם כרמל דוכס בפיברקלאב... =]

ואפילו יש גם טריומף הראלד המשתפצת לה אט אט...

פורסם

יש מוזיאון פרטי של מישהו ששכחתי את שמו המוזיאון נמצא בקיבוץ אייל והבנאדם הקים אותו לזכר הבת שלו, והוא שיפץ את כל מכוניות שבמוזיאון - בעצמו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

שייך לאדם יקר בשם אורי סהר. ניתן לבקר בו בין היתר בשבתות בין השעות 13.00 - 10.00 . מ ו מ ל ץ ! ! !

לפני שבוע ביקרתי במקרה אצל אדם בשם אמנון בקרית שמונה המחזיק עשרות מכוניות, אוטובוסים, משאיות, טרקטורים, אופנועים,מהעבר הרחוק . . . ובתוך ביתו אוסף גדול נוסף של שעונים, גרמופונים, תקליטים, ועוד ועוד ועוד . .

אולם לא נראה לי שלסוג מוזיאונים כאלו התכוון המשורר (נמרוד).הכוונה למשהוא מסודר מאורגן וגדול הרבה יותר, מוזיאון שגם יקרב לנושא את אלו שאינם "מכורים ממילא" כמונו.

"מוזיאון נתמך" ארצי, אשר יגובה בפרסום מסיבי ותקציב מכובד, ולא בנוי על פעילות של אדם או קבוצה פרטיים.

נקווה לטוב.

אבי

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

שמחתי לקרוא את התגובות ואני חושב שהבעיות שהועלו הן אכן נכונות . אני משוכנע שיש עוד בעיות שיהיה צורך להתגבר עליהן.

עופר תהה אם אנשים יבואו למוזיאון. לדעתי התשובה היא כן בגדול אבל זה תלוי בתכנים שיהיו בו וביחסי הציבור שיקבל.דוגמא טובה היא תערוכת אוטומוטור שמושכת קהל רב ומגוון בזכות הפירסום ולאו דווקא בזכות האיכות. יש אחוז קטן של מכורים שיגיע בכל מקרה. אחוז גבוה יותר יגיע אם ישתכנע שזה מקום מענין ומהנה להעביר בו כמה שעות עם המשפחה . יחסי ציבור וארגון יכולים להביא סיורי בתי - ספר וערבים/ארועים יחודיים יכולים למשוך בני נוער או אוכלוסיות יעד ספציפיות. מוזיאון מוטורי לדעתי לא יכול להיות דומה למוזיאון ארכיאולוגי שבו אנשים מסתובבים בין הרבה כדים ומתבוננים - הוא צריך להיות משהו חי ומגוון בהרבה כדי להצליח.

אבי ציין שדרוש לענין משוגע בעל קשרים. אני חושב שצריך יותר ממשוגע אחד כדי להרים את זה אבל אני מכיר מספר לא מבוטל של אנשים שחלומם הכמוס הוא להקדיש את כל מרצם לעניני רכב אם הכנסתם תובטח. זה ענין המקצוענות עליו כתבתי: אדם שחוץ מעניני רכב צריך גם לנהל חיים נוספים במקביל לא יכול עם כל הרצון הטוב להקדיש כמו אדם שזה כל עיסוקו.זה לא אומר שלא יכולים להיות מעורבים אנשים נוספים באופן חלקי - ההפך הוא הנכון.

לענין הקשרים הפוליטים והחברתיים: זה המפתח להצלחה של הרבה דברים וגם כאן זה הכרחי. מוזיאון כזה צריך מנגנון משומן של דוברות ויחסי ציבור. היתרון של מכוניות הוא שאין כמעט גורם פוליטי שלא רוצה אסוציאציה עם הנושא. כל פוליטיקאי יודע שתצלום ליד רכב ישן או עם ילדים באוטובוס מנדטורי נותן PR חיובי.

לענין אכסון אוספים של אנשים פרטיים: מי שיש לו אוטו אחד או שנים ונוסע איתם אחת לשבוע , אין לו מה לאכסן במוזיאון. מי שיש לו 5 , 10 או 15 (ויש כאלה כבר כמה) ולרוב לא נוסע איתם , איכסון במוזיאון יכול להוות פתרון לא רע. לא כל המכוניות חייבות להיות בתצוגה כל הזמן ואם עושים ראלי או מפגש אותו בעל מספר רכבים יחליט איזה רכב הוא מוציא ואיזה משאיר. מוזיאון כמלכ"ר פותח אופציות נוספות כגון רכישת מכוניות בחו"ל לתצוגה בלבד ללא רישוי וללא מכס . כשרוצים להוציא את הרכב לאירוע הוא מקבל לוחיות סחר שיהיו של המוזיאון ויאפשרו לו לנוע לתצוגות. רעיון מענין לא? אני לא יודע אם התקנות כיום מאפשרות מצב כזה , אבל מוזיאון בניגוד לאדם פרטי יכול להפעיל הרבה יותר לחץ פוליטי לאישור אופציה כזו.

אלמנט כלכלי חשוב נוסף הוא יבואני הרכב. כאן האפשרויות הכלכליות לא נגמרות ואני משוכנע שהם יעמדו בתור להכין תערוכות קבועות וזמניות במוזיאון. הצגה של דגמים היסטורים לצד חדשים של אותה החברה הוא מקדם מכירות מעולה.

נמרוד

פורסם

נמרוד וכל מי שכתב לפניו - צודקים.

אבל - מוזיאון הוא יצור סטגננטי - קבוע - מטבעו.

הוא מתאים למדינה שקימת בה תרבות מוטורית דינאמית מפותחת, כלומר - הרבה כלים קלאסיים שנוסעים, הרבה מפגשים, פעילות, הרבה סוגי מועדונים והרבה התעניינות.

בקיצור - אנחנו עוד לא שם.

ואז, כשיש תרבות מוטורית-קלאסית מפותחת וכשיש שוק חי ותוסס ופעיל, אז מחליטים ופותחים מוזיאון שיציג לראווה לציבור הרחב את התרבות הזאת.

וכמו שכתבתי קודם - אנחנו בכלל לא שם, והלואי שאי פעם נהיה.

T

No trees were harmed in the sending of this message, however a large number of electrons were terribly inconvenienced...

פורסם

בגדול כולכם צודקים.חבל רק שאתם משקיעים מחשבה בעניין כי אצלי הכל כבר מתוכנן ומסודר.עוד יהיה מוזיאון.ואצלי.זה רק יקח עוד קצת זמן...

• תוכן חדש...