Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי טסט לרכב מיושן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

יש לי רכב משנת 83 שלפי החוק נכנס לקטגוריית "רכב מיושן". מכיוון שאני צריך לעבור טסט כל חצי שנה אני גם מחוייב להציג בטסט אישור ממוסך מורשה לגבי ברקסים+היגוי.

האם אני צריך לעשות את האישור כל חצי שנה או מספיק אישור אחד לטסט הראשון בשנה - לצלם אותו -ולהציג אותו בטסט השני? כלומר: טסט כל חצי שנה אבל אישור רכב מיושן נעשה רק פעם בשנה?

פשוט ראיתי שרכב אספנות יכול להוציא אישור פעם בשנה ולהציג אותו בטסט השני של אותה שנה...או שאני טועה? :?

בהפתעה מוחלטת, הגיעה אהבה חדשה...

פורסם

רכב אספנות יכול,אתה לא וזוהי אחת ההקלות שניתנו לרכב אספנות והמבדילה אותו מסתם רכב מיושן... מאידך,אתה יכול להשתמש ברכב שעה שעה יום יום ללא הגבלה ונאלץ לבקר במוסך פעמיים בשנה לצורך קבלת האישור... האמת,לא כל כך נורא...מניסיון.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

רכב מיושן זה רכב מעל 20 שנה. ולכן חייבים לעשות לו גם בדיקת היגוי. רכב מגיל 15 עד 20 חייב רק ברקסים.

לבקר במוסך פעמיים בשנה זה עוד מילא...זה פשוט לא נעים בכיס. גם ככה הרכב שלי מיוחד אז כולם חושבים לתפוס עלי טרמפ עם המחיר לכל בדיקה.

אז אם ככה לצלם את האישור לטסט הבא לא יעזור אה? :(

פורסם

לצערי זה לא יעזור.... אלא אם מדובר במכון רישוי רשלן במיוחד.... :wink:

אינני יודע כמה מבקשים ממך לבדיקה כזו,בד"כ המוסכניק הקבוע שלך יעשה זאת בחינם,אין סיבה שזה יעלה יותר מבדיקת חורף למשל ומשהו בין 30-50 ש"ח נראה סביר ואפשר לעמוד בזה (בהנחה שאין ליקויים שצריך לתקנם).

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

ע"פ חוק רכב מיושן חייב בבדיקה תוך 3 חודשים לפני הטסט וחייב אישור לכל טסט.

מחירי הבדיקה נעים בין 70 ל-200 ש"ח בד"כ.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
ע"פ חוק רכב מיושן חייב בבדיקה תוך 3 חודשים לפני הטסט וחייב אישור לכל טסט.

מחירי הבדיקה נעים בין 70 ל-200 ש"ח בד"כ.

לצערי אתה צודק...הלוואי והאישור היה עולה 30-50 שח...הוא לוקח 140 שח הממזר...:?

פורסם
אתה צריך רק אישור בלמים אישור לרכב מיושן זה רק מעל 30 שנה, כן תצלם את האישור

דורון תרשה לי לתקן אותך:

אישור בלמים :

רכב שמלאו לו 15 שנים מלאות ויותר. יוצג במבחן רישוי השנתי.

אישור רכב מיושן:

רכב שמלאו לו 19 שנים מלאות ויותר. יוצג במבחן רישוי השנתי וגם בחצי שנתי.

** רכב אספנות יציג אישור תקינות לרכב מיושן אחת לשנה בטסט השנתי (ע"פ תאריך רישום הרכב).

יש מכונים שדורשים את צילום אישור התקינות בטסט החצי שנתי ויש שלא.

(יש עוד סעיפים בנוגע לרכב להסעת נוסעים בשכר, רכבי משא/עבודה ועוד...)

עלות האישורים בין 50 שקלים ל 350 שקלים.

משה אזולאי.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

• תוכן חדש...