Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי יודע מה זה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צילמתי אתמול במוזיאון המכוניות בתפן.

בשלט היה כתוב "שברולט קמרו 1973"

משום מה נראה לי שהשנה שגויה (ככה לא נראות אמריקאיות משנות ה70), אבל מספר הרישוי הוא אכן בן 6 ספרות - כלומר יתכן שזה משנות ה70.

העובד שהיה במקום (ולא גילה יותר מידי בקיאות) אמר שלדעתו זו טעות בשנה ובכלל מדובר במרצדס.

מה שמעניין זה שבהרצליה מסתובב רכב דומה, עם סמל של מרצדס, גם עם מספר בן 6 ספרות.

לרכב שמסתובב בהרצליה יש ידית הילוכים אוטומטית מודרנית למראה, כך שזה בוודאי לא רכב אספנות.

camaro1.jpg

פורסם

יש לזה סמל של מרצדס וזה גם נראה כמו מרצדס משנות השלושים

הרישוי הוא אכן משנת 1973....

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

עד כמה שאני יודע, זו רפליקה של מרצדס משנות ה-30.

שים לב לסמל - כוכב הפוך של מרצדס.

מי יצר את הרפליקה, או דגם מדויק של המקור אני לא יודע

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם

זה לא מרצדס ולא נעליים, זה קיט שמורכב על קמרו.

בואו אני יסביר לכם בדיוק מה זה.

שילדה מנוע, גיר, של קמרו כל השאר זה קיט יש רכב כזה בצבע אדום בת"א. הסמל שלו זה לא סמל של מרצדס את הסמל שלו אתם יכולים לראות על הגלגלים שלו באמצע, זה אדם בתוך עיגול. מי שיש לו פוטושופ שיוריד את התמונה למחשב שלו יגדיל את הגלגל ויראה שהציור שיש על הגלגל זהה לסמל של הרכב שיש בת"א. הרכב שנימצא בת"א מורכב על קורטינה.

וכל מה שנכתב כאן בדוק!!!

פורסם

לצערי, ואני מקווה שלצער כולם זהו אחד משני מוזיאוני הרכב היחידים בארץ (השני גם של משפחת ורטהיימר ונמצא באיזור תל חי ).

לצערי - מפני שהמצב שם (בפעם האחרונה שביקרתי שם) היה לא טוב - מכוניות במצב תחזוקה\תצוגה נמוך, שילוט לא נכון - כמו בתחילת השירשור ועוד הפתעות.

חבל - מפני שיש שם מכוניות ברמה עולמית - סברה, ודלתא אינטגרלה כדוגמאות פשוטות - שהן פשוט מתבזבזות. מה אפשר לעשות בעניין - לא הרבה כנראה - המוזיאון בבעלות פרטית.

אם יתנו גישה לחובב רכב למכוניות - אני בטוח שניתן יהיה להגיע לרמה הרבה יותר טובה.

פורסם

היו לפחות שתיים כאלה בארץ והן יוצרו בין השנים 1965 - 1975. השילדה היתה של לא אחרת מאשר הלארק והמנוע של שברולט קורבט. זאת הרפליקה הכי נחשבת של המרצדסים משנות השלושים. הרכב הוא כבר קלאסי בזכות עצמו ונבנו ממנו כמה מאות בלבד.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

יצא לי לראות אותה בקטע משעשע/מבאס (תחליטו אתם).

הבעלים הגאה גמר לשטוף את האוטו שלו בשטיפת מכוניות באיזוה"ת בהרצליה, מתניע

את הV8 או מה שזה לא יהיה וממריא בפול גאז ורוב דאווין.

אלא מה, שטיפת המכוניות נמצאת בגובה מדרכה +, וצריך לרדת לאט לאט. הרפליקה

צוללת, משאירה חלקי קרטר על הכביש ונוסעת אל האופק כשדרכה מסומנת בפס שחור.

הנהג מתעלם מצעקות העובדים ונפנופי הידיים (אולי חשב שהם נפרדים ממנו...). הוא לא הגיע רחוק.

:turn-l:
פורסם

"אקסקליבר" היה שמה של החרב של המלך ארתור מסיפורי השולחן העגול.הרכב שנקרא כך מבוסס על קמרו שעליה הולבש קיט גוף.יש אחת כזאת לבנה בהרצליה.הסמל שלה-בחזית ועל הגלגלים-הוא חרב אבירים לכודה בעיגול,דומה למרצדס ולסמל שבתמונה,אך עדיין שונה.

לגבי המוזיאון בתפן:כל מילה של עופר נכונה.הייתי שמח יותר לפגוש שם 80 מכוניות במצב תצוגה מאשר 100 במצב "מצאתי,קניתי ושמתי באולם עם היתר...".עדיין,זהו מוזיאון פרטי...

פורסם

היא תוכננה על ידי ברוקס סטיבנס, מגדולי המעצבים התעשיתיים של ארה"ב ומעצב הבית של סטודיבייקר. הרכב כן

מבוסס על שילדת הלארק כאשר הגוף נוצר בעבודת יד (ולא כקיט להרכבה). עם התפוררות סטודיבייקר נוסדה חברת אקסקליבור שייצרה את הרכב עד, נדמה לי, 1980.

סה"כ יוצרו 3100 מכוניות, רובן רפליקות של מרצדס SSK משנות השלושים.

נעשה גם נסיון לייצר רפליקה של בוגטי המבוססת על אופל קומודור אבל זה לא הצליח.

כיום זה רכב קלאסי בזכות עצמו וקיימים מועדוני אספנים בארה"ב, גרמניה ושוויץ.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תוכן חדש...