Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעיון באתר YNET נדהמתי לזהות בפעם הראשונה את המרצדס שכמותה יש בבעלותי

זו הפעם הראשונה שאני מוצא עדות על כך שרכב שיוצר לפני המלחמה קבל רישוי ארץ- ישראלי

(הרכב שלי יוצר ב 1949).

הכתבה היא על מושבת הטמפלרים בשרונה.

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

צביקה שלום

אני לא מבין על מה התמיהה ?

כל כלי הרכב לפני קום המדינה ובתקופת שלטון הבריטים קיבלו רישוי מנדטורי .

התמונה שהעלתה אינה של מרצדס 170V!,לאבי היתה 170V 1938 [נשארו לו רק זכרונות טובים ממנה] והיא לא דומה לזו בצילום.אולי מדובר בדגם אחר של מרצדס.

פורסם

בשנות העשרים העליזות במאה שעברה, ביקרו בחבל ארץ זה מספר אורחים ממונעים, כיוון שרכב מנועי היה חיזיון נדיר, שהיה שייך בעיקר לבעלי האמצעים ובישוב היהודי המצומצם שהיה בא"י, קהילות הקודש והעולים הראשונים לא שפע הממון, הרכבים הנ"ל היו אורחים לרגע, נאמני השלטון הטורקי ומאכרים שניצלו את שחיתות המשטר הטורקי של הפחה, מוחתרים מקומיים, בעיקר העשריים מבינהם, ותיירים שיכלו להרשות לעצמם רכב בחו"ל. שערי הכניסה לארץ היו בעיקר הגבולות היבשתיים, ונמל יפו, כשגבול מצריים היה הפעיל בינהם...עם כניסת הצבא הבריטי, ומכונות המלחמה שלו גדל היצע הכלים המוטוריים בא"י שיכלול הדרכים ואספקה שוטפת של דלק הקלו על החיים, כניסתו של ציוד חקלאי ממוכן חייבה הערכות ראשונה של בעלי ידע מכאני ומוסכים, שהיו בעצם הבסיס הראשוני לגרעין השרות הטכני. קצינים בריטים גבוהים, הנציב העליון ופקידיו, וראשוני הישוב היהודי בארץ (בעיקר בעלי פרדסים ואדמות) היו הנוסעים הראשונים על אדמת א"י לפני הקמתה....תמונות נדירות מהתקופה הנ"ל ניתן עדיין למצוא פה ושם, רישום מדויק על רכבים אלה קשה לאתר...רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

היי,

לפי מה שאני רואה, זו 170V עם פגוש טרום מלחמתי

תוכל להשוות לצילום של הרכב שלי.

אם זו לא170, אז איזה דגם זה?

בברכה,

צביקה

צביקה שלום

אני לא מבין על מה התמיהה ?

כל כלי הרכב לפני קום המדינה ובתקופת שלטון הבריטים קיבלו רישוי מנדטורי .

התמונה שהעלתה אינה של מרצדס 170V!,לאבי היתה 170V 1938 [נשארו לו רק זכרונות טובים ממנה] והיא לא דומה לזו בצילום.אולי מדובר בדגם אחר של מרצדס.

פורסם

לפי מיטב ידיעתי, מדינת ישראל נוסדה ב 1948, כך שתמונה משנות השלושים מעידה על תקופת המנדט...

ואכן, זוהי לוחית רישוי מנדטורית , לרכב פרטי רגיל (לוחית לבנה ) עם מספר המתחיל באות M (מנדט) ואחריו

המספר. היו גם סיומות כמו P (משטרה ) ואחרות

• תוכן חדש...