Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה - שיפוץ 144

patishh
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7529 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, ברשותי וולוו 144 שנת 1974

איני מבין בשיפוץ רכבים, אך רכב זה הינו בעל משמעות סנטמינטלית רבה בשבילי, ועל כן אני רוצה מאד לשחזרו. הרכב במצב נסיעה, אך זקוק לדברים הבאים:

1. פחחות וצבע לכל הרכב כולל הרמת גג - ברמה גבוהה, כולל שליפת חלונות. אין ריקבון והחלודה שטחית בלבד.

2. הרכב במקור 144FI אך המזרק הוחלף לקרבורטור. דרוש שיפוץ מנוע והחזרת אינג'קטור

3. שיפוץ גיר (יש נזילת שמן) וטיפול במערכות היגוי ובלימה

4. החלפת רדיאטור חימום (המקורי רקוב ואין חימום באוטו) + התקנת מזגן (יש הכנה)

4. תיקון מנגנוני הרמת חלון ונעילת בגאז'

שאלה: היכן ניתן לעשות כל אחד מהדברים באופן מקצועי ובכמה שפחות כסף? והאם ניתן לעשות משהו מהנ"ל באופן עצמאי (ד"א יש לי במקרה את המדריך של היינס לדגמי 144)

הייתי מחכה עם השיפוץ עוד קצת, אבל אני רוצה לעבוד על הרכב כל עוד יש מלאי חלקים גדול בארץ. מה הערכת המחיר?

תודה מראש

פורסם

רמה גבוהה זה דבר מאוד אינדיבידואלי. מ 4000 ועד כ- 10000 ש"ח לפי המצב המתואר.

אם אתה יכול לפרק דשבורד לפי היינס, להחליף רדיאטור חימום לא נשמע לי סיפור גדול כ"כ.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

לגבי פחח תקפיד לבדוק כמה פרוייקטים בשלבים שונים אם אתה רוצה רכב ברמה טובה.

לא חסרים פחחים שיהרסו לך את הרכב.

בהצלחה:

משה אזולאי.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם

הי

ככה, רוב הדברים שלהם שביקשת תמחיר, כמו כל דבר, ניתן להשיג במגוון מחירים....

השיטה הבדוקה והבטוחה למנוע תקלות, היא לקבוע סכום כולל לעלות הפרויקט כולו.... יש לקחת בחשבון תמיד שהעלות תקפוץ כלפי מעלה.... אחר כך יש לקבוע את סדרי העדפיות של הפעולות, שצריכות להיות הגיוניות מבחינה מעשית וביצועית...לקבוע את רמת השיפוץ של הרכב, תפקידו לעתיד, וזמן השיפוץ הרצוי (ככל שזמן השיפוץ ארוך יותר, תוכל להתארגן אחרת בנושא התשלומים.....) לאחר מכן להקציב סכום כסף לכל אחד מהשלבים, על פי סדר החשיבות שלך, ואז שיש לך מסגרת תקציב לחפש בעל מקצוע שמוכן לעשות את העבודה במסגרת התקציב ....אני מסכים עם דרך מחשבתו של נימרוד שאמר שפחחות לחיפושית אין צורך בפרוק מלא של הרכב ואין צורך בהשקעה אדירה בנושא זה...לאחר שתדע בעצמך מה אתה מעדיף, יהיה לך הרבה יותר קל להחליט על בעלי מקצוע ולקבל המלצה על סמך המחיר שאתה מוכן להשקיע-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
שלום, ברשותי וולוו 144 שנת 1974

איני מבין בשיפוץ רכבים, אך רכב זה הינו בעל משמעות סנטמינטלית רבה בשבילי, ועל כן אני רוצה מאד לשחזרו. הרכב במצב נסיעה, אך זקוק לדברים הבאים:

כמי שמכיר את הדגם הזה טוב מאוד הרשה נא לי להשיא לך כמה עצות:

1. פחחות וצבע לכל הרכב כולל הרמת גג - ברמה גבוהה, כולל שליפת חלונות. אין ריקבון והחלודה שטחית בלבד.

אם תפרק ותרכיב את הרכב לבד, תוכל למצוא למצוא פחח שיעשה עבודה טובה בסביבות 3-4 אלפי ש"ח, לטובתך וותר על פירוק השמשה הקדמית - כי היא מודבקת ומאוד קשה להרכיבה בחזרה.

2. הרכב במקור 144FI אך המזרק הוחלף לקרבורטור. דרוש שיפוץ מנוע והחזרת אינג'קטור

אם אין לך את כל הרכיבים של מערכת ההזרקה - שכח מזה - זה לא ישפר כלום ברכב ויעלה הרבה אלפי שקלים (מיותרים).

3. שיפוץ גיר (יש נזילת שמן) וטיפול במערכות היגוי ובלימה

אם הגיר מתפקד כהלכה יש להחליף אטמים בלבד - נזילות השמן הן בעיה ידועה ב-BW35 ואין צורך בשיפוץ מלא או פתיחת הגיר כדי לפתור אותן (כבר עברתי זאת עם ה-164 שלה גיר זהה)

4. החלפת רדיאטור חימום (המקורי רקוב ואין חימום באוטו) + התקנת מזגן (יש הכנה)

על החלפת רדיאטור החימום כדאי שתוותר, אלא אם אתה מוכן להקדיש מס' ימי עבודה לעניין. רוב ה-144 שמובבתות בארה"ב מושבתות בגלל תקלות במערכת החימום. עלות התקנת מזגן תלויה במצב מערכת האיוורור. אם מערכת האיוורור לא עובדת/צינורות רקובים זה לא יהיה זול...

תוכל לדבר עם מולי גולן בטל' 050-5375374 המתמחה במערכות מיזוג לרכבי אספנות.

4. תיקון מנגנוני הרמת חלון ונעילת בגאז'

מנגנוני הרמת חלון כדאי לתקן במהלך הפחחות לאחר פרוק החלונות, מנגנון נעילת באגז' הינו פשוט וזול, וניתן לתקן אצל כל מנעולן בעולת מינימלית.

שאלה: היכן ניתן לעשות כל אחד מהדברים באופן מקצועי ובכמה שפחות כסף? והאם ניתן לעשות משהו מהנ"ל באופן עצמאי (ד"א יש לי במקרה את המדריך של היינס לדגמי 144)

הייתי מחכה עם השיפוץ עוד קצת, אבל אני רוצה לעבוד על הרכב כל עוד יש מלאי חלקים גדול בארץ. מה הערכת המחיר?

תודה מראש

בהצלחה בשיפוץ.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בהצלחה בשיפוץ!!!

אם אתה גר בנתניה אתה יכול לפנות למוסך "מיכון" מוסך שרות וולוו,באז"הת הישן.

תבקש את משה כהן.

נתי

נתי קובלנץ

מיתחם נמל ת"א מ1950

פורסם

יש כאן יותר מקום לתת תשובה מאשר בפורום הקלאסיק קאר אז להלן התשובות:

כמי שעבר מסלול שיפוץ לפני כשנה רמת השיפוץ תלוי בסכום אותו אתה מתעתד להוציא כאשר אתה לוקח בחשבון שדגם זה אינו בעל ערך אספנותי.

פחחות כללית +צבע עשויים להגיע ל10000 שקל.

תיקון ראדיאטור פנימי הוא סיפור מורכב ואני מתכוון השבוע לתקן העלות היא כ-1000 שקל .בחורף שעברללא חימום זה היה די סיוט היה לנסוע עם שמשות מלאות אידים, וטמפ קפואה ברכב.

בקשר לשמשה קדמית אצלי היא פורקה לטובת תיקון חור והוחזרה ללא רבב או חדירת מים.

אני ממליץ על מוסך סימל בראשון לציון שם אני מבצע את כל התיקונים שהם ברמה מקצועית בלעדית בכל הנוגע לוולוו טל: 039616373

פורסם

החלפת רדיאטור החימום זה עניין של שעה עבודה בלי פירוק דשבורד!

פשוט אין צורך. יש גישה מצד ימין. צריך לנתק את הצנרת ואת השסתום שמותקן מצד שמאל, לשחרר את התפסים והסוללה מחליקה החוצה ללא הפרעה.

ניתן לתקן את הסוללה - עשויה או מנחושת או מאלומניום. הסיכוי לרקבון נמוך.

בכל מקרה, מהנסיון שלי, רוב הסכויים שהבעיה היא בשסתום ולא בסוללה.

בהצלחה.

• תוכן חדש...