Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות התמונה של השרייד מהשרשור של תמונות ממרוצי אשקלון התחלתי להתעניין בנתוני הביצועים של השרייד טורבו, הרכב הראשון שלי היה כזה שנת 88 אבל בלי הטורבו, אוטו שממש נהנתי ממנו, והיה ממש יפה בהשוואה לדגם הרגיל,

שמעתי כמה סיפורים בתקופה שהאוטו היה ברשותי על ביצועים בפתיחות ממש מרשימים, וגם על מנועים מיתפוצצים בעקבות הלחץ, דבר שמנע ממני להרכיב טורבו בחזרה למרות שמצאתי בפרוקיה בגרושים,

כל מידע יתקבל בברכה.

אופיר

Ashk_2.jpg

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
בעקבות התמונה של השרייד מהשרשור של תמונות ממרוצי אשקלון התחלתי להתעניין בנתוני הביצועים של השרייד טורבו, הרכב הראשון שלי היה כזה שנת 88 אבל בלי הטורבו, אוטו שממש נהנתי ממנו, והיה ממש יפה בהשוואה לדגם הרגיל,

שמעתי כמה סיפורים בתקופה שהאוטו היה ברשותי על ביצועים בפתיחות ממש מרשימים, וגם על מנועים מיתפוצצים בעקבות הלחץ, דבר שמנע ממני להרכיב טורבו בחזרה למרות שמצאתי בפרוקיה בגרושים,

כל מידע יתקבל בברכה.

אופיר

אתה לא רציני! לו הייתי מוצא טורבו בגרושים לכל אוטו שהוא שלי, הייתי מרכיב! ולו לפחות בשביל לראות, מה ההבדל בין "עם" ו"בלי"! :twisted: :twisted: תמצא לי היום טורבו לקאפרי בגרושים! או לפיירמונט (עדיף, קצת חסר לו כח, לטעמי:twisted: ! )

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

כל מידע יתקבל בברכה.

אופיר

תריץ חיפוש בפורום (כללי, כמדומני), היה שרשור שלם ומעניין אל השרייד טורבו, לרבות נתונים, היסטוריה, מידע על כאלו בארץ וכו'...

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

במילה אחת:חרא של מנוע...

במספר מילים: למיטב זכרוני המנוע היה פרימיטיבי לגמרי והיצרן פשוט הרכיב טורבו בלי לשנות שום דבר במנוע...

המנוע לא היה אמין וזה בלשון המעטה!

בנוסף לכל זה הביצועים היו פושרים לגמרי,משהו כמו 13 שניות למאה ומהירות מירבית של 155 קמ"ש.

אני בטוח שחן יוכל להרחיב יותר
:wink:

ג.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

XOFIRX

ראשית כל עיין בת'רד

היסטוריה הספורטיביות בישראל מאת:אילן פייביש.

קישור:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=55470

שנית :

דייהטסו שרייד טורבו

הנקודה היהודית

הדייהטסו שרייד טורבו -יובאה ארצה החל משנת 1985 עד 1987.

ונחשבה אז למכונית הטורבו הזולה בישראל. (עד ייבוא האוטוביאנקי Y10 טורבו הזולה הכי חזקה -9.6 שניות למאה ומהירות מרבית בת 180 קמ"ש -בדוק ע"י סיגל בן דוד :wink: )

צבעה הבולט היה מחולק ל 2 אדום ושחור,

עם כיתובי טורבו מלפנים מאחור ומהצד בדלתות האחוריות-בדומה למכוניות טורבו מאותה תקופה,וכן בצבע לבן,ותכלת אפור. בפנים היו לה מושבים דמוי ספורטיביים, אדומים בשילוב

שחור.,וכן הגה 3 חישורים.

למרות ציודה של השרייד במגדש הטורבו(דר"א אותו המנוע שימש באינוצ'נטי טורבו).

לה מנוע בנפח: 993 סמ"ק , המפיק 68 כ"ס בלבד,את המיאוץ למאה גמעה ב 11.9 שניות-ארוכות-בדרך למהירות מרבית עלובה בת 155 קמ"ש. זה ממש לא היה בליגה של המתחרות.

בוא נאמר כי ביחס לפיאט אונו 70SL משנת 86', לא היה לה סיכוי-לא בביצועים,וכמובן לא ב"חבילה" הכוללת, שכן האונו 70SL, היתה מפוארת ביחס לדייהטסו,כלומר ח"ח חשמל וכו'

וכן מרחב פנימי-והיתה נחשבת מודרנית ורעננה ביחס לשרייד. דר"א ביצועיה של האונו 70SL:

11.5 שניות למאה, ו 165 קמ"ש סופית. אך היא היתה מהירה מאוד ביחס לנתונים היבשים.

עקב מחירה המפתה והשימוש במרכב 5 דלת', ו"שיגעון הטורבו" של שנות ה-80', נתן לדייהטסו מקפצה לאותם אנשים שרצו גם מ"הקסם" של הטורבו-וישנם לא מעט שרכשו אותה.

כיום, רוב הדייהטסו שאראד טורבו ששרדו-מעטים עד נדירים הם. אך לרובן אין את אותו מנוע הטורבו המקורי-זה הוחלף במנוע אחר סטנדרטי.

בכבוד רב

אילן פ.

אילן פ ייביש - turbo

פורסם

אכן, בשנות השמונים. החל המרוץ המטורף אחרי פיתרונות מהירים וזולים לדרישות הציבור למכונית משפחתית ספורטיבית (זוכרים מי התחילה את הסיפור) כתשובה למכוניות הקטנות הספורטביות, נטו רוב היצרנים לשווק גירסה משורגדת בטורבו, מתוך אמונה, שהוא הוא הדבר הבא בתחום הרכב...גם חברות האופנועים השתעשעו ברעיון (עיין ערך הונדה CX טורבו) ובכלל הטורבו היה שם נירדף לספוטביות... שלל מדבקות לרכבים הודבקו על הרכבים הרגילים על מנת לשוות להם מראה ספורטיבי... פתרון הטורבו היה במתקונתו המוקדמת לא אמין ולא שימושי, השהיית הטורבו המפורסמת, דווקה בשעה שהנהג נדרש לשיא הכוח... בעיות אמינות, והתחממות למנועים שלא תוכננו לסוג זה של עבודה... וטכנולוגיות שמנים וחומרים מורכבים שהיתה עדיין בחיתוליה.....גרמו לרוב המנועים לקרוס מהר מדי, זכורים לי רכבים רבים שהוסבו מיד לאחר הקריסה הראשונה למנועים נטולי טורבו...הטורבו פינה מקומו להזרקת הדלק שהתחילה חייה במקביל אליו אבל ניצחה אותו במרוץ....אגב נהיגת רכב טורבו מהשנים ההם מחייבת את הנהג לשמור על לחץ הטורבו לאורך כל הנסיעה, במטרה להשיג את מקסימום ניצולת המנוע, דבר המחייב נהיגה אגרסיבית ולא תמיד עולה בקנה אחד אם תנאי הדרך... ואז בעצם מפסיד הנהג כוח ונוהג על מכונית ללא הטורבו...בקיצור הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי מרכיב אחד כזה אצלי באוטו-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

יש אחת לא רחוק מהבית שלי בצבע לבן עם ג'נטים וגלגלים רחבים מאוד

ואני לא יודע מה רשום על הנייר אבל האוטו שלו פשוט טס והוא מודל 88

נ.ב אני מאשקלון

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

תיקון טעות, שלי היתה 87

הדייהטסו שרייד טורבו -יובאה ארצה החל משנת 1985 עד 1987.

.

אני דווקא ראיתי לפני הרבה שנים טורבו מהצורה החדשה משנת 88 ומעלה

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

קילבתי מידע על שרייד טורבו שעומדת בפסגת זאב בירושלים,לא ראיתי אותה ממקור ראשון,רק קיבלתי מידע מדוייק ולא היה לי זמן לבדוק.

בכל מקרה מגדש משומש לא בעיה למצוא בגרושים (גרושים זה כמה מאות ד"א),ההתאמות מסביב וכו' זה הכסף האמיתי!

פורסם
קילבתי מידע על שרייד טורבו שעומדת בפסגת זאב בירושלים,לא ראיתי אותה ממקור ראשון,רק קיבלתי מידע מדוייק ולא היה לי זמן לבדוק.

בכל מקרה מגדש משומש לא בעיה למצוא בגרושים (גרושים זה כמה מאות ד"א),ההתאמות מסביב וכו' זה הכסף האמיתי!

:wink:

הרכב עדיין עומד באותו מקום כבר שנתיים +-

היא בשתי גוונים של כחול

והיא שנת 86...

עמנואל.

Honda XR250L 1995

Honda Civic coupe 1995

פורסם
אתה לא רציני! לו הייתי מוצא טורבו בגרושים לכל אוטו שהוא שלי, הייתי מרכיב! ולו לפחות בשביל לראות, מה ההבדל בין "עם" ו"בלי"! :twisted: :twisted: תמצא לי היום טורבו לקאפרי בגרושים! או לפיירמונט (עדיף, קצת חסר לו כח, לטעמי:twisted: ! )

אני מוכן למכור לך טורבו בגרושים. פנה אלי בה"פ.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

שלום רב,

אני חדש בפורום וחייב עזרה עזרה עזרה!!! לגבי דייטסו שרייד...

ברשותי דייטסו שרייד שנת 89 שלוש דלתות ושלוש בוכנות עם 87,000 ק"מ מנוע 1.0 נדירה ויפיפיה.

מעוניין להוסיף טורבו למנוע הקיים, אילו פריטים עלי להוסיף ואיפה ניתן להשיג?

אשמח לתשובות בפורום וגם במייל האישי :[email protected]

תודה מראש!

פורסם
שלום רב,

אני חדש בפורום וחייב עזרה עזרה עזרה!!! לגבי דייטסו שרייד...

ברשותי דייטסו שרייד שנת 89 שלוש דלתות ושלוש בוכנות עם 87,000 ק"מ מנוע 1.0 נדירה ויפיפיה.

מעוניין להוסיף טורבו למנוע הקיים, אילו פריטים עלי להוסיף ואיפה ניתן להשיג?

אשמח לתשובות בפורום וגם במייל האישי :[email protected]

תודה מראש!

אופס, הקפצתה שירשור מלפני 3 שנים !

עדי גולדנברג 13399

• תוכן חדש...