Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מצאתי אחת כז.

שאלה- באיזה שנים יוצרה המכונית הנל?

באילו מנועים יובאה לארץ?

בתודה

איזה שנה ???

אם זה דור ראשון/שני/שלישי אז זה רכב נחמד מאוד (עם ערך אספני) אבל אם זה דור רביעי או חמישי אז עדיין זה אחלה של רכב אבל הוא כבר איבד את המיוחדות שהיו ב-3 הדורות הראשונים ...

דור ראשון זה משנת 62/63 עד 65, ניתן לזהות דור זה לפי הפסי ניקל שיש בצדדים ופנסי ה-Y המהממים מאחורה ...

דור שני מאוד דומה לדור ראשון, אין פסים מניקל (לרוב הקורטינות שראיתי), הפנסים האחוריים הוחלפו בפנסים מרובעים, מבפנים יש דשבורד חדש עם דימיון לדגם הקודם, הספידומטר הפך מעיגול לריבוע. דור שני יוצר מ-66 עד 70 ...

בשנת 70 הגיע הדור השלישי, זו הייתה כבר מכונית חדשה לגמרי. התוספת המשמעותית הייתה לגובה, מאחורה יש פנסים מלבנים קטנים מאוד, סימן הזיהוי שלה הוא מעיין גל (או רמפה כזו) שיש בדלת האחורית ...

לדור הראשון היו מנועי 1200 סמ"ק מהפורד אנגליה, היו גם דגמי 1500 סמ"ק והם נקראו סופר. רמת הגימור הגבוה נקראה דלוקס והיא כללה גם מערכת איוורור (מאוד נדיר בזמנו). בדור השני כמעט ולא עשו שינוי במנועים לפי מה שזכור לי (הנפחים זהים, אולי העלו קצת את הכ"ס). בדור השלישי הגיעו כבר עם מנוע 1600 סמ"ק, הגיעו גם קצת גרסאות סטיישן (יותר נפוץ בדור רביעי וחמישי) ...

אני לא זוכר באיזה דור הגיעה הגרסאת 2000 סמ"ק (הזיכרון שלי הוא כבר לא מה שהיה פעם :wink:) אבל מדור רביעי בטוח הייתה את הגרסא הזו, בדור שלישי אני לא בטוח ...

דור רביעי וחמישי הפכו כבר למכוניות עממיות, מרובעות ואיבדו את הקסם שלהם. כל מה שנשאר לקורטינה זה אמינות מצויינת ומחיר נמוך מאוד ...

היו הרבה גרסאות לקורטינה, רוב הגרסאות החמות לא הגיעו לארץ (אלא מה ציפיתם :roll:).

זה התחיל מהדגם GT הרגיל, שנחשב כתור רכב מצויין, עיצוב פנים קצת יותר ספורטיבי, הרכב קצת יותר מוקשה וקל לטובת ביצועים, כמובן 2 דלתות. והגרסא המאוד מאוד נדירה הלוטוס קורטינה, לוטוס לקחו את המנוע 1500 סמ"ק של פורד, שמו 2 גלגלי זיזים, העלו בהרבה את ההספק (אם אתה רוצה פרטים מדוייקים תחפש באינטרנט, ממש לא חסר אתרים), הורידו המון מהמשקל ויצרו רכב פשוט מושלם. אם תמצא לוטוס קורטינה אתה הולך להיות בנאדם עשיר מאוד מכיוון שהמחירון של הרכב הזה מתחיל מאזור ה-100K ש"ח במצב לא משהו !!!! נשארו כמה יחידות בודדות בעולם (מתוך כמה מאות ספורות שיוצרו) ולכן מחירו המופרז ...

כל הרשום הנ"ל בקשר לגרסאות החמות קשור אך ורק לדור ראשון ושני, בקשר לדורות אח"כ לא חקרתי ואתה מוזמן להעשיר את הידע שלך אם אתה מעוניין ...

אם מישהו מעוניין יש בר"ג בחור מבוגר מאוד עם קורטינה דור שלישי בצבע אדום אוטומט 1600 סמ"ק, פעם שמתי לו פתק על החלון בשביל חבר שלי. הלכנו לראות את הרכב, בכלליות מצב דיי טוב, יש מה לסדר, הרכב עבר לא מזמן ראש מנוע, המוכר טוען שהצבע חדש אבל יש קילופים, המנעולים של הדלתות כנראה התעייפו אחרי כמעט 30 שנה והם דורשים החלפה, לרכב יש טסט והוא במצב מכאני מצויין ...

יש גם את הקורטינה דור שני שמגיעה לפעמים למפגשים והיא הייתה מוצגת גם ב"שוק עתיק" האחרון. הרכב נראה לא משהו, יש מכה קטנה ליד הפנס הקדמי, יש סימני חלודה ודהייה של צבע, הצבע נראה ממש לא מקצועי, מבפנים הרכב מושלם לפי מה שראיתי, המוכר רוצה 6K ש"ח, מחיר ממש משתלם ...

אם אתה מחליט לרדת מהעניין ואכן מדובר פה בקרוטינה דור I/II/III אז שלח לי פרטים של הרכב בה"פ, אולי זה יעניין אותי (למרות שיש לי עוד פרויקט) ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אם אתה בענין קורטינות, ואני ממש לא מסכים לגבי ההתיחסות לדור 4 ו 5, אני חושב שהם אחלה רכבים, יש רכב נוסף, מבוסס על הקורטינה, הגרנדה. יש אחת ברח' בני אפריים בתל אביב בצבע חום. זה רכב ענק, עם מנוע 2300 לרוב, והוא עמיד ונחמד ביותר.

אצא לי השוקה / להקת "ברוז"

פורסם
אם אתה בענין קורטינות, ואני ממש לא מסכים לגבי ההתיחסות לדור 4 ו 5, אני חושב שהם אחלה רכבים, יש רכב נוסף, מבוסס על הקורטינה, הגרנדה. יש אחת ברח' בני אפריים בתל אביב בצבע חום. זה רכב ענק, עם מנוע 2300 לרוב, והוא עמיד ונחמד ביותר.

תשמע משה, כל אחד והאהבות שלו, אני חולה על הדור הראשון/שני/שלישי ...

פורסם

הי מושה,

עד כמה שידוע לי גרנדה לא מבוססת על קורטינה - היא העיצוב דומה (ראה ערך פז'ו 604/504)...ואכן, קורטינות מכל הדורות הן מכוניות מצויינות...

אבל שאלתי היא אחרת: הגרנדה שראיתה היא במקרה סטיישן חום בהיר? אם התשובה היא חיובית, אז פגשתי את הבעלים לפני איזה 5 שנים...זקן מאוד נחמד ו...אז הוא היה לוקח אותה פעם בשנה לגרמניה!

היא עומדת הוא זזה מדי פעם?

פורסם

הרכב נוסע מדי פעם.

אם זוגתי שתחייה היתה מרשה, ואם היה קצת כסף מיותר בבית ודאי שהייתי קונה.

אם אני לא טועה הגרנדה מבוססת על שילדה מאורכת של הקורטינה. המנוע בנפח 2300 סמ"ק הגיע גם לקורטינה ומאוחר יותר גם לסיירות הראשונות.

אחלה רכב.

אצא לי השוקה / להקת "ברוז"

פורסם

לשכן שלי זרוקה בחצר קורטינה MKI (זאת עם פנסי Y). במצב חיצוני סביר - לא יודע מצב מכני.

שאלתי אותו מה איתה - אם מעוניין למכור. התשובה שלו הייתה שהוא לא ממהר כי הוא יודע שיוכל לעשות עליה הרבה כסף...

פורסם
לשכן שלי זרוקה בחצר קורטינה MKI (זאת עם פנסי Y). במצב חיצוני סביר - לא יודע מצב מכני.

שאלתי אותו מה איתה - אם מעוניין למכור. התשובה שלו הייתה שהוא לא ממהר כי הוא יודע שיוכל לעשות עליה הרבה כסף...

אז תסביר יפה לשכן שלך שלקורטינות פשוט אין ביקוש !!!

הסוחר שאני רציתי לקנות ממנו את הרכב ניסה למכור את הרכב יותר מחצי שנה !!!

הוא דרש עליו 10K ש"ח, אני הורדתי אותו ל-7K ש"ח ואח"כ אפילו ל-5K ש"ח (אני מתבייש להגיד את המחירים מכיוון שלא קניתי את הרכב :cry:).

ושלא תבין אותי לא נכון, הרכב היה במצב מצויין !!! גג חדש, ריפודים חדשים בתוך האוטו בצבע בורדו מדהים !!! כל הניקלים והפסים היו במקום, הכל עבד בתוך האוטו חוץ מהשפריצרים, מצב מכאני מצויין, בסך הכל היה לרכב קצת חלודה על הגג ועל התא מטען ולא חלודה רצינית אלא משהו שקצת שיוף וצביעה מחדש פותר את זה כמו גדול ...

אותו הדבר הולך עכשיו עם הקורטינה דור שני, הוא רוצה עליה 6K ש"ח ועדיין לא מצליח למכור אותה, אומנם הרכב לא במצב מצויין אבל גם לא במצב גרוע ...

עכשיו תשאל את השכן שלך אם הוא באמת רציני ובאמת אכפת לו מהאוטו אז אני מוכן לקנות אותו ממנו אבל במחיר הגיוני ...

• תוכן חדש...